Kayınvalidenizi ve görümcenizi affedebilir misiniz ? Affedemiyorum.

Ben seni çok iyi anlıyorum derdin ne bilet ne parası sen sana saygı duymayan insanlara iyilik yapmak istemiyorsun kendine saygısızlık geliyor çünkü.Onlarin da sana artık iyi davranmalarının tek bir sebebi var:kocani yanına cekemeyeceklerini anladılar ve geçinmek zorunda kaldılar.Affet diyemem edemezsin ama minimum iletişim kurarak akıl sağlığını koruyabilirsin
Ah ne naziksiniz. Kesinlikle öyle kendime saygısızlık yapıyormuş gibi hissediyorum. Kıza börek alıyoruz bu ne abi ya az almışsın diye çemkiriyor. Alınmayacak arkadaş diyorum kendime nankörse alınmayacak. Çocuğuna 100 lira veriyoruz birazdaha ver ne alınıyor sanki bunla abi diyor. İnsan bi teşekkür eder. Eşime nasıl anlatacağım ki ? Senelerdir gördüğü karakter alışkın olduğu durum bu. Neyine yetmiyor al işte dese de benim içim soğumuyr. Evet benimle geçinmek zorunda kaldılar çünkü eşimle Rabbim bozmasın çok iyiyiz.

Hayatında kimse yok. 2 seneye yakındır evliyim eşiyle tek dışarı çıktıkları gün yıldınümü. Görümcemin tek gezmeye gittği an annesyle gezmesi çünkü bilmiyor. Sipariş vermek telefon kullanmak kart şu bu kesinlikle bilmiyor. He bi de biz denize götürdük o kadar. Teşekkür bile etmedi.
Belli bir yaştan sonra partnersizlik insanı gerçekten çok kötü etkiliyor. Benim de kuzenin bu durumda devamlı herşeyi eleştirme, aksilik, huysuzluk var. Erkek egemem açıyla bakmak istemiyorum ama hani bir sevişse rahatlayacak derler ya ben katılıyorum bu söze.

Ah ne naziksiniz. Kesinlikle öyle kendime saygısızlık yapıyormuş gibi hissediyorum. Kıza börek alıyoruz bu ne abi ya az almışsın diye çemkiriyor. Alınmayacak arkadaş diyorum kendime nankörse alınmayacak. Çocuğuna 100 lira veriyoruz birazdaha ver ne alınıyor sanki bunla abi diyor. İnsan bi teşekkür eder. Eşime nasıl anlatacağım ki ? Senelerdir gördüğü karakter alışkın olduğu durum bu. Neyine yetmiyor al işte dese de benim içim soğumuyr. Evet benimle geçinmek zorunda kaldılar çünkü eşimle Rabbim bozmasın çok iyiyiz.
Allah daha iyi etsin eşini seviyorsan görmezden gelmek zorundasın anladığım kadarıyla sana bireysel bir saygisizliklari olmamis sadece yönetmeye çalışmışlar basaramamislar

Gece içime içime ağlardım. Her boş kaldığımda hıçkıra hıçkıra. “ abim gezdirmezki karısını, aa x sende mi burdaydın diyip dalga geçmeleri”. Farkına varmam için yüzlerini görmem yetiyor ve konuşamıyorum.
Aynen öyle bende içime içime ağlardım.
Bişey desem “onlar şaka yapıyo sen alıngansın” derdi.
Ama geçti.Güçlü hissediyorum.Eskide kaldı o günler.
“Sende mi burdaydın?” öyle mi
Sen kimsin? Derdin ne?Bu alaycılık niye? İnsanlıktan nasibini hiç mi almadın?Yarın bir gün bende evlenirim el içine düşerim de mi demiyosun? Hiç mi ilahi adaletten korkmuyosun?
Bi gün devran öyle bir döner, öyle pişman olur ki...hiç şaşmaz bu işler
Sizde o vakit geldiğinde boşuna ezdirmişim kendimi dememek için dik duruşunuza devam edin 🌸🌸

Hayırlı ramazanlar kızlar. İçimi sıkıntı kapladı biraz anlatıp rahatlamak istiyorum. 1 buçuk senelik evliyim kayınvalidemle geçici süre aynı apartmandayız görümcemle de evlerimiz yakın. Eski konularımdan bilmeyenler için ilk 6 ayımı kabusa çeviren ve nerdeyse ölü gibi yaşamama sebep oldu kaynanam ve görümcem. Gerek görümcemin kıskançlıkları hesap sormaları bağırmaları, kayınvalidemen üstünlük kurmaları laf sokmaları emir vermeleri hatırlamak istemediğim rezalet bir 6 ay ve 1 sene geçirdim.

Şuan iyiyim kayınvalidem de bana karşı iyidir inanılmaz ama görümcem de iyi davranıyor aslında davranmak zorunda kaldılar güçlendiğim ve kendimi ifade edip kendimi yedirmediğim için. Eşimle de iyiyiz Rabbim herkesin yuvasına huzur versin. Ben size şunu sormak istiyorum en ufak bir şey de sanki canımı almışlar gibi nefret ve kin var içimde. Eleştirebilirsniz ama yapamıyorum kızlar ısınamıyorum o yüzden bazen ne doğru ne yanlış ayırt edemiyorum. Mesela kayınvalidem torununa bisiklet almış ve bilet parası kalmadığı için eşimden istemiş sonra veririm diye pek sanmıyorum ama eksiye düştük. Daha önce de böyle vukuatı oldu vermedi eşimle kavga ettik tekrar vermeyeceğini söylemişti. Tamam ailedir elbette böyle durumlarda verilir ama ikiside çalışıyorlar üstelik kp emekli yani hediye alıcaksan ona göre kendini ayarla biz banka mıyız ? Eskiden birikmişlerden dolayı aşırı batıyor bu durum bana.
Görümcem şuan iyi davranıyor olsa da eskiden abisne şikayet etmelerinden, banada alıcaksın, benide götürceksin, sabah kahvaltıya çağırcaksın diye hesap sormalarından cicim aylarımı yaşayamadığımdan herşeyde bağırıp çağırmasından dolduğum için şuan o da batıyor bana. Annem iftara çağırıcak kayınvalidemi istemiyorum görümcem de gelsin çünkü eşime defalarca kez bağırmıştı beni de çağıracaksın bende gelicem diye evimde başbaşa misafir alamadım. Aldığım da da bağırdı abisine neden çağırmadın diye tamam eşim beni dinliyor olabilir ama yaşama sevincimi aldı içimden bunlar yaptıklarının minik kısmı.
Evet kötü davranışım yok kayınvalideme yardım ederim bazen internet alışverişi yapamaz yaparım para dert değil görümceme de yardım ederim ama hala sanki ben eski durumlar tekrarlanırsa diye açamıyorum kendimi. Tam sevdiği tatlıdan götürücem “bıraksana ya aldınız da noldu bu ne beğenmedim şunu neden almadın” diye bağırmadı bu kız ne tatlısı alması ? Diyorum kendi kendime. Eşim onlar için bir şey aldığında batıyor gözüme benim ailem para gitmesin borçları var derken bunlar banka olarak mı görüyor diye dolduruyorum kendimi. Şuan da sinirliyim eşime annen bisiklet için mi borç almış bizden madem öyle ona göre hesap yapsaymış demek istiyorum. Beni ilgilendirmez ama görümcemlerde iki kişi çalışıyor ama dünyanın en fakir insanı gibi davranıyorlar. Kaynanamda hiç para yok mesela sürekli kızına ve torununu harcıyor sonra da sen bana şunu al ben sana maaşı alınca veririm. Belki de fesat düşünüyorumdur bilmiyorum kızlar aranızdaki uzun süreli evliler söyleyin bana geçer mi ? Huzurum için unutmalı mıyım ? Yüzleşmeli miyim yoksa ilk baştaki kıskançlıktı da alıştılar mı ? içimi dökmek istedim yazmasanızda canınız sağolsun. 😞
aha bu ben işte. degışmez canım kımse. sen yazdın ben benı gördum. tasın ordan güçlendıysen ordan cık. o üçlü bozulmadan f.ck the sistem böyle dewam eder. dünyada düzen bu

Hemde nasıl bir müdahale güzelim. Kayınvalidem bir akşam yine kocamla beni kıskandığı için kılıbık tarzı laf soktu yemek masasında. Eşim yıktı ortalığı kendinize gelin haddinizi bilin yeter artık diye. Ben biraz psikolojimi güçlendirdim ve cevap vermeye başladım. Aynı zamanda eşime iyi davrandım. Eşime iyi davrandıkça eşim sadece benimle olmak istedi. Sadece benim istediklerime odaklandı kardeşiyle bağıda ailesiyle bağıda zayıfladı. Bu gören annesi bana melek oldu. Laf sokmayı emir vermeyi bırakıp siz bilirsiniz annem moduna girdi. Biraz diş gösterip ortamda sesim çıkınca görümcem de ses çıkarmamaya başladı. He bir gün abim sana gram alcakmışta çeyrek almış hahaha diye iğnelemeye çalıştı onda da “ demekki daha iyisne layık olduğumu anladı :)” dedim. Şımarık isteklerine karşılık eşime “ 5 yaşında değil kardeşin önce istemeyi öğrenecek bizi taciz etmeyi bıraksın” dedim. Şimdi çekiniyorlar benden arkasına dönüp giden görümcem ortamdan ayrılırken özel olarak bana Allaha emanet ol diyor ama ben ısınamıyorum be güzelim tam ısınıcam o 6 ay geliyor aklıma.
İş kocada bitiyor gerçekten, eşinin olayların farkında olması ve tavrını koyması, senin yanında durması büyük şans; ailesinin ne mal olduğunu bile bile eşini ezen hanzoları o kadar çok okuduk ki burda, adına sevindim.

Pişman olup geri adım atmış değiller, güçleri yetmediği için kesilmiş sesleri, o yüzden de unutamıyorsun bence olanları, haklısın da ama sürekli düşünmek sana zarar verir. Eşinle mutluysan, onların sana karşı artık ayaklarını denk alıyor olmalarının tadını çıkar bence, kazanan sen olmuşsun çünkü çok şükür.

Çok sevmek, yakın olmak zorunda da degilsin, zamanla daha da mesafe girer araya bence, iyi de olur.

+Oradan taşının.

Hayırlı ramazanlar kızlar. İçimi sıkıntı kapladı biraz anlatıp rahatlamak istiyorum. 1 buçuk senelik evliyim kayınvalidemle geçici süre aynı apartmandayız görümcemle de evlerimiz yakın. Eski konularımdan bilmeyenler için ilk 6 ayımı kabusa çeviren ve nerdeyse ölü gibi yaşamama sebep oldu kaynanam ve görümcem. Gerek görümcemin kıskançlıkları hesap sormaları bağırmaları, kayınvalidemen üstünlük kurmaları laf sokmaları emir vermeleri hatırlamak istemediğim rezalet bir 6 ay ve 1 sene geçirdim.

Şuan iyiyim kayınvalidem de bana karşı iyidir inanılmaz ama görümcem de iyi davranıyor aslında davranmak zorunda kaldılar güçlendiğim ve kendimi ifade edip kendimi yedirmediğim için. Eşimle de iyiyiz Rabbim herkesin yuvasına huzur versin. Ben size şunu sormak istiyorum en ufak bir şey de sanki canımı almışlar gibi nefret ve kin var içimde. Eleştirebilirsniz ama yapamıyorum kızlar ısınamıyorum o yüzden bazen ne doğru ne yanlış ayırt edemiyorum. Mesela kayınvalidem torununa bisiklet almış ve bilet parası kalmadığı için eşimden istemiş sonra veririm diye pek sanmıyorum ama eksiye düştük. Daha önce de böyle vukuatı oldu vermedi eşimle kavga ettik tekrar vermeyeceğini söylemişti. Tamam ailedir elbette böyle durumlarda verilir ama ikiside çalışıyorlar üstelik kp emekli yani hediye alıcaksan ona göre kendini ayarla biz banka mıyız ? Eskiden birikmişlerden dolayı aşırı batıyor bu durum bana.
Görümcem şuan iyi davranıyor olsa da eskiden abisne şikayet etmelerinden, banada alıcaksın, benide götürceksin, sabah kahvaltıya çağırcaksın diye hesap sormalarından cicim aylarımı yaşayamadığımdan herşeyde bağırıp çağırmasından dolduğum için şuan o da batıyor bana. Annem iftara çağırıcak kayınvalidemi istemiyorum görümcem de gelsin çünkü eşime defalarca kez bağırmıştı beni de çağıracaksın bende gelicem diye evimde başbaşa misafir alamadım. Aldığım da da bağırdı abisine neden çağırmadın diye tamam eşim beni dinliyor olabilir ama yaşama sevincimi aldı içimden bunlar yaptıklarının minik kısmı.
Evet kötü davranışım yok kayınvalideme yardım ederim bazen internet alışverişi yapamaz yaparım para dert değil görümceme de yardım ederim ama hala sanki ben eski durumlar tekrarlanırsa diye açamıyorum kendimi. Tam sevdiği tatlıdan götürücem “bıraksana ya aldınız da noldu bu ne beğenmedim şunu neden almadın” diye bağırmadı bu kız ne tatlısı alması ? Diyorum kendi kendime. Eşim onlar için bir şey aldığında batıyor gözüme benim ailem para gitmesin borçları var derken bunlar banka olarak mı görüyor diye dolduruyorum kendimi. Şuan da sinirliyim eşime annen bisiklet için mi borç almış bizden madem öyle ona göre hesap yapsaymış demek istiyorum. Beni ilgilendirmez ama görümcemlerde iki kişi çalışıyor ama dünyanın en fakir insanı gibi davranıyorlar. Kaynanamda hiç para yok mesela sürekli kızına ve torununu harcıyor sonra da sen bana şunu al ben sana maaşı alınca veririm. Belki de fesat düşünüyorumdur bilmiyorum kızlar aranızdaki uzun süreli evliler söyleyin bana geçer mi ? Huzurum için unutmalı mıyım ? Yüzleşmeli miyim yoksa ilk baştaki kıskançlıktı da alıştılar mı ? içimi dökmek istedim yazmasanızda canınız sağolsun. 😞
Bilet parası istemiş derken ne kadar istemiş? Zaten altlı üstlü oturuyoruz demiştiniz, neyin bileti bu?

Yanarsa anan yanar, gerisi yalandan ağlar bunu unutma 🌸

Herşeyi yapan onlar ama eşinizde hiç ses çıkarmıyor benim eşimde böyle saçma bi durumda bende en çok eşime kızgınım insan ailesine ses çıkarmıyorsa illa ses çıkarınca karşılarına çık bağır çağır demiyorum derdimizi anlat ama o da yok.

Sizin konularınızı anlamiyorum
Herşeyin suçlusu eşinizinken hep kv ve görümceye yükleniyorsunuz.
Güçlendim falan diyorsunuz ama kendinizi kandırıyorsunuz. Geçici aynı binadayız diyorsunuz yine kendinizi kandırıyorsunuz. İşin kötüsüde hepsinin farkındasınız, eşinizle iyi olduğunuzu sanıp ona birşey söylemiyorsunuz. Düzenli aralarda burda konu açıp sürekli aynı şeyleri başka cümlelerle yazıyorsunuz. Gözümde güçlü, kararlı bi kadın canlanmiyor asla sizin konularınızda.
Yapmamda hadi yaptım ve kardeşime deli gibi bağırsam, bana şunu al bunu al desem en fazla 2 kez yaparım bunu 3üde sen hayırdır ya bi kendine gel bakim der. Yeğenine şunu al bunu al diye komut versem abime, kocan ne iş yapiyor der mesela? Anlatabildimmi yüz verirsen karşındaki astar ister. Ama bunda isteyen kadar o yüzü verende kabahatli.
Ayrıca seneledir bedelsiz aile evinde oturuyorsunz, bilet parası şu parası bu parasıda gözünüze gelmesin bi zahmet ya.
Şimdi dersiniz istesem ev alır çıkarım. Ama hep lafta.

Son düzenleme:
Affediyorum demekle affedilmez. Hikaye tekniği kullanacaksınız. Öfke çalışması yapacaksınız sonra da teslimiyet serbest bırakma ve olumlamayla bitireceksiniz olayı. Sizin duygunuz kalmadığı gibi onların da o negatif düşünceleri değişecek.

Yorumunuz için sağolun umursadığımdan üzüldüğümden değil zerre umrumda değiller fakar onlara karşı bu kadar dolu olmak beni yıpratıyor. Destek olarak psikolog danışmanlığı alabilirim ama üzülüp kafama takmıyorum ki ? Sadece rahatsız oluyorum herşeylerinden sanki dünyada ki tek kötü insan onlarmış gibi geliyor. En güzel zamanlarımı kıskançlıklarından yaşayamadım.
Cicim ayı dediğiniz nedir ki, neden geçmişe takılıp kalıyorsunuz? Çok uzun yıllarda geçmemiş yeni evli sayılırsınız. Yapmak isteyipte yapamadığınız herseyi şimdi yapın. Geçmişte tatsız olaylar olmuş, sizde sınırlarınızı belirlemişsiniz artik. Onlarla ayni binada yaşayıp görmeme gibi bir lüksünüz olmadığına göre onları olduğu gibi kabul edin ama kendinizi de ezdirmeyin.

Umursamiyor olsaniz bu kadar kin dolu olmazdınız. Kalbinizdeki kini siz besliyorsunuz. Bu duygu nelerden besleniyorsa onlardan vazgeçin.

Son düzenleme:
Birde kiralar olmuş en az 4-5 bin. Ailesi sizden kira almıyorsa, ufak tefek paralari gözünüz de büyütüp lafını etmeyin.

Affetmeyin ve potansiyellerini de unutmayin.Iyi yuzlerini gostermelerine aldirmayin.Para icin anonim şekilde konusun yanlarinda devamli.Anca yetiiriyoruz falan diye.Kocan icin de size bisey demiyor ama eksilere giriyor de yuvarlak bisekilde.Huzurlari kacsin.Güvenme ve inanma iyi hallerine.Ozlerine dönerler yakinda.

Aynı yerde yaşamaya devam edin diye iyi davranmaya çalışıyorlardır belki

Birde bilet parası ne kadar bir bilet parasının lafı yapılmaz ayıp değil mi ?

X