Teşekkür ederm yorum için. Aileme yapıyorum zaten daha yakın zamanda anneciğime pentinin en güzel pijamasını aldım çünkü kayınvalidem oğlundan 200 liralık baklava istemiş kısasa kısas :) benim derdim erkek evlatlar banka değil :)Bence onlara karşı saygılı ama mesafeli davranın.
Ne yaşadığınızı bilmiyorum tabiki, bazı şeyler unutulmamalı o ayrı.
Ama eşinizin annesi biri, diğeri de kardeşi..
Kesinlikle ‘mesafeli’ olun ama bir saygısızlık da yapmayın.
Çünkü size karşı iyi davranıyorlarmış bir gelişme var en azından.
Para konusunda da şöyle yapabilirsiniz.
Eşiniz annesine bir harcama yapıyor madem sizde annenize yapın. Yani o ne kadar veriyorsa sizde verin.
Tartışmaktan daha iyi bir çözüm bence.
Eşiniz zamanla bu harcamalardan ötürü zorlanırsa o da kısabileceği yerden kısar annesine, sonra sizde kısarsınız
Allah razı olsun çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince sizin gibi yapmaya çalışıyorum saygılı ve mesafeliyim ağır olmasa da benim güzel anlarımı mahvettiler. Maaş gününde vericek mi bilmiyorum ama sanmıyorum köyde parası yetmeyecektir. Muhtemelen kendimi tutamayıp kavga çıkaracağım çıkarmadan önce sakinleşirim diye de danışmak istedim.Eğer gerçekten maaşını aldığı zaman veriyorsa sorun yok derim.
Diğer sorunlarla ilgili, davranışları düzeldi diyorsunuz ama zor ve sıkıtılı şeyler yaşamışınız. Bunları içinize attığınız için öfkeniz bitmiyor. İçinizden öfkenizi attığınızda daha rahat edeceksiniz. Ama elbette mesafenizi koruyun. Ben de KP'im ile sorun yaşadım mesela; benim sorunum da epey büyüktü, oysa ben KP'imi sevmeye çok çalıştım, bazı iyi yanları da var onun için sevmeye çalıştım KP de yaptıkları için benden özür diledi ama bugün eşime şu cümleyi kurdum: Seveceğim bir insana sevebileceğim bir mesafede durmayı tercih ederim. Yani KP'imin evine bir daha gitmeyeceğim. Uzaktan telefonda vs o konuşmak isterse merhaba derim. Öylesi benim için de, KP için de, eşim için de en iyisi. Affetmek, ki affetmek zorunda değilsiniz, illa ki can ciğer kuzu sarması olmak demek değil. Ki siz iyileşmeden affedemezsiniz. Siz iyi olun, çünkü en önemlisi sizsiniz. Ondan sonra umursamayacaksınız ve ondan sonra da zarar görmemek için hangi mesafede duracağınızı siz kendiniz bileceksiniz zaten.
Canım benim tabikide düşünüyorum ama ne oluyor sana söyleyeyim. Oh ne güzel kocamla gezeceğim diyorum pat görümcem beni de götürsene abi neden çağırmıyorsun diyor. Ee ben attım kafadan ama çıktı bi yerden ? Şimdi benimle ilgili olayda hesap sorar gibi konuştu ya geliyorlar bana.Takiyorsunuz ki rahatsız oluyorsunuz, kv ve gorumcenizin yanlışları mutlaka vardır ama siz bence onları takıntı haline getirdiniz. Bu yüzden destek alın dedim, canınız sıkıldıkça bi psikologla gidip konuşabilirsiniz, dertleşme gibi düşünün. En güzel zamanlarınizi kiskancliklarindan yasayamamanizin sebebi kafanızın onlarla dolu olması, onlar yokmuş gibi yaşamaya çalışın, mecburi durumlarda muhatap olun. Hayatınızda yoklarmis gibi düşünün.
Kavga çıkarmayın. Ben dili ile konuşun. "seninle konuşmayacağım da kiminle konuşacağım ben bunları, ben şunlara şunlara üzülüyorum" deyin anlatın kendinizi, ama ben dili kullanın. Suçlayıcı olmayın. eşiniz ailesini savunur duruma geçmesin, sizinle empati yapmasını sağlayın. Kavga çıkmasın.Allah razı olsun çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince sizin gibi yapmaya çalışıyorum saygılı ve mesafeliyim ağır olmasa da benim güzel anlarımı mahvettiler. Maaş gününde vericek mi bilmiyorum ama sanmıyorum köyde parası yetmeyecektir. Muhtemelen kendimi tutamayıp kavga çıkaracağım çıkarmadan önce sakinleşirim diye de danışmak istedim.
Değilim.Kimseyi sevmek zorunda değilsin.
Kimseyi affetmek zorunda değilsin.
Kimse ile sıkıfıkı olmak zorunda değilsin.
Surekli bana iyi davraniyor. Ama eminim her hareketime ucubeymişim gibi baktigina , arkamdan lafini yaptığına cok eminim. O yuzden hic samimi gelmiyorHep erkek ailesinden çıkıyor farkında mısınız ? Çünkü gelinin açığını arıyorlar ve biz bunu hissediyoruz sevemiyoruz.
Gece içime içime ağlardım. Her boş kaldığımda hıçkıra hıçkıra. “ abim gezdirmezki karısını, aa x sende mi burdaydın diyip dalga geçmeleri”. Farkına varmam için yüzlerini görmem yetiyor ve konuşamıyorum.İlk evliliğimin zamanında yaşadıklarım bazen uykumu kaçırır.Ayağa diker beni canım yanar.
Bazen farkında olmadan aşırı iyi davranırım sonra farkına varıp mesafe koyarım diyoloğuma.
Çünkü ne iyilikten ne bişeyden anladılar anlarlar.
Mesafe kendine kötü davranana saygı duyuyolar.
Bisiklete gelince kendi alsın sizden alıcaksa parasını zaten siz uygun vaktinizde alırdınız.
Bu yaptığıda masum değil ki hala müdahale ediyo.
Şu kız kardeşlerin abilerini aşkı gibi görmeleri de neyine yarışıyısun bırak abin mutlu olsun sende mutlu ol.
Eşiniz dengeyi pek kuramıyo
Sizde insan sanıp taviz vermeye başlamayın bence
Bakalım hayatımda kayınvalidem köye yerleşince neler değişicek. Görümcemle daha da mesafe girecek aramıza.İnsanın en güzel günlerini mahvedince, affetmesi bence zor oluyor. Yoksay bence. Samimi olmak zorunda degilsin.Affetme.Bunu onlar dert edindin, sen degil.
Birde şu var. İnsanlar degişmez. Sen affedip samimi olsan, gene başa sararsınız. Temkinli olmakta fayda var.
Kız uzmana bunları anlatsam bacım boşver affetme nalet gelsin ben olsam bende affetmem derHuzurun için unut, mesafeni hiç bozma ama. Kin insanı yaşlandırır, eski konuları sürekli gündeme taşımak evliliği yıpratır. Uzman yardımı almayı dene istersen onlar affetmenin yollarını gösteriyormuş
Yorumunuz için teşekkür ederimBence olanları sürekli düşünüp boşuna kendinizi doldurmayın. Mesafenizi her daim koruyun, kurallarınızı uygulamaya devam edin ama nefreti vs bir kenara bırakın, size zarar. Çok samimi olmaya da gerek yok zaten, saygısızlık yapmayın yeterli. Maddi konularda da siz yüz-göz olmayın. Bunu halletmesi gereken eşiniz. Eksiye düşecekse vermesin bir zahmet.
Allah akıl fikir vermiş değil mi ? Yapmasalarmış vallahi.Affetme, allaha havale et. Affetmek zorunda değilsin, yapmasalardi kötülük.
Zorunlu olmadikcada gorusmeyin, konusmayin.
Şey diyesim var madem ödeyemecek neden alıyor biz sokaktan mı topluyoruz parayı. Gerçi biliyorsunuz ne söylersek söyleyelim aileye verilen paraya laf yapan kötü kız olunucak o yüzden sadece vermesi gerekiyor diyeceğim. vericek ve vermeli konu kapanmıştırKavga çıkarmayın. Ben dili ile konuşun. "seninle konuşmayacağım da kiminle konuşacağım ben bunları, ben şunlara şunlara üzülüyorum" deyin anlatın kendinizi, ama ben dili kullanın. Suçlayıcı olmayın. eşiniz ailesini savunur duruma geçmesin, sizinle empati yapmasını sağlayın. Kavga çıkmasın.
Biz bas basa gezmek istiyoruz tatlim de. Yumusak yumusak ve gulerek söyleyin bunuCanım benim tabikide düşünüyorum ama ne oluyor sana söyleyeyim. Oh ne güzel kocamla gezeceğim diyorum pat görümcem beni de götürsene abi neden çağırmıyorsun diyor. Ee ben attım kafadan ama çıktı bi yerden ? Şimdi benimle ilgili olayda hesap sorar gibi konuştu ya geliyorlar bana.
Yalnızlıktan kafayı yemişBenim kayınvalidemi dolduran da görümcemdi. Kendine ait hayatı yok zaten yaşadığı ilçeyi bile bilmiyor kendisi tek başına biryere gidemiyor. Alt katımdalar annesiyle kahvaltı yapıyorlar evliliğimin 4. Ayı falan ben çalışıyorum onlar evde. İşe gideceğim gün aksilik oldu izin aldım beni işte biliyorlar. Acelem vardı geçtm gittim ama seslerini duydum “ x evdeymiş ee hani işte olcaktı” diye. Akşam ne göreyim ? Eşime mesaj atmış kardeşi. “ x miydi o ? Diye. Hani işte olcaktı hımm öyle dediniz alla alla ee uğramadı bi uğrar insan kahvaltı yapıyorduk diye. Yahu sanane evimden giderken de rahat yok. Ya evli çocuğu olan kız nasıl yeni evli gelini anlamaz da annesine bırak kız ne yaparaa yapsın demez ?
Şimdi bana iyi davransalar ne yazar ? Saygı duysalar ne yazar ? Ben yine duvar gibiyim. Unuturmuyum zamanla ?
Gülemiyorum saldırasım geliyor senden izin mi alacaktın hanfendi demek istiyorumBiz bas basa gezmek istiyoruz tatlim de. Yumusak yumusak ve gulerek söyleyin bunu
Sonra da cevabini bile beklemeyin.
3 gunluk dunya bunlarla uğraşmayin, herseyin cevabını verin, size dert olacagina onlara dert olsun. Bu sekilde ilerleyince psikoloğa falan gerek kalmiyor inan
Hayatında kimse yok. 2 seneye yakındır evliyim eşiyle tek dışarı çıktıkları gün yıldınümü. Görümcemin tek gezmeye gittği an annesyle gezmesi çünkü bilmiyor. Sipariş vermek telefon kullanmak kart şu bu kesinlikle bilmiyor. He bi de biz denize götürdük o kadar. Teşekkür bile etmedi.Yalnızlıktan kafayı yemiş
Saldir bence, Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.”Gülemiyorum saldırasım geliyor senden izin mi alacaktın hanfendi demek istiyorumay bi de şey der abime dedim ben abin zaten babanla geziyordu