• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynananız Bebeğinize ne isim koyucağınıza karışırsa...

doguma kadar birşey demeyin sonra istediginiz ismi gider nufusa yazdırırsınız.arkadaşımında bebegi oldu kayınpederi sadullah babamın adı olcak dedi arkadaşım sustu dogunca gitti doruk rüzgar yazdırdı biraz kyamet koptu ama bebegi sevince unuttular..sizinkilerde unutur...

offf yaaa cok kizginim arkadaslarrrr!
ben 5,5 aylik hamileyim ilk bebegimi bekliyorum. dün k.validemin yanina gittik aksam. konu bebek isiminden acildi. ben kiz olursa illa aliya istiyordum, cok begeniyorum.
o da hiccc beyenmiyorum aliya yi, sevmiyorum. hayir siz koyamazsiniz kendiniz. bak yoksa kendi ismimi koydururum dedi (ismi de ese). aman iyiki kiz olmicak dedi.

neyse erkek bebek bekledigim icin erkek isimlerine döndük. sonrada dedi onun bebegi ölmüs eskiden, ismi de erdogan di. erdogan koyun dedi.
ya biz zaten yurtdisinda yasiyoruz burada yumusak g falan yok.... resmen erdogan dicekler... hic ama hic beyenmiyoruuuum. hem erdogan aslinda soyisim benim bildigim.

yok efendim kuranda yazan bi isim olmaliymis. ben de dedim benim ismimde kuranda yok, önemli olan iyi anlami olmasi. o da dedi hee senin ismin yok kuranda ama koymus annen!

konusmalar biraz sakayla karisik gecti, ama cok sinirlerim bozuldu.
bütün acilari, agrilari ceken anneler, ama sonucta bisey demege hakkimiz yok :(

kendisinin 4 oglu olmus koymus isimlerini, birakmiyorki bunuda kendimiz koyalim.

napiyim ben ya? kafayi yicem. bu konu icin kavga etmistik esimle daha önce, o da tutturmustu erdogan diye.
merhaba canım bçyle anlayışsız insanlara çok gıcıkoluyorumben senin yerinde olsam kendim koyarım ister darılsınlar ister parçalasınlar kendilerini acıyı çeken benim oldu canım bide adını o koycak valla canım kırmadan taviz verme hiç

gercekten illet oluyorum böyle karışan ailelere.valla benim isim takıntım var oyuzden ne benım aılem nede esımın ailesı bana oyle bir baskı yapamaz acip kızarım ben şimdiden bile dedım esıme isim benım ıcın cok onemlı ya sen yada ben koyacaz dedım ok dedı bıde belkı cok sacma ama benim bir erkek arkadasım vardı kardeşim gibi o kızı olunca ilk aşkının adını koymuştu karısı bilmiyor tabi kızın ismi nazandı kızınada naz koymuştu onu her naz diye çağırdığımda o aklıma geliyor demişti ben kızdım tabi ama yapacak bişi yok.ama sımdı bende takıntı olmus durumda oyuzden erkek olursa eşim kız olursa ben koyacam bebeğimin ismini emin olmak için :)))
çokmu kötüyüm acaba..:))

benımde kendı aılem koymak ıstedıgım ısmı begenmedıler
annem çınar olsun dedı bende kıramadım acıkcası kayınvalıdem koymak ısteseydı kabul etmezdım

tabi ki aileler de fikir beyan etmeli bu konularda
ama anne ve babanın isteğidir aslolan.

ne demek 'istediğinizi koyamazsınız' ?
bu nasıl bir cesaret?dahası nasıl bir mantık?
benim kayınvalidem asla böyle bir yorum yapmaz
ama yaparsa da hayatının hatası olur,
fikir beyan etmesine sonsuz saygım vardır ama böyle bir üslup duyayımkötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso

benımde yıgenım oldu gelınımız sordu ısmını ne koyalım dıye...........

bızde annemde babamda....kendınız bılırsınız....kendınız ne ıstıyorsanız onu koyun dedık....

ve kendı ıstedıklerı oldu ne sorun yaptık nede karıstık....

nedende karısılır anlamam.....bazen buyukler karısmasın dıye ıkı ısım koyuyorlar hem onların dedıgı

oluyor hemde dogum yapacak kişilerin...yanı kırlma olmuyor....

ama karısılmasınada karsıyım.....ınsanın hevesı oluyor ve kendınce.. begendıgı ısımler....

bu arada hayırlı saglıklı bebişiniz olur işallah...

işin kötü tarafı arkdaşın eşi de erdoğan diyor...
kızcağız nası doğumdan sonra istediği ismi yazdırsın???
kocası üzerinde erdoğan yazan bi kimlikle gelince ne yapacak????

ahbe güzelim aynı şeyleri bende yaşadım yıllar öncesi ben aleyna koymak istiyodum kayınpeder ölmüş kardeşinin ismini koymak istiyodu reyhan hatta beni mahkemeye vericekmiş koymazsam neyi veriyosa mahkeemeye manyak ya bebeği doğuran ben onan ne oluyosa ama inadını geçirdi anakuzusu bir eşim olunca dicek bir şey yok tabi kimliğide bende gizli çıkarttılar hemen bazen düşünüyorumda hiç şansım olmamış benim ya sırf ii niyetimden kaybetttim ben kötü olmak lazım kötü kesinlikle..

ya eskiden herşeye büyükler karar verirmiş
ama bu devirde de var demekki böyleleri
ben senin yerinde olsam doğuma kadar bekleme şimdiden kafalarına kazı bence dogum zamanı o acılar içinde hiç bişey diyemezsen atı alan üsküdarı geçer
eşine de madem öyle al bebeği sen taşı de karnında ben benimkine öyle diyorum hiç bişey diyemiyor:)

ahbe güzelim aynı şeyleri bende yaşadım yıllar öncesi ben aleyna koymak istiyodum kayınpeder ölmüş kardeşinin ismini koymak istiyodu reyhan hatta beni mahkemeye vericekmiş koymazsam neyi veriyosa mahkeemeye manyak ya bebeği doğuran ben onan ne oluyosa ama inadını geçirdi anakuzusu bir eşim olunca dicek bir şey yok tabi kimliğide bende gizli çıkarttılar hemen bazen düşünüyorumda hiç şansım olmamış benim ya sırf ii niyetimden kaybetttim ben kötü olmak lazım kötü kesinlikle..

gercekten kımlıgı gızlımı cıkarmıslar :1shok:
buyuk konuşmak ıstemem ama boyle bır durumda ben esımı bosardım........

çok şaşırdım ya ne demek senden gizli çıkartmışlar 9 ay karnında sen taşıyacan
bende inadına gider değiştirirdim diyecek söz bulamıyorum

benımde yıgenım oldu gelınımız sordu ısmını ne koyalım dıye...........

bızde annemde babamda....kendınız bılırsınız....kendınız ne ıstıyorsanız onu koyun dedık....

ve kendı ıstedıklerı oldu ne sorun yaptık nede karıstık....

nedende karısılır anlamam.....bazen buyukler karısmasın dıye ıkı ısım koyuyorlar hem onların dedıgı

oluyor hemde dogum yapacak kişilerin...yanı kırlma olmuyor....

ama karısılmasınada karsıyım.....ınsanın hevesı oluyor ve kendınce.. begendıgı ısımler....

bu arada hayırlı saglıklı bebişiniz olur işallah...

amin canim cok sagol

gercekten kımlıgı gızlımı cıkarmıslar :1shok:
Buyuk konuşmak ıstemem ama boyle bır durumda ben esımı bosardım........

evet ben sezeryanla doğum yaptıgım için hemen kalkamadım onlarda fırsattan istifade yaptılar bunu aman canım büyük konuşma ben nelerd iyodum ama bak hiç bir şey yapamıyorum şimdi sadece sabırla yetiniyorum inanın benim yaşadığım olayları duysanız varya halinize şükredersiniz siz neyse artık iyiyim o zaman ayaklarımın üzerinde duramıyodum şimdi duruyorum o yüzdende her şey farklı artık o eskidedndi allahım bana ii sabır vermişki ben neler çektim evliliğimde...

çok şaşırdım ya ne demek senden gizli çıkartmışlar 9 ay karnında sen taşıyacan
bende inadına gider değiştirirdim diyecek söz bulamıyorum

valla yaşadıklarımı düşününce bende söyleyecek bir söz bulamıyorum hayırlısı ne diyim tşk

ıs ısme gelınce neden herkes ahkem kesılırkı?:mymeka:
o kadar sıkıntı ceken annenın dedıgı yapılmak ıstenmez.cok sınır bozucu bır durum.

gecenlerde benım esımde bebegımıze babasının ısmını koymak ıstedıgını soyledı.:mymeka:
o kadar uzuldum, o kadar sınır oldum kı.ustelık kayınpederı de pek sevmıyorum,ogluma onun ısmıyle hıtap edecek olmak bıle benı cıleden cıkarttı.

esıme o an gereken tepkıyı verdım.bır daha bu konuyu acmadı.bende acmadım.
ama sımdı dogduktan sonra tekrar aynı mevzu gundeme gelır dıye tedırgın oluyorm.senağlama
ya bırakın butun anneler ıstedıgı ısmı koysun lutfen.:çok üzgünüm:

ya demekki bu sorunu bi tek ben yaşamamışım ne var sanki bu kayınvalideler galinlerine anlayış gösterselerde sesleri çıkmasa töbe yarabbim doguran kim o vursun kardeşim allah allah

bebeğinin ismi ne olursa olsun o bebek senin olduğu için çok seveceksin,belki ismini sen koymayacaksın ama o senin yavrun olduğu için ne isim olursa olsun sana güzel gelecek.daha dünyaya gelmemiş bir bebek için isim stresine girmen çok erken. önce bir doğsun kucağına al, kayınvalidenle konuşup strese girme, hamileliğin tadını çıkarrt. dünyaya geldiğinde bebişin, dünyanın en mutlu annesi sen olacaksın(kokusunu hissetmen yeter)

aayy bnde çok sınır olurdum herhalde nıye akrısırlarkı analmıyorum arkadaşlrın dediği gıbı 2ısım koyun siz istedıgın isimle hıtap edrsınz kayınvalidenzde alışır yada mecbur kabuletmk zorunda kalır sonraları

kayınvalidenizin isim koyma hakkı yok...
onu karnında siz taşıyorsunuz siz doğuracaksınız ,isim koymakta sizin hakkınız...
fazla ciddiye alma bence...
eşinle konuş beraber güzel bi isim koyun işte...

Back