Buradaki konulari pek çoğumuz kendi hayatimiza göre değerlendiriyoruz.Ben eşimin bir tatlısını annesine aldığı hediyeyi veya borç verdiği hatta hibe ettiği parayı konuşmam.Sistematik sömürü olduğunu düşünmüyorum bu konu ve üyenin diğer konuları için.Yani ben ucun besin hesabini yapmam.Aslinda bir tespitim var konu sahibi ile ilgili sanırım evlenmeden önce maddi olarak pek refah değildi bunun yansimasida olabilirAçıkçası ben bunu doğru bulmuyorum her konuda bahsedilen bir para isteme durumu var ben çalışıyorsam enayi gibi eş ailesine para yedirmek istemem konularında da evet bahsediyor bir tatlı birşey derken her ay sürekli es ailesine kendine harciyamadigi parayı harcıyorlar hatta eşi sürekli yeğenine oyuncak alıp eşine borç var eve şunu bunu alma diyen biri burda suçlu kim derseniz suçlu kesinlikle konu sahibi ve eşi ben borçtan eve alacağımı kendime alacağımı erteliyorsam kusura bakmayın millete bisiklet alamam ki en kötüsünü alsa bes yüz lira olsun . Anneyle oğul arasında para ilişkisi annenin maddi olarak zor durumda olduğu durumlarda olabilir. Annesi torununa yagdirmak istiyorsa kendi parasını yağdırsin .
Ben üçün besin hesabıni yapıyorsam kendi hayatımda eşim de bana sen bu ay şunu alma paramız yok derse sonra da gidip ailesine bir çöp alsa bana batar. Yani ben zordayken kimsenin ailesine yemek ismarlayip hediyeler alamam tabi ki bu düzenli değilse arada bir yapılır benimde gözüme batmaz bana göre bu evlilikte baya baya sömürülüyor görümce ve eşi çalışıyor , kayınvalide ve eşi çalışıyor bisikleti neden ben alayım ?Buradaki konulari pek çoğumuz kendi hayatimiza göre değerlendiriyoruz.Ben eşimin bir tatlısını annesine aldığı hediyeyi veya borç verdiği hatta hibe ettiği parayı konuşmam.Sistematik sömürü olduğunu düşünmüyorum bu konu ve üyenin diğer konuları için.Yani ben ucun besin hesabini yapmam.Aslinda bir tespitim var konu sahibi ile ilgili sanırım evlenmeden önce maddi olarak pek refah değildi bunun yansimasida olabilir
Borç istediğini yazmisBen üçün besin hesabıni yapıyorsam kendi hayatımda eşim de bana sen bu ay şunu alma paramız yok derse sonra da gidip ailesine bir çöp alsa bana batar. Yani ben zordayken kimsenin ailesine yemek ismarlayip hediyeler alamam tabi ki bu düzenli değilse arada bir yapılır benimde gözüme batmaz bana göre bu evlilikte baya baya sömürülüyor görümce ve eşi çalışıyor , kayınvalide ve eşi çalışıyor bisikleti neden ben alayım ?
Daha önce de borç isteyip vermemiş geriBorç istediğini yazmis
Artık "Bunu alacaksın." diye topuklarinı yere vura vura bas bas bağıramadıkları için "borç" istiyorlar. O borç tabiki de ödenmeyecek.Borç istediğini yazmis
Daha önce de borç isteyip vermemiş geri
yo benim esimin ailesi oyle degil, hatta ozellikle dikkat ederler, cok hassaslar.Aile icinde verilen parayi cogu kisi borc olarak görmüyor ki. Geri ödeme geregi duymuyorlar
Evet yani açıkçası ben bir kere olan bir şeyi umursamam ama ben hayatımda sıkıyorsam başkasının çocuğuna sürekli para harcamak da istemem . Bisiklet parası az para da değil ki annesi babası alsınAile icinde verilen parayi cogu kisi borc olarak görmüyor ki. Geri ödeme geregi duymuyorlar
Allah'a şükür benim eşimin ailesi de böyle bir aile değil . Benim bildiğim anne babanın evladına destek olması gerekir . Tabi ki durumlari kötü olsa eşimden önce ben teklif ederim ama bunun sebebi bisiklet olamazyo benim esimin ailesi oyle degil, hatta ozellikle dikkat ederler, cok hassaslar.
Mesafeliyim görümcemin evine aylar sonra sadece iftara gittik. Kayınvalidemle de öyle ama bu geçmeyecek mi ? Hiç affedemicek miyiz ? Bu çok ağır bi yük kaldıramıyorum.Açıkcası benim kvde en güzel günlerimi mahvettiği için affedemiyorum. Samimi olmayı da düşünmüyorum.
Senin yerinde olsam aşırı mesafeli olurdum. Affedilecek insan degiller.
Yorumunuz için sağolun umursadığımdan üzüldüğümden değil zerre umrumda değiller fakar onlara karşı bu kadar dolu olmak beni yıpratıyor. Destek olarak psikolog danışmanlığı alabilirim ama üzülüp kafama takmıyorum ki ? Sadece rahatsız oluyorum herşeylerinden sanki dünyada ki tek kötü insan onlarmış gibi geliyor. En güzel zamanlarımı kıskançlıklarından yaşayamadım.Sizin neredeyse tüm konularınızı biliyorum, sevmek zorunda değilsiniz zaten ama siz kv ve gorumceyi kendinize dert etmişsiniz, onların yaptıklarını savunmuyorum ama bence sizin bu konuda desteğe ihtiyacınız var, daha önce de yazmıştım, bazı şeyleri aştım deseniz de aşamıyorsunuz
Şuan öyleyim pisekar çok şükür. Eşimle evliliğimi anlatmak için açmadım aslında konuyu eleştirilcek yanım varsa eleştirin diye açtım. Kayınvalidem misafir aldı kendi evinde iftara yakın indim yardımda etmedim giderken tatlı götürdüm kimsede laf sokamadı he soksada umrumda değil. Eşim az önce bayramda bizim için plan yaptığını söyledi sanki yeni sevgililer gibiyiz onunla da problemim yok fakat sevemiyorum kızıyla anasını. Kayınpederim iyidir babadır saygım var iyi adamdır siz iyi olun evlatlarım der kıskandığınıda görmedim ama karısıyla kızına ısınamıyorum sanırım hiç ısınamayacağım.daha yeni gelinsin, ilerde iyi davransa da kotu davransa da umurunda olmayacak. iste o gun esine de cemkirmeyi birakacak, adamla konusup istedigini yaptirmayi ogreneceksin. bunlar zamanla oluyor. oncelikle yaptigin seyleri insanlara kendini begendirmek icin yapma. kendi prensiplerin olsun ve ona gore davran.
ohooo kafana takmadigin halin buysaYorumunuz için sağolun umursadığımdan üzüldüğümden değil zerre umrumda değiller fakar onlara karşı bu kadar dolu olmak beni yıpratıyor. Destek olarak psikolog danışmanlığı alabilirim ama üzülüp kafama takmıyorum ki ? Sadece rahatsız oluyorum herşeylerinden sanki dünyada ki tek kötü insan onlarmış gibi geliyor. En güzel zamanlarımı kıskançlıklarından yaşayamadım.
Katip bırak çöpü alınan her şeyi kıskanacak. Çemkirecek benimde çocuğuma alın almıyorsunuz diye lakin bisiklet mevzusu kaynanamın. Az önce konuştum kendisi almış taksitle mağazadan teşhir ürünüymüş bla bla bla. Kocam almış olsaydı emin ol cümle aleme yayın yapar dayısı almış diye bağırırdı. Tatlı alıp gittiğimizde kaynanam ballandıra ballandıra abisi kızıma almış diye dolanırdı misafirlerin yanında :)İşin ucu en sonunda "Yeğenim değil mi, ilk bisikleti de benden olsun." a bağlanacak canım. Kocan seni dinliyor gibi yapıyor, alıştıra alıştıra , yavaş yavaş geçiriyor ruhun bile duymuyor. Senin çocuğun bi olsun hele, o görümce çöp almayacak. Kaynanan kocan da senden saklı senin çocuğa bişeyler alıp görümceye mâl edecek.