• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynananız Bebeğinize ne isim koyucağınıza karışırsa...

Bende yaşamıştım benzer bir sorunu,erkek olursa adını ben koyacam dedi kayınvalidem.Bende erkek olursa adı zaten hazır dedim.Kızmıştı bana, ''o zaman ben çocuğu her görüşümde kendi istediğim adı söylerim'' dedi.Biraz tartışma oldu o ara.Allahtan kızım olduda kurtuldum.Çok sinirlenmiştim o zaman.
Bu senin ve eşinin hakkı.9 ay karnımda taşıyıp, doğurayım, sonra hiç istemediğm bir isimle seslenmek zorunda kalayım.Yok yaaa..Koy tavrını geç kalmadan.

ay evet ya ondan sonra 2 oglu daha olmus, onlara koysaymis o ismi?
zaten benim kocamin ismini aysun koymus ölen erkek kardesinin ismini. oda büyünce mahkemeyle fln degistirip alper koymus ismini. aysun kiz ismi oldugu icin tabiki.

:roflol::roflol:

kayinvaliden isim konusunda oldukca beceriksiz anlasilan. dedigin gibi erdogana bu kadar bayiliyorduysa kendi ogullarindan birine koysaymis. olen bir bebegin adini koymak ne demek yahu?? :1shok:

bebeginin adina sen ve esin karar verirsiniz, baska hickimse degil.

böyle biseye kesinlikle izin vermezdim.cünkü cocuguma her seslendigimde canim ilk günkü gibi yanardi sanirim.simdiye kadar kaynanamin cok seylerine katlandim da bi kere kalbini kirmadim ama konu cocugum olunca akan sular durur.

aynı konu daha yapmayı düşünmediğimiz bebeğimiz için bizim aramızda da geçti teyzem (eltim olur) ilk çocuğu erkek olduğu için kayınpederimin ismini koydu bana da eğer sen kız doğurursan kayınvalidemin adını koyacaksın dedi bende itiraz ettim hiç de koymayı düşünmüyorum dedim köpürdü kimseyi kırmamak adına da hiç böle bi fedakarlık yapmam doğrusu. kayınvalidemse bana bırakmış kararı eşime bile sadece fikrini sorarım bu konuda sadece bebeğe isim koymak bence ilk olarak annenin hakkı ve buna kimsenin de itiraz etme hakkı yok canım çocuğunu istemediğin bir isimle anılmasını istememen en doğal hakkın.

valla kızımın ismini ben koydum kimseyede sormadım.istediğim isimleri eşime söyledim beraber karar verdik.tabi millet rahat durmadı ilk çocuğa kaynananın adı konur falan dediler.bende he-hı dedim.doğduktan sonrada bi kağıda yazdım ismini kayınbabama yolladım nüfus cüzdanını çıkarttırdım,sorun kalmadı.(niye kayınbabana yolladın derseniz onu uyuz etmek için yaptım ama oda beni çok uyuz etmişti,ohh iyi oldu.)

kızımla oğlum var kimse karışmadı kızımın ismini eşim koydu oğlumun ismini ben koydum büyükler arasında hiç bir sorun çıkmadı:asigim:

hıc oralı bıle olmam ıstedgı kadar konussun kendı kendne..ona mı kalmıs..
gerekırse ortalıgı bıle yıkarım bu konuda..gene kımseye pabuc bırakmam..
o kadar da degıl yanı..ben esımle anlasamıyorm ısım konsnda ona bıl karsı cıkısıyorm
kaldı kı anası..pehh..
hıc tavız verme ceknme..bızım cocgmuz bız koyacaz.cok ıstıyosanz yapın bı erdogan dıyın..

benim oglumun ismini eşim ve kayınvalidem istedigi için kayınbabamın ismini koydular yanına isim ekliyelim dedim karşı çıktılar.kızımın ismini ben koydum kızya karışmadılar bile.eltimin yeni oglu oldu onlarda yanına isim ekleyip aynı ismi koydular.onlara karışmamışlar ama kendileri istemişler.eşimde böyle olunca pişman oldu.inanın şu isim koyma işine sinir oluyorum ben taşıdım ben dogurdum acısını tatlısını ben çektim ama çocuguma istedigim isimi veremedim.:kızgın:

ben hamile değilim ama kayınvalidem şimdiden başladı kız çocuğunuz olursa ayşe koyun a ile başlayan isimler çok iyiymiş, erkek olursa sami koyun babasının adıymış.neymiş kendi çocuklarına istediği ismi koyamamış torunlarına koycakmış çok sinir oldum bende ama hiç bişey demedim.eşimde o isimleri koymayı düşünmüyor
ya eşinizi ikna edeceksiniz yada sizde bir isim bulacaksınız 2 isimli olacak.

canim allah tamamini erdirsin oncelikle...

benimde son 7 haftam kaldi kaynanam sumeyye olsun dedi ben koycam dedi...bende esimle benim ismimde s ile basliyo biz s ile baslayan isim istemiyoruz postalar karisiyo diye bahane ettik yurt disi olddugu icin hepsi ismin bas harfi soy isimle geliyo ya neyse caydi simdi zehra istiyo ama esim yok ben baska isim buldum onu koycam dedi kendim koycam ismini dedi bisey diyemedi aslinda esin dese karsi gelse sorun olmaz ama sen edersen sorun olabilir...hakkinda hayirlisi olsun canim...

çocuğu taşıyan ben...doğurup bakacak olan ben ohhh ismini o koysun bu kadarda karışılmazki ya..sen boşver eşini ikna et kendi ortak kararınız olsun en iyisi ve en doğrusu bu bence hangi çağda yaşıyoruz hala aynı sorunlar rahat bırakın gençleri artık .... benim kayınvalideme gelince şahsen beni telefonla araması bile yasak bunu aklından bile geçiremez heralde :)))))

Ay ne alaka karısıyor ki yani :delphin:

Tamam büyüktür fikir sunar rica eder ama anne babanın ıstegı önce gelmeli bence şakkıdı

Ben bıle 21 yasındayım,nişanlıyım ve senelerdir kızım olursa adı bu olucak dıye söylenıp duruyorum,ilerde kayınvalıdem istemezsen nasıl vazgecıyım ki...

Eğer içinden erdoğan ismi gecmıyorsa izin verme,bı isim yüzünden küsecek değil ya...:kahve:

Canım sen bu konuyu bence öncelikle eşinle hallet..Anladığım kadarıyla eşinde erdoğan ismini koymak istiyor.. Büyükler fikirlerini söyler, gençler isterse koyar. Ne demek ben koyucam ismini..Siz varken o kimki karar verme konusunda.. Büyükler maalesef çok bencil. Eşinle konuş onu ikna et... Büyükler oturduğu yerde ahkam kesmeyi çok iyi biliyorlar..Nasıl sinir oluyorum anlatamam..Bende 5,5aylık hamileyim..İkimizinde babaları yok.Kayınvalidem kocasının ismi için koyarsınız artık diyo eşime. (Onunda adı Erdoğan )sırnaşık şey. Babaların ismi koyulacaksa benimde babam yok ikisininde ismini koyamıcamıza göre, kimsenin gönlü kalmasın, ikisininde adını koymıcaz dedim kayınvalideme..Eşimde sen bilirsin dedi..Ama kızım olacakmış.Şimdi ağzını bile açmıyor,zaten kaldı ki eşim karıştırmaz zaten.. İsimleri buluyorum fikrini söylüyor, sen karar ver diyor bana.. Böyle şeyler yaşatmayın kaynanalar gelinlere...Çok üzgünüm çoook

bu bebeği ben kendi canımdan çıkarıp,:CüvCüv:
dünyaya getireceksem eğer,
ona isim koyma hakkıda benimdir..:oklava:
hı hıı der kendi istediğim ismi koyarım..sırnaşık şey

bu bebeği ben kendi canımdan çıkarıp,:CüvCüv:
dünyaya getireceksem eğer,
ona isim koyma hakkıda benimdir..:oklava:
hı hıı der kendi istediğim ismi koyarım..sırnaşık şey

işte o kadar ben tasıdım ben besledim ben doğurdum adınıda ben
koyarım iş inada binerse aynen böyle derim gerekirse kendi adımı veririm:dilcikar:
ama normal şartlarda eşimle ortak bi isim ararım

canım bu senin en doğal hakkın.kim karışabilir ki sen ve babadan başka.tavrını koy.bebişin doğduğunda hayırlısıyla ismini koyarsınız babayla ikiniz.

canım benim ya seni çok iyi anlıyorum ben daha yeni evliyim ama bende aynı konudan müzdalibim üstelik ben daha çıkarken söyledi kayınvaldem erkek olursa kayınpederimin adı olmalıymış ve bunu her fırsatta da dile getiriyor sinir oluyorum ya sırf bu muabbet için dua ediyorum ilk çocuğum kız olsun diye

valla biz hiç kimseye sormadık,çocuk doğmadan önce bilmediler bile ne koyacağımızı,soran olduğu zamanda hele bi doğsun ozaman düşünücez dedik,ona hangi isim yakışacaksa onu koyacağız dedik,neyse bebek doğdu,eşimle hemen ertesi gün doktora gidiyoruz diye evden çktık hocaya gittik ismini okuttuk,sonrada eşim bizi bırakıp nüfüs dairesine gidip ismini yazdırdı,eve gelincede söyledik adını herkese,kimse sesini çıkaramadı.

Al birini vur ötekine benim kaynanayla kayınpeder koyfu isim kızıma kayınpederin kız kardeşi vefat etmiş onun adını koydular kızıma eşimle benim istediğim ismi deil üstelik koymazsanız mahkemeye vericez sizi dediler valla komik bu kaynanalar ya kimi mahkemeye veriyolarsa anne benım doguran ben benı mahkamaya verıyolar neyse akkahtan iyi niyetliyim dua etsinler bana bence genede bir huzursuzluk çıkartmadım kımlıgı bıle alel acele cıkartmıslar ben gormeden neyse bunları düşününce çok sinirleniyorum ben ya allah yardım etsin canım izin verme bencede koymıyacam de inat et

Back