• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynananız Bebeğinize ne isim koyucağınıza karışırsa...

İnanmıyorum ya çocuğumun kimliğini benden gizli çıkartacaklar..

Nasıl bir kıyamet koparırdım düşünmek bile istemiyorum..

Bazen düşünüyorum da, 90.000 üyelik KK da böye düşünen Kayınvalide üyeler var mı acaba?

öncelikle Allahım bebeğini hayırlısıyla kucağına alıp koklamayı nasip etsin. canım kayınvalidene bu konuyu bir daha açma özellikle eşin yanındayken. konuşsun dursun kendisi isterse. eşini de en iyi sen tanırsın. senden yapmanı istediği ve senin yapmadığın birşeyler muhakkak vardır. şunu şunu yapıcam ama karşılığında ismini şu koyacağım de olmazsa. suyuna git eşinin. olmazsa bir arkadaşın dediği gibi rüyamda ak sakallı dede gördüm de. ismini şu koyun dedi de. ama daha önce bahsetmediğin bir isim olsun çünkü anlarlar hemen senin uydurduğunu rüyayı :delphin:

yalan rüya anlatmak çok günahtır ama burda biraz mecburi durum var. hakkın olan bebeğine isim koyma işini gaspetmeye çalışıyorlar. kolay gelsin canım. üzme kendini herşey olacağına varır...

cnm sen eşini ikna et bence daha güzel isimler var kimliğini eşin çıkarıcak sen nekadar yırtınırsan yırtın o deiştirir kaynanana gelince onun bukadar karısmasını eşinin engelleyip seni kötü etmemesi gerekir.(erdoganda kuranda geçmiyo bu arada).. allah kucagına almayı nasip etsin inş.

Son düzenleme:
Sakın taviz verme canım. Kendi 4 oğluna istediği isimleri koymuş. Bir daha akıl vermecek olursa bunu söylersin. Siz kendi çocuklarınıza istediğiniz isimleri koymuşsunuz. Bi anne olarak benim de istediğim adı koymaya hakkım yok mu falan gibi duygu sömürüsü yaparsın.
Bütün bunlara rağmen yine de benim dediğm isim koyulacak dese bile sen onu dinleme. Tamam de geç... Sonra bildiğini yap...

kötükedihüso herkes yerini bilmeli kayınvalideye ne yaa :mymeka: bu kayınvalideler bir zamanlar gelin olmamışlar mı acaba? bu ne bencillik. yasakkelime
bakma güzelim sen kimseye sıkma canını hamileliğin tadını çıkart. eşinin de suyuna git ikinizin de hoşuna gidecek bir isim bulmaya çalışın. :emir_bebek: :enbuyukkk:

yerinde olsam kayinvaldeme kusura bakma anne sen oğulların ismini kendin koymusun senin sıran geçti artık bende kendi çocuğumun ismini kendim koyacam onu 9ay karnımda taşıyan, her türlü kahrını çekecek olanda ben olduğuma göre isim hakkınıda kimseye veremem derdim
yerinde olsam çok fena bozulurdum, eşinide anlıyabilmiş değilim insan yavrusuna ölünün ismini koymak istermi?
Allah'tan bizimkiler hiç karışmadılar bu konuya

ay bi dostumun daha basina geldi sabah konustuk daha
bir kere bir kayinvalide, kalkip da, gelinine, "siz ismi koyamazsiniz" diyemez.
ya çok samimisiniz, saka yapior, yada sizden asla çekinmiyor bilemedim.
orda guzelce, "anne, allah sana 4 kere isim koymayi nasip etmis. hakkini kullanmissin, sira bizde, ismi koyarken ismini size soyleriz" diyecektin.
nokta.

İnanmıyorum ya çocuğumun kimliğini benden gizli çıkartacaklar..

Nasıl bir kıyamet koparırdım düşünmek bile istemiyorum..

Bazen düşünüyorum da, 90.000 üyelik KK da böye düşünen Kayınvalide üyeler var mı acaba?

Deniz'im, tartismayi sevmem ama seve seve hodri meydan derim bu konuda kendisini hakli goren bir kayinvalide varsa aramizda
Allah askina bi gelsin, ne olur bi gelsin
Su içimdekileri sormam lazim, en basta...Hangi hakla kendi yavruma isim koyuyorsunuz ? :mymeka:

Beni çileden çikartiyor bu konu ya...allah allah

ah arkadaşım yarama parmak bastın tamda
ben 2 buçuk yıllık evliyim henüz çocugum yok
ama daha 5-6 aylık evliyken kaynanam tutturdu sizin
kızınız olacak bana aksakallı dede rüyamda öyle dedi
adını da reyhan koyun kabe kapılarından birinin ismiymiş bak sen şu iişe
Allahım ne diyim yalanın bu kadarda kuyruklusu olur mu ama olmuş işte
yok biz buluruz çocugumuza isim deyincede ama olmazki aksakallı dede nolcak diyor

Son düzenleme:
Deniz'im, tartismayi sevmem ama seve seve hodri meydan derim bu konuda kendisini hakli goren bir kayinvalide varsa aramizda
Allah askina bi gelsin, ne olur bi gelsin
Su içimdekileri sormam lazim, en basta...Hangi hakla kendi yavruma isim koyuyorsunuz ? :mymeka:

Beni çileden çikartiyor bu konu ya...allah allah

canım tek suç kayinvaldede değilki bence
o istedi diye oğlu herşeyi yapmak zorundamı? annesinin her dediğine evet diyene ben zaten adam gibi adam demem
zaten niye karışıyorlar anlamam
hata ileriye gidip resmen terbiyesizlik yapıp gizli gizli kimlik çıkartmak ne demek?
hayır ellerine ne geçiyor, gelinleri kendilerinden nefret ettiği zaman mutlumu oluyorlar. Büyük saygıyı hakkedirse saygı gösterilir böyle terbiyesizlik yapanlar ise saygı değil hiç bişeyi hakketmiyorlar

ne münasabet,dağıtırım walla ortalığı
çok meraklıysa doğursun bir tane,istediği ismi versin

canım tek suç kayinvaldede değilki bence
o istedi diye oğlu herşeyi yapmak zorundamı? annesinin her dediğine evet diyene ben zaten adam gibi adam demem
zaten niye karışıyorlar anlamam
hata ileriye gidip resmen terbiyesizlik yapıp gizli gizli kimlik çıkartmak ne demek?
hayır ellerine ne geçiyor, gelinleri kendilerinden nefret ettiği zaman mutlumu oluyorlar. Büyük saygıyı hakkedirse saygı gösterilir böyle terbiyesizlik yapanlar ise saygı değil hiç bişeyi hakketmiyorlar

evte haklisin es zaten ayri bi konu
Onuda bi guzel halletmek lazim
Anne hayir biz kendimiz koyacagiz tesekkurler diyemiyorlar ya Allah Allah
:kızgın:
Sonrada..anneme niye surat astin, anneme saygisizlik etme, anneme niye bunu dedin
Princess'im haklisin..bunlara adam demeye bin tane sahit ister :sm_confused:

ne münasabet,dağıtırım walla ortalığı
çok meraklıysa doğursun bir tane,istediği ismi versin

dime yanii:1closedeyes:

Son düzenleme:
dogumdan sonra eşinizle abınızı ablanızı babanızı bıseyınızı yollayın esınızın de aklına gırmıs olması muhtemel veyua kendı annesıyle gıtmesın engelleyın bır sekılde.

bır de sımdıden bır ısım bulup yapıstyrın ve sureklı o isimle anın cocugu herkes bılsın, hıc degısmıcek gıbı olsun, onceden ısımle anmak ugursuzluk derler ama bunu yapmazsanız cocuk tum hayat boyu kaynananızın koydugu ısımle yasar. cok zormus ısınız kolay gelsın.

yada kendi ailenizden biride bi isim sunsun koymassan darılırım die uzun bi isim olsun sende eşine hiç birini yapmayalım bizim dediğimiz olsun de belki yöntem işe yarar.

offf yaaa cok kizginim arkadaslarrrr!
ben 5,5 aylik hamileyim ilk bebegimi bekliyorum. dün k.validemin yanina gittik aksam. konu bebek isiminden acildi. ben kiz olursa illa aliya istiyordum, cok begeniyorum.
o da hiccc beyenmiyorum aliya yi, sevmiyorum. hayir siz koyamazsiniz kendiniz. bak yoksa kendi ismimi koydururum dedi (ismi de ese). aman iyiki kiz olmicak dedi.

neyse erkek bebek bekledigim icin erkek isimlerine döndük. sonrada dedi onun bebegi ölmüs eskiden, ismi de erdogan di. erdogan koyun dedi.
ya biz zaten yurtdisinda yasiyoruz burada yumusak g falan yok.... resmen erdogan dicekler... hic ama hic beyenmiyoruuuum. hem erdogan aslinda soyisim benim bildigim.

yok efendim kuranda yazan bi isim olmaliymis. ben de dedim benim ismimde kuranda yok, önemli olan iyi anlami olmasi. o da dedi hee senin ismin yok kuranda ama koymus annen!

konusmalar biraz sakayla karisik gecti, ama cok sinirlerim bozuldu.
bütün acilari, agrilari ceken anneler, ama sonucta bisey demege hakkimiz yok :(

kendisinin 4 oglu olmus koymus isimlerini, birakmiyorki bunuda kendimiz koyalim.

napiyim ben ya? kafayi yicem. bu konu icin kavga etmistik esimle daha önce, o da tutturmustu erdogan diye.

canımmm benim doğumuma 3 hafta kaldı kayınvalidemle aynı evde oturuyorum ve inan öyle çok sorun yaşadık ki kayınvalidemle.... eşim bi isim buldu ben tamam dedim kayınvalidem o isimi koyarsan evlatlıktan reddederim seni dedi ne tartışmalar oldu... benim kayınvalidem bencilde ben bunu anladım artık... sonra bizde başka isim bulduk hatta onuda eşim buldu.. geçen gün isim muhabbeti geçti kayınvalidem bana daha belli olmaz isminin ne olacağı değişecek daha o isim dedi ne diyeceğimi bilemedim şok oldum... yani doğum yaptığımda isimle ilgili yine mi sorun yaşayacağız diye düşünmeden edemiyorum açıkcası ve benim de ilk çocuğum eşimle karar verdik ismine hamileliğim boyunca 3 ay isim kavgası oldu inşallah doğumla beraber tekrar bu sorunla karşılaşmamsenağlama

Eskiden olsa açıklama yapıp gönlünü kırmadan tatlıya bağlayın derdim de ,
şimdi diyorum ki kaynada kim oluyormuş , bana kalsa kaynananın ismini sildireceğim sözlükten birde onun bulduğu ismi zorla koydururum tehtidleriyle kabul edermiyim.
Karışmasına bile müsaade etmem..

ama bebegi olmus bunu hatirlatin olmus bir bebegin ismini koymiyacaginizi soyleyin aslinda burda tek kopru esiniz esiniz destek olmazsa size sanirim bebegin ismi Erdogan olur

ahhh ahhh çok iyi anlıyorum arkadaşım neler hissetiklerini geçtiğimiz günlerde bende buraya buna benzer hatta aynı konu geçen bi başlık açmışdım saolsun arkadaşlar çok destek oldular. benim kayınvalide de ulu orta her yerde konuşuyo du adını ben koydum bile diye ama geçen hafta görümceme şakayla karışık kimse koymıyacak benim çocugumun adını isim hakkı sadece benim dedim o da mutlaka söylemişdir annesine ki bir daha bu konu gündeme gelmedi çok şükür ben kurtuldum bu sıkıntıdan.ama eşinin desteği çok önemli onuda annesine karşı doldurmadan çaktırmadan ikna etmeye bak.zaten böyle bir konu bir daha geçerse şeytan yüzümü göstericem çünkü biz tam tüp bebek için adetimi bekliyoduk ki hamile oldugumu ögrendim kimse bilmez neler yaşadıgımı ne yaşadıksa içimizde yaşadık sonra gelmişler ismi ben koydum bile diyolar yokk yaaa yok öyle yağma kimse koyamaz benim çocuguma isim koymıcakda:kızgın:

Ya su büyükler ne kadar gereksiz gerginliklere yol acıyor bazen yaaaa.
ne varda sen burnunu sokuosun ki. uyuz oldumm yaaaaa
anası var babası var yaaaa. git, sev, masallah deee

bilmiyorum ki ne yapılır böyle bu durumda. cünkü duydum bazı ailelerde bu isim yuzunden gercekden büyük sorunlar yasanıyormus.
ilk önce esinle güzel güzel konus ama bence. kayınvalidenle birebir burunburuna gelmeden.

Back