Kayınvalidenizi ve görümcenizi affedebilir misiniz ? Affedemiyorum.

Buradaki konulari pek çoğumuz kendi hayatimiza göre değerlendiriyoruz.Ben eşimin bir tatlısını annesine aldığı hediyeyi veya borç verdiği hatta hibe ettiği parayı konuşmam.Sistematik sömürü olduğunu düşünmüyorum bu konu ve üyenin diğer konuları için.Yani ben ucun besin hesabini yapmam.Aslinda bir tespitim var konu sahibi ile ilgili sanırım evlenmeden önce maddi olarak pek refah değildi bunun yansimasida olabilir

Ben üçün besin hesabıni yapıyorsam kendi hayatımda eşim de bana sen bu ay şunu alma paramız yok derse sonra da gidip ailesine bir çöp alsa bana batar. Yani ben zordayken kimsenin ailesine yemek ismarlayip hediyeler alamam tabi ki bu düzenli değilse arada bir yapılır benimde gözüme batmaz bana göre bu evlilikte baya baya sömürülüyor görümce ve eşi çalışıyor , kayınvalide ve eşi çalışıyor bisikleti neden ben alayım ?

Borç istediğini yazmis

Aile icinde verilen parayi cogu kisi borc olarak görmüyor ki. Geri ödeme geregi duymuyorlar
Evet yani açıkçası ben bir kere olan bir şeyi umursamam ama ben hayatımda sıkıyorsam başkasının çocuğuna sürekli para harcamak da istemem . Bisiklet parası az para da değil ki annesi babası alsın

yo benim esimin ailesi oyle degil, hatta ozellikle dikkat ederler, cok hassaslar.
Allah'a şükür benim eşimin ailesi de böyle bir aile değil . Benim bildiğim anne babanın evladına destek olması gerekir . Tabi ki durumlari kötü olsa eşimden önce ben teklif ederim ama bunun sebebi bisiklet olamaz

Ya o kadar haklisiniz ki. Ustelik size kotuluk de etmisler. Bana dogrudan sahsima hicbir kotulukleri olmadi. Ama cahilce davranislari, iş bilmez beceremezlikleri, dedikoducu olmalari vs vs bisuru sy, bastan beri hic sevemedim. Hic icime sindiremedkm. Her hareketleri batiyor, kinleniyorum. Kendilerine hicbir saygisizlik etmedim. Ben onlara gerekli saygiyi gosteriyorum, sevmek zorunda degilim zaten diyip vicdanimi rahatlaiyorum, ama bazen vicdan yapiyorum. Cok zor gelior telefonda bile konusmak. Benim ailem üç kurusun hesabini yapar mesela, kardesime zor harclik gonderirler, kayin aile saçar savurur, her seyi pahali pahali alir, sonra yetmiyor diye soylenir durur. Kac defa ben vicdan yaptim eşime annene harclik ver para ver vs dedim, dedigime pisman oldjm. Sık sık bisuru ihtiyaçlarını gördüğümüz yetmedi gibi, kayinpeder gelmis 20 bin istemis, borc demis. Parayi aldiktan sonra da köydeki asla satilmasi imkansiz arsayi teklif etmis. Yani ben biliyodum o paranin geri gelmicegibi ama bu tekliften anladim ki kesin gelmicek yani. Adam kafasina gore kredi cekiyo, arsa bahce aliyo keyfine, bizim daha altimizda bir arabadan baska bir sey yok. Oyle kaygisizcq kredi cekebilsek bizjm de evimiz olurdu simdiye. Biraz birikim yapmadan krediye girmeyelim dedik, birikimi de onlar yicek bu gidisle. Igrenc bj durum. Her seyleri batiyor iste. Nefret ediyorum cidden. Baya nefret oldu bende. Boyle oldugum icin vicdan yapiyorum bazen, sorsan cok iyi insanlar herkese. Ama bu sorumsuzluk falan derken hic sevmedim, sevmicem de.

Bence onlara karşı saygılı ama mesafeli davranın.
Ne yaşadığınızı bilmiyorum tabiki, bazı şeyler unutulmamalı o ayrı.
Ama eşinizin annesi biri, diğeri de kardeşi..
Kesinlikle ‘mesafeli’ olun ama bir saygısızlık da yapmayın.
Çünkü size karşı iyi davranıyorlarmış bir gelişme var en azından.
Para konusunda da şöyle yapabilirsiniz.
Eşiniz annesine bir harcama yapıyor madem sizde annenize yapın. Yani o ne kadar veriyorsa sizde verin.
Tartışmaktan daha iyi bir çözüm bence.
Eşiniz zamanla bu harcamalardan ötürü zorlanırsa o da kısabileceği yerden kısar annesine, sonra sizde kısarsınız

Açıkcası benim kvde en güzel günlerimi mahvettiği için affedemiyorum. Samimi olmayı da düşünmüyorum.
Senin yerinde olsam aşırı mesafeli olurdum. Affedilecek insan degiller.
Mesafeliyim görümcemin evine aylar sonra sadece iftara gittik. Kayınvalidemle de öyle ama bu geçmeyecek mi ? Hiç affedemicek miyiz ? Bu çok ağır bi yük kaldıramıyorum.

Yorumunuz için sağolun umursadığımdan üzüldüğümden değil zerre umrumda değiller fakar onlara karşı bu kadar dolu olmak beni yıpratıyor. Destek olarak psikolog danışmanlığı alabilirim ama üzülüp kafama takmıyorum ki ? Sadece rahatsız oluyorum herşeylerinden sanki dünyada ki tek kötü insan onlarmış gibi geliyor. En güzel zamanlarımı kıskançlıklarından yaşayamadım.

Şuan öyleyim pisekar çok şükür. Eşimle evliliğimi anlatmak için açmadım aslında konuyu eleştirilcek yanım varsa eleştirin diye açtım. Kayınvalidem misafir aldı kendi evinde iftara yakın indim yardımda etmedim giderken tatlı götürdüm kimsede laf sokamadı he soksada umrumda değil. Eşim az önce bayramda bizim için plan yaptığını söyledi sanki yeni sevgililer gibiyiz onunla da problemim yok fakat sevemiyorum kızıyla anasını. Kayınpederim iyidir babadır saygım var iyi adamdır siz iyi olun evlatlarım der kıskandığınıda görmedim ama karısıyla kızına ısınamıyorum sanırım hiç ısınamayacağım.

ohooo kafana takmadigin halin buysa

Eğer gerçekten maaşını aldığı zaman veriyorsa sorun yok derim.
Diğer sorunlarla ilgili, davranışları düzeldi diyorsunuz ama zor ve sıkıtılı şeyler yaşamışınız. Bunları içinize attığınız için öfkeniz bitmiyor. İçinizden öfkenizi attığınızda daha rahat edeceksiniz. Ama elbette mesafenizi koruyun. Ben de KP'im ile sorun yaşadım mesela; benim sorunum da epey büyüktü, oysa ben KP'imi sevmeye çok çalıştım, bazı iyi yanları da var onun için sevmeye çalıştım KP de yaptıkları için benden özür diledi ama bugün eşime şu cümleyi kurdum: Seveceğim bir insana sevebileceğim bir mesafede durmayı tercih ederim. Yani KP'imin evine bir daha gitmeyeceğim. Uzaktan telefonda vs o konuşmak isterse merhaba derim. Öylesi benim için de, KP için de, eşim için de en iyisi. Affetmek, ki affetmek zorunda değilsiniz, illa ki can ciğer kuzu sarması olmak demek değil. Ki siz iyileşmeden affedemezsiniz. Siz iyi olun, çünkü en önemlisi sizsiniz. Ondan sonra umursamayacaksınız ve ondan sonra da zarar görmemek için hangi mesafede duracağınızı siz kendiniz bileceksiniz zaten.

Katip bırak çöpü alınan her şeyi kıskanacak. Çemkirecek benimde çocuğuma alın almıyorsunuz diye lakin bisiklet mevzusu kaynanamın. Az önce konuştum kendisi almış taksitle mağazadan teşhir ürünüymüş bla bla bla. Kocam almış olsaydı emin ol cümle aleme yayın yapar dayısı almış diye bağırırdı. Tatlı alıp gittiğimizde kaynanam ballandıra ballandıra abisi kızıma almış diye dolanırdı misafirlerin yanında :)
Dur bakalım Allah nasip ederse çocuğum olursa halasına darılıyoruz diye söylenirim onda sorun yokta ben neden sevemiyorum be katip? Bak mesela kardeştir biyere gideriz gelebilirler ne bileyim ortak planlar olabilir ama kızı istemiyorum hata mı yapıyorsun acaba kanarya sakin ol diyorum bazen kendime.
Şu maaş günlerimiz gelince mobil bankacılığa bakacağım hesap hareketlerini herseylerini görürüm eşimin annesinin bilet parasınıda sorarız elbet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…