Kaynana ve lohusalık

Evet yardim edeyim derken insanin isine de burun sokuyorlar. Benim ilk dogumda kv surekli "neden agliyor?" diye sorardi. Hoş ben terslerim susmam ama insallah yine gerilmeyiz
Bana da bir kez sormuştu neden ağlıyor diye? Bilmiyorum doğumda kullanım kılavuzunu vermediler çözmeye çalışıyorum demiştim. Bir daha da bir şey diyememişti

Canım oyle yapiyorsa esine soyle hiç gelmesin koronayi bahane edin. Def edin. Yani ben insanlari anlamiyorum bu durumda da böyle yapacaksa gelmesin. Yemek yapmakta bir sey yok canım maksat karin doyurmak degilnmi bi makarna bi bulgur pilavı falan filan cokca yap. Ya da yapabiliyorsan yap iki uc çeşit cok yap uc gun yersiniz. Sabah kahvalti icin kek cirp, sutlac gibi sütlü tatlı yap aciktikca yersin. Durumun iyiyse birini çağır yarim gun bir sil supur yapsin ya da esin bir supurge tutsun. Bu yaşadıklarını da hic unutma bugünün yarını da vardır... Sana gelene gidersin gelmeyene de merhaba merhaba...

Gelme artık diyeceksin tatlı dille eğer gelmeye devam ederse de odandan çıkma bence surat bulamayınca defolur gider

En tahammüle demediğim şey lohusa kadına laf söylenmesi. Küften kendinizi ezdirmeyin lafınızı esirgemeyin sonrasında çok pişman okursunuz ve lohusaylen yaşanılan şeyler unutulmuyor. Bir cinnete bakar. Kocana söyle annesi gelmesin gelip Çan'ını sıkmaktaysa yaptığı iş de kalsın yapmasın Altuğ süt bir yemek değil mi bebeğe dokundurmayın bile eşin biber şey derse ona da bağır çağır. Alttan aldıkça tepene çıkarlar. Benim ilk lohusalığımda Kv ve eşimin teyzesi laf soktu cankmı sıktı çok müdahale ettiler ama onar dayanamadım önce elimle kavga ettim o annesi ile konuştu olaylar büyüdü umurumda olmadı arası açmadım açınca da sert konuştum sonra anladılar hatalarını 2 yıl geçti hala doğru düzgün konuşmam gitmem ama şu anda daha değerli oldum

Onun ağzından hayırlı çıkmıyor da sizin de hiç cümle çıkmıyor sanırım. O bebek size emanet.o giydiriyorsa siz soyun yA da hiç izin vermeyin. Ağzınızı açın biraz.

Kaç gün oldu bebeğiniz doğalı. Gönderin gitsin gündüz bebek uyurken yemeğinizi işinizi yaparsınız. Sinir insanlar ya.

Yakinlardalar gelmiyorlar diyorsunuz da bence kayannaanizda gelmeseydi. Malum virüs var. Bi faydasi yoksa esinle konus gerekirse tartis gönder. Lohusq halinle sutun kesilecwk bu gidişle.
Ne insanlar var Allahim yarabbim

Başınız sağolsun. Zaten gelmesinler ama aramalılar. Birer gün yemek çorba kapıya bırakmalılar.

çirkefle uğraşman için anlayacağı dilden konuş. Ben lohusayım çok gerginim de eşine burnundan solu. Kaynanaya da bağır payla. Lohusalığı kılıf yap sinirini at lafını söyle. Kov gelmesin. Koca da ses edemez çok gergin ondan yapıyor der. Şimdi bu şansını kullanmazsan ömür boyu sinir hastası olursun.

bebeginiz hayirli olsun simdi yapacaginiz sey esinizle konusmak annenin farkindasin ben artik hem lohusalik hemde anneni cekemiyorum sutumde kesilecek artik annenin gelmesine kalmasina gerek yok hem ne kadar bebekle yalniz kalsam okadar iyi daha cabuk alisiriz diyeceksiniz gonderceksiniz bende boyle yapmistim benim kv dede hic bir is yapmazdi sabah kalkar erkenden evine giderdi evdekilere yemek yapayim diye aksam olmadan gelmezdi bende evi temizlerdim yemek yapardim aksam oldu mu gelirdi bir de evdekileri cagirirdi evde yemek yok gelin burada yiyin diye cocuga bakmaya yardim etmezdi uzanir tv sini izlerdi bir de telde millete ay cok yoruldum ay soyle boyle diye dert yanardi bir hafta dayanabildim esimede aynen boyle dedim sonucta omur boyu beraber yasamicaz ee bir sey yaptigida yok ustune zarari var yeter dedim ayni aksam konustu oda gitti digerleri icinde birakin gelmesinler bir de gelip onlarmi laf sokup akil verip dursunlar inanin yalniz kalinca sakin kafayla herseyi oyle guzel yerine koyarsiniz ki

Benimki gelip kalmiyor ayni binadayiz. İnanin gelip yemek yapiyor bulasik yikiyor pat kut sesler . İstemeyerek yapiyor anliyorum ben. Onun yaptiginida yemek istemiyorum bu yuzden zehir olur bana onun sinirle yaptigi.
Surekli bizden ister ver ver kendisi hic bise kiymaz ucun besin hesabini uapar

is esinizde bitiyor birde sikintiniz oldu mu soyleyin artik nede susuncada iyi degilsiniz konusunca ahlaksiz olun bari madem boyle dusunuyor esiniz yokken laf soyleyin sizde esiniz gelincede aglayin ondan once aglayin madem anneler gunu disari cikacak haliniz yoktu ya o size alaymis hemde ilk anneler gununuz sizde bunu soyleseydiniz

Bu hayatta kendin icin yapabilecegin en büyük iyilik kendi kendine yetebilmeyi öğrenmek. Yani tencerelerde yemegi kurutacak kadar zorlu bir süreç degil bence. bende sezeryanla dogum yaptim hemde ayni zamanda apandistimde tutmustu. 2 gün yattim sonra her isimi eşiminde yardimiyla kendim yaptim. Ne k.v ne anneme muhtac olmadim. Zaten yapım geregi kimseyi işime karistirmayi sevmem. Dogum öncesi bütün evi temizledim ,dondurucuya 4 5 çesit tencereye koyup hemen pisebilecek seyler attim kendimde 1 corba yapiyordum. esinde koskoca adam evi mutfagi pislik götürcek ne var anlamadim. Elektrik süpürgesi diye birsey var alicak eline süpürecek. Valla öyle nemrut bir k.v nin yemegini yiyecegime sofan ekmek yerim daha iyi.

Sizin bu kocalar bostan korkuluğu mu?
Siz ayıp olur, saygısızlık olur diye cevap vermediğiniz KV tarafından hunharca eziliyorsunuz yine de ses çıkarmıyorsunuz. Nereden tutsanız elinizde kalır

Kayinvalide geldiginde acmayin kapiyi. Uyuyordum duymadim dersiniz. Yemegi herseyi yavas yavas oldugu kadar kendiniz yapabilirsiniz

Eşinizde annesinin çok iyi oldugunu düşünüyor mu? annem çok iyi bakar yemek yapar annemmm diyor mu ? Şu hayatta görümce elti den bir bardak su bile istenmiyceni bişmek gerek başına kakılır kv de ilerde sen dogum yaptıgında geldim kaldım sana baktım ben diye başına kakacaktır zaten eşinizle konuşup gitmesini isteyin kendi evinde kendi kocasını delirtsin bir zahmet

Kayınvaldelerden medet ummayı bırakın. Nedir bu lohusayım gelsin yemek yapsın, ama köşe yastığı gibi otursun sesi çıkmasın düşüncesi? Yok öyle bir dünya. Zaten acınız taze, başınız sağolsun bu arada. Ne işiniz var kv, görümce, eltiyle. Eşiniz ne işe yariyor. Mutfağa girip 2 çeşit yemek yapamiyor dimi, tabii annesinin yapması hoşuna gidiyor bir bebekte o herhalde. Söyleyin kv daha gelmesin, kendimiz bakıcaz artık sağol yardımların için yoruldun sende diyin ve yollayın evine. Bu karantina sürecinde bebeğe yaklaştırmaya korkmuyormusunuz hem?

Bakın ne güzel söylediniz '' yaptığı yemekler zehir olur bana '' diyerek... Kv denize şimdiye kadar yaptıkları için teşekkür edip, bundan sonra kendi kendinize yeteceğinizi söyleyebilirsiniz... Gerekirse ekmek, peynir yersiniz ama huzurunuz olur... Allah bebeğinizi analı babalı, huzurlu ve sağlıklı bir şekilde büyütmenizi nasip etsin...

Ben ona gel demiyorum ki zaten. Esim birakmiyor sen iyiles sen yorulma diye. Artik biraz olsun toparlandim yarin soylicem gelmesin yemegimizide yapicam
Ben yemegide yapsam yine gelip gidicek orasida ayri ama en azindan suratini cekmem daha az gorurum

Yani gelip guya bize iyilik ediyor arkasindan bakiyorum mutfak iyce birbirne girmis. Bende dayanamayan bi insanim. O gittikten sonra simdi mutfagi temizledim. Madem ben yapicam tam olsun bari yarin konuscam gelmesin ben yaparim. En azindan mutfak toplu kalir. Ocak demirleri yamuk yumuk birakmis bunu yapacak kadar ne siniri vardi. Yemekleri disarda birakmi ben buzdolabina kaldirdim. Yani arkasini topluyorum bide. Ama simdi gidip heryerde anlaticak ben geline baktim her isini yaptim diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…