Haha kız bu aklına nerden geldiSenin eşin ailesine aşırı derecede düşkün birisi maaşını takip et o zaman yaygara çıkarmana gerek yok hatta anne parayı bana ver ben kendime bayramlık alacağım de
Takiyorsunuz ki rahatsız oluyorsunuz, kv ve gorumcenizin yanlışları mutlaka vardır ama siz bence onları takıntı haline getirdiniz. Bu yüzden destek alın dedim, canınız sıkıldıkça bi psikologla gidip konuşabilirsiniz, dertleşme gibi düşünün. En güzel zamanlarınizi kiskancliklarindan yasayamamanizin sebebi kafanızın onlarla dolu olması, onlar yokmuş gibi yaşamaya çalışın, mecburi durumlarda muhatap olun. Hayatınızda yoklarmis gibi düşünün.Yorumunuz için sağolun umursadığımdan üzüldüğümden değil zerre umrumda değiller fakar onlara karşı bu kadar dolu olmak beni yıpratıyor. Destek olarak psikolog danışmanlığı alabilirim ama üzülüp kafama takmıyorum ki ? Sadece rahatsız oluyorum herşeylerinden sanki dünyada ki tek kötü insan onlarmış gibi geliyor. En güzel zamanlarımı kıskançlıklarından yaşayamadım.
Kimseyi sevmek zorunda değilsin.Katip bırak çöpü alınan her şeyi kıskanacak. Çemkirecek benimde çocuğuma alın almıyorsunuz diye lakin bisiklet mevzusu kaynanamın. Az önce konuştum kendisi almış taksitle mağazadan teşhir ürünüymüş bla bla bla. Kocam almış olsaydı emin ol cümle aleme yayın yapar dayısı almış diye bağırırdı. Tatlı alıp gittiğimizde kaynanam ballandıra ballandıra abisi kızıma almış diye dolanırdı misafirlerin yanında :)
Dur bakalım Allah nasip ederse çocuğum olursa halasına darılıyoruz diye söylenirim onda sorun yokta ben neden sevemiyorum be katip? Bak mesela kardeştir biyere gideriz gelebilirler ne bileyim ortak planlar olabilir ama kızı istemiyorum hata mı yapıyorsun acaba kanarya sakin ol diyorum bazen kendime.
Şu maaş günlerimiz gelince mobil bankacılığa bakacağım hesap hareketlerini herseylerini görürüm eşimin annesinin bilet parasınıda sorarız elbet.
Ooo evlendiğimin ilk başlarında yaptım bu hayatı. Çok özendim bi tavaya böyle döküm tava 100 lira. Eşim dedi ki gerek yok borcumuz var bende uzatmadım tavasının sırası değil diye. Ulan bu kardeşinin kocasıyla planlamış 150 liraya hamburger ısmarladı millete. Ettiğim lafları saymıyım şimdi. Salak gibi hissettim kendimi. Ben almadıkça kardeşinin annesinin istekleri bitmedi.Ben şunu idrak ettim hayat boyunca; eşin parasına acıyıp kendi ihtiyaçlarını isteklerini ertelediğinde ve eşin ailesi veya başkası istediğinde o parayı verdiğinde o an hissettiğin enayilik duygusunun özeti yemeyenin malını yerler
İşte bana garip geliyor haksızsamda eleştirilmek istiyorum. Mesela bi kere istendiğinde normal karşılıyorum ama 2 olunca bana sinir basıyor. Biz tatlı alıp kardeşi almayınca da. Görümcemin doğumgününde eşimle 100 lira verdik ihtiyacını alsın diye bağırdı biliyormusunuz ? Bu ne be hediyede alcaksın alsana bana gram altın al diye. Ben borç için kolyeme kadar bozdurdum hanfendi gram istiyor verdiğimiz harçlığıda beğenmiyor. O yüzden batıyor bana bu para mevzuları.Bir tatlinin ,alınan borç paranın çok hesabını yapıyorsunuz.Konulariniz hep bu yönde kv, gorumce ve para.Evli olup eşinin ailesi ile para ilişkisi kurmayan çok azdır.Anne oğlundan para isteyebilir bu doğal ben garip karşılamiyorum.Abla kardeşine ben bu tatlıyı sevmem keşke başka alsaydın da diyebilir ne var bunda.
Çok ağır geliyor bana hayatımda hiçkimseden böyle nefret etmedim. Bende görümceyim ama yengemle tartışaak bile bana kandil mesajı atar arar çünkü bilir ki hiçbir zaman onu üzücek bir şey yapmadım abimle evliliğine karışmadım.Sizden af dileyen yok ki. Kendi kendinize dert edinmişsiniz.
Mesafeli ol ama affet ruhunu bu yükten kurtar , ben öyle yaptımMesafeliyim görümcemin evine aylar sonra sadece iftara gittik. Kayınvalidemle de öyle ama bu geçmeyecek mi ? Hiç affedemicek miyiz ? Bu çok ağır bi yük kaldıramıyorum.
İlk evliliğimin zamanında yaşadıklarım bazen uykumu kaçırır.Ayağa diker beni canım yanar.Hayırlı ramazanlar kızlar. İçimi sıkıntı kapladı biraz anlatıp rahatlamak istiyorum. 1 buçuk senelik evliyim kayınvalidemle geçici süre aynı apartmandayız görümcemle de evlerimiz yakın. Eski konularımdan bilmeyenler için ilk 6 ayımı kabusa çeviren ve nerdeyse ölü gibi yaşamama sebep oldu kaynanam ve görümcem. Gerek görümcemin kıskançlıkları hesap sormaları bağırmaları, kayınvalidemen üstünlük kurmaları laf sokmaları emir vermeleri hatırlamak istemediğim rezalet bir 6 ay ve 1 sene geçirdim.
Şuan iyiyim kayınvalidem de bana karşı iyidir inanılmaz ama görümcem de iyi davranıyor aslında davranmak zorunda kaldılar güçlendiğim ve kendimi ifade edip kendimi yedirmediğim için. Eşimle de iyiyiz Rabbim herkesin yuvasına huzur versin. Ben size şunu sormak istiyorum en ufak bir şey de sanki canımı almışlar gibi nefret ve kin var içimde. Eleştirebilirsniz ama yapamıyorum kızlar ısınamıyorum o yüzden bazen ne doğru ne yanlış ayırt edemiyorum. Mesela kayınvalidem torununa bisiklet almış ve bilet parası kalmadığı için eşimden istemiş sonra veririm diye pek sanmıyorum ama eksiye düştük. Daha önce de böyle vukuatı oldu vermedi eşimle kavga ettik tekrar vermeyeceğini söylemişti. Tamam ailedir elbette böyle durumlarda verilir ama ikiside çalışıyorlar üstelik kp emekli yani hediye alıcaksan ona göre kendini ayarla biz banka mıyız ? Eskiden birikmişlerden dolayı aşırı batıyor bu durum bana.
Görümcem şuan iyi davranıyor olsa da eskiden abisne şikayet etmelerinden, banada alıcaksın, benide götürceksin, sabah kahvaltıya çağırcaksın diye hesap sormalarından cicim aylarımı yaşayamadığımdan herşeyde bağırıp çağırmasından dolduğum için şuan o da batıyor bana. Annem iftara çağırıcak kayınvalidemi istemiyorum görümcem de gelsin çünkü eşime defalarca kez bağırmıştı beni de çağıracaksın bende gelicem diye evimde başbaşa misafir alamadım. Aldığım da da bağırdı abisine neden çağırmadın diye tamam eşim beni dinliyor olabilir ama yaşama sevincimi aldı içimden bunlar yaptıklarının minik kısmı.
Evet kötü davranışım yok kayınvalideme yardım ederim bazen internet alışverişi yapamaz yaparım para dert değil görümceme de yardım ederim ama hala sanki ben eski durumlar tekrarlanırsa diye açamıyorum kendimi. Tam sevdiği tatlıdan götürücem “bıraksana ya aldınız da noldu bu ne beğenmedim şunu neden almadın” diye bağırmadı bu kız ne tatlısı alması ? Diyorum kendi kendime. Eşim onlar için bir şey aldığında batıyor gözüme benim ailem para gitmesin borçları var derken bunlar banka olarak mı görüyor diye dolduruyorum kendimi. Şuan da sinirliyim eşime annen bisiklet için mi borç almış bizden madem öyle ona göre hesap yapsaymış demek istiyorum. Beni ilgilendirmez ama görümcemlerde iki kişi çalışıyor ama dünyanın en fakir insanı gibi davranıyorlar. Kaynanamda hiç para yok mesela sürekli kızına ve torununu harcıyor sonra da sen bana şunu al ben sana maaşı alınca veririm. Belki de fesat düşünüyorumdur bilmiyorum kızlar aranızdaki uzun süreli evliler söyleyin bana geçer mi ? Huzurum için unutmalı mıyım ? Yüzleşmeli miyim yoksa ilk baştaki kıskançlıktı da alıştılar mı ? içimi dökmek istedim yazmasanızda canınız sağolsun.
Benim kayınvalidemi dolduran da görümcemdi. Kendine ait hayatı yok zaten yaşadığı ilçeyi bile bilmiyor kendisi tek başına biryere gidemiyor. Alt katımdalar annesiyle kahvaltı yapıyorlar evliliğimin 4. Ayı falan ben çalışıyorum onlar evde. İşe gideceğim gün aksilik oldu izin aldım beni işte biliyorlar. Acelem vardı geçtm gittim ama seslerini duydum “ x evdeymiş ee hani işte olcaktı” diye. Akşam ne göreyim ? Eşime mesaj atmış kardeşi. “ x miydi o ? Diye. Hani işte olcaktı hımm öyle dediniz alla alla ee uğramadı bi uğrar insan kahvaltı yapıyorduk diye. Yahu sanane evimden giderken de rahat yok. Ya evli çocuğu olan kız nasıl yeni evli gelini anlamaz da annesine bırak kız ne yaparaa yapsın demez ?Şu kaynanalar görümceler neden hiçbir zaman sen ben gibi insanlar çıkmaz aklım almıyor.sanki biz hiç kaynana, elti, görümce olmuyor muşuz gibi. Bu insanlara o kadar acıyorum ki. O kadar ufacık bir dünyaları var ki çevresindeki 3,5 kişiyle uğraşmaktan başka olay yok hayatlarında. Tamam hadi kaynanalar yaşlılıktan uğraşacak birşey bulamıyor bize sarıyor diyelim de gencecik görümcelere, eltilere ne oluyor ? Gereksiz gereksiz insanlar ya. Bence bunlara kızmak yerine acımaya alıştırın kendinizi.kendilerine ait bir hayatları bile yok.
Hemde nasıl bir müdahale güzelim. Kayınvalidem bir akşam yine kocamla beni kıskandığı için kılıbık tarzı laf soktu yemek masasında. Eşim yıktı ortalığı kendinize gelin haddinizi bilin yeter artık diye. Ben biraz psikolojimi güçlendirdim ve cevap vermeye başladım. Aynı zamanda eşime iyi davrandım. Eşime iyi davrandıkça eşim sadece benimle olmak istedi. Sadece benim istediklerime odaklandı kardeşiyle bağıda ailesiyle bağıda zayıfladı. Bu gören annesi bana melek oldu. Laf sokmayı emir vermeyi bırakıp siz bilirsiniz annem moduna girdi. Biraz diş gösterip ortamda sesim çıkınca görümcem de ses çıkarmamaya başladı. He bir gün abim sana gram alcakmışta çeyrek almış hahaha diye iğnelemeye çalıştı onda da “ demekki daha iyisne layık olduğumu anladı :)” dedim. Şımarık isteklerine karşılık eşime “ 5 yaşında değil kardeşin önce istemeyi öğrenecek bizi taciz etmeyi bıraksın” dedim. Şimdi çekiniyorlar benden arkasına dönüp giden görümcem ortamdan ayrılırken özel olarak bana Allaha emanet ol diyor ama ben ısınamıyorum be güzelim tam ısınıcam o 6 ay geliyor aklıma.Ben şeyi merak ettim, 6 ayını zehir etmişler ya hani, ne oldu da kestiler peki öyle davranmayı? Umarım sağlam bi cinnet ve eş müdahalesi olmuştur da g.t olup kalmışlardır.
İnsanın en güzel günlerini mahvedince, affetmesi bence zor oluyor. Yoksay bence. Samimi olmak zorunda degilsin.Affetme.Bunu onlar dert edindin, sen degil.Mesafeliyim görümcemin evine aylar sonra sadece iftara gittik. Kayınvalidemle de öyle ama bu geçmeyecek mi ? Hiç affedemicek miyiz ? Bu çok ağır bi yük kaldıramıyorum.
Aksine çok ferahttım. Hem okudum hem çalıştım marka marka makyaj malzemelerim vardır tahmin edemezsiniz fakat evlenince alınan sorumluluk daha farklı 2000 tl her ay kozmetiğe veremiyorum. Eşimde sizin gibi düşünüyor beslemiş büyütmüş ailesine 50 100 liraya bişey almış yiğenine arada hediye almış çokmuymuş eksiltmiyormuş kardeşi bişeyler isteyebilirmiş kötü niyeti yokmuş. Bende dozunda olucak dedim şimdide korkuyor aylardır birşey almadı.Buradaki konulari pek çoğumuz kendi hayatimiza göre değerlendiriyoruz.Ben eşimin bir tatlısını annesine aldığı hediyeyi veya borç verdiği hatta hibe ettiği parayı konuşmam.Sistematik sömürü olduğunu düşünmüyorum bu konu ve üyenin diğer konuları için.Yani ben ucun besin hesabini yapmam.Aslinda bir tespitim var konu sahibi ile ilgili sanırım evlenmeden önce maddi olarak pek refah değildi bunun yansimasida olabilir
Papatyam bisikleti kaynanam almış 1600 tl ye. Kızının kocasıda sefa sürsün.Ben üçün besin hesabıni yapıyorsam kendi hayatımda eşim de bana sen bu ay şunu alma paramız yok derse sonra da gidip ailesine bir çöp alsa bana batar. Yani ben zordayken kimsenin ailesine yemek ismarlayip hediyeler alamam tabi ki bu düzenli değilse arada bir yapılır benimde gözüme batmaz bana göre bu evlilikte baya baya sömürülüyor görümce ve eşi çalışıyor , kayınvalide ve eşi çalışıyor bisikleti neden ben alayım ?
Kendimi ifade edemedim yani sustum ve surat astım. Tekrar surat astım tekrar surat astım asla anlatmadım kendime ifade edemedim bilmiyordum ki ? Bir keresinde gelmek istemiyordum buraya annen zorla getirdi dediğimde kimse seni zorla biyere götüremez gerekirse bana söyle sen benim karımsın demişti. Herşeyi değiştiren de kaynanamın aşırı yorucu haftamın izin gününde beni başka yere sürüklemesiyle son buldu. Eşim gitmicek biyere kız alla alla dinlencek desede kaynanam “ kes sesini bana karışamazsın istediğim yere götürürm” dedi. Eşim kavga çıkmasın diye üstelemedi baktım olmuyor ertesi gün gidip kayınvalideme “ fikrimi sorsaydın gelmicektim tekrarlanmasın anne” dedim. Eşimde tekrarlanmayacak ne bu saçma işler diyede arkamda durdu. Zamanla da düzeldim pamuk ama ilk 6 ay ketum gibi sadede surat astım ve ağladım. Korktum konuşmaya.6 ay size hayati zehir ederken esiniz ne yapiyordu? Habi siz yeni gelin olarak gömmek istememissiniz anlarim, ama esiniz ne yapti?
Huzurun için unut, mesafeni hiç bozma ama. Kin insanı yaşlandırır, eski konuları sürekli gündeme taşımak evliliği yıpratır. Uzman yardımı almayı dene istersen onlar affetmenin yollarını gösteriyormuşHayırlı ramazanlar kızlar. İçimi sıkıntı kapladı biraz anlatıp rahatlamak istiyorum. 1 buçuk senelik evliyim kayınvalidemle geçici süre aynı apartmandayız görümcemle de evlerimiz yakın. Eski konularımdan bilmeyenler için ilk 6 ayımı kabusa çeviren ve nerdeyse ölü gibi yaşamama sebep oldu kaynanam ve görümcem. Gerek görümcemin kıskançlıkları hesap sormaları bağırmaları, kayınvalidemen üstünlük kurmaları laf sokmaları emir vermeleri hatırlamak istemediğim rezalet bir 6 ay ve 1 sene geçirdim.
Şuan iyiyim kayınvalidem de bana karşı iyidir inanılmaz ama görümcem de iyi davranıyor aslında davranmak zorunda kaldılar güçlendiğim ve kendimi ifade edip kendimi yedirmediğim için. Eşimle de iyiyiz Rabbim herkesin yuvasına huzur versin. Ben size şunu sormak istiyorum en ufak bir şey de sanki canımı almışlar gibi nefret ve kin var içimde. Eleştirebilirsniz ama yapamıyorum kızlar ısınamıyorum o yüzden bazen ne doğru ne yanlış ayırt edemiyorum. Mesela kayınvalidem torununa bisiklet almış ve bilet parası kalmadığı için eşimden istemiş sonra veririm diye pek sanmıyorum ama eksiye düştük. Daha önce de böyle vukuatı oldu vermedi eşimle kavga ettik tekrar vermeyeceğini söylemişti. Tamam ailedir elbette böyle durumlarda verilir ama ikiside çalışıyorlar üstelik kp emekli yani hediye alıcaksan ona göre kendini ayarla biz banka mıyız ? Eskiden birikmişlerden dolayı aşırı batıyor bu durum bana.
Görümcem şuan iyi davranıyor olsa da eskiden abisne şikayet etmelerinden, banada alıcaksın, benide götürceksin, sabah kahvaltıya çağırcaksın diye hesap sormalarından cicim aylarımı yaşayamadığımdan herşeyde bağırıp çağırmasından dolduğum için şuan o da batıyor bana. Annem iftara çağırıcak kayınvalidemi istemiyorum görümcem de gelsin çünkü eşime defalarca kez bağırmıştı beni de çağıracaksın bende gelicem diye evimde başbaşa misafir alamadım. Aldığım da da bağırdı abisine neden çağırmadın diye tamam eşim beni dinliyor olabilir ama yaşama sevincimi aldı içimden bunlar yaptıklarının minik kısmı.
Evet kötü davranışım yok kayınvalideme yardım ederim bazen internet alışverişi yapamaz yaparım para dert değil görümceme de yardım ederim ama hala sanki ben eski durumlar tekrarlanırsa diye açamıyorum kendimi. Tam sevdiği tatlıdan götürücem “bıraksana ya aldınız da noldu bu ne beğenmedim şunu neden almadın” diye bağırmadı bu kız ne tatlısı alması ? Diyorum kendi kendime. Eşim onlar için bir şey aldığında batıyor gözüme benim ailem para gitmesin borçları var derken bunlar banka olarak mı görüyor diye dolduruyorum kendimi. Şuan da sinirliyim eşime annen bisiklet için mi borç almış bizden madem öyle ona göre hesap yapsaymış demek istiyorum. Beni ilgilendirmez ama görümcemlerde iki kişi çalışıyor ama dünyanın en fakir insanı gibi davranıyorlar. Kaynanamda hiç para yok mesela sürekli kızına ve torununu harcıyor sonra da sen bana şunu al ben sana maaşı alınca veririm. Belki de fesat düşünüyorumdur bilmiyorum kızlar aranızdaki uzun süreli evliler söyleyin bana geçer mi ? Huzurum için unutmalı mıyım ? Yüzleşmeli miyim yoksa ilk baştaki kıskançlıktı da alıştılar mı ? içimi dökmek istedim yazmasanızda canınız sağolsun.
Katip görmen lazım. Kaynanama ilaç aldı eşim 50 tl ye tabikide geri almasın annedir ama kaynanam içine içine maaşı alınca veririm diyor :) iyi görünme taktikleri. Daha öncede tabak sipariş verdi aldım çatır çatır. Parfüm sipariş ettirdi onuda aldım. Oğluna havale yaparsın anne şu kadar tuttu diyorum “ attım ben tamam mı haberin olsun diyor”. Bilet parasını takipteyim:)Artık "Bunu alacaksın." diye topuklarinı yere vura vura bas bas bağıramadıkları için "borç" istiyorlar. O borç tabiki de ödenmeyecek.
Olması gereken budur. Babama geçen hgs yükledim unutmamış adam al kızım diye çıkardı verdi.yo benim esimin ailesi oyle degil, hatta ozellikle dikkat ederler, cok hassaslar.
Bence olanları sürekli düşünüp boşuna kendinizi doldurmayın. Mesafenizi her daim koruyun, kurallarınızı uygulamaya devam edin ama nefreti vs bir kenara bırakın, size zarar. Çok samimi olmaya da gerek yok zaten, saygısızlık yapmayın yeterli. Maddi konularda da siz yüz-göz olmayın. Bunu halletmesi gereken eşiniz. Eksiye düşecekse vermesin bir zahmet.Hayırlı ramazanlar kızlar. İçimi sıkıntı kapladı biraz anlatıp rahatlamak istiyorum. 1 buçuk senelik evliyim kayınvalidemle geçici süre aynı apartmandayız görümcemle de evlerimiz yakın. Eski konularımdan bilmeyenler için ilk 6 ayımı kabusa çeviren ve nerdeyse ölü gibi yaşamama sebep oldu kaynanam ve görümcem. Gerek görümcemin kıskançlıkları hesap sormaları bağırmaları, kayınvalidemen üstünlük kurmaları laf sokmaları emir vermeleri hatırlamak istemediğim rezalet bir 6 ay ve 1 sene geçirdim.
Hep erkek ailesinden çıkıyor farkında mısınız ? Çünkü gelinin açığını arıyorlar ve biz bunu hissediyoruz sevemiyoruz.Ya o kadar haklisiniz ki. Ustelik size kotuluk de etmisler. Bana dogrudan sahsima hicbir kotulukleri olmadi. Ama cahilce davranislari, iş bilmez beceremezlikleri, dedikoducu olmalari vs vs bisuru sy, bastan beri hic sevemedim. Hic icime sindiremedkm. Her hareketleri batiyor, kinleniyorum. Kendilerine hicbir saygisizlik etmedim. Ben onlara gerekli saygiyi gosteriyorum, sevmek zorunda degilim zaten diyip vicdanimi rahatlaiyorum, ama bazen vicdan yapiyorum. Cok zor gelior telefonda bile konusmak. Benim ailem üç kurusun hesabini yapar mesela, kardesime zor harclik gonderirler, kayin aile saçar savurur, her seyi pahali pahali alir, sonra yetmiyor diye soylenir durur. Kac defa ben vicdan yaptim eşime annene harclik ver para ver vs dedim, dedigime pisman oldjm. Sık sık bisuru ihtiyaçlarını gördüğümüz yetmedi gibi, kayinpeder gelmis 20 bin istemis, borc demis. Parayi aldiktan sonra da köydeki asla satilmasi imkansiz arsayi teklif etmis. Yani ben biliyodum o paranin geri gelmicegibi ama bu tekliften anladim ki kesin gelmicek yani. Adam kafasina gore kredi cekiyo, arsa bahce aliyo keyfine, bizim daha altimizda bir arabadan baska bir sey yok. Oyle kaygisizcq kredi cekebilsek bizjm de evimiz olurdu simdiye. Biraz birikim yapmadan krediye girmeyelim dedik, birikimi de onlar yicek bu gidisle. Igrenc bj durum. Her seyleri batiyor iste. Nefret ediyorum cidden. Baya nefret oldu bende. Boyle oldugum icin vicdan yapiyorum bazen, sorsan cok iyi insanlar herkese. Ama bu sorumsuzluk falan derken hic sevmedim, sevmicem de.
Valla söyledimde kızdımda müslümanlıkta kin yokmuş yapmamalıymışım böyle. Yahu kadın sana beni şikayet etti kızın iyi çıkmadı diye ne müslümanlığı ? Son bu anne totolarını kaldır sana tek kelime etmiyorum bu son yeminle son beni kendinle papaz etme dedim tamam ramazan ayındayız günaha girme son bu dedi.niye affetmek zorundasınınz onu anlamadım . merhaba merjhaba. annen niye çağıyor kayınvalideni, dersini almadımı daha samimiyete giriryor. uzak durmalısınız,mecburiyet dışında görüşmeyin