Kayınvalidemin bizde kalma meselesi

Handelizm

Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2022
1.314
2.351
63
29
Umarım linç yemem diyerek başlıyorum. 2 yıllık evliyim, eşimin babası düğünden 1 yıl evvel vefat etti kayınvalidem tek yaşamaya başladı. Kendisi yurt dışında yaşıyor. Mesleğim çevirmenlik, mesleğim dolayısıyla eşimle tanıştık yani eşim de yabancı. Tanınmamak adına ülke vermeyeceğim ama yakın kültüre sahibiz. Tek farkımız eşim misafire,gelene/gidene aşırı aşırı düşkün. Benim ailemi kendisi her hafta arar davet eder, 3 günde bir annemi arar hal hatır sorar vs. Ben de tam zıttı, kimse beni aramasın, bana gelmesin, ben de aramayayım, gitmeyeyim. Gelelim konuya; Kayınvalidem bu zamana kadar bana en ufak imada dahi bulunmamıştır, çok kibar, kültürlü bir kadın. Onunla ilgili tek sorunum her yıl bizde gelip kalmak istemesi. Geçen yıl geldi 2 ay kaldı. Bu yıl da gelecek ve daha uzun kalacak, tahminim 3 aya yakın. Fakat ben kesinlikle bu kadar uzun süre çekemiyorum kimseyi. Gelsin 2 hafta kalsın gitsin kafasındayım. Çalışıyorum haftada 1 gün iznim var, hafta sonu yayılıp tv karşısında uyuklamak istiyorum haliyle. Hatta geçen gün eşimle telefonda konuşurken duydum, kayınvalidem eşime bana ikamet alır mısın falan dedi şok oldum. Noluyor dedim eşime, hani sizin beraber yaşama fikriniz mi var eğer öyleyse buyrun ikiniz yaşayın diye çıkıştım. Ben annemle yaşamak istesem evlenmezdim dedim. Eşim de öyle bir şey yok heves etmiş(?) dedi geçiştirdi. Kayınvalidem 45 yaşında gencecik kadın. Yurtdışında yaşayan kayınvalidenin her yıl 2-3 ay gelip kalması idare edilmeli mi? Siz olsaydınız ne yapardınız?

Çocuk yapar baktırırım :D şaka şaka gelmez zaten o zaman 🤪 gencecik kadın aslında ama yalnızlık da zor tabi. Başka kardeşi yok mu eşinizin? Belki burda evlenip vatandaşlık almak istiyor olabilir mi? Türkiye’ye göre dezavantajlı bir ülkede mi yaşıyor? Maddi durumu nasıl? Geçinemiyor da olabilir tek başına. 3 ay cidden çok misafir etmek için.

Bence KV degil problem,eşinizle çok zitsiniz.
Kadın oturma izni istiyorsa alsın vatandaşlığını,Nooluyor diyorsunuz ya ; asıl size ne oluyor misal ?
Ortada sizinle kalacağına dair emare yokken bile karşınızdaki kişiyi geriyorsunuz .
kayınvalidem eşime bana ikamet alır mısın falan dedi şok oldum. Noluyor dedim eşime, hani sizin beraber yaşama fikriniz mi var eğer öyleyse buyrun ikiniz yaşayın diye çıkıştım.
Şu lafın üstüne ben çok kırılirdım eşiniz olsaydım,uslubunuz çok sert ve rahatsız edici.
Eşim benim ailemi el ustunde tutup gonulunu hoş ediyorsa,sürekli arayıp hal hatır soruyorsa,KV'nin de hiçbir kotulugu yoksa gelsin,başımla beraber kabul ederim ben.

Çocuk yapar baktırırım :KK70: şaka şaka gelmez zaten o zaman 🤪 gencecik kadın aslında ama yalnızlık da zor tabi. Başka kardeşi yok mu eşinizin? Belki burda evlenip vatandaşlık almak istiyor olabilir mi? Türkiye’ye göre dezavantajlı bir ülkede mi yaşıyor? Maddi durumu nasıl? Geçinemiyor da olabilir tek başına. 3 ay cidden çok misafir etmek için.
Ablası var eşimin, yakın oturuyorlar sık sık gidip geliyorlar birbirlerine. Hayır hiç sanmıyorum evlilik, vatandaşlık vs. derdi olduğunu. Maddi durumu orta halli, eşim de her ay para gönderiyor ve geçiniyor rahatlıkla.

İsterse dünyanın en en iyi insanı olsun kimse kimseyi 2 ay çekmek zorunda değil
Siz ne yapardiniz diyor,ben de ev benimse gelebilir diyorum.
Çekmek zorunda değilse bize sormasinin anlamı yok ki,çekmesin madem.
Bize ne..

Bence KV degil problem,eşinizle çok zitsiniz.
Kadın oturma izni istiyorsa alsın vatandaşlığını,Nooluyor diyorsunuz ya ; asıl size ne oluyor misal ?
Ortada sizinle kalacağına dair emare yokken bile karşınızdaki kişiyi geriyorsunuz .
Şu lafın üstüne ben çok kırılirdım eşiniz olsaydım,uslubunuz çok sert ve rahatsız edici.
Eşim benim ailemi el ustunde tutup gonulunu hoş ediyorsa,sürekli arayıp hal hatır soruyorsa,KV'nin de hiçbir kotulugu yoksa gelsin,başımla beraber kabul ederim ben.
Oturma iznini bizimle kalmak olarak görüyorum zira başka kalabileceği yer yok.
Eşim benim sivri dilime alıştı alttan alıyor geçinip gidiyoruz ya :D
Ama haklısınız keşke biraz daha sakin kalabilsem bazı konularda.

Sizi kendime çok benzettim. Yurt dışında yaşayan kayınvalideyi uzak şehirde yaşayan yaparsak birebir aynı sorunları yaşadım.Ve evet insan böyle şeyleri duyduğunda fevrileşiyor maalesef.2 ay, 3 ay bunlar uzun süreler ve bir kerelik değil ömrümün sonuna kadar her yıl bunu mu yaşicam ben diye sinirleniyo insan.

Eşiniz tek çocuk mu? Kv vatandaşlık alıp, Türkiye'ye yerleşmek niyetinde mi?

Ablası var eşimin, yakın oturuyorlar sık sık gidip geliyorlar birbirlerine. Hayır hiç sanmıyorum evlilik, vatandaşlık vs. derdi olduğunu. Maddi durumu orta halli, eşim de her ay para gönderiyor ve geçiniyor rahatlıkla.
Sıkılıyor o zaman. Geldiğinde evde mi oturuyor yoksa geziyor mu? Yani bir de şimdi uçak biletleri malum, cep yakıyor. Zaten uzaktasınız, gelmişken kalayım diyordur. Ama oturum işi kafa karıştırıcı.

Back