Kaynana ve lohusalık

Melek1010

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2015
335
400
Buraya da yazmazsam patlayabilirim. Bir haftalik lohusayim sezeryan dogum yaptim. Öncesinde babamı kaybettim.Onun acisi ustune dogum yaptim. Annem memlekette gelemedi lohusaligim kaynanaya kaldi mecbur. Saolsun yemek yapar laf sokar gelip gider laf sokar dayanamiyorum artik. Üzülsem sütüm kesilcek diye korkuyorum.
Kendi yemek yapip getirmez cimridir bize bise vermez. benim dolapta ne varsa yapiyor ortaligi pislik goturmus mutfak berbat sekilde.ama.sorsaniz ondan temizi yok.
Tencelerde yemekler kalmis duruyor kurumus.
Cocuk bakmama karisiyor. Uyutuyorum bagira bagira gelip uyandiriyor sevcekmis ozlemis..
Cocuga eski kafaya gore bakiyor eskiden soyleydi soyle yapardik ben bes tane buyuttum sen ne bilceksin.giydiriyor terletiyor pisik oluyor cocuk. Anlamiyor. Herseyi o biliyor. Bise desem laf sokuyor edepsiz ahlaksiz diye arkamdan konusurken duydum. Dayanamadim agladim esim gordu anlattim bende. Lohusayim ben azcik dikkat etsin yada hic gelmesin ozamn bi yemekse kendim yaparim dedim.
Bugunde gelmis anneler gunumu kutlamadiniz hediye almadiniz. Allah ahlak guzelligi versin ne.diyim diyor. Beni ahlaksiz olarak gordugu icin ahlak.guzelligini bana istiyor. Ben kendimi mi dusuniyim simdi onumu. Hic demiyor nasilsin nasil oldun bise istermisin.
Karnin cok sismis, sen yuruyemiyosun ah vah tuh yazik moralimi bozuyor. Agzindan bir hayir cumle cikmiyor.
Eltilerim gorumcem var yakinlarda biri bile gelip nasilsin demiyor bunlar nasil insanlar anlamiyorum. Hem lohusayim hem laf ustune laf yiyorum.

Kendi kendinize de çocuğunuza bakabilirsiniz. Ben kimseden yardım almadım eşim dışında. Gözünüzde büyük bir şey gibi geliyor olabilir ama inanın çok daha büyük bir rahatlık. Yemeklerinizi de eşiniz işe gidiyorsa evde olduğu zamanlar yaparsınız.
Psikolojiniz çocuğunuzun iyi olması için çok önemli o sebeple de sizde sıkıntı yaratan ev harici insanları yollayın gitsin.

Ya yardım istemeyeceksiniz ya katlanacaksınız. Bunun orta yolu yok ki. Keşke sizi üzmese ama karakteri bu kadının ve değişmeyecek, o yüzden yukarıdaki iki seçenek dışında seçeneğiniz yok.

Eşiniz ne yapıyor bu süreçte? Mutfak almış başını giderken, yemekler tencelerde küflenirken sihirli bir elin değip temizlemesini mi bekliyor?

Karantina sürecindeyiz, insanlar kendilerini izole ediyorlar siz lohusa haliniz ve bir haftalık bebeğinizle eltiler görümceler gelmiyor diye şikayet ediyorsunuz. Doğrusunu yapıyorlar.

Lohusalıkta kaynana dertdir vallahi iyi olanı görmedim, çünkü bütün ilgiyi, alakaya lohusa aldığı için kıskanıyorlar sürekli laf sokma derdindeler aslında en iyisi, bebe görüp, altın takıp gitmeleri ve 3 ay sonra gelmeleri kadının annesi yanında olması daha hayırlı

Kaynananızı dehleseniz olmaz mı. Bence kendiniz tek başınıza bakabilirsiniz. Çocuk doğunca gerçekten bakmak, yardımcı olmak için gelen kaynana pek görmedim. Zaten hiç bir şey yapmıyormuş. Bence gönderin gelmesin. Ben bakarım sen kendini yorma artık diyin. Eşiniz de yardım eder akşamları. Bilemedim.

Başiniz Sağolsun.

Öylesi Bakmasin, zaten sinir ediyor asil Allah ona Ahlak versin. Eskiden böyledi acaba herkes Öylemi bakiyordu tabiki hayir.

Bakin ikinci doğumum sezeryandi, ikiz bebek, birde büyük oğlum kimse yoktu. Yanimda Ne Annem, ne kayinvalidem. Eşim 1 hafta ilgilendi. Sonra tek kaldim Dikişler aciyordur amena.
Ama tek cocuk ve ufak olduğu icin yatiyordur. Siz O esnada yemek yapa bilirsiniz. Diğer işleride azar azar.

En azindan böyle cirkefle uğraşmasiniz, sütünüzde kesilmez !
Sirtinizi Allaha Dayayin.

Saglıklı kalabilmek ıcın kv acilen gonderın bu lohusalık donemi cok hassas kendinizı motıv eedın. Kimseden hayır yok size şu vırus zamanında babanız ıcın uzuldum basınız saolsun. Anneniz ızın alıp gelme durumu yok mu

Ben babami kaybettim hemde kotu bi sekilde cok hastaydi son aninda yaninda olamadim cenazeye gidemedim. Hala acisi icimde. Ama kaynana o acimi bile anlamiyor hala benden ilgi bekliyor. Lohusa halimle ben ona anneler gunu hediyesi almamisim. Neyse Allah ahlakini guzellestirsin ne diyim diyip cikiyor odadan. Laf sokup gidiyor. Susuyorum cocukla ilgileniyorum duymamazliga veriyorum. Soylediklerine cevap vermiyorum diye ustume geldikce geliyor.
Eşime soyledim gelmesin. Ben yemek yaparim.esim de zaten dogum izninde camasir filan hallediyor. Ama esim istiyor gelsin.sen biraz daha toparlan daha erken sen kendine simdi.iyi bak dinlen.annemi.bosver diyor annesiyle konusuyor kiz lohusa ustunegitme ben ne yaptimki oglum diyor.

Yolla evden kaynanani sağolsun gidebilir artık de,kendin iyi kötü bakabilirsin emin ol eşin yardım etsin azda olsa,bende sezeryan oldum ilk günden kendim bsktim millete canını sikacagina gönder gitsin.

İlk gebeligim acemiyim. Agrim coktu ilk gunler hep boyle kalicam hic iyilesemicem diye agladim.dogumum zor oldu normal bekledik sanci cektim olmadi cok zorlandim.
Ben sanirdim iyi bakicak en ufacik bir ilgi gormedim. İnsanin zoruna gidiyor gelip yemek yapiyor Allah razi olsun dicem.arkasindan bi.laf duyuyorum onuda demiyorum artik.

Eşini dinleme gönder senin gibi kardeşimi kaynanasi doktorluk yaptı en sonunda doktor sevdikleriyle birlikte olsun dedi kocasina,sende bı sinir krizi geçirince anlar eşin ona zorluyo bu koca milleti.

Susup duymazlıktan gelme sebebin ne kocısının kutsal annesıne laf soylersen saygısız gelın olursun bu mu?
Kocıs hıc umursamıyor ama senin yedıgın hakaretleri sutunun kesilecek olmasını.

Bebegı Kocıs mı dogurdu da kimin sana bakacağına o karar veriyor ve sen hayır diyemiyorsun?

Arkadasım ya omrun boyle gececek bu insanlara karsı, ya da yeter be diyeceksin herkes haddini bilecek.

Camasır katlayacagına gıdıp kuflenen tencerelerı ovsun anasının biricik paşası.

Ben bir soylesem o on soyluyor oyle edebsiz. Kocasi bas edemiyor onla ben hic edemem.

İnan aynısını yaşadım sancı azdı suni sancı verdiler açılma olmadı brklettiler en sonunda çocuğumun kalp atışı zayıflayınca acil sezeryana aldilar,eve geldiğim gün yanlız kaldım kaynanani çekeceğine iyi kötü uğraş evinde.Allah sana çocuğuna sağlık sana kolaylık versin inşallah

Ben bir soylesem o on soyluyor oyle edebsiz. Kocasi bas edemiyor onla ben hic edemem.
Eg basını usul usul dumduz katlan ozaman.

Kocanda dursun orda, Kapadokyadan alınmış guzel olmayan ama alanın hatrına vitrinde tozlanıp duran hediye biblo gibi.

Senın susup kendını savunmasıgın bu dunyada ne Eltin ne Gorumcen asla yardıma gelmek zorunda degıl bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…