- 6 Mayıs 2020
- 289
- 355
- 32
Kiyamam Keşke yakin olsaydim, Zamanla iyileşirsin Başta çok kötüdür dik duramama filan. Pratik yemek yap Oturduğun yerde kes, pişir.İlk gebeligim acemiyim. Agrim coktu ilk gunler hep boyle kalicam hic iyilesemicem diye agladim.dogumum zor oldu normal bekledik sanci cektim olmadi cok zorlandim.
Ben sanirdim iyi bakicak en ufacik bir ilgi gormedim. İnsanin zoruna gidiyor gelip yemek yapiyor Allah razi olsun dicem.arkasindan bi.laf duyuyorum onuda demiyorum artik.
Soyledim hatta o evdeyken bagirara bagira boyle yapcaksa gelmesjn ben yemegimide yaparim dedjm mutfakta vura kira yemek.yapiyor. en sonunda kavga edicem zatenÇok affedersiniz de bu kv yenı mi böyle oldu yooo karakteri bu kadının gelmesin o zaman
Yenı böyle olmus gıbı şaşırmayın allahaşkına
çok ilginçsiniz şu konuda yahu ben yenı doğum yapmısım yorgunum çocuguma vakit ayıracam düşünüyorum kimse gelmesin isterim bir de onlarla mı uğraşıcam
yemek dert bile değil yogurt yerım doyarım mis gibi kocanız da kendi yemegını yapabılır diye dusunuyorum
kv ye gerek yok bence yani
İyileşene kadar idare et, iyileşince artık gerek yok dersin bebeği de başka oda da uyutursun gelirse sende bebekle aynı odaya geç kilitle kapını. Torunsa senin de oğlun. İstediğiniz zaman götürür gösterirsiniz. Ama şu an sadace tamamen iyileşmeye bak. Bir kulağından girsin öbüründen çıksın. Buldumcuk olmuş o.Buraya da yazmazsam patlayabilirim. Bir haftalik lohusayim sezeryan dogum yaptim. Öncesinde babamı kaybettim.Onun acisi ustune dogum yaptim. Annem memlekette gelemedi lohusaligim kaynanaya kaldi mecbur. Saolsun yemek yapar laf sokar gelip gider laf sokar dayanamiyorum artik. Üzülsem sütüm kesilcek diye korkuyorum.
Kendi yemek yapip getirmez cimridir bize bise vermez. benim dolapta ne varsa yapiyor ortaligi pislik goturmus mutfak berbat sekilde.ama.sorsaniz ondan temizi yok.
Tencelerde yemekler kalmis duruyor kurumus.
Cocuk bakmama karisiyor. Uyutuyorum bagira bagira gelip uyandiriyor sevcekmis ozlemis..
Cocuga eski kafaya gore bakiyor eskiden soyleydi soyle yapardik ben bes tane buyuttum sen ne bilceksin.giydiriyor terletiyor pisik oluyor cocuk. Anlamiyor. Herseyi o biliyor. Bise desem laf sokuyor edepsiz ahlaksiz diye arkamdan konusurken duydum. Dayanamadim agladim esim gordu anlattim bende. Lohusayim ben azcik dikkat etsin yada hic gelmesin ozamn bi yemekse kendim yaparim dedim.
Bugunde gelmis anneler gunumu kutlamadiniz hediye almadiniz. Allah ahlak guzelligi versin ne.diyim diyor. Beni ahlaksiz olarak gordugu icin ahlak.guzelligini bana istiyor. Ben kendimi mi dusuniyim simdi onumu. Hic demiyor nasilsin nasil oldun bise istermisin.
Karnin cok sismis, sen yuruyemiyosun ah vah tuh yazik moralimi bozuyor. Agzindan bir hayir cumle cikmiyor.
Eltilerim gorumcem var yakinlarda biri bile gelip nasilsin demiyor bunlar nasil insanlar anlamiyorum. Hem lohusayim hem laf ustune laf yiyorum.
Oyle mi diyorsunuz ben de kv cagirdim mecburiyetten. Iyidir kaynanam ama neticede kaynana. Insallah sorun yaşamayizİlk 1-2 cümleden sonrasını okumadım bile.
Kaynananın yanında lohusa olunmaz arkadaşım.
Gelin doğurur, kaynana yardıma gelir, sonra kaynana lohusa olur ve gelin trip çeker.
Bu olay şaşmaz hep böyledir, gönder yanından kurtul, başka türlü rahat yüzü göremezsin.
Oyle mi diyorsunuz ben de kv cagirdim mecburiyetten. Iyidir kaynanam ama neticede kaynana. Insallah sorun yaşamayiz
O kadar doğru yazmissinki. Bi gelip demiyoki bugun nasilsin nasil.oldun iyimisin. Bir kere agzindan duymadim. Geliyor cok kotusun karnin cok sismis dik yuruyemiyosun nolcak senin halin. Ah var ediyor.İlk 1-2 cümleden sonrasını okumadım bile.
Kaynananın yanında lohusa olunmaz arkadaşım.
Gelin doğurur, kaynana yardıma gelir, sonra kaynana lohusa olur ve gelin trip çeker.
Bu olay şaşmaz hep böyledir, gönder yanından kurtul, başka türlü rahat yüzü göremezsin.
İyiyse iydir bizimki zaten agzi durmazdi normaldede boyleydi. Ben mecbur eline kaldim kimsem yok bu sehirde annemlerdegelemedi cenazemiz oldu annemide suclayamam.genc yasta babami kaybettik kardeslerim var onun acisi ayriOyle mi diyorsunuz ben de kv cagirdim mecburiyetten. Iyidir kaynanam ama neticede kaynana. Insallah sorun yaşamayiz
Benim inadima.yapiyor. esimde evdeydi anne napiyosun cocuk uyancak dedi o simdi sese karsi duyarli degil diyor. Cocuk agladi o oyle bagirinca.Uyuyan çocuğu bağırarak nasıl uyandırıyor yahu sevmek için kendi çocuk büyütmemiş mi eşiniz evde değil mi evin dağınıklığı kurumuş yemekleri gelincede mi görmüyor.evinden yemek getirmeyebilir ona bişey diyemezsiniz elti görümcede gelmesin zaten virüs var kalabalık ne işleri var evde.Hatta kaynananızın gelmesi bile tehlikeli toparlanın kendiniz yapın herşeyi ya da katlanacaksınız
Bebekle siz ilgileniyosunuz zaten yatakta altini degistirp uyutuyosunuz onda bir sikinti yok. Ayagi kalkmak yurumek zor. Yapilacak bi yemek yani onu da boyle yapicagina hic yapmasin diyorumBenim diyorki sana sezeryan yaparlarsa ameliyatlı olursun yerinden kalkamazsın, bebeğin altını değiştirmek, üstünü değiştirmek, gazını çıkarmak hep bana kalır ben hallederim. Bence yardım anlayışları bebekle oyuncak gibi oynamak.
Ben cagirmadim ayni binadayiz. Normalde de bazen tartismalarimiz oldu evden kovdugumda oldu yinede geldi yuzsuz cunku. Simdi torun var vagzecemiyorda hic gelmeden dururmu herseye karisicak.evime isime herseyeNiye kayinvalideni çağırdın?
Lohusalık Ona kaldı ne demek?
O kim ki?
Torunun alt tarafı babaannesi.
Hayatının en güzel günlerini zehir edersin iste kendine böyle.
Kusura bakma da hic mi bir insan düşünmez yani ötesini gerisini. Kusura bakma sert yazdım ben de hamileyim ve musade edeceğim bir durum değil.
Bizim ülkemizde bu yemek isleri cok abartılıyor.
Salca ve soğanı koydugun hersey yemek oluyor zaten. Yapamiyacak durumdaysan dışardan hazır söylet. Merak etme 1 hafta hazır yesen ölmezsin
Yok diyorsan da esin eve geldiğinde bir menemen bir omlet yapsın iste bu yemek meselesi nedir bu kadar uzun boylu anlamıyorum kim ölmüş açlıktan?
Ayrıca; oyle anneyle falan cocuk bakılmaz. Onların bildiği kendine yetmiyor 40 i çıkınca ağzına yiyecek te koymaya 2 ay sonra muhallebi yedirmeye de baslar sen de öyle seyredersin bana karışıyor diye ağlarsın.
Kov gitsin ne işi var bi de şu zor günlerde dertsiz başına dert almışsın vallahi.