- 6 Aralık 2018
- 9.823
- 8.499
- 148
- Konu Sahibi 1okaliptus
-
Ne denır ki çok zor .Bır arkadasım var oyleher seyı bılen ama zerre bır sey bılmeyen her seye kusur bulan .Nefret edıorum .Bunun bıraz ıyı yonlerı var. .Mesela sadece ben arayınca sesımı duyabılıyor.Bulusmuyorum .Yılların hatrına oda .Ole zorki olelerı .Yanı bence biz senınle muhattap olmayalım de .Kaynanada olsa herkesle muhattap olmak zorunda deıl.Gerçekten zor bu ahir zamanda bıde bunlarla ugrasıyoruz .Sankı baska derdımız yokHerkese merhaba,
henüz evlilik aşamasında olan arkadaşlardan konumu okumamalarını tavsiye ederim zira evlilikten soğuyabilirler :)
gelelim mübarek kayınvalideye..
Kendisi 50’li yaşlarında,kızıyla birlikte yaşayan (eşinden ayrıldı),zevkleri için yaşayan,yarınını düşünmeyen,yaptığı her şeyin mümkemmel olduğunu yanlışların yalnızca etrafında kişilere ait olduğunu düşünen,her söylediğinin doğru olduğunu kabul edilmesini bekleyen,yoruma kapalı,ilgi hastası,kusur bulucu, memnuniyetsiz bi hanım.
E peki okaliptüs sorun nerede? Geliyorum efendim orayada geliyorum.
bu hanım evliliğimizin 1.haftasından itibaren her Allahın günü beni,bana ulaşamazsa eşimi taciz edercesine arıyor. Böyle peş peşe alacaklı gibi. Günde 5-6 kere. Tamam diyoruz ya arasın evladı sonucta. Bi bakıyoruz bu çağrılar sabahın 7sindede olmaya başladı gecenin 1 indede. Neyse yataktan sıçrayışlarımızla birlikte telefonu açıp duyduklarımızla şok oluşlarımız nicedir. Kadıncağız bizi gecenin yarısında aramış çünkü CANI SIKILMIŞ. Aynen gamsız gamsız canım sıkıldı sizi arayayım dedim diyor. Aramasın annen söyle lütfen benim zaten uyandığımda bi süre kendime gelmem zaman alıyor bide bu şekilde aranınca hepten irkiliyorum dedim. ( yazık bana, o zamanlar kibar biriymişim.) bi süre kesti sesini. Ama bir süre. 1 ay sonra çat kapı gelmeler başladı. Yeni evliyiz kocamla sevişiyor olabilirim değil mi? Zönk diye gelmek ne demek? Eşim kendi diliyle anlatmaya çalıştı anacağızına ama eşek hoş laftan ne anlar?
Kıyafetimi beğenmedi, saçımı beğenmedi,fiziğimi beğenmedi,evimin dekorasyonunu beğenmedi herkesin yanında benim olduğum olmadığım her ortamda beni kötüledi. Tek bir kere yalandan kuzum dediğini hatırlamam.
Ailemin ve benim evlilik sürecinde tek bir isteğimiz olmamasına rağmen hep isteyen taraf bizmişiz gibi muamele gördüm. Gördüm diyorum cünkü aileme bu olup bitenleri asla anlatmadım onu kötü bilsinler istemem.
Yemek yaptım beğenmedi rezil etti misafir ortamında.
Hediye aldım gücümün yettiğince küçümsedi.Bunu alacağına hiç almasaydın dedi.
Allah razı olsun Cebinize bin bereket dedim gençlerin ağzına bu tarz cümleler yakışmıyor yaşlı işi gibi geliyor bana,teşekkür et geç dedi sustum. Allah’a havale ettim.
Ailemin maddi durumu iyi derecesinde onu bi ara taktı kafasına,aldıkları giydikleri bile ona konu oldu.
Her allahın günü birlikte olmak istedi,gelin gelelim kalın kalalım modunda. Ki ben bu tarz misafirciliklerden oldum olası hiç hoşlanmam. Eşim gitti gördü düzenli olarak,kadın yine tatmin olmadı hep benide dahil etmek istedi. Eğleniyordu çünkü benimle.
Çalışırken dahi gelmek istiyordu reddettim. Kendisi saniye başına 500 kelime sarf etme kapasitesine sahip olduğundan.
Bu yaşattıklarının yalnızca %5i falan olabilir bu arada.
eşin armut mu o ne yapıyor diyorsunuz dimi?
Yüzlerce kez konuştu,küstü konuşmadı,yanlışlarını yüzüne vurdu. Benimle aynı ortama sokmamaya çalıştı ama gerçekten anlamamakta direniyor kadın onada bişi diyemiyorum artık.
Sonra kendine gel dedim ya bu kim seni bu kadar aşağıya çekiyor?
O geldi ben açmadım. O aradı ben duymadım. O kendi kendini davet ettirdi kabul etmedim.
Hediyenin H sini görmedi benden.
Masadayken O konuştu ben salatadaki domatese odaklandım mesela. Sallamadım.
Ama artık tükendiğimi hissediyorum. Bu evdeki tek kavga ve tartışma sebebinin o olduğunu bildiğim için artık içim almıyor onu.
her taktığı kulp kanıma dokunuyor.
ne yapayım hadi bana akıl verin.
Siz bu durumda olsaydınız eşiniz ve annesine karşı duruşunuz ne olurdu?
Hürrem (adını unuttum)gibiyim be Çaresizlik&tükenmişlik mode on.
Kurban olsun ona :)Annenizin poncikligi yaaa
Bizimkide her konu Hakkında bilirkişi.Ne denır ki çok zor .Bır arkadasım var oyleher seyı bılen ama zerre bır sey bılmeyen her seye kusur bulan .Nefret edıorum .Bunun bıraz ıyı yonlerı var. .Mesela sadece ben arayınca sesımı duyabılıyor.Bulusmuyorum .Yılların hatrına oda .Ole zorki olelerı .Yanı bence biz senınle muhattap olmayalım de .Kaynanada olsa herkesle muhattap olmak zorunda deıl
Hayatımdan engelleme tuşu da var mı ?Engelle telefonundan başka çözümü yok.
Tamam ben seninle muhattap olmak ıstemıyorum oglun senın oglun evimde huxurumu kacırdın .Evlılıgımı rezıl ettın de .Muhattap olmayalım de .Ben cok cıddıyım .Bizimkide her konu Hakkında bilirkişi.
birisi onu kazara eleştirse vay efendim suratı düşer morali bozulur hemen savunma mekanizması devreye girer kendini savunur.
Ama o her istediğini herkese söyleyebilme hakkına sahip. En azından o öyle düşünüyor
Üff bizimkinin aynısı. Hemen bişey oldu sanır. Ben sabah 11 gibi arasada acmıyorum. Bana göre erken bi saat. Bence acma sen.seni aramayı bırakır zamanlaYa insanlık hali acil bişi olabilir diye sessize almaya içim elvermiyor.
annen arıyor dedim. Dememe kalmadan annesi onu arıyordu zaten :)
İnanıyoruz elbette ama olan sana olduktan snra onlar ne yaşarsa yaşasın yani sen dediğim gibi yap bak ezilme yoksa hep bir üst kademeye çıkarlarŞunun rahatlığı var ki yaşattığını yaşamadan ölmeyecek.
Kızı var. Bakalım neler yaşayacak. Neler görecek.
İlahi adet var ya inanıyorum var
Seneler evvel senin oğlun demişim bir konu içerisinde. Vay efendim ne demek senin oğlun sen benim akranım mısın ne biçim konuşuyorsun mahalle ağzı gibi.Tamam ben seninle muhattap olmak ıstemıyorum oglun senın oglun evimde huxurumu kacırdın .Evlılıgımı rezıl ettın de .Muhattap olmayalım de .Ben cok cıddıyım .
11 aydır bıkmadı.Üff bizimkinin aynısı. Hemen bişey oldu sanır. Ben sabah 11 gibi arasada acmıyorum. Bana göre erken bi saat. Bence acma sen.seni aramayı bırakır zamanla
Boşanmadan kurtulamazsin.Hayatımdan engelleme tuşu da var mı ?
Onun oglu degil mi? Ya bence fiziksel ve zihinsel mesafe koymalısın.Düşünme onu. Arasın açma duyma. Minimum iletişimde kal. Ay benim arkadaşımın kaynanası hergün gelırdı. Kız zili söktü sonundaSeneler evvel senin oğlun demişim bir konu içerisinde. Vay efendim ne demek senin oğlun sen benim akranım mısın ne biçim konuşuyorsun mahalle ağzı gibi.
Duymadığım saçmalık kalmadı
Çıktı çıktı.İnanıyoruz elbette ama olan sana olduktan snra onlar ne yaşarsa yaşasın yani sen dediğim gibi yap bak ezilme yoksa hep bir üst kademeye çıkarlar
Bence bıktırırsın. Ben sıkıldıgımı söyledım sonunda. Pazarları kahvaltıya cagırırdı. Karı koca zaman gecırcez dedım. Sende söylesen illaki anlar. Benım 9 ay oldu. 2 aydır düzeldi gibi11 aydır bıkmadı.
Bıkmaz o.
Kim onun çenesine meraklı ki ? Sen çözemezsin be j esin ancak dediğim gibi büyük bir olayla o çözerÇıktı çıktı.
Her gün bi önceki günü aratıyor.
insan her dk dip dibe olmak ister mi?
Bazen diyorum evlense keşke rahatlayacağım
Böylesi davranış gösteren kişilerin daha değerli olduğunu evet biliyorum . Ama mizaç mıdır nedir bendeki bilmiyorum yapamıyorum nihayetinde anne olduğu aklıma geliyor. Ama o benimde bir ailenin evladı olduğunu düşünemiyorki bu şekilde davranıyor.Siz mükemmel de olsanız yaranamaz yine eleştirilirsiniz .çok dopru bir davranış biçimi sergilemişsiniz .eşiniz yanınızda neyseki annesine tavır gösteriyor..
Aynen devam edin bırakın kötülesin sizi sevmesin sizde onu sevmeyin hediye almamaya söylediklerini duymamaya telefonlarını açmamaya kapıdan sokmamaya devam...arada şirnetlikte yapabilirsiniz bu arada çok ileri gitmeden mesela gece aralığında açıp bu saatte arama rahatsız etme bizi bidaha arasan engellerim falan de hatta engelle..
Kapıya geldiğinde müsait değilim de evde olduğunu özellikle açmadığını bilsin
Bir süre sonra seni kötü bir insan olarak kabul edip vazgeçecek..eltimle kaynanamın diyolopundan biliyorum
Aile binası kadın onlara gidecek kapıyı çalıyor müsait değiliz deyip açmıyor telefonlarını açmıyor evine davet kesinlikle etmez ..kendide k.v. gitmez sadece kandillerde gider bide hizmet bekler bir bardak kaldırmaz..görümcem yapar hep..
Memlekete gitmez gidince de hizmet bekler bir işleri oldupunda ben yapamam eşi içinde o beceriksiz oda yapamaz der keser atar ..
Kapısının önünü bile temizlemez bizden bekler bizde temizlemediğimizden (görümcemle ben)k.v. gider temizler .yemek yapar onlara götürür kapısının önüne bırakır hala salak k.v. kapıyı çalmaz açmıyor diye..durumları sıkışık hemen gider para verir gizliden faturalaını öder ..k.p. Laf söyleyecek olsa kıyameti koparır söyletmez kıymetli oğluna...(öyleleri daha kıymetli )
Ama buna k.v.ilk zamanlar tartışırdı kızardı kavga ederlerdi kğserdi onlara şimdi ağzını bile açmıyor onlarda öyle ne yapalım her ailede var böyleleri diyor.. Kabullenmiş yani seninkide kabullenir zamanla merak etme
Şuan sizden huzurlusu yoktur eminim.Ya valla hepsi mi aynı olur bu kaynanacılık yapmaya çalışan insanların hepsi aynı madem paylaşamıyorsun oğlunu evlendirme evden çıkarma turşusunu kur daha iyi. Benim de o modelden var hem elinde yok (ki olacak diye birşey yok) en azından adamın dili de hoş olur değil mi? 2.haftadan geldi evimize oğluyla kavga ettim ne hakla dedim beni takıp bana soran olmadı sonra bizim tartışma sesimizi duymuşlar da sağolsunlar onlardan dolayı olduğunu anlayıp kp gidelim hanım demiş. Gidiyorlar benim haberim yok. Sonra 3 ay geçti yine geldi torun tombalak görümce kaynana, kp... İşten gelip bi de benden yemek yapmamı hizmet etmemi beklediler. Yapmadım. Çalıştığım iş dolayısıyla sürekli ayaktayım ve koşturmalı bi işim var bide kendisi kızıyla otururken hizmet etmemi bekliyorlar sabahtan akşama oturan benmişim gibi. Sonra görümceye gelelim 2 çocukla gelip hiç terbiye vermemiş ki çocuk wc gidiyor insan peşinden gider orasını öyle bırakıp çıkıyor insan elini bile yıkatmak için peşinden gitmez mi gitmiyor. Sonra eşimle kavga ettik resmen 1aya yakın kaldılar utanıp sıkılma yok en son ya ailen gider evden ya ben dedim bide yeni hamileydim ramazanın ilk haftası mideleri bulanıyordu beni düşünün on kat daha fazla bulandı. Ouf içim şişmiş anlatıyorum ama aklıma sürekli geliyor bişeyler... En sonra ailemin yanına gidip lafımı yapmış ailemde sağolsun ağızlarına geleni söyleyip kovmuşlar bunu. Ne bayramda gittim ne aradım çocuğum olacak eşime dediğim şey kendin ne yapıyorsan yap ama çocuğumun tek fotoğrafını bile atarsan seni boşarım anasına saygısı olmayan insanların benim doğurduğum çocuğu gelip görme hakları yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?