Kayinvalidemle gemileri yaktim artik sanirim :(

Sonuna kadar haklısın baştan sona kadar. Bu çizgini tavrınıda çok beğendim, inşallah eşin de anne kucağından ayrılabilir tez zamanda

Meraba arkadaşlar.Sonuna kadar okumanizi rica ediyorum cunku artik mental olarak çok yoruldum :KK43:( Kendimi hatırlatayım 1 ay sonra evliliğimizde 2. yilimiz olacak.Kayinvalidemle altlı usluyuz yeni evimiz yapılıyor ama 30 metre ilerde.Kayivalidem sürekli birlikte yemek yemek istiyordu.Sadece haftasonu başlayan bu durum bir baktim ki her gün oldu.Ben de altta kalmayayım diye çağırdığım zaman "ertesi güne ne yapsak"derdi.Yani ertesi gün de onlarla yiyeceğimiz belli oluyordu 1,5 sene katlandım ve artik cok yoruldum.Önceden çok çekiniyordum burda konu açtıktan sonra yorumlardan aldığım cesaretle kendisiyle konuştum "Tamam tamam sorun değil "dedi ama ertesi gün oğlunu arayıp davet etti esim evde yiyeceğiz dedi.Ertesi gün yine aradi.Yine hayır dedi.Sonra gorumcemin 1 ay gelip Kayinvalidem de kalmasıyla 1 ay rahatladık.Cunku gorumcemin konuşmadığımız için o olunca cagiramiyor.Neyse 1 ay sonrasında yine davet etti Gorumcemi uğurlar uğurlamaz bizi arıyor çağırıyor.Ben evde yiyeceğiz dedim.Aslinda 1 ay geçmiş gidebilirdim ama o kadar korkuyorum ki yine bu davetler başlayacak önünü alamayacağım diye.Yoksa ayda bir giderim.Bilsem her gün ısrar etmeyecek haftada bir de giderdim ama ne zaman gitsem yüz bulup her gün çağırıyor.Esimin zaten onlarda çalışma odası var bizim evde internet çekmiyor diye.Hani görmüyor desem anne yüreği oğlunu özlemiştir derim ama inanın benden çok görüyor.Ben şuan ramazan oruç tutuyorum onlar tutmuyor mesela,istersen hafta sonlari git orda öğle yemeğini birlikte yiyin diyorum ne esim gidiyor ne onlar çağırıyor.Sanirim amaç beni rahatsiz etmek.Gecen ehliyet kursum vardi ona gidiyoruz arabaya tam bindim günaydın dedi günaydın anne nasilsin dedim halini hattını sordum.Iyiyim dedi bugün bizde yiyelim mi?Hem öğlen hem akşam yemeği.Ben de Sagol anne ben hazırlarım sen kendini yorma dedim.Baktim ağlıyor.Neye uğradığımi şaşırdım ağlayan birini görünce çok üzülürüm.Esime neden annen ağlıyor dedim.Sen sürekli hayır diyince annem kendiyle ilgili bir sorunun var sanıyor dedi.Anne dedim tamam bugün birlikte yiyelim hem de konuşalım dedim tamam dedi.Kursta derse hic kendimi veremedim ders boyunca düşündüm konusacaklarimi düşündüm nasil bu isin içinden çıkarım onu düşündüm.Aglamamak için kendimi zor tuttum.Eve döndük kayinvalidemlere çıktık.Sarildim anne dedim seninle ilgili neden bir sorun olsun,ben esime kızıyorum çünkü burda yiyince eve alışveriş yapmak istemiyor hem de çok yoğun çalışıyor birbirimizi bir yemekte görüyoruz dedim.Neyse istersen yemekten sonra daha detaylı konuşalım dedim tamam dedi.Yemekten sonra anlattım anne dedim bak sen sürekli biseler de getiriyorsun ben seni kac kere uyardım beni dinlemedin sen getirdikçe oğlum sorumluluk öğrenemiyor bak dedim 1,5 senedir evliyiz daha çöp atmayı bilmiyor.(Yurt dışında çöpler plastik gıda vs diye sınırlandırılır hepsinin ayri rengi var ve esim doğma büyüme yurt dışı ama bilmez,ben 1,5 senedir burdayım hepsini biliyorum)E diyor bugüne kadar o yapmadı bilmiyor.Tamam iste dedim bak fırsat versen öğrenecek.Ki fırsat verince gerçekten öğreniyor.Ve çok yoğun çalışıyor biz birbirimizi göremiyoruz dedim.E buraya geliyor bizimle degil ki dedi.Burda odasında çalışıyor benim evde olmayınca sizinle birlikte dedigimi düşünüyor.Oyle demedim odasında çalıştığını biliyorum çünkü.Neyse konuştuk anladıklarını düşündüm ama anlamamışlar.O yemeğin üzerinden 2 hafta geçti.Bugun bahçeye çıktım.Annemle görüntülü konuşuyorum.Bugun beraber yiyelim mi dedi.Ben de Sagol anne ben hazırlarım dedim.Israr etti.Bu ısrarların sonu yok biliyorum ve ısrar edilmesini sevmiyorum.Esimle de farklı bir konudan tartışmışız oraya gidip mutlu çift rolleri yapmaya da hic halim yok.Orucum iftarı yaptıktan sonra zaten tansiyonum çok düşük ve halsiz düşüyorum uzanmak istiyorum yemekten sonra.Asla bırakmaz biliyorum erkenden.Cok ısrar edince anne dedim biz şuan konuşmuyoruz eşimle aramız limoni o yüzden ısrar etme dedim.Bu çok çirkin bir durum ama dedi.Neyse annem telefonda bekliyor ama duymadı neyseki.Anneme bunları anlatmadım çok anlayışlı insanlar olarak biliyor.Bahceye ciktigima da pişman oldum ne zaman bahçede görse yemeğe çağırıyor.Neyse bana burda da huzur yok dedim içimden içeri girdim.Biraz zaman geçti eşim geldi.Annem dedi yemeğe davet etmiş istememissin.Evet dedim.Daha önce de konuştuğumuz gibi 1,5 sene yeterince birlikte yedik artik yemek istemiyorum.Annem dedi sürekli onlarla yediğimiz için simdi istemediğin için onlarla bir sorunun var sanıyor.Cok sinirlendim.Cunku daha önce kendileriyle ilgili bir sorunumuz olmadığını esimi işlerinden dolayı göremediğimi sadece yemekte birbirimizi gördüğümüzü söylemiştim.Annenle ben konuşmuştum dedim nasıl böyle anlayabilir hala.Ne sorunum olabilir 1,5 sene isteklerini yapmışım artik ben de kendi evimde yemek istiyorum dedim.Esim de bu aileme saygısızlık 2 hafta önce yedik 2 hafta geçmiş yine yiyebiliriz ne var bunda dedi.Biliyorsun dedim annen bir kere yesek her gün arıyor anlamıyor anlamak istemiyor dedim.Sen artik evlenmişsin aile mi kalmış dedim.Eger ailenden ayri kalamiyorduysan (ki ayri degil altlı ustluyuz calisma odası da orda her dakika görüyorlar) evlenmeseydin dedim.Benim ailem Türkiye de ben bu kadar ağlamıyorum nedir dedim evlendikten sonra bu ailem de ailem diye tutturman.Neyse böyle tartıştık o yukarı çıktı onlara orda isleri de vardi belki annesiyle de konuştu ne konuştu bilmiyorum ama kesin konuşmuştur.Ben de annesine mesaj attim.Anne daha önce birlikte yemek istememe sebebimin senden ötürü degil bizim artik bir aile oluşumuz ve artik evimizde yemek istediğimizi söylemiştim.Bu yüzden size saygısızlık ettigimi düşünmüyorum dedim.Ama dedim ne konuştuysan eşimle biz kavga ettik ve artik birbirimizden soğuduk birbirimize tahammulumuz kalmadı.Geldigimden beri kiz kardeşi ile ilgili sorunlar ailevi sorunlar artik dedim ben dayanamıyorum.Turkiye ye geri dönecegim ve babamla bu konuyu konuşacağım.Bu şekilde biseyler yazdim cevap yazmadı.Arkadaslar benim görmediğim bir hatam varsa lütfen söyleyin ben artık eşimle normalde hicbir sorun yaşamazken bu birlikte yemek yeme olayı beni iyice geriyor ve aramizda huzursuzluk çıkıyor sadece bu sebepten dolayı.Esim normalde çok iyidir bana,vitaminlerime kadar düşünür arabamın kapısına kadar açar özel günleri es geçmez iyi davranır sevgisini belli eder ama bu kayinvalidemin birlikte yemek yeme arzusu artik bizim evliligimizfe ciddi sorunlar yaratmaya başladı.Gercekten ne yapacagimi düşünemez oldum.Ailemin yanina gitme konusunda kararliyim kafami dinlemeye çok ihtiyacım var.Gorumcem gelir o var diye çıkamam bahçeye aman yine kavga çıkarır Kayinvalidem olunca çıkamam yine o bitmek bilmez davetler başlayacak diye.Gercekten korkumdan evde oturmaya başladım artik. Iyice psikolojim bozuldu.Gece gündüz bunun içinden nasıl çıkabilirim diye düşünüyorum sürekli stresten midem ağrıyor ne yapayım bana akıl verin
Konu sadece yemek yemek değil aslında kv sizin aile olmanıza müsaade etmemesi. Aile demek akşam iş okul çıkışı herkes evde toplanır birlikte yemek yenir o masada günün değerlendirilmesi yapılır gülünür eğlenilir sonra çay kahve içilir. Ama kv açıklama yapmanıza rağmen hala ağlayarak duygu sömürüsü yapması çok saçma ailede aklı başında biri varsa örneğin abi veya kayınpeder onunla konuşun o anlatsın kv çünkü eşiniz bu işi beceremiyor belliki sizide anlamak istemiyor

Konu sahibi bebeği anne sütünden ayırırken bile aşamalı kesmek gerekir ki bebek için travmatik olmasın diye..kelebek kozasindan çıkacağı zaman biraz beklenirki müdahale edersen uçamaz,olgunlaşamaz.sen bu bir ayda gitme olayını istersen biraz aşamalı alıştır,birden olması ağır gelmiş kayınvalidene bence ve eşinde anne kuzusu modundan henüz çıkamıyor,çünkü annecigi buna izin vermiyor şu aşamada.kayinvaliden aslında kötü bir insan değil çokta sempatik geldi bana bazı tavırları ama çok kaygılı bir yapısı var.sanki seni rakip görüp oğlu elinden kayıp gidecekmiş gibi korkuyor.ben onun bu çocuksu endişelerine de çok üzüldüm.sana tavsiyem kayınvalidene birşey anlatma çabasına asla girme.cunku ne kadar anlatırsan anlat anlamayacak.kadinin kalbinide kırma.kendinide suçlama sen iyi bir insansın ve bikmakta haklısın biraz mesafe koymakta zor biri teyzemiz.cunku yakaya yapışıyor yemeğe gelse gel bıktımıs ve takıntı etmiş.sana tavsiyem aşamalı olarak git ve sürekli kendini ifade etme çabasına girip yorulma.gitmek istemiyorsan gelemem istiyorsan gelirim.bukadar.

Ben tepkinizi yerinde buldum hatta ben bu kadar iyi davranmazdim herhalde gayet sakin bir şekilde kendini anltmissin söylediğinden sakın geri adım atma ama yoksa seni kuru tehditler savuran biri gibi algılarlar gerçekten Tr dön eşine ve ailesine mesafeli davran ailene de anlat her şeyi baştan çözülmezse ömür boyu gider cunku

Öyle olmuyor canim gidiyorsun gece yarısından önce göndermiyor musade istiyorum bu dizi çok güzel bak en heyecanlı yeri,Yok oturun ne yapacaksınız evde saatlerdir tutuyor anlamiyor
Nasıl bir şanssızlık sizinki anlamadım yurt dışında altlı üstlü ev bulmak orada imkansız gibi birsey hem ev denk gelmiş hemde ısrarlı kayınvalide allah yardımcınız olsun

Aileler anlamıyor bi bıraksalar evlilikler gül gibi olacak, zaten ilk yıllar birbirine alışmakla geçtiği için zorlayıcı oluyor haliyle bir de limon gibi araya girdiler mi evlilikler ilk yıllardan yıpranıyor. Sanki kendileri hiç genç olmadı yeni evlilik nedir bilmiyorlar sanki. Aileler yüzünden biten evliliklere çok üzülüyorum..

Bende aynı binadayim berbat bı durum sadece yemek olsa iyi her konuda yüz kere düşünür oldum.annemleri yemeğe cagiramiyorum ya çünkü hiç yalnız bırakmıyorlar illa onlarda gelcek.
Sen haklısın her gün yemek zorunda değilsin.bu şekilde senin evliliğin evlilik olmuyor eşinle kardeş gibi gidip geliyosun evlerine.
Burda tepkisini koyacak kişi eşin onuda sen ikna ediceksin.
Bizimkide hergun anasindaydi ben bu evde en üst düzeyde rahat etmesini sağladim o eve gitmiyor artık kendi evinin rahatlığını öğrendi çünkü.
Birde ne olsa konuştum ben anlattm zorda olsa anladı çok zorlamiyor beni. Eşinin sana destek çıkmasi lazım başka türlü zor.
Anlayışsız insanlarla bir arada yaşamak öyle zor ki

Butun konuların kayınvalide ve yemek uzerine. Su laftan anlamayan kadini benim bile bogasim var artik. Birak uzun uzun laf anlatmayi. Bizimle bir sorununmu var deyip agliyimus. Sorunum yok deme. En buyuk sorun sensin de, laftan sozden anlamaman israrci tavirlarin cok sorun de.

Oğullarına ısrar edemezler çünkü onlardan bunalıp kaçma ihtimalinden korkarlar ama sen el kızısın seni kaybetmek veya kızdırmak onlar için çokta önemli değil, aynı durumu yaşadım yeni evliyken sürekli beni arayıp darlayan kv eşime asla böyle yapmazdı bende tel açmamaya bahaneler bulmaya başladım, sonra ilişkimiz normale döndü tabi benim eşimin desteği çoktu , yeri gelir annesine kızı darlama lütfen dediği olmuştur o yüzden ben baya rahatladim , sizin en büyük sorun eşiniz kv değil
Evet en başta sorun esim ama Kayinvalidem de yaşca büyük eşimin akıl edemediği şeyleri onun akıl etmesini beklerdim.Bu yüzden eşimle sorun yaşıyoruz dediğimde oğlunun iyiliğini isteyen bir anne olsaydı biraz olsun elini eteğini çekerdi.Sonucta uzak yerde oturmuyoruz burnunun dibi.Kizi ayri evde yaşıyor arabayla 15 dk fln.Onu neden bu kadar yanında istemiyor darlamiyor.Nedem bütün garezi bize anlamıyorum.Bir insana bir kere hayir dersin iki kere dersin en anlayissiz insan bile istemediğini anlar benim Kayinvalidem ısrarla her gün davet ediyor.Bir de şimdi ağlama huyu çıktı.Gercekten çıldırma noktasına geldim çocuk avutur gibi onları teker teker avutuyorum.Bir kere kararlı olmasam eski halimize döneceğiz eminim

Ayda bir çok az yani biraz abartmış olursunuz..
Haftada 1 yada en az 2 haftada 1 gitmelisnz.
Düşman gibi birden bukadar mesafe koyulmaz
Haklisin belki ama her gün her gün o kadar bezmisimki haftada bir bile tahammül edemeyecek duruma geldim artik.Aslinda birden mesafe koymadım yavas yavas koymaya çalıştım anlamadı,anlamamazlıktan geldi ..Ben de onun anlamamazlıktan gelmesine istinaden arayı daha da açtım.Çünkü anlamaması mümkün değil ima etmedim açıkça konuştum kac kere

Haklisin belki ama her gün her gün o kadar bezmisimki haftada bir bile tahammül edemeyecek duruma geldim artik.Aslinda birden mesafe koymadım yavas yavas koymaya çalıştım anlamadı,anlamamazlıktan geldi ..Ben de onun anlamamazlıktan gelmesine istinaden arayı daha da açtım.Çünkü anlamaması mümkün değil ima etmedim açıkça konuştum kac kere
Ben sizi çok iyi anlıyorum . Bir kere gidince ikinciye , ikinciye gidince üçüncüyü istiyor . Ve bu durumu çıkmaza sokuyor . Biraz Türkiye ye gelmek size ve evliliğinize iyi gelecek . Bu konuda ki kararlılığınızı anlarlar. Uzakta olan sizsiniz ailem ailem diyen eşiniz . Al annen de senin olsun bacında diyesi geliyor insanın 🤦🏻‍♀️

Butun konuların kayınvalide ve yemek uzerine. Su laftan anlamayan kadini benim bile bogasim var artik. Birak uzun uzun laf anlatmayi. Bizimle bir sorununmu var deyip agliyimus. Sorunum yok deme. En buyuk sorun sensin de, laftan sozden anlamaman israrci tavirlarin cok sorun de.
Gerçekten en büyük problemimiz bu .Bakıyorum başka bir problemimiz yok.Esimin ailesi dahil olmayınca çok iyi anlaşıyoruz.Önceden görümcem çok müdahildi onunla konuşmayı kestim biraz rahatladim.Şimdi Kayinvalidemle uğraşıyoruz.Şimdi bu hem eşime beni şikayet edip hem de aglama olayı cıktı.Eşimle aramız açılmaya başlıyor ve artik benim kimseye kendimi anlatacak ne öyle bir gücüm ne de öyle bir sabrım var.Sabrim bitti kalmadı kimseye kendimi anlatmak istemiyorum artık.Ailemle yüzyüze konuşmak istediğim için suan anlatamadığım icin onlara kendimi çok sahipsiz hissediyorum.Sanki ailem yok diye bu kadar ustume geliyorlar sahipsiz görüyorlar gibi..En kısa zamanda biletimi alip ailemin yanina gitmek istiyorum.Akrabalari çevresi beni çok seviyor eminim ben gidersem uzun kalırsam mutlaka onlara soracaklar bundan da çok cekiniyorlar

Ben sizi çok iyi anlıyorum . Bir kere gidince ikinciye , ikinciye gidince üçüncüyü istiyor . Ve bu durumu çıkmaza sokuyor . Biraz Türkiye ye gelmek size ve evliliğinize iyi gelecek . Bu konuda ki kararlılığınızı anlarlar. Uzakta olan sizsiniz ailem ailem diyen eşiniz . Al annen de senin olsun bacında diyesi geliyor insanın 🤦🏻‍♀️
Evet canim inan öyle oluyor.Gidiyorum bakiyorum ertesi gün de plan yapıyor.Ben de altta kalmamak için yemeğe çağırdığım zaman "ertesi güne ne yapalim" diyor.Menu soruyorki beraber yiyelim.Işın içinden çıkamıyorum bu defa.Ailesi uzakta olan benim ben bu kadar ailem de ailem demiyorum bi nasil bir düşkünlüktür ya da biz evlenince mi kıymete bindi oğlu anlamiyorum

Iyi de konuşmanızdan sonra kadın 2 hafta çatışmamış 2 hafta sonra çağırdığında gidebilirdiniz . 1 yıl boyunca hergün gidip sonra birden kesmek de sıkıntı bence. Bana kalırsa her gün de giderim oh miss valla ama tabiî herkes bu şekilde düsünmeyebilir.

Evet canim inan öyle oluyor.Gidiyorum bakiyorum ertesi gün de plan yapıyor.Ben de altta kalmamak için yemeğe çağırdığım zaman "ertesi güne ne yapalim" diyor.Menu soruyorki beraber yiyelim.Işın içinden çıkamıyorum bu defa.Ailesi uzakta olan benim ben bu kadar ailem de ailem demiyorum bi nasil bir düşkünlüktür ya da biz evlenince mi kıymete bindi oğlu anlamiyorum
Aynen öyle oldu malesef . Bu işi çözmeniz lazım nereye kadar bahçeye , balkona , telefona çıkmadan olacak ? Gerekirse babanız eşinizle konuşsun . Bırakmıyorlar ki bi aile , karı koca olalım 🤷🏻‍♀️

Konu sadece yemek yemek değil aslında kv sizin aile olmanıza müsaade etmemesi. Aile demek akşam iş okul çıkışı herkes evde toplanır birlikte yemek yenir o masada günün değerlendirilmesi yapılır gülünür eğlenilir sonra çay kahve içilir. Ama kv açıklama yapmanıza rağmen hala ağlayarak duygu sömürüsü yapması çok saçma ailede aklı başında biri varsa örneğin abi veya kayınpeder onunla konuşun o anlatsın kv çünkü eşiniz bu işi beceremiyor belliki sizide anlamak istemiyor
Evet kesinlikle,birlikte yemek yeme olayının icinde aslinda hepsi var.Bizi henüz bir aile olarak görmüyorlar.Günde birbirlerini yüz kere ararlar ne yedin ne yaptın vs.Eşim 34 yasinda,çocuk degil ki her gün arayıp ne yedin ne yaptın diye soruyorsun.Zaten Kayinvalidem işten eve geldiğinde oğlu evinde bekarkenki odasında.Uzaklara gitmedi ki.Burnunun dibinde.Benim annem ne yapsın o zaman.Odana girmiyoruz hala odandaymışsın gibi düşünüyoruz diyordu annem :KK43: Onu da bir kere dedi benim üzüldüğümü anlayınca daha da demedi.Kimbilir kendilerini nasıl teselli ediyorlar ama ediyorlar bizi arayıp darlamiyorlar Türkiye ye gelin diye.Ama esim ailesinin dibinde ona rağmen her gün darlıyorlar.Bir de ağlayarak duygu sömürüsü yapma cıktı şimdi.Ailede konuşulacak kimse yok malesef.Abisi yok gorumcem var onunla konuşmuyoruz.Babasi da çok tuhaf bir insan asosyal, evden çıkmaz depresyonda diyorlar.O yüzden cok çaresiz kaldım ailede beni anlayabilecek kimse yok

Aynen öyle oldu malesef . Bu işi çözmeniz lazım nereye kadar bahçeye , balkona , telefona çıkmadan olacak ? Gerekirse babanız eşinizle konuşsun . Bırakmıyorlar ki bi aile , karı koca olalım 🤷🏻‍♀️
Evet o yüzden Türkiye ye gitmem lazım.Babam şeker hastası hic yansıtmak istemedim ama mecbur konuşmak zorundayım.Babam böyle durumlarda hic alttan almaz,eşime madem öyle ayrılın der.Öyle bir şey lazım zaten bunlara şuanda.Iyilikle anlamıyorlar çünkü.Gercekten bırakmıyorlar insanlar evlerinde huzurla otursunlar

X