Kayınvalidemi anlayamıyorum

gelinler doğurunca kaynanalara uyku basıyor zaar, bende 3 gün yatmıştım hastanede, annemle birlikte o da kaldı. Kanepeyi zaptetti, yemin olsun gece gündüz hor hor uyudu kadın. Sinirden annemle gülüp durduk. Annecazım yorgunluktan bi hal sandslye tepesinde tünedi 3 gün. Ama 2.doğumumda hastaneye sokmadım bile kadını, 2.bir kez kaldıramazdım

Benim evi terketmem pire için yorgan yakmaktı ama o zaman logusalık, ms psikolojik defarmasyon 2 tane bebek gazlı hiç uyumayan aglayan bebekler mantık düşünme yetimi kaybetmiş biranda topladım ve gittim ve 4 ay annemde kaldım eşim akşamları geldi psikolojik destek aldım. Atak geçirdim kortizon aldım, ilaç tedavim başladı sütüm kesildi derken yaptığım aslında yanlış olduğunu bugün görüyorum doğru değildi ama o gün öyle yaptım ders aldım mı evet aldım.

Demek ki tek ben değilmişim tek benim kayınvalidem değilmiş buna sevindim demek ki böyle insanlar gerçekten var. şuanda değerli olan önce kendim ve çocuklarım sonra eşim ve benim ailem. Ailem hep benimle eşim kendi sülalesinden çok benim sülalemle beraber :)

Bende ikinci dogumumda yanima sokmamayi dusunuyorum kendisini. Ise yaramayacaksa otursun evinde.

Benim kv altin bile takmadi torununa))))
Kv size karsi nasilsa siz de oyle olun.

Tebbessüm ederek okudum :) demek ki doğumu onlar yapıyor demek ki çok yoruluyorlar kendilerini uykuya teslim ediyorlar. 2. doğumuzunda iyi yapmışsınız :) tebrikler

Evi terkedip 4 ay eşinizle ayrı mı yaşadınız orasını anlamadım ,yani eşiniz bebekleri görmedi mı bu süre zarfında?

Yavrularınızı Allah bağışlasıni belli ki çok yıpranmışsınızdır ama gavura uyup da oruç bozulmaz.
Evi terk etmek en en son çare olmalıydı.
Ama eşiniz de pasif kalmış.
İlla ki böyle olmayı istemezdiniz kv den uzak kaçın.

Bende ikinci dogumumda yanima sokmamayi dusunuyorum kendisini. Ise yaramayacaksa otursun evinde.
eşinizle konuşup baştan ayarlayın işinizi, yoksa duygu sömürüsüyle araya kaynayıverir. Gerçi benimki ağlasa da getirmedi eşim eve gelcez zaten ne gerek var dedi. Ama ilk doğumumda boşanıyoduk nerdeyse ondan sebep yaklaştırmadı oğlu bile.

Biz en azından 2 küçük altınla kurtarmışız beterin beteri var desenize. Ya takmasınlarda insan gibi davransınlar bir zahmet saygı olsun azıcık.
Hamileyken ben sana bakamam, cagir anneni yurtdisindan gelsin sana baksin dedi))) Annem izin alip yurtdisindan geldi bana ve bebegime bakti)))) Doguma giderken bile kahvaltisini hazirlayip onune koyup gitmistim)))
Benim kv-dan da beteri var))))

kv olduğu gibi kabul edin
o sizi yok sayıyorsa siz de onu yok sayın
en azından çocuklarınız biraz büyüyene kadar sabredin
sonra kreşe verirsiniz
eşinizle aranız iyiyse kvyi çok da kafanıza takmayın
getirdiği kıyafetleri açmadan sizde ihtiyaç sahiplerine verin

Tebbessüm ederek okudum :) demek ki doğumu onlar yapıyor demek ki çok yoruluyorlar kendilerini uykuya teslim ediyorlar. 2. doğumuzunda iyi yapmışsınız :) tebrikler
lohusadan daha lohusa oluveriyorlar :)

sizde kişiliğini bildiğiniz cahil bi kadın için yıpratmayın kendinizi, üstelik rahatsızsınız. Bütün vücudunuzu saran o sinirler şu kadın için yıpranmaya değer mi? Bence de değmez deliliğe vurun gitsin.

Bazen doğru kararlar veremiyoruz ne yazık ki ! hata yapabiliyoruz bunu ancak zaman içerisinde anlıyoruz. Uzak duruyoruz zaten o sadece çocuklarımın babaannesi ve şuanda bakıyor ve eşimin annesi saygı duyuyorum o saygısını kaybetmiş olsada ben beni yetiştiren anne ve babamın bana öğrettiğini yapıyorum saygı duymak sevmesemde saygı duymak her insanın karakteri farklı ama evliliğimin 5. yılında ve doğumdan sonra bunları yaşamış olmak beni derinden sarstı sanırım önceden çalıştığım için farkında değildim yada doğumdan sonra evde olunca herşey battı gözüme bilmiyorum

Tamam kv yapmiş etmiş . Peki niye ikiz bebeklerini bakitiyorsun ki . Benim kv ayniydi . Daha benim cocuklarimin uzerinde hic bir hakki yok . Ne sevdi ne bakti ne de bakittirdim
. Hem kadini sevmicez hem de bebek bakitcaz . çelişki degil mi

Kesinlikle haklısınız siz de siz çok dolmuşsunuz zaten. Peki onun bakmamasından başka çare var mı yani çözüm üretilebilir mi?

Kreş zamanı için 2 yılımız kaldı o güne kadar ya sabır diyorum ayda 10 gün sabır deyip katlanıyorum zaten. teşekür ediyorum yorumunuz için sevgiyle kalınız.

Çok üzüldüm diyecek bi şey bulamadım ...
Siz ne kadar anlayışlı ve sabırlısınız maşallah herkesin yapısı ne kadar farklı ben hiç katlanamaz evime de bi daha almaz hele ki çocuklarıma bakmasına izin veremezdim. Bence sizin kv rahatsız hiç normal değil bu hareketler sanki sizi kıskanır gibi yatmış uyumuş oğlu gelince sızlanmış falan . Hem oğlunu hem sizi kıskanıyor .

Inanirmisin bizde o duruma gelmistik esimle artik. Dogumdan sonra geldi kocasiyla bir ay kaldi hayatimin en kotu gunleriydi. Dikislerimden dolayi ve uzun sure dogum sancisi arti basarisiz olan saatlerce ikinma sonra kaslarim perisan vaziyetteydi bu yuzden ilk bir kac gun tam dogrularak yuruyemiyordum. Kb her seferinde bana bakip simdikiler nylon gibi simdikiler cok nazli diyordu ve ne kv (dogum yapmis bir kadin olarak!!) ne esim gikinci cikarmazdi. Bakislariyla tasdiklerlerdi resmen. Eltimle kiyasladilar yok oda sezeryanla dogun yapmista hic belli etmemiste. Sut yetmiyordu bebegime her mama yaptigimda bik bik basimin etini yerlerdi. Telefon eden herkese sutu yok bebegimi emzirdigimda basimda dikilip alayli alayli hih sanki sutu varda emziriyor. Kis ayinda dogun yaptim evin icinde petegi yakmama bile soz ettiler. Sadece yatak odasi yansa yeterli imis. Ee biz 24 saat yatak odasindami duruyoruz. Neler yasattilar bana esimle aylarca birbirimze girdik bu olaylar yuzunden kedi kopek gibi olmustuk artik. Inan daha dogumuma nerdeyse yarim sene var simdiden dusunuyorum onlari kendimden nasil uzak tutacam diye. Esimle konussam aklima yasadiklarim gelecek sinirlenip agzima edememekten korkuyorum. Lohusa donemi aklima geldikce tuylerim diken diken oluyor. Cok goz yasi dokmustum o zamanlar. Hakkim soke soke alacagim obur tarafta.

Çelişki olabilir sizin için ama eşiniz size seçenek sunduysa ve kendi annenizde bir seçenek sunduysa tercih etmek size kalır.

Şu açıdan bakarak belki empati yapabiliriz diye düşünüyorum. MS hastası, tireoid hastası ve kan hastalığı olan yeni taze anne mesleğinden iyi yere gelmiş özel sektörde maaşı iyi çalışmayı seven biri evde 12 ay kalmış ve psikolojik olarak bitmiş bu sürede 2 atak yaşamış kolu gecici olarak güç ve his kaybı olmuş ve huysuz bağırsak sendorumu nüksetmiş vs vs. Anneniz iki seçenek sunuyor ben bakacaksam benim olduğum yere taşının yada kayınvaliden bakar yada işten çıkar tek başına bakarsın.
Tam tamam ben herşeyle baş ederim ben bakarım istifa edeyim diyorsunuz Nörolog doktorun ve psikologun diyor ki çalışmazsan durumun dahada kötüye gidebilir eve kapanacağın için herşeyi dahada büyütürsün ee bakıyorum maddi olarak eşim yetemiyor ekmek parası arar duruma gelmişiz. Kendi ailem arada bana para versede ben almıyorum falan. ağlıyorum.

Sonra eşim diyor annem bakacak ee ben bakmasın diyorum sen benim annemi istemiyormusun diyor bakacak destek olacak bize işte diyor karar senin ama sana destek olmam diyen eş vs vs siz bu arada binlerce soruyla mücadele ediyorsunuz. Size hamileliği logusalığı zehir etmiş kayınvalinize hiç diyaloga girmeden pes eder umarım diyerek eyvallah ediyorsunuz. bilmem anlatabildin mi antamadıysamdan can sağlığı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…