Kaynana ve lohusalık

Bebekle siz ilgileniyosunuz zaten yatakta altini degistirp uyutuyosunuz onda bir sikinti yok. Ayagi kalkmak yurumek zor. Yapilacak bi yemek yani onu da boyle yapicagina hic yapmasin diyorum

Bi yemek için minnet etme bence dırdırcı kaynanaya. Eşin yapsın, dışardan söyleyin bi şekilde halledelir ne olacak.

Ne kadar çok şey bekliyorsunuz, gelmesin en iyisi, yemeği de kendiniz yapın.
Bu arada evde yeni doğmuş bebek ve virüs varken gerçekten görümce elti gelse memnun mu olacaksınız, anlamadım.
Gelsin diye degil. Zaten geldiler bebegi gormeye elleri bos bos
Kaynanam bizde adettir yemek goturulur dedi nerde ozamn dedim hepsi eli kolu bos geldi

Bi yemek için minnet etme bence dırdırcı kaynanaya. Eşin yapsın, dışardan söyleyin bi şekilde halledelir ne olacak.
Ayni binadayiz gelmemesi mumkun degil kovsamda gelicek laf soylesemde laf isiticem bu boyle kotu kaderim benim.
Bizde lohusaya yemek gider tencere tencere etler pisirirz dedi kendi bir lokma getirmedi evinden kizi geliyor eli bos bende buna istinaden dedim

Siz onun dediklerine kulak asmayın hiç, biraz surat yapın tavrınızı koyun. Canınızı sıkmayın..

yahu desene ne yardımı o kadın burda durdukça ben kendimi iyi hissetmiycem diye.en fazla eşin yeter zaten başka insana gerek yok.bu karantinada elti vs de uzak dursun zaten.söylediklerine cevap vermiyosun da noluyo baksana hala arkandan sövüyo , ver cevabını da sustur.pısırık kocan anasına laf söylemesin diye seni yumuşatıyo.sen söyle tamam gelme yeter de.niye ezdiriyosunuz kendinizi , olan size ve çocuğa oluyo.

Ben cagirmadim ayni binadayiz. Normalde de bazen tartismalarimiz oldu evden kovdugumda oldu yinede geldi yuzsuz cunku. Simdi torun var vagzecemiyorda hic gelmeden dururmu herseye karisicak.evime isime herseye
Ha bunu bilmiyordum pardon canim. Sen hatayı baştan yapmissin o zaman ayni binada oturarak
Aynı binadaysanız kendi evinde yapıp size 2 tabak ayırabilir yemek tabağa koyar getirir yani . Kotu olmus bu durum. Bi çaresini bul kocanla ama onların evinde oturuyorsanız bisey de diyemezsiniz..

kusura bakmayın ama bu sizin kötü kaderiniz falan değil , yok yere kendi kendinize kendinizi ezdirmeniz.valla başa çıkan çok güzel çıkıyo, anasının kuzusu kocanız size sahip çıkmıyosa ağzınız armut toplamasın çocuğunuz var artık biraz dik durun sesiniz çıksın.

Kendi annemizden de hayır yok. Iki bebek biri sagımda biri solumda ağlıyor, gelipte yardım edeyim demiyor. Öyle karşıdan möl möl bakıyor. Kimseden fayda yok. Herkes kendi büyütsün cocuklarini, olmasi gereken de bu zaten annesi biziz çocukların

Ayni binadaysa yemegi kendi evinde de yapip getirebilir ama yok ille geline eziyet edecekler.
Birkac gun sonra toparlaninca esiniz desin. Anne artik gelmene gerek yok biz hallederiz diye

Evet yardim edeyim derken insanin isine de burun sokuyorlar. Benim ilk dogumda kv surekli "neden agliyor?" diye sorardi. Hoş ben terslerim susmam ama insallah yine gerilmeyiz

Evet yardim edeyim derken insanin isine de burun sokuyorlar. Benim ilk dogumda kv surekli "neden agliyor?" diye sorardi. Hoş ben terslerim susmam ama insallah yine gerilmeyiz

Benim ilk bebeğim olacak Allah kısmet ederse, kv şimdiden herşeyin içinde. Şunu yedirme, şöyle yapma, böyle doğur, bebeğe şöyle yap..

Kayınvalidenizin gitmeye niyeti yok siz de gönderemiyorsunuz,en geç on güne toparlansanız da kv sizin evinizden çıkmaz zaten aynı binada yaşıyormuşsunuz, sabırlar dileyebiliyorum sadece çünkü diğer önerilerin hepsini çürütmüşsünüz.
Allah yardımcınız olsun..

Acaba neden ağlıyor, yeni doğmuş bebek olduğu için olmasin.
Efsanevi sorular valla.

Hayır bu soruyu lohusa anne sorsa anlarım acemiliği, ama koskoca çocuk büyütmüş kadın sorunca aşırı abest oluyor.

[QUOTE="ema1, post: 63677843,

Kendi annemizden de hayır yok. Iki bebek biri sagımda biri solumda ağlıyor, gelipte yardım edeyim demiyor. Öyle karşıdan möl möl bakıyor. Kimseden fayda yok. Herkes kendi büyütsün cocuklarini, olmasi gereken de bu zaten annesi biziz çocukların
[/QUOTE]
Evet ama insanı bşr rahat bıraksalar kaynanalar oğulların gözüne girme derdinde kendi annelermizde sorumluluğu başkasına bırakma derdinde benim annem de sadece 2 gün kalmıştı eşin benim kalmamı istemiyor deyip, gitmişti, tabi ben bunu hiç af etmedim, kaynana da bakınca başına kalkıyor ömür boyu, annen kalmadı gitti ben sana baktım diyor, her 2 side üzüyor

Allah rahmet eylesin. Belki yalnız daha rahat edeceksiniz. Umarım en kısa sürede toparlarsınız.

Oyle mi diyorsunuz ben de kv cagirdim mecburiyetten. Iyidir kaynanam ama neticede kaynana. Insallah sorun yaşamayiz
Ya problem en iyi kayinvalide ile de yasaniyor. Bizim cok sukur aramiz iyidir cok da severiz birbirimizi. Bir kere kavga ettik, o da ilk lohusaligimda :)

Oglumun 40i vardi. Benim ailem esimin ailesi filan bi aradayiz. Ayni zamanda dogum gunumdu. Oglum sabahlari gazli kalkar, 11 gibi kaka yaptiktan sonra rahatlardi. Iste o aglama zamanina denk geldiler. Tuttursu fitil verelim diye. Hayir dedikce israr.. en sonunda ne cok biliyosundan girdi (emekli saglikci), terbiyesizligimden cikti. Olay cikartti yok yere. Gerci sonrasinda o da cok uzuldu ama olan oldu. Benim annem de bana kizdi versen nolurdu diye, sacmaliga gel.. hatir icin sana vereyim fitili istersen dedim, daha da bozuldu :)))

Kayinvalideme de soyledim, kimse kusura bakmasin benim cocugum. Ben nasil uygun gorursem oyle olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…