- 2 Aralık 2013
- 9.491
- 37.853
Evet aynen bende bunu yapmıştım kimseye eyvallahim.olmadi hatta iki çocukla idare ettim kendimi hem.sinir edip hemde adları baktık olacak hic minnet edemem simdi de hamileligimin ilerleyen zamanlarinda yine yapacagim dipfrize de dolabada benim şansım akrabam halalarım teyzelerim de günlük yemekler getirmişlerdi onlarda beni epey idare etmiştiTek çocuk
Gunun 20 saatine yakin uyur ozel bir durum yoksa
Cok kolay degil ama yardimsiz bakabilirsiniz.
Yemek olarak cok mesakkatli seylere girismenize gerek yok. Basit basit seyler yapabilirsiniz.
Veya esiniz yapabilir
Veya esiniz annesine yemek kokusundan icinizin kalktigini söyleyip alip malzemeyi annesine gitsin.
Orda pisirsinler getirsin ayni binaymis
Sizin icin degil de baska hamileler okuyordur diye yazayim; ben dogum iznine ciktigimda bir suru konserve yemek ve donuk yemek hazirladim.
Corbalar anayemekler gelen misafire borek kurabiye bile her sey hazirdi.
Taze taze bi salata veya cacik vs. 3 4 ay tertemiz.
Hic yemek derdimiz olmadi. Gelen misafirlere bile kolayca masa hazirladik.
Bebegimden yana bi sikintim yok cok sukur emiyor uyuyor zaten. Ben ilk gunler ayaga kalkmakta yurumekte zorlandim tabi ozamndan beri bakiyor bi hafta oldu simdi artik toparlandim zaten oyuzden konusucam yarin gelmesin ben ufak ufak hallderim her isimiTek çocuk
Gunun 20 saatine yakin uyur ozel bir durum yoksa
Cok kolay degil ama yardimsiz bakabilirsiniz.
Yemek olarak cok mesakkatli seylere girismenize gerek yok. Basit basit seyler yapabilirsiniz.
Veya esiniz yapabilir
Veya esiniz annesine yemek kokusundan icinizin kalktigini söyleyip alip malzemeyi annesine gitsin.
Orda pisirsinler getirsin ayni binaymis
Sizin icin degil de baska hamileler okuyordur diye yazayim; ben dogum iznine ciktigimda bir suru konserve yemek ve donuk yemek hazirladim.
Corbalar anayemekler gelen misafire borek kurabiye bile her sey hazirdi.
Taze taze bi salata veya cacik vs. 3 4 ay tertemiz.
Hic yemek derdimiz olmadi. Gelen misafirlere bile kolayca masa hazirladik.
Evet iyiyim anne teşekkür ederim artık gelme yorulma ben kendim hallederim de artık zaten bir hafta olmus hareket etmek sizin icinde iyi olur yavas yavas yap işleriniBebegimden yana bi sikintim yok cok sukur emiyor uyuyor zaten. Ben ilk gunler ayaga kalkmakta yurumekte zorlandim tabi ozamndan beri bakiyor bi hafta oldu simdi artik toparlandim zaten oyuzden konusucam yarin gelmesin ben ufak ufak hallderim her isimi
Öncelikle lütfen lohusalığı abartmayın. Normal doğal bir süreç bu. Sizdeki sorun sanki lohusayken olmuş gibi değil, her zaman varmış şuan patlıyor gibi. Çözümü için de zaten geç kalınmış biraz, eşiniz ailesini kontrol altına almalı tek yol bu. Annesini de tabiki kırmadan sizi koruyacak laf söyletmeyecek eleştirtmeyecek, sınırları o belirlemeli kimse de kötü olmaz o zaman. Birde beklenti mutsuzluk getirir unutmayın, akrabalarınızdan hal hatır sormasını vs herhangi bir beklenti içinde olmayın bazı şeyler zamanla normalleşir diye umuyorum, canınızı da sıkmayın bile böyle şeylere.Buraya da yazmazsam patlayabilirim. Bir haftalik lohusayim sezeryan dogum yaptim. Öncesinde babamı kaybettim.Onun acisi ustune dogum yaptim. Annem memlekette gelemedi lohusaligim kaynanaya kaldi mecbur. Saolsun yemek yapar laf sokar gelip gider laf sokar dayanamiyorum artik. Üzülsem sütüm kesilcek diye korkuyorum.
Kendi yemek yapip getirmez cimridir bize bise vermez. benim dolapta ne varsa yapiyor ortaligi pislik goturmus mutfak berbat sekilde.ama.sorsaniz ondan temizi yok.
Tencelerde yemekler kalmis duruyor kurumus.
Cocuk bakmama karisiyor. Uyutuyorum bagira bagira gelip uyandiriyor sevcekmis ozlemis..
Cocuga eski kafaya gore bakiyor eskiden soyleydi soyle yapardik ben bes tane buyuttum sen ne bilceksin.giydiriyor terletiyor pisik oluyor cocuk. Anlamiyor. Herseyi o biliyor. Bise desem laf sokuyor edepsiz ahlaksiz diye arkamdan konusurken duydum. Dayanamadim agladim esim gordu anlattim bende. Lohusayim ben azcik dikkat etsin yada hic gelmesin ozamn bi yemekse kendim yaparim dedim.
Bugunde gelmis anneler gunumu kutlamadiniz hediye almadiniz. Allah ahlak guzelligi versin ne.diyim diyor. Beni ahlaksiz olarak gordugu icin ahlak.guzelligini bana istiyor. Ben kendimi mi dusuniyim simdi onumu. Hic demiyor nasilsin nasil oldun bise istermisin.
Karnin cok sismis, sen yuruyemiyosun ah vah tuh yazik moralimi bozuyor. Agzindan bir hayir cumle cikmiyor.
Eltilerim gorumcem var yakinlarda biri bile gelip nasilsin demiyor bunlar nasil insanlar anlamiyorum. Hem lohusayim hem laf ustune laf yiyorum.
İlk gebeligim normal dogum bekledik olmadi sezeryana alindim zaten sanci cekerkende yanimdaydi hic bi yardimi olmadi. Hamileykende benzer seyler yasadik. Rahat bi hamilelik yasamadim ona bile sanki bi tek sen hamilesin dedi. Babam vefat etti ölenle ölünmez boşver dedi. Anlasamiyoruz zaten bu belli. Simdi kalkmis lohusalik doneminde benden ilgi bekliyor. Terslemicekmisim onu. Sancim vardi agrim.vardi sert konusmusum ondan arkamdan saydiriyomus. Pat kut yemek yapiyor sinirinden. Neymis dun hediye almamisim. Gelmesin diye bugun konuscam zaten. Sinirlerimi yipratiyorÖncelikle lütfen lohusalığı abartmayın. Normal doğal bir süreç bu. Sizdeki sorun sanki lohusayken olmuş gibi değil, her zaman varmış şuan patlıyor gibi. Çözümü için de zaten geç kalınmış biraz, eşiniz ailesini kontrol altına almalı tek yol bu. Annesini de tabiki kırmadan sizi koruyacak laf söyletmeyecek eleştirtmeyecek, sınırları o belirlemeli kimse de kötü olmaz o zaman. Birde beklenti mutsuzluk getirir unutmayın, akrabalarınızdan hal hatır sormasını vs herhangi bir beklenti içinde olmayın bazı şeyler zamanla normalleşir diye umuyorum, canınızı da sıkmayın bile böyle şeylere.
Salgın var diye gelmiyor olabilirler mi? Kaynanayı iyice kötü olmadan gönderin. Lohusalıkta yaşanan problemler sonra unutulmuyor çünkü.Eltilerim gorumcem var yakinlarda biri bile gelip nasilsin demiyor bunlar nasil insanlar anlamiyorum.
Gelip gelmemesini secmeme gibi bi.luksum olmadi ayni binadayim zaten normaldede gelip gidiyor. Kendisi istemese bakmaz. Ama hem bakip hem yapip hem moralimi bozmasi canimi sikti. Konustum zaten yemegimi yapiyorum artik gelmiyor yemek yapmaya ama yine gun icinde gelip cocugu seviyor. Eve hic gelmemesi gibi bi konu yok malesef keske olsa keske hic gelmese ben esimlede kalirdimNeden lohusalığınız mecbur kaynanaya kalmış orasını anlamadım. Beyin ameliyatı geçirmediniz doğum yaptınız. Eşinizle birlikte her şeyin üstesinden gelebilirler. Neden illa biri yanınızda olmak zorunda? Hem gelsin yardım etsin isteyip benim istediğimi yapsınlar onlar. Birinden birini seçmeniz lazım. Şahsi fikrim kimseye gerek yok karı koca birlikte her şeyi yapabilir
Bayramdan sonra koyune gidicek bana diyoki ben nasi giderjm simdi sen ameliyatlisin sen yuruyemiyosun karnin sismis bu karnin nolcak sana.kim bakcak.Neden lohusalığınız mecbur kaynanaya kalmış orasını anlamadım. Beyin ameliyatı geçirmediniz doğum yaptınız. Eşinizle birlikte her şeyin üstesinden gelebilirler. Neden illa biri yanınızda olmak zorunda? Hem gelsin yardım etsin isteyip benim istediğimi yapsınlar onlar. Birinden birini seçmeniz lazım. Şahsi fikrim kimseye gerek yok karı koca birlikte her şeyi yapabilir
Gelip gelmemesini secmeme gibi bi.luksum olmadi ayni binadayim zaten normaldede gelip gidiyor. Kendisi istemese bakmaz. Ama hem bakip hem yapip hem moralimi bozmasi canimi sikti. Konustum zaten yemegimi yapiyorum artik gelmiyor yemek yapmaya ama yine gun icinde gelip cocugu seviyor. Eve hic gelmemesi gibi bi konu yok malesef keske olsa keske hic gelmese ben esimlede kalirdim
Bi an once tasinmanin yollarini ariyorum zatenAynı binadaysanız her gün gelmesi normal. Aynı binaya giderken düşünmeniz gerekirdi bu durumu. Ben daha aynı binada oturupta her gün torununu görmek istemeyen kayınvalideye denk gelmedim.