Beni de en çok sinirlendiren şey bunun her yıl olacak olması. Hani 1 kere 2 kere değil ki.Sizi kendime çok benzettim. Yurt dışında yaşayan kayınvalideyi uzak şehirde yaşayan yaparsak birebir aynı sorunları yaşadım.Ve evet insan böyle şeyleri duyduğunda fevrileşiyor maalesef.2 ay, 3 ay bunlar uzun süreler ve bir kerelik değil ömrümün sonuna kadar her yıl bunu mu yaşicam ben diye sinirleniyo insan.
Geziyor, pek ev işlerine de dokunmuyorSıkılıyor o zaman. Geldiğinde evde mi oturuyor yoksa geziyor mu? Yani bir de şimdi uçak biletleri malum, cep yakıyor. Zaten uzaktasınız, gelmişken kalayım diyordur. Ama oturum işi kafa karıştırıcı.
Kv neredeyse benimle yaşıt, kaç yaşında çocuk doğurmuş bu kadınAblası var. Yerleşme derdinde değil ama burayı çok seviyor ve bizimle yaşa dersek gelir yaşar bence.
Bu kanıya nereden vardınız? Kayınvalide konusundan eşimle uyumsuz olduğumu nasıl anladınız? Verdiğim tek detay benim fevri olduğum, eşimin de alttan alan bir yapıya sahip olması.Evlenmeden önce enine boyuna konuşmadınız mı bunları? Buradan bakınca pek uyumlu bir çift gibi durmuyorsunuz.
Kabul etmezdiniz peki nasıl yaklaşırdınız bu konuya? Mesela eşinize veya kayınvalidenize ne derdiniz?3 ay çok uzun. Kabul etmezdim. Eşimin benim aileme iyi olması degistirmez. Sağlık sorunu, deprem gibi bir durum yoksa karşıyım.
Varırım hanımefendi, farklısınız işte.Brn böyleyim diyip, fevri çıkışlar yaparsanız zor yürütürsünüz bazı şeyleri.Daha önce eşinizle enine boyuna konuşup, hoşlanmadığınızı söylemeniz gerekiyordu.Bu kanıya nereden vardınız? Kayınvalide konusundan eşimle uyumsuz olduğumu nasıl anladınız? Verdiğim tek detay benim fevri olduğum, eşimin de alttan alan bir yapıya sahip olması.
Birkaç kere açtım konuyu ama yılda 1 kere geliyor idare edelim, o da tek sıkılıyor falan değişiklik olsun ona da dedi. Çok üstüne gitmek istemedim daha.3 ay misafirlik için çok fazla. Ben de kabul etmezdim. Eşinizle açık açık konuşun durumu.
2 yıldır gayet bu şekilde yürütüyoruz hanımefendi :) Çok tartışan bir çift falan değiliz. Daha önce konuşmadım evet çünkü bu şekilde olacağını düşünmedim hiç.Varırım hanımefendi, farklısınız işte.Brn böyleyim diyip, fevri çıkışlar yaparsanız zor yürütürsünüz bazı şeyleri.Daha önce eşinizle enine boyuna konuşup, hoşlanmadığınızı söylemeniz gerekiyordu.
3 ay kendi annem dahi olsa aynı evde kalmak rahatsız ediyor derdim. Bu kadar uzun misafirligin beni rahatsiz ettigini, evlilikte taraflarin birinin rahatsiz oldugu koda oburunun israrinin gereksiz oldugunu. Idare etmenin kendi ruh sagligimi ve iliskimizi bozdugunu soylerdim. Ama Azeri ile falan mı evlisiniz onlar bir acayip düşkün bu işlere.Kabul etmezdiniz peki nasıl yaklaşırdınız bu konuya? Mesela eşinize veya kayınvalidenize ne derdiniz?
O da sizin öngörüsüzlüğünüz, bana ne ayrıca.Eş sizin, kayınvalide sizin.Mutluluklar dilerim.2 yıldır gayet bu şekilde yürütüyoruz hanımefendi :) Çok tartışan bir çift falan değiliz. Daha önce konuşmadım evet çünkü bu şekilde olacağını düşünmedim hiç.
Yılda bir geliyor ama zaten yılın 4 de birini sizde geçiriyor. Gelip 1 hafta kalıp dönmüyor yani.Bana sorarsanız üstüne gidin. Bu sürenin misafirlik için çok uzun bir süre olduğunu, kendi evinizde rahat edemediğinizi bu sebeple hem eşinizle hem de annesiyle aranızın bozulabileceğini ifade etmeye çalışın. Kim olursa olsun insanların evine 3 ay çökülmez.Birkaç kere açtım konuyu ama yılda 1 kere geliyor idare edelim, o da tek sıkılıyor falan değişiklik olsun ona da dedi. Çok üstüne gitmek istemedim daha.
Eşinizin Sabri tükenirse diye hiç düşündünüz mü? İnsanlar alışmıyor, canına tak diyene kadar idare ediyor. Ben olsam kendime çekin düzen veririm, 'söz var insanı vezir eder, söz var insanı rezil eder' diye boşuna dememiş büyükler.Oturma iznini bizimle kalmak olarak görüyorum zira başka kalabileceği yer yok.
Eşim benim sivri dilime alıştı alttan alıyor geçinip gidiyoruz ya
Ama haklısınız keşke biraz daha sakin kalabilsem bazı konularda.
Kızında da kalıyor ama yakın oldukları için haftada 1 gün, 2 haftada 3 gün falan kalıyor.Bir ay sizde 1 ay kızında kalsın
Damat rahatsız olmasın ama gelinimin canı çıksın yok öyle
2 aydan 1 aya indirin en azından. 2 ay ben kimseye tahammül edemem valla yazık sizs
O da sizin öngörüsüzlüğünüz, bana ne ayrıca.Eş sizin, kayınvalide sizin.Mutluluklar dilerim.
Yahu konu bu değil ki. Benim kişiliğim hakkında yorum yapmayın lütfen, ben farklı bir konu için fikir danıştım.Eşinizin Sabri tükenirse diye hiç düşündünüz mü? İnsanlar alışmıyor, canına tak diyene kadar idare ediyor. Ben olsam kendime çekin düzen veririm, 'söz var insanı vezir eder, söz var insanı rezil eder' diye boşuna dememiş büyükler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?