Kayınvalidemi anlayamıyorum

Eşim çocukları gördü akşamları geldi haftaiçi annemler dışarıya çıktı çoğu zaman biz beraber zaman geçirdik gece eve uyumaya gitti. Hafta sonları oda kaldı annemlerde
Eşinle aranda kopma olmaması çok güzel . Canım benim de 2 çocuğum var, inan kv seninkinden bin beterdi doğumlarımı burnumuzdan getirdi neler yaptı anlatamam. Eşim de aileciydi çok düşkündü ailesine ama bana da düşkündü . Senin gibi ben de boşanmak için evi terkettim de anca ondan sonra düzeldik. Kv ile de tüm bağlarımı kesmiştim . 5 yıllık evliyim ve herşey yoluna girdi zamanla. Sen de kv ile görüşmeyerek kendine en büyük iyiliği yapıyorsun emin ol, mesafeli olmak her zaman en iyisidir. Bunlar geçici süreçler, eşinle aranda sorun olmadığı sürece herşey zamanla düzeliyor merak etme. Ben tüm sorunlarımdan eşimin ailesini yok sayarak kurtuldum, sen de yok say görme duyma. Bırak konuşsun, tavır yapsın ne yaparsa yapsın hiç takma onu.

Kesinlikle haklısınız siz de siz çok dolmuşsunuz zaten. Peki onun bakmamasından başka çare var mı yani çözüm üretilebilir mi?
Bakmasını istemiyorum ama mecburum anneme uzağım anneme 20 gün boyunca ben gelip gidemem diyor çalışan erkek kardeş ve babam var. Ayrıca Annem kan hastası. Sürekli kontrol altında. Anneme yüklenmeye kıyamam o benim güçlü ve psikolojim iyi olsun diye çalışmamı istiyor bakacak devamlı anneme kalsa ama mesafe var. Kreş alternatifi var ama şuanda çok küçükler en azından 36 aylık olana kadar sabır şuanda 13 aylığız.

işte burnundan getiriyolar insanın. Ben eşime yanıma yaklaştırırsan çocuklarımı da alır huzur bulduğum yere giderim çekemem ananları o eskidendi dedim. Hakkaten edebiyle gelip gittiler evime, tatlı tatlı geçirdik. Ne vardı ilkinde de böyle olsaydı.

Ama eşimden dolayı bi sıkıntı yaşadık bu defa, 3 haftalıkken bebeğim toplanıp gittim bende.. Ciddiyetimi anlayınca o da topladı kendini.. En huzurlu olmanız gereken dönemi burnunuzdan getirmelerine izin vermeyin, herkes yerini bilsin..

Ya bu kayın validelerin hepsi aynı herhalde. Neyse siz en azından laf söylüyormuşsunuz ben saygı diye diye sustum daha yeni yeni tepkilerimi koymaya başlayacağım buradaki arkadaşlar sayesinde. Bence kayınvalidenizle 1 kere düzgünce konuşmayı deneyin madem çocuğunuza bakıyor ve size küstü. Ama baktınız olmuyor eşinizle konuşun. Bu durum beni strese sokuyor ve üzüyor, 2 tane çocuk emziriyorum ve üzüntüden sütten kesileceğim diye çok korkuyorum diyin. İnşallah süt kesilmesi gibi bir durum söz konusu olmaz. Ama eğer sizi bu kadar rahatsız ediyorsa ve huzurunuzu bozup, sevdiğiniz kocanızdan bile ayrılmayı size düşündürüyorsa etrafınızdan uzak tutun. Ya kendi anneniz baksın ya da 1 hafta anneniz baksın 1 hafta da güvenilir bir bebek bakıcısı bulun ona emanet edin. Kendimizi yıpratmayalım artık bu kayınvalideler yüzünden.

Bu arada Allah bağışlasın

Amin cemil cümlemizin evladı bağışlasın allahım sağlıkla sıhatle.

Malesef sütüm çocuklarım 6 aylık kesildi 2atak yaşadım kortizon aldım falan derken sütüm gelmedi belki gelir diye sağdım sağdım gögüslerimi kanatasaya kadar ama o kadarmış nasip o zamanlar çok üzülmüştüm ama en azından 6 ay emdiler diye teselli ediyorum şimdi kendimi ve geçirdiğim atakları kalıntısız atlatdığım için onlara şuanda mutlu verimli zaman geçirdiğim için iyi varlar diyorum evlatlarım.

Araya eşinin hatrı girince mecbur kalmış olabilir.Sonucta çocuklar hakkinda tek başına konu sahibi söz sahibi değil.Annesi kadar babalarının da söz hakkı var.Esi ile huzurlu olabilmek adına kabul etmek zorunda kalmış olabilir diye düşünüyorum.

Esin ılımlı davranmış 1 hafta annem baksın 1 hafta senin annen baksın demiş. Burada büyük çaplı bi olay göremedim evt eski kıyafetleri getirmesi hoş değil hepsini çöpün kenarına koydum anne desen.. Kimseden bi çöp bekleme canım kendin Allah A şükür çalışıyon alabilirsin. Alsa yine senle ugrasır canını sıkar.. Ne için boşanacaksın kv için mi. Avucunu yalasın. Fırsat verme canım eşinle mutlu ol.

Sen hasta bir kadınsın. Onun oğluna layık değilsin. O oğlunu hasta bir kadına baksın diye mi büyüttü besledi? Hem de ölecekmişsin(!) (Sanki kendisi sonsuza kadar yasayacak) iki çocukla oğlu dul kalacak daha ne olsun?

Yazdıklarım için özür dilerim ama başlığa ithafen kayınvalideni anlaman için yazdım. Tam de böyle düşünüyor. Vicdan yoksunu, ruhu hasta kadın.

Çok çok çok geçmiş olsun ve Allah sana hayırlı ömürler versin de evlatlarının başında ol. Allah yardımcınız olsun.

Allah analı babalı büyütsün inşallah

Bebekler sadece konu sahibinin değil ya. Öz be öz torunu. Annesini veya babasını sevmiyor diye öz torunlarını sevmeyeceklerse niye yaşıyorlar?

Bebekler sadece konu sahibinin değil ya. Öz be öz torunu. Annesini veya babasını sevmiyor diye öz torunlarını sevmeyeceklerse niye yaşıyorlar?
Sevmek baska bakmak baska . Haftanin 5 gunu ikiz bebek bakmak kolay mi. Kadin yapmis etmiş zamaninda. Ama simdi torunlarina bakiyor karşiliksiz . Konu sahibi bazi şeyleri gormezden gelecek o zaman . ya da bakittirmicak . Soyledigim bu

Sevmek baska bakmak baska . Haftanin 5 gunu ikiz bebek bakmak kolay mi. Kadin yapmis etmiş zamaninda. Ama simdi torunlarina bakiyor karşiliksiz . Konu sahibi bazi şeyleri gormezden gelecek o zaman . ya da bakittirmicak . Soyledigim bu
Ikiz bebek bakmak kolay değil kabul ediyorum ama torununa bakıyor diye annesine o muameleyi yapmak hakkı mı? Kendi kızı da hasta olabilirdi. O zaman bakmayacak mıydı? Kızından minnet mi bekleyecekti? Hem de nasıl bakardı. Bunlar da torun değil mi? Tek farkı oğlunun çocuğu olması. Annelerini sevmiyor diye torun ayırmak ne kadar doğru? Benim kastettiğim de bu.

Kayna ayla sorunları olmayan zaten çocuk olduktan so ra başlar zaten ve kim çocuğunu kaynanaya baktırsa pek mutlu değil kaynana ı. Her kaprisini dayanacaksın yada evde oturup ev hanımı olup donunu dahi kocana aldıracaksın, çocuk olayı dışarıdan göründüğü kadar kolay değil, kadını
Maddi ve manevi yıpratan bir vaka

Allah kolaylık versin benimde ikizlerim var 9 aylıklar biz 2 kişi zor basediyoz iyi bakabiliyorlar tek konuya gelirsek eşinle iyiysen umursama derim

Canım eşinin annesi problemli valla bravo çok sabırlısın. Eşin tepkisini koymalı ailesine ciddi bir konuşma yapmalı hatta hastanede ilk gün de yapmalıydı, sen evden gittiğinde de eşine söyle annene yakın taşının annesi de haddini bilsin. Getirdiği kıyafetleri de ihtiyaç sahibi birine verip sevap kazansın. Allah islah etsin kayınvalideni ...

Oyyy bosuna takmissin kafana zaten gerekeni yapmissin getirdigi kiyafetleri atmissin. Bisey oldugundada yok bisey diyosa iyi tamam de hatta sorma bile kendi bozuk pskilojisiyle senide yipratmis sen bakma kmseye esinle mutluysan bosver gerisini

İyi bile sabretmişsiniz çok sinir oldum nasıl kendinizi tutabildiniz laf söylemeden.Benim kayınvalidemde anneme sen git dedi ilk gece hastanede annem gitmedi ikisi kaldılar kayınvalide akşam bir yattı sabaha kadar horladı nasıl yatabiliyor anlamıyorum bir gecede uyumasan ölmezsin.Annem sandalyede iki büklüm kaldı en azından demezmi insan birazda sen dinlen diye.Doğumdan sonra bebeklemi uğraşıcaz bir de kaynanalarmı uğraşıcaz tam cinnetlik

Bırakın getirsin siz de başkasına verin ya da atın...
niye illa polemik yapıyorsunuz...
getirme demenize gerek yok...
ne siz yorulun ne o...
getirsin atın...

Benimde ikiz bebeklerim var.. Kv ile aynı şehirdeyiz ama bebek bakarken ki kafa yapılarımız uyuşmuyor ve annem rahmetli oldu. Doğum yaptım bir 15-20 gün kaldı. Ben idare ederim dedim şükürler olsun ettim ediyorum da. Ben beni mutsuz eden bir ortamda mutlu olamam,bebeklerime de bir faydam dokunmaz. Başka alternatifler düşünürüm. Bebeklere bakıcı bulun. Eve kamera sistemi falan kurun. Herkesin bebeğine anane babaanne bakmıyor neticede. Tabiki daha güvenilir orası tartışılmaz. Ama yapamıyorsanız bakıcıya baktırın ne siz strese girin, ne evliliğinizi strese sokun. Aranıza mesafe koyun, karıştırtmayın. Demem o ki eyvallahınız olmasın. Gerekli durumlarda baktırırsınız. Ona muhtaçmış havası vermeyin. Herkes ne şartlarda bakıp büyütüyor neticede. Ben yerinizde olsam öyle yapardım.
Kolaylıklar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…