• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynananız Bebeğinize ne isim koyucağınıza karışırsa...

offf yaaa cok kizginim arkadaslarrrr!
ben 5,5 aylik hamileyim ilk bebegimi bekliyorum. dün k.validemin yanina gittik aksam. konu bebek isiminden acildi. ben kiz olursa illa aliya istiyordum, cok begeniyorum.
o da hiccc beyenmiyorum aliya yi, sevmiyorum. hayir siz koyamazsiniz kendiniz. bak yoksa kendi ismimi koydururum dedi (ismi de ese). aman iyiki kiz olmicak dedi.

neyse erkek bebek bekledigim icin erkek isimlerine döndük. sonrada dedi onun bebegi ölmüs eskiden, ismi de erdogan di. erdogan koyun dedi.
ya biz zaten yurtdisinda yasiyoruz burada yumusak g falan yok.... resmen erdogan dicekler... hic ama hic beyenmiyoruuuum. hem erdogan aslinda soyisim benim bildigim.

yok efendim kuranda yazan bi isim olmaliymis. ben de dedim benim ismimde kuranda yok, önemli olan iyi anlami olmasi. o da dedi hee senin ismin yok kuranda ama koymus annen!

konusmalar biraz sakayla karisik gecti, ama cok sinirlerim bozuldu.
bütün acilari, agrilari ceken anneler, ama sonucta bisey demege hakkimiz yok :(

kendisinin 4 oglu olmus koymus isimlerini, birakmiyorki bunuda kendimiz koyalim.

napiyim ben ya? kafayi yicem. bu konu icin kavga etmistik esimle daha önce, o da tutturmustu erdogan diye.

vallahi gülmemek için zor tuttum kendimi kusura bakma canım bende aynı durumdayım geçen geldi kaynanam iki kız biliyoduk önce bebekleri zehrala azra istiyorum ben dedi eşimde zehra neysede bırakta öbürünü annesi koysun dedi cevap aynen şu: ayyy demi sahi oda var ben hep onu unutuyorum (burdaki o ben oluyorum) sadece gülmekle yetindim şimdi netleşti bi kızım bi oğlum olacak bi kıyamette burdan kopacak bakalım hayırlısı

iyi hoş da
olay şöyle olsa daha hoş olmaz mı
elbette onun da gönlünden geçen bir isim olacaktır ama bunu dikte eder gibi değil de kendisine "sorulduğunda" fikrini söylese
bu isim de olabilir siz bilirsiniz dense???
e karşısındakilerde kör değil ya (hani sırf karşısındakini dellendirmek için davranan bi tip değilse) aklına mantığına uyuyorsa neden olmasın???
gerçekten hiç hoş değil bu tavırlar...

vallahi kocamın isim koydurma hakkı varsa benim de var...
giderim nüfus müdürlüğüne
3 gün sonra doğumum var eşim şehir dışında çocuğu nüfusa yazdırıcak kimse yok acaba şimdi nüfus kağıdını çıkarmak mümkün mü diye rica ederim hamile bi kadını azarlayacak değiller ya ya da bi bayan bulur fikir alırım yazılmöış isim dava dışında nasıl değiştirilir diye...

hiç kimse kusurabkmasın...
yerinde olsam ben 9 ay boş yere karnımda taşımadım der bunu yapardım.....

aaay çok mu cadıyım ne....??????
delikafadulden

etrafımızdaki insanlar bizi cadı olmaya zorluyorlar güzelim:)

vallahi gülmemek için zor tuttum kendimi kusura bakma canım bende aynı durumdayım geçen geldi kaynanam iki kız biliyoduk önce bebekleri zehrala azra istiyorum ben dedi eşimde zehra neysede bırakta öbürünü annesi koysun dedi cevap aynen şu: ayyy demi sahi oda var ben hep onu unutuyorum (burdaki o ben oluyorum) sadece gülmekle yetindim şimdi netleşti bi kızım bi oğlum olacak bi kıyamette burdan kopacak bakalım hayırlısı

kusura bakmayın ama kocaman bir OHAAA demek istiyorum! lafa bak ya "sahi o da var ben hep omu unutuyorum!! da ne demek !!bu lafın inadına o ikiz bebeğin iki ismini de ben koyar ona laf düşürmem konuşsun dursun fasülye gibi...ayıptır ya "sen doğur gerisine karışma "dermiş gibi "tabi robot var karşında!!"embesil kadın ne olacak nasıl sinirlendim ya...ben hamileyken kızıma ,kayınvalidem bize geldi otobüsteyken "kız olursa siz bilirsiniz ama erkek olursa babanın ismi olacak!!"demez mi daha sonra tartışması oldu başka akrabanın önünde "neymiş 4 oğlunun ismini de o koymamış başkası koymuş saygısından susmuş saygı varmış önceden" diye laf sokmaz mı...ha ben saygısızmışım bebeğin ismine annenin karar vermesinin gerektiğini söylediğim için !!! laf oraya çıkıyor..kızımın ismine babası karar verdi hiç istemediğim halde.inşallah hayırlısıyla bi çocuğum daha olursa kusura bakmasın kimse o hak bana ait inşallah...karnında taşı sıkıntısını çek doğur kusura bakmasınlar da buna hakkımız olsun!

Son düzenleme:
İsmi koymaya çalışa bilir ama koyamaz
ben bebeğimin annesiysem ben ve babası
bilir ne isim koyacağını...

zaten ne demeye karışırlar
nasıl bir adettir anlamam
bana çok ters
bıraksınlar herkes bebeğine
istediği ismi versin...
isterse 10. bebeği olsun
kime ne ya!

valla hiç anlamıyorum bu büyükleri.
benim kaynanamda hep der oğlunuz olmasını istiyorum.yav senin çocuğun mu belki bizim gönlümüzden geçen kız sana ne oluyor.
sonrada yusuf efe olcak diyor. çok seviyosan o ismi bitane daha oğlan doğursaydın koysaydın adını yusuf efe.
ben sevmiyorum belki yusuf ismini. benim çocuğum sana ne oluyor. ama konuşturan eşlerde de problem var. hiç taviz vermemek lazım böyle durumlarda.
ben sevmiyorum o ismi deyip geçmek ve ismine karar verip daha anne karnındayken o isimle seslenip herkesi alıştırmak lazım.
ayyy çocuk yapmaktan korkuyorum valla yaaa

Kızlar eğer kızımınz olursa sevgili kayınvalideciğim ismi hazırlamış. Tamam güzel, mübarek bir isim ancak ben başka bir isim düşünüyorum. Her gördüğünde beni, bunu hatırlatır muhakkak. Bir gün dedim ki ben iki isim koymak istiyorum ve istediklerim farklı. Demesin mi ikincisi de Nur olur diye. Ben diğerini koymak istemediğimi anlatmaya çalışırken o ikincisini bile buldu. Güler misin ağlar mısın :hulya:

2 isim koyun...
birini eşiniz seçsin birini siz seçin...
biz de sürekli tartışıyodk eşimle bu yüzden, şimdi iki isim koyduk, ben bi isim seçtim, o da benm ismimi seçti :)
kaynanam görümcelerim iyice gıcık oldu bebeğe kendi adımı da koyunca :)

2 isim koyun...
birini eşiniz seçsin birini siz seçin...
biz de sürekli tartışıyodk eşimle bu yüzden, şimdi iki isim koyduk, ben bi isim seçtim, o da benm ismimi seçti :)
kaynanam görümcelerim iyice gıcık oldu bebeğe kendi adımı da koyunca :)

ayyyyyyyyy nasıl güzel yaaaaaaaaa keşke benimde eşimde dese senin ismin olsa çatlasın cadılar:nazar:

tam benlikmiş bu konu
biz daha çıkarken çocuk ismine karar vermiş sonra vazgeçmiştik.
Şimdi 3 yıllık evliyiz çocuk yok ama eşim nerde saçma sapan isimler var gelip söyler.
İsimlerde öyle isimler ki söyle söyle bitmesn :1:
ben uzun isim sevmem fazla ama iki isim koymak isterim yinede.
Oda bu aralar tutturmuş babasının adını koymayı deliricem
Ahmet, mehmet gibi normal isim olsa neyse
kayınvaldemlerede şimdidien söylüyorum konu oldukça
örneğin ben Yiğit ismini çok severim söylüyorum ismi hazır kendi yok flan gibi :D
rengimizi belli edelimde sonra o yüzden sorun yaşamayalım kaydirigubbakcemile3

bu konu tam benlikmiş ya benim eşim kızımız olucağını öğrenince dediki dinimizde kız çocuğuna isim vermek annenin hakkı sen ver ama bende fikir sunarım dedi ne güzel demi :1:tabi bu durum benim haberim yok kaynanam gile gittik ben mutfaktayken kayınpederim cinsiyeti ne diye sormuş kız demişi o zaman annemin adını koyun demiş eşimin bütün amcaları koymuş annesinin adını ama kayınpederimin kızı olmadığı için koyamamış neyse benim mevzudan haberim yok isim konuşuyoz ben zeynep istiyorum dedim oda dediki ya fatma olsun ben zeynep diyom yok diyo fatma neyse bende 18 yaşındayım ve babaannesinin adını bile bilmiyorum ben evlenmeden 10 sene önce vefat etmiş kızım doğdu ismi verildi benim haberim yok hala ne zekiyim demi sempatiksalakcinni kaynımla eltim eve geldi geçmiş olsuna kaynım ebemin adı diye seviyo kızımı allah allah diyom ben ne oluyor sonra eltim anlattı oda ogün öğrenmiş onlar gidince ne çıngar çıkardım ama verildi bi kere eşime şimdiki gün derim sana hakkımı asla helal etmem bu konuda diye ama işte ben gibi salak olunca böyle oluyo mafoldumbenmafoldumben

böyle iştee
benim bebeğin cinsiyeti erkek oldugu ögrenilince illa hasan diye tutturdu
kaynanam,görümcelerim,akrabalarıı
olmaz olmayacak die diretince eşimle kavga etmeye başladık yok dedesi ona vasiyet etmiş,,
yok şöyle böylee..
2.isim de koyamadım eşimle inada bindi iş iyice..
şimdi bana gelmiş bigün ikinci cocugumuz olursa sen koyacaksın diyor
ne iş ?
ikinizin olan bi bebeğin ismini senin rızan olmadan koymam merak etme dedim!!
bu konu evliliğim en büyük kawgalarımın baş sebebi olmayı başarmıştı

Buraya yazmış mıydım hatırlamıyorum ,ama bu istek mi desem,dayatma mı ,her neyse çok çok ayıp !.. Karı-kocanın neden huzurunu kaçırırlar ,anlamam ! Öylesine ''Siz bir tane yapın da ne istiyorsanız adını koyun.'' ,derdim eminim ki...:jeyyar:

fikir bile sormazsanız sorun olmaz yanlarındada konuyu açmayın eğer onlar açarsada direk kendi istediğiniz ismi söyleyip konuyu değiştirin..zamanla alışıp susarlar opuyorumnanaktan

amaaan sizde acayippsiniz cici kiz yani....kusura bakmayinda sag salim dogurunda kim korsa kosun erdogan kotu bir isimde degil birtanede sen koy yanina iki isimli olsun bunu problem edipte daha 4 ay sonrasi icin kocanida yiyip bitirme:)banada kizma kendi dusuncem karismasini istemiyorsun ama dedigim gibi sende koyabilirsin böylece kimsede kirilmaz.....

$u büyüklerde tuhaf yani birakin kizi rahat rahat koysun bebeginin ismini..ordan burdan ne karisirlar anlamam.cok istiyosan yap bir tane daha koy ismini kayinvalide hanim.e$ini ikna etmeye calis,en güzel bir aninizda kanina girkötükedihüso belki bir ise yarar canim.hayirlisi olsun senin icin..

Back