nefret etmek yerine umursamamayi dene. nefret etmek yorucu bir sey. ayrica illa yakin davranmak zorunda degilsin. agizlarini kapatacak kadar gerekli seyleri yap, gerisine karisma. ilgilenmen gerektigini dusunuyorsan banane gitsin oglu ilgilensin de mesela.Hayırlı ramazanlar kızlar. İçimi sıkıntı kapladı biraz anlatıp rahatlamak istiyorum. 1 buçuk senelik evliyim kayınvalidemle geçici süre aynı apartmandayız görümcemle de evlerimiz yakın. Eski konularımdan bilmeyenler için ilk 6 ayımı kabusa çeviren ve nerdeyse ölü gibi yaşamama sebep oldu kaynanam ve görümcem. Gerek görümcemin kıskançlıkları hesap sormaları bağırmaları, kayınvalidemen üstünlük kurmaları laf sokmaları emir vermeleri hatırlamak istemediğim rezalet bir 6 ay ve 1 sene geçirdim.
Şuan iyiyim kayınvalidem de bana karşı iyidir inanılmaz ama görümcem de iyi davranıyor aslında davranmak zorunda kaldılar güçlendiğim ve kendimi ifade edip kendimi yedirmediğim için. Eşimle de iyiyiz Rabbim herkesin yuvasına huzur versin. Ben size şunu sormak istiyorum en ufak bir şey de sanki canımı almışlar gibi nefret ve kin var içimde. Eleştirebilirsniz ama yapamıyorum kızlar ısınamıyorum o yüzden bazen ne doğru ne yanlış ayırt edemiyorum. Mesela kayınvalidem torununa bisiklet almış ve bilet parası kalmadığı için eşimden istemiş sonra veririm diye pek sanmıyorum ama eksiye düştük. Daha önce de böyle vukuatı oldu vermedi eşimle kavga ettik tekrar vermeyeceğini söylemişti. Tamam ailedir elbette böyle durumlarda verilir ama ikiside çalışıyorlar üstelik kp emekli yani hediye alıcaksan ona göre kendini ayarla biz banka mıyız ? Eskiden birikmişlerden dolayı aşırı batıyor bu durum bana.
Görümcem şuan iyi davranıyor olsa da eskiden abisne şikayet etmelerinden, banada alıcaksın, benide götürceksin, sabah kahvaltıya çağırcaksın diye hesap sormalarından cicim aylarımı yaşayamadığımdan herşeyde bağırıp çağırmasından dolduğum için şuan o da batıyor bana. Annem iftara çağırıcak kayınvalidemi istemiyorum görümcem de gelsin çünkü eşime defalarca kez bağırmıştı beni de çağıracaksın bende gelicem diye evimde başbaşa misafir alamadım. Aldığım da da bağırdı abisine neden çağırmadın diye tamam eşim beni dinliyor olabilir ama yaşama sevincimi aldı içimden bunlar yaptıklarının minik kısmı.
Evet kötü davranışım yok kayınvalideme yardım ederim bazen internet alışverişi yapamaz yaparım para dert değil görümceme de yardım ederim ama hala sanki ben eski durumlar tekrarlanırsa diye açamıyorum kendimi. Tam sevdiği tatlıdan götürücem “bıraksana ya aldınız da noldu bu ne beğenmedim şunu neden almadın” diye bağırmadı bu kız ne tatlısı alması ? Diyorum kendi kendime. Eşim onlar için bir şey aldığında batıyor gözüme benim ailem para gitmesin borçları var derken bunlar banka olarak mı görüyor diye dolduruyorum kendimi. Şuan da sinirliyim eşime annen bisiklet için mi borç almış bizden madem öyle ona göre hesap yapsaymış demek istiyorum. Beni ilgilendirmez ama görümcemlerde iki kişi çalışıyor ama dünyanın en fakir insanı gibi davranıyorlar. Kaynanamda hiç para yok mesela sürekli kızına ve torununu harcıyor sonra da sen bana şunu al ben sana maaşı alınca veririm. Belki de fesat düşünüyorumdur bilmiyorum kızları içimi dökmek istedim yazmasanızda canınız sağolsun.
Kızmaz olur muyum ? Söylüyor param yok avanstan çekiyorum şu zamana kadar vermen lazım diye ama yinede sinirleniyorum söylememize rağmen aynılar. Kardeşine de kaç kez söylemesine rağmen kardeşi daha çok bağırarak isterse alıcaksın bana bak diye o yüzden sevemiyorumİyi de eşiniz diyemiyor mu anne param yok eksiye düşeceğim diye.
Birkaç kez söylese zaten birdaha para isteyemez.
Sorun sadece kv ve görümcede değil esinizde.
Dengeyi koruması gereken oydu koruyamamis kardeşine ağzının payını verememiş.
Biraz da ona kızın derim.
Bisiklet aldığını sadece anneme söylemiş suprizmiş eşimde bilmiyor. Eşim sadece annemin maaşı yatmamış haftaya vericekmiş de biletlerini aldım vericekler diye haber verdi. Şimdi ben koparıcam yaygara da fesat olucam :)Görümce iki kişi çalışıyor kayınvalide iki kişi çalışıyor ama bisiklet parası sizden çıkıyor . Sebep ne diye eşinize sorun ? Siz niye eksiye düşüyorsunuz ? Bu kadar dip dibe yaşamanız tek sorun Kanarya eşin de mesela anne bisiklet önemli bir ihtiyaç değil bu ay benim de durumum yoktu diyebilir mesela eksiye dusecekseniz
Başlicam sizede paranıza dicem daral geldi. Yok güzelim düşünmek değil de içimi kara bulutlar kaplıyor annem görümcenide çağırıcam diyince yeter artık görmek istemiyorum diye bağırdım.Affedemezsin evet, sadece umursamamayı dene , kendine iyilik etmiş olursun. Sürekli onları ve yaptıklarını düşünerek vaktini boşa harcama, inanki değmiyor. Arsız hep arsız…
Eşinede para mevzusunu şimdi değil başka bir konu geçtiğinde sakince söyle , daha çok işe yarar
Umursamıyorum ama bu seferde bana iyi davrandıklarında kötü hissediyorum kendimi acaba ben mi kötüyüm yakın olmuyorum diye. Görümcem geçen ayağına terlik giy ben yaparım sen zahmet etme dedi. İnanmazsınız ama uyanmayalım diye mesaj atmamış sabah erkenden abisine ama yok kız gözümde dünyanın en kötü insanı gibi.nefret etmek yerine umursamamayi dene. nefret etmek yorucu bir sey. ayrica illa yakin davranmak zorunda degilsin. agizlarini kapatacak kadar gerekli seyleri yap, gerisine karisma. ilgilenmen gerektigini dusunuyorsan banane gitsin oglu ilgilensin de mesela.
daha yeni gelinsin, ilerde iyi davransa da kotu davransa da umurunda olmayacak. iste o gun esine de cemkirmeyi birakacak, adamla konusup istedigini yaptirmayi ogreneceksin. bunlar zamanla oluyor. oncelikle yaptigin seyleri insanlara kendini begendirmek icin yapma. kendi prensiplerin olsun ve ona gore davran.Umursamıyorum ama bu seferde bana iyi davrandıklarında kötü hissediyorum kendimi acaba ben mi kötüyüm yakın olmuyorum diye. Görümcem geçen ayağına terlik giy ben yaparım sen zahmet etme dedi. İnanmazsınız ama uyanmayalım diye mesaj atmamış sabah erkenden abisine ama yok kız gözümde dünyanın en kötü insanı gibi.
İşin ucu en sonunda "Yeğenim değil mi, ilk bisikleti de benden olsun." a bağlanacak canım. Kocan seni dinliyor gibi yapıyor, alıştıra alıştıra , yavaş yavaş geçiriyor ruhun bile duymuyor. Senin çocuğun bi olsun hele, o görümce çöp almayacak. Kaynanan kocan da senden saklı senin çocuğa bişeyler alıp görümceye mâl edecek.Hayırlı ramazanlar kızlar. İçimi sıkıntı kapladı biraz anlatıp rahatlamak istiyorum. 1 buçuk senelik evliyim kayınvalidemle geçici süre aynı apartmandayız görümcemle de evlerimiz yakın. Eski konularımdan bilmeyenler için ilk 6 ayımı kabusa çeviren ve nerdeyse ölü gibi yaşamama sebep oldu kaynanam ve görümcem. Gerek görümcemin kıskançlıkları hesap sormaları bağırmaları, kayınvalidemen üstünlük kurmaları laf sokmaları emir vermeleri hatırlamak istemediğim rezalet bir 6 ay ve 1 sene geçirdim.
Şuan iyiyim kayınvalidem de bana karşı iyidir inanılmaz ama görümcem de iyi davranıyor aslında davranmak zorunda kaldılar güçlendiğim ve kendimi ifade edip kendimi yedirmediğim için. Eşimle de iyiyiz Rabbim herkesin yuvasına huzur versin. Ben size şunu sormak istiyorum en ufak bir şey de sanki canımı almışlar gibi nefret ve kin var içimde. Eleştirebilirsniz ama yapamıyorum kızlar ısınamıyorum o yüzden bazen ne doğru ne yanlış ayırt edemiyorum. Mesela kayınvalidem torununa bisiklet almış ve bilet parası kalmadığı için eşimden istemiş sonra veririm diye pek sanmıyorum ama eksiye düştük. Daha önce de böyle vukuatı oldu vermedi eşimle kavga ettik tekrar vermeyeceğini söylemişti. Tamam ailedir elbette böyle durumlarda verilir ama ikiside çalışıyorlar üstelik kp emekli yani hediye alıcaksan ona göre kendini ayarla biz banka mıyız ? Eskiden birikmişlerden dolayı aşırı batıyor bu durum bana.
Görümcem şuan iyi davranıyor olsa da eskiden abisne şikayet etmelerinden, banada alıcaksın, benide götürceksin, sabah kahvaltıya çağırcaksın diye hesap sormalarından cicim aylarımı yaşayamadığımdan herşeyde bağırıp çağırmasından dolduğum için şuan o da batıyor bana. Annem iftara çağırıcak kayınvalidemi istemiyorum görümcem de gelsin çünkü eşime defalarca kez bağırmıştı beni de çağıracaksın bende gelicem diye evimde başbaşa misafir alamadım. Aldığım da da bağırdı abisine neden çağırmadın diye tamam eşim beni dinliyor olabilir ama yaşama sevincimi aldı içimden bunlar yaptıklarının minik kısmı.
Evet kötü davranışım yok kayınvalideme yardım ederim bazen internet alışverişi yapamaz yaparım para dert değil görümceme de yardım ederim ama hala sanki ben eski durumlar tekrarlanırsa diye açamıyorum kendimi. Tam sevdiği tatlıdan götürücem “bıraksana ya aldınız da noldu bu ne beğenmedim şunu neden almadın” diye bağırmadı bu kız ne tatlısı alması ? Diyorum kendi kendime. Eşim onlar için bir şey aldığında batıyor gözüme benim ailem para gitmesin borçları var derken bunlar banka olarak mı görüyor diye dolduruyorum kendimi. Şuan da sinirliyim eşime annen bisiklet için mi borç almış bizden madem öyle ona göre hesap yapsaymış demek istiyorum. Beni ilgilendirmez ama görümcemlerde iki kişi çalışıyor ama dünyanın en fakir insanı gibi davranıyorlar. Kaynanamda hiç para yok mesela sürekli kızına ve torununu harcıyor sonra da sen bana şunu al ben sana maaşı alınca veririm. Belki de fesat düşünüyorumdur bilmiyorum kızlar aranızdaki uzun süreli evliler söyleyin bana geçer mi ? Huzurum için unutmalı mıyım ? Yüzleşmeli miyim yoksa ilk baştaki kıskançlıktı da alıştılar mı ? içimi dökmek istedim yazmasanızda canınız sağolsun.
Senin eşin ailesine aşırı derecede düşkün birisi maaşını takip et o zaman yaygara çıkarmana gerek yok hatta anne parayı bana ver ben kendime bayramlık alacağım deBisiklet aldığını sadece anneme söylemiş suprizmiş eşimde bilmiyor. Eşim sadece annemin maaşı yatmamış haftaya vericekmiş de biletlerini aldım vericekler diye haber verdi. Şimdi ben koparıcam yaygara da fesat olucam :)
Açıkçası ben bunu doğru bulmuyorum her konuda bahsedilen bir para isteme durumu var ben çalışıyorsam enayi gibi eş ailesine para yedirmek istemem konularında da evet bahsediyor bir tatlı birşey derken her ay sürekli es ailesine kendine harciyamadigi parayı harcıyorlar hatta eşi sürekli yeğenine oyuncak alıp eşine borç var eve şunu bunu alma diyen biri burda suçlu kim derseniz suçlu kesinlikle konu sahibi ve eşi ben borçtan eve alacağımı kendime alacağımı erteliyorsam kusura bakmayın millete bisiklet alamam ki en kötüsünü alsa bes yüz lira olsun . Anneyle oğul arasında para ilişkisi annenin maddi olarak zor durumda olduğu durumlarda olabilir. Annesi torununa yagdirmak istiyorsa kendi parasını yağdırsin .Bir tatlinin ,alınan borç paranın çok hesabını yapıyorsunuz.Konulariniz hep bu yönde kv, gorumce ve para.Evli olup eşinin ailesi ile para ilişkisi kurmayan çok azdır.Anne oğlundan para isteyebilir bu doğal ben garip karşılamiyorum.Abla kardeşine ben bu tatlıyı sevmem keşke başka alsaydın da diyebilir ne var bunda.