- 3 Şubat 2018
- 25.521
- 109.909
- 598
evin tapusu bizim değil. onların sonuçta. biz o evde 1 sene oturduk. sonrasında eşimin iş yerine daha yakın bir eve geçtik. kiradayız. o evleri şimdi boş. satmayı düşünüyorlar. satmazlarsa oğulları oturur. ya da yeni ev alırlar. bilemem. şu an biz başka bir evde kiradayız. çünkü o ev eşimin işine uzaktı. böyle karar verdik.
edit: eşimin ikinci evliliği. benim ilk evliliğim. eşim de zaten ikinci evliliği olduğundan masraf yapmadılar dedi. o halde ilk gelinleri onlara hizmet etsin. bu mantık saçma. benden gelinlik bekliyorlar. onlara güler yüzle hizmet ettiğimde çok hoşlarına gidiyor. kulakları seste. davet ettiğimde havaya uçuyorlar. olaya tek taraflı bakmamak lazım. ben resmi dursam haklısınız. bu mantıkla ben de o zaman yabancı gibi davranayım. davet etmeyeyim. onlar da yabancı gibi hediye vs almadı değil mi?
siz de haklısınız ama ben evde ne pişirsem yolluyorum pasta börek yapamıyorlar diye haftada en az 3 sefer her türlü hamur işini yapıp yolluyorum. içten iyi biriyimdir. ben maddiyatçı değilim. konu maddiyat değil içten gelen bir hediye. bunu anlatamıyor muyum?
kaynım bile haftanın 5 günü her öğlen yemeğini bizde yer. 40 yaşında adam. ben zorsunmam. her öğlen onlara sofra kuruyorum. kaç kadın yapar ?
BUnun hesaplasmasini esinizle yapmaniz lazim. Bir aileye nasil girdiginizi ve sayildiginizi esiniz belirler herkesten önce. Zamaninda isteyecektiniz esinizden ilk önce. Ailesinin hicbirsey hediye etmesi kirici evet, cünkü ilk gelinleri sizi asla baglamiyor. Ama dedigim gibi belki de esiniz gerek yok dedi tekrar "masraf etmeyin" diye. En azindan baska negatif davranislari yok size karsi. Ve genel anlamda yaziyorum: evlenirken istemediklerinizin senelerce hirsini tutmak gereksiz ve bosuna aile iliskilerinizi negatif etkiler. Ya bastan isteyeceksiniz yada lafini sonra yapmayacaksiniz