• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynananız Bebeğinize ne isim koyucağınıza karışırsa...

aynı olayı bende yaşadım hamileyken hemde ne aynısı bin beterini .. 9 ayım mafoldu onun yuzundenn.. yaramı deştin canımm.. ama herkesin yanında istediğim ismi söledimm onun yanında bile insanlar sordumu kendi istediğim ismi söluodum.. kocama ben yokkan oda fitleme yapıodu ama umrumda deildi .. sonra oğlum doğdu hastaneden eve geldik ismi ne dediler kimseye hak bırakmadan emirali dedim bende ve benm istediğimisim olduu :)

anne - baba ortak bir isim düşünür koyar bu büyükleri anlamıyorum valla herşeyin içindeler hatta anneye bırakılmalıdır onca sıkıntıyı stresi çeken anne bıraksalarda isim hakkı onda olsa ama nerdeee büyükler bazen gerçekten çok anlayışsız oluyor...

dün moralim cok bozuk fln dedim esime.... o da beni üzmemek icin dedi, senin istedigin isim olsun.ikimizin begendigi isim var, onu koyucaz insallah ogluma. kvalidemde tutturursa hala erdogan diye, ozaman iki isim koyariz napalim....

cevaplariniz ve fikirleriniz icin cok tsk ederim hepinize :teselli:

ah canım tam bana göre bir başlık olmuş,2 gün önce bizde eşimle kavga ettik.hiç fikir felan sormazlar,erkekler annelerinden çabuk etkilenirler canım.annesi erdoğan diyosa bitti yani,illa olacak derler.

ah arkadaşım yarama parmak bastın tamda
ben 2 buçuk yıllık evliyim henüz çocugum yok
ama daha 5-6 aylık evliyken kaynanam tutturdu sizin
kızınız olacak bana aksakallı dede rüyamda öyle dediadını da reyhan koyun kabe kapılarından birinin ismiymiş bak sen şu iişe
Allahım ne diyim yalanın bu kadarda kuyruklusu olur mu ama olmuş işte
yok biz buluruz çocugumuza isim deyincede ama olmazki aksakallı dede nolcak diyor
ak sakallı dedenede sanada...................................

Bu ak sakallı dede olayı da moda galiba..delikafadulden

Kayınvalidesi böyle diyen gelinler;

Siz de kayınvalidelerinize deyin ki '' aaaa annecim bana da başka bir ak sakallı dede bu ismi koyacaksın dedi, ay napcaz şimdi, mecburen benim dedenin söylediği ismi koycaz ay ben korkarrıımmmm ''' deyin..delikafadulden

ahbe güzelim aynı şeyleri bende yaşadım yıllar öncesi ben aleyna koymak istiyodum kayınpeder ölmüş kardeşinin ismini koymak istiyodu reyhan hatta beni mahkemeye vericekmiş koymazsam neyi veriyosa mahkeemeye manyak ya bebeği doğuran ben onan ne oluyosa ama inadını geçirdi anakuzusu bir eşim olunca dicek bir şey yok tabi kimliğide bende gizli çıkarttılar hemen bazen düşünüyorumda hiç şansım olmamış benim ya sırf ii niyetimden kaybetttim ben kötü olmak lazım kötü kesinlikle..

canim senin yazilarina dikkat ediyorumda hep kotu seyler yasamisin gercekten seni heralde cok eziyorlar ben bunu anladim

benimde cocugum yok ama kaynanam her zaman diyor erkek cocuk olursa YETKIN koycam esimin olen kardesinin ismi bende ölu insanin ismini koymak istemiyorum iyi degil derler ne yapcam bilmiyorum aslinda esimde istiyor oda diyor bende istiyom yetkin ismini

canım kendi istediğin ismi koy beğenmediğin isimle hitap etmek zor benim istediğim isim olmamıştı gerçi beğenmedikleri için (eslem idi )2 taraf sorun çıkarmıştı ama ben kendi annemle babamın istediğini koydum kayınvalidemlerde çatladı kaydirigubbakcemile3 ağırlığını koy güzelim yasakkelime[/COLOR]

eşimin memleketinde doğan bebeğe direk annenin ve babanın ismi konuyor. hiç kimse isim aramak zorunda kalmıyor kız ise anne erkek ise baba ismi. ben dedim mümkün değil bana böyle bi diretme gitiremezler dedim. hamileydim laf arasında gençler ne isterse onu koysunlar kendi çocukları dediler. sırf böyle yaklaştıkları için çok karşı olmama rağmen(yani anne baba isimlerine) oğluma babasının ismini koydum ve yanınada bi isim ekledim arif anıl oldu. kimseni gönlü kırılmadı. diyeceğim diretme ile değil güzellikle

nufus kagıdı çıkarmaya gittiğinizde kayınvalideniz peşinizden gelecek değil ya :delphin: istediğin ismi koy gamyoncuiremsu

canım kendi istediğin ismi koy beğenmediğin isimle hitap etmek zor benim istediğim isim olmamıştı gerçi beğenmedikleri için (eslem idi )2 taraf sorun çıkarmıştı ama ben kendi annemle babamın istediğini koydum kayınvalidemlerde çatladı kaydirigubbakcemile3 ağırlığını koy güzelim yasakkelime[/COLOR]

Cnm sen iyi yapmışsın da şimdi herkes de bunu yapamaz, ya da yapsa kötü sonuçlar doğurabilir...Her erkek bir olmuyo malum...
-------
Ben olsam napardım!!!

1- Erkek tarafının ailesi isim koycammm diye tutturduysa; isme bakılır, tarafımızdan beğenildiyse ve aklımızda başka özel bi isim de yoksa neden olmasın...

2- Kadın tarafının ailesi isim koycammm diye tutturduysa ; isme bakılır, tarafımızdan beğenildiyse ve aklımızda başka özel bi isim de yoksa neden olmasın...

3- İki tarafın da ailesi başka başka isimler önerdiyse; ikisinin dediği de güzelliğine ve anlamına bakılmaksızın reddedilir ,eşimle benim ortak beğendiğimiz isim konur :içelim::icecream:

cnm bnm benımkılerde burunlarını soktular kızının ısmını bız koyalım dıye.kayınbabamda kaynanamın adını koyalım dedı.ısmını yurutelımmıs.bende dedımkı hayatta koymam cok ıstıyorsanız otekı gelınınız dogursun bır kız cocugu koyun dedım hemde yuzlerıne karsı soyledım.kavga dovuş ama genede benım dedıgım oldu.cok dıretırsen esın mecbur kalıyor cnm.

ya ne gerek var aslında ya büyüklerin düşünmesi lazım,sen istiyosun kendi isminin konmasını,e karşı tarafta ister heralde,nie boşu boşuna gerginlik olsun,ben hiç anlamıyorum hiççç

Bende benzer bir durum yaşamıştım. Annem bir isim, kayınvalidem bir başka isim istemişti.
Baktık olacak gibi değil birinden biri kırılacak.
İkiside oğlumun ismine uygun bir isim bulma telaşındaydı bana göreyse isimlerin birbirine uyması gerekmiyor
Ben kendi beğendiğim ismi koydum kızıma.
:lepi:

benim oğulumun adıda olay olmuştu..k.valide,k.peder,görümceler...vs. herkes bişey dedi..herkes bunu koymazsan küseriz diye tehdit etti..k.valide Efe için ısrar etti bende herkeste olan bir isim istemediğim için kabul etmedim, bozuldu felan ama hamile olduğum için fazla çıkışamadılar..sonuçta eşim benim dediğim ismi koymak istediğini belli etti ve anneside kabul etmek zorunda kaldı..yani canım burda önemli olan eşinin tavrı ve düşüncesi...

Annemde derdi bana k.valide k.peder görümcelerim hepsi karışmış benim ismime kendileri çiğdem ismini beğenmişler...nufusa kaydettirirken babam ve annem kendi istedikleri ismi yazdırmışlar geri dönüncede ismi budur demişler...Biraz surat yapmış herkes ama önemli değil...

bak canım bende sana bi tavsiye isim konusunu cok düşünme bi şeyi kafana koy ve bu olacak de kimliğini çıkartın ne dicekki ben 9 ay isim kara veremedim kaynanam koydu sonunda

Back