• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynananız Bebeğinize ne isim koyucağınıza karışırsa...

Canım izin verme, izin veren herkes sonradan pişman oluyor, şimdiki aklım olsaydı diyor, herkesin bebeği kendine...

offf yaaa cok kizginim arkadaslarrrr!
ben 5,5 aylik hamileyim ilk bebegimi bekliyorum. dün k.validemin yanina gittik aksam. konu bebek isiminden acildi. ben kiz olursa illa aliya istiyordum, cok begeniyorum.
o da hiccc beyenmiyorum aliya yi, sevmiyorum. hayir siz koyamazsiniz kendiniz. bak yoksa kendi ismimi koydururum dedi (ismi de ese). aman iyiki kiz olmicak dedi.

neyse erkek bebek bekledigim icin erkek isimlerine döndük. sonrada dedi onun bebegi ölmüs eskiden, ismi de erdogan di. erdogan koyun dedi.
ya biz zaten yurtdisinda yasiyoruz burada yumusak g falan yok.... resmen erdogan dicekler... hic ama hic beyenmiyoruuuum. hem erdogan aslinda soyisim benim bildigim.

yok efendim kuranda yazan bi isim olmaliymis. ben de dedim benim ismimde kuranda yok, önemli olan iyi anlami olmasi. o da dedi hee senin ismin yok kuranda ama koymus annen!

konusmalar biraz sakayla karisik gecti, ama cok sinirlerim bozuldu.
bütün acilari, agrilari ceken anneler, ama sonucta bisey demege hakkimiz yok :(

kendisinin 4 oglu olmus koymus isimlerini, birakmiyorki bunuda kendimiz koyalim.

napiyim ben ya? kafayi yicem. bu konu icin kavga etmistik esimle daha önce, o da tutturmustu erdogan diye.

ona neymi$ ki....ne hakLa karı$ıyor...

Bence doğum yaptıktan sonra doğum belgeni sen al ve sakla,eşine de verme,dışarı çıkabilecek duruma geldiğinde de çık eşinle veya tek git nüfus cüzdanını çıkarttır çocuğunun.Böylece sorun da çözülmüş olur.Kaynanan da konuşa konuşa dursun.

Düşünsenizde siz istediğiniz ismi koyuyorsunuz, ama o ya da onlar çocuğa kendi istedikleri isimle sesleniyrlar, buna nasıl çözüm bulunur ki.

Bence tek çözüm ölen birinin ismini yenidoğanda yaşatmanın sizi korkuttuğunu söylemek , başka bir isim bulalım ama erdoğan olmasın demek.
Birde konu sürekli gündemde olursa inada binebilir eşizi ikna etmelisiniz ölen kişi bebek bile olsa aynı isim konulmaz bizde iyi sayılmaz diye.

ya insan kayınvalidesinin adını koyar ayıp değil mi o büyük. senden kaç yaş cık cık cık. kesilikle haksızsın kardeşim. yapma bir daha. o koysun adını. beslesin büyütsün. hatta ona anne desin. ha sonrada desinki kayınvaliden gelin de hiç bir şey bilmiyor bebeğe bakamadı ben baktım. gelinimin aklı yok çocuğun adını bile ben buldum. çok akıllıyım çok. hatta hani derler ya bütün dünya bir gün fenerli olacak diye. aynen onun gibi bütün dünya bir gün kayınvalide olacak asıl onlar, gerçek onlar.
neyse şaka bir tarafa. Allah bayanların şerrinden korusun. ben şahsen bayanlardan çok korkarım. çok fena oluyorlar yaaaa...ha bu arada bende bayanım fenayım. benim de sözüm geçer :)

ya birde arkadaşlar öneri bence süper bişey olur. herkes gitsin nüfus müdürlüğünden bir aile tablosu alsın çerçeveletip assın oturma odasına. ne bu yaaa. herkes herşeye karışıyor. herkesin ailesi o tablodaki isimlerden ibaret.

o senin çocuğun ne istiyosan onu koy anlamı güzel Kur'anda geçtikten sonra kimse karışamaz

ben nişanlıyım şimdiden nişanlıma dedim. benim koyacağım isime kimse karışmasınn. koymak isteyen 2. isim koyabilir dedim sorun bitmiştir.. çocuğumda hangisini kullanmak isterse onu kullanır..
2 isim koyun sorun bitsinn a.s.

iki isim resmen çocuğun piskolojisni bozuyor bizzat biliyorum... biri başka çağırıyor diğeri başka babamın ailesi ayrı annemin aileis ayrı koymuş alalhım tam bir faicaydı o nu söylüyo o onu ve mesela şöyle bir durum oluyor annanem ilk ismimi söylee babanem 5 yaşındaki çocuğa kızardı benim adım bu desene niye düzletmiyorsun derdi ben de nasıl utançla susardım.. konuşamazdım o giderdi ananenm san aöyle kızıdığında hayır adım bu desene tepki versnee diye kızardıı ama ben naptımmmm gittim büyüdüm babanemn bana kendi adını verdği 2.ci ismi sildrdim...kesinlikle tavsiyem değil tek isim oda siz ne isterseniz onu koyun ne ölmüş birini nede bir aile büyüğünü koymayın

ilk bebeğiniz bırakında siz koyun. hiç mi düşünmezler yaaa. 4 oğlu olmuş koymuş isimleri zaten.. daha ne karışıyorsa.
bence sen istediğini koydur.eşinle konuş güzelce.sana hak verecektir.a.s.

çocuğunuzun isim hakkı sizdedir yani anne ve baba da.İstemediğiniz bir isimle çocuğunuza seslenemezsiniz.Eşinizle bu konuyu sakin ve biraz da duygusal konuşarak halledebilirsiniz bence.

iki isim resmen çocuğun piskolojisni bozuyor bizzat biliyorum... biri başka çağırıyor diğeri başka babamın ailesi ayrı annemin aileis ayrı koymuş alalhım tam bir faicaydı o nu söylüyo o onu ve mesela şöyle bir durum oluyor annanem ilk ismimi söylee babanem 5 yaşındaki çocuğa kızardı benim adım bu desene niye düzletmiyorsun derdi ben de nasıl utançla susardım.. konuşamazdım o giderdi ananenm san aöyle kızıdığında hayır adım bu desene tepki versnee diye kızardıı ama ben naptımmmm gittim büyüdüm babanemn bana kendi adını verdği 2.ci ismi sildrdim...kesinlikle tavsiyem değil tek isim oda siz ne isterseniz onu koyun ne ölmüş birini nede bir aile büyüğünü koymayın

kuran dan olsun diyen insan zaten çocuğun 2 isminide kullanır öldüğümüzde kulağımıza ne okunduysa o isimle çağırılacakmışız çocuğun 2 ismi varsa ikiside söylenmeli. bu kadar dinine bağlı bi kayınvalidede bunu bilir. dimi yanii.. çocuğun anne ve babasında dır son söz kimliğe onlar gitmeyecekmi bu kadar basit :1hug:a.s.

ben de çok sinir oluyorum bu duruma ya..
kardeşim cefası nı küçükler çekecek sefasını büyükler sürecek..
en keyifli şeyleri bile çok görüyorlar.
kesin tavrını koy bence...

kayınvalidem ne karışır çocugumun ismine ya ben kaç yıl öncesinden bulmuşum eşim bile gık diyemedi:)))kayınvalidem eee zoe isimler falan dedi ama ben bunları koycam çocugum olunca dedim.eşimlede konuşurken ayris ya bera diyoruz:))ortada fol yok yumurta yok biz çocukların adıyla konuşup plan yapıyoruz.ayrise şunu yaparız beraya bunu alırız:)))bizde kARI KOCA DELıYıZ...

yuh artık daha neler ya nasıl bir hak görüyorlar kendinde
bende 4 aylık hamileyim geçen hafta kayınvalidem sordu ne düşünüyorsunuz diye..
bizimkinin cinsiyeti belli değil henüz ben erkek olursa rahmetli muhsin yazıcıoğlunun anısına "Muhsin"koyacağız dedim..
aynen döndü bana artık gençler karar veriyor hıh dedi döndü arkasını
güldüm bende ..

kızıma isim ararken çok isim düşündüm tam kızım 5 aylıktı beren:asigim::asigim:hihoyyyt i buldum.
ama adı ne olursa olsun yanında su olacaktı.eşim benimle hep alay ediyordu.beren su değil beren ayran yok beren cola yok beren çay :)))
ama sonra gülççin kusura bakma kimlik çıktı dedi.:çok üzgünüm:ne yazdırdın dedim kalp atışım hızlanarak nefesimi tuttum al bak dedii
beren su yazıyordu tabikide :))
sen 9 ay taşı acısını çek birde ismi başkasımı koyacaktı dedi.:))Şeniz
eşim 1 tane bile kız ismi için fikir vemrk istemedi.kız ismi bişey derim sen yanlış anlarsın.sen bul bir kaç tane kulağa hooş gelen begendimiz ismi koayrız demiştii.:asigim:
kaynanatör neden karılıyormuş.zamanında ona karışsalarmış hoşuna gidermiymişş hıhhh gıcık ne olcek:dilcikar::dilcikar:

ne düşüncesiz insanlar bunlar. eğer kocan da tutturursa annesinin yolundan erdoğan diye iki isim olayını düşün bencede . ama unutma yurtdışında genelde bizdeki gibi göbek adı öne eklenmio. ilk isim gerçek isim olarak kullanılıo sen daha iyi biliyorsundur. o yüzden yurtdışında erdoğan ismi kullanılmasını istemiorsan erdoğanı ikinci isim olarak yazdırın :jeyyar:

Back