Kayınvalidenizi ve görümcenizi affedebilir misiniz ? Affedemiyorum.

Senin eşin ailesine aşırı derecede düşkün birisi maaşını takip et o zaman yaygara çıkarmana gerek yok hatta anne parayı bana ver ben kendime bayramlık alacağım de
Haha kız bu aklına nerden geldi evlatmış paraya ihtiyaçları olduğunda istemeleri normalmiş geri veriyorlarmış sıkıntı yokmuş bla bla bla.

Takiyorsunuz ki rahatsız oluyorsunuz, kv ve gorumcenizin yanlışları mutlaka vardır ama siz bence onları takıntı haline getirdiniz. Bu yüzden destek alın dedim, canınız sıkıldıkça bi psikologla gidip konuşabilirsiniz, dertleşme gibi düşünün. En güzel zamanlarınizi kiskancliklarindan yasayamamanizin sebebi kafanızın onlarla dolu olması, onlar yokmuş gibi yaşamaya çalışın, mecburi durumlarda muhatap olun. Hayatınızda yoklarmis gibi düşünün.

Kimseyi sevmek zorunda değilsin.
Kimseyi affetmek zorunda değilsin.
Kimse ile sıkıfıkı olmak zorunda değilsin.

Ooo evlendiğimin ilk başlarında yaptım bu hayatı. Çok özendim bi tavaya böyle döküm tava 100 lira. Eşim dedi ki gerek yok borcumuz var bende uzatmadım tavasının sırası değil diye. Ulan bu kardeşinin kocasıyla planlamış 150 liraya hamburger ısmarladı millete. Ettiğim lafları saymıyım şimdi. Salak gibi hissettim kendimi. Ben almadıkça kardeşinin annesinin istekleri bitmedi.
Açıldı gözüm şimdi istanbulun en güzel yerlerinde kahvaltıya götürüyorum kendimi. Az öncede termos aldım kendime çok güzel dimi diyorum senin kadar değil diyor. Adamın parasını yiyince kıymetli oldum

İşte bana garip geliyor haksızsamda eleştirilmek istiyorum. Mesela bi kere istendiğinde normal karşılıyorum ama 2 olunca bana sinir basıyor. Biz tatlı alıp kardeşi almayınca da. Görümcemin doğumgününde eşimle 100 lira verdik ihtiyacını alsın diye bağırdı biliyormusunuz ? Bu ne be hediyede alcaksın alsana bana gram altın al diye. Ben borç için kolyeme kadar bozdurdum hanfendi gram istiyor verdiğimiz harçlığıda beğenmiyor. O yüzden batıyor bana bu para mevzuları.

Sizden af dileyen yok ki. Kendi kendinize dert edinmişsiniz.
Çok ağır geliyor bana hayatımda hiçkimseden böyle nefret etmedim. Bende görümceyim ama yengemle tartışaak bile bana kandil mesajı atar arar çünkü bilir ki hiçbir zaman onu üzücek bir şey yapmadım abimle evliliğine karışmadım.

Mesafeliyim görümcemin evine aylar sonra sadece iftara gittik. Kayınvalidemle de öyle ama bu geçmeyecek mi ? Hiç affedemicek miyiz ? Bu çok ağır bi yük kaldıramıyorum.
Mesafeli ol ama affet ruhunu bu yükten kurtar , ben öyle yaptım Tüm acılarıma rağmen affettim ciğerimi söken insanları ve bunu kendim için yaptım, nefret ağır bir yüktür ...

İlk evliliğimin zamanında yaşadıklarım bazen uykumu kaçırır.Ayağa diker beni canım yanar.
Bazen farkında olmadan aşırı iyi davranırım sonra farkına varıp mesafe koyarım diyoloğuma.
Çünkü ne iyilikten ne bişeyden anladılar anlarlar.
Mesafe kendine kötü davranana saygı duyuyolar.
Bisiklete gelince kendi alsın sizden alıcaksa parasını zaten siz uygun vaktinizde alırdınız.
Bu yaptığıda masum değil ki hala müdahale ediyo.
Şu kız kardeşlerin abilerini aşkı gibi görmeleri de neyine yarışıyısun bırak abin mutlu olsun sende mutlu ol.
Eşiniz dengeyi pek kuramıyo
Sizde insan sanıp taviz vermeye başlamayın bence

Benim kayınvalidemi dolduran da görümcemdi. Kendine ait hayatı yok zaten yaşadığı ilçeyi bile bilmiyor kendisi tek başına biryere gidemiyor. Alt katımdalar annesiyle kahvaltı yapıyorlar evliliğimin 4. Ayı falan ben çalışıyorum onlar evde. İşe gideceğim gün aksilik oldu izin aldım beni işte biliyorlar. Acelem vardı geçtm gittim ama seslerini duydum “ x evdeymiş ee hani işte olcaktı” diye. Akşam ne göreyim ? Eşime mesaj atmış kardeşi. “ x miydi o ? Diye. Hani işte olcaktı hımm öyle dediniz alla alla ee uğramadı bi uğrar insan kahvaltı yapıyorduk diye. Yahu sanane evimden giderken de rahat yok. Ya evli çocuğu olan kız nasıl yeni evli gelini anlamaz da annesine bırak kız ne yaparaa yapsın demez ?
Şimdi bana iyi davransalar ne yazar ? Saygı duysalar ne yazar ? Ben yine duvar gibiyim. Unuturmuyum zamanla ?

Ben şeyi merak ettim, 6 ayını zehir etmişler ya hani, ne oldu da kestiler peki öyle davranmayı? Umarım sağlam bi cinnet ve eş müdahalesi olmuştur da g.t olup kalmışlardır.
Hemde nasıl bir müdahale güzelim. Kayınvalidem bir akşam yine kocamla beni kıskandığı için kılıbık tarzı laf soktu yemek masasında. Eşim yıktı ortalığı kendinize gelin haddinizi bilin yeter artık diye. Ben biraz psikolojimi güçlendirdim ve cevap vermeye başladım. Aynı zamanda eşime iyi davrandım. Eşime iyi davrandıkça eşim sadece benimle olmak istedi. Sadece benim istediklerime odaklandı kardeşiyle bağıda ailesiyle bağıda zayıfladı. Bu gören annesi bana melek oldu. Laf sokmayı emir vermeyi bırakıp siz bilirsiniz annem moduna girdi. Biraz diş gösterip ortamda sesim çıkınca görümcem de ses çıkarmamaya başladı. He bir gün abim sana gram alcakmışta çeyrek almış hahaha diye iğnelemeye çalıştı onda da “ demekki daha iyisne layık olduğumu anladı :)” dedim. Şımarık isteklerine karşılık eşime “ 5 yaşında değil kardeşin önce istemeyi öğrenecek bizi taciz etmeyi bıraksın” dedim. Şimdi çekiniyorlar benden arkasına dönüp giden görümcem ortamdan ayrılırken özel olarak bana Allaha emanet ol diyor ama ben ısınamıyorum be güzelim tam ısınıcam o 6 ay geliyor aklıma.

Mesafeliyim görümcemin evine aylar sonra sadece iftara gittik. Kayınvalidemle de öyle ama bu geçmeyecek mi ? Hiç affedemicek miyiz ? Bu çok ağır bi yük kaldıramıyorum.
İnsanın en güzel günlerini mahvedince, affetmesi bence zor oluyor. Yoksay bence. Samimi olmak zorunda degilsin.Affetme.Bunu onlar dert edindin, sen degil.
Birde şu var. İnsanlar degişmez. Sen affedip samimi olsan, gene başa sararsınız. Temkinli olmakta fayda var.

Aksine çok ferahttım. Hem okudum hem çalıştım marka marka makyaj malzemelerim vardır tahmin edemezsiniz fakat evlenince alınan sorumluluk daha farklı 2000 tl her ay kozmetiğe veremiyorum. Eşimde sizin gibi düşünüyor beslemiş büyütmüş ailesine 50 100 liraya bişey almış yiğenine arada hediye almış çokmuymuş eksiltmiyormuş kardeşi bişeyler isteyebilirmiş kötü niyeti yokmuş. Bende dozunda olucak dedim şimdide korkuyor aylardır birşey almadı.

Papatyam bisikleti kaynanam almış 1600 tl ye. Kızının kocasıda sefa sürsün.

6 ay size hayati zehir ederken esiniz ne yapiyordu? Habi siz yeni gelin olarak gömmek istememissiniz anlarim, ama esiniz ne yapti?
Kendimi ifade edemedim yani sustum ve surat astım. Tekrar surat astım tekrar surat astım asla anlatmadım kendime ifade edemedim bilmiyordum ki ? Bir keresinde gelmek istemiyordum buraya annen zorla getirdi dediğimde kimse seni zorla biyere götüremez gerekirse bana söyle sen benim karımsın demişti. Herşeyi değiştiren de kaynanamın aşırı yorucu haftamın izin gününde beni başka yere sürüklemesiyle son buldu. Eşim gitmicek biyere kız alla alla dinlencek desede kaynanam “ kes sesini bana karışamazsın istediğim yere götürürm” dedi. Eşim kavga çıkmasın diye üstelemedi baktım olmuyor ertesi gün gidip kayınvalideme “ fikrimi sorsaydın gelmicektim tekrarlanmasın anne” dedim. Eşimde tekrarlanmayacak ne bu saçma işler diyede arkamda durdu. Zamanla da düzeldim pamuk ama ilk 6 ay ketum gibi sadede surat astım ve ağladım. Korktum konuşmaya.

Huzurun için unut, mesafeni hiç bozma ama. Kin insanı yaşlandırır, eski konuları sürekli gündeme taşımak evliliği yıpratır. Uzman yardımı almayı dene istersen onlar affetmenin yollarını gösteriyormuş

Artık "Bunu alacaksın." diye topuklarinı yere vura vura bas bas bağıramadıkları için "borç" istiyorlar. O borç tabiki de ödenmeyecek.
Katip görmen lazım. Kaynanama ilaç aldı eşim 50 tl ye tabikide geri almasın annedir ama kaynanam içine içine maaşı alınca veririm diyor :) iyi görünme taktikleri. Daha öncede tabak sipariş verdi aldım çatır çatır. Parfüm sipariş ettirdi onuda aldım. Oğluna havale yaparsın anne şu kadar tuttu diyorum “ attım ben tamam mı haberin olsun diyor”. Bilet parasını takipteyim:)

Bence olanları sürekli düşünüp boşuna kendinizi doldurmayın. Mesafenizi her daim koruyun, kurallarınızı uygulamaya devam edin ama nefreti vs bir kenara bırakın, size zarar. Çok samimi olmaya da gerek yok zaten, saygısızlık yapmayın yeterli. Maddi konularda da siz yüz-göz olmayın. Bunu halletmesi gereken eşiniz. Eksiye düşecekse vermesin bir zahmet.

Hep erkek ailesinden çıkıyor farkında mısınız ? Çünkü gelinin açığını arıyorlar ve biz bunu hissediyoruz sevemiyoruz.

niye affetmek zorundasınınz onu anlamadım . merhaba merjhaba. annen niye çağıyor kayınvalideni, dersini almadımı daha samimiyete giriryor. uzak durmalısınız,mecburiyet dışında görüşmeyin
Valla söyledimde kızdımda müslümanlıkta kin yokmuş yapmamalıymışım böyle. Yahu kadın sana beni şikayet etti kızın iyi çıkmadı diye ne müslümanlığı ? Son bu anne totolarını kaldır sana tek kelime etmiyorum bu son yeminle son beni kendinle papaz etme dedim tamam ramazan ayındayız günaha girme son bu dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…