Kayınvalideme 5 bin liralık klima alacakmış

Sen kendine 70 liraya sandalet almazsan o gider annesine 5 binlik klima alır.
Yemsyenin malını yerler ve bu hiç değişmez.
Yeni evliyken bi arkadaşım bana erkeğin 2 kaşığı varsa 1ini kıracaksın demişti. O zaman anlamamıştım sonra anladım. Öncelik senin olsun, sizin olsun.
Git al harca. Madem 5 binlil klima alacak parası var sen ye 3 binini annesine 2lik klima alsın.

Ben ölmeyi seçmiştim aynı fikirdeydim evlenmek bana göre değildi. Ama eşim hayata bağladı beni. Tuttu elimden. Her şeye tüm hastaliklarima rağmen benimle evlenmek istedi. Israrla istedi. Bende mutlu olurum diye umut edip evlendim. Ha şimdi mutsuz muyum? Değilim. Gayet iyiyim. İlaç bırakacak duruma geldim. Bu olay da çok üzmedi beni yani. Sadece takilmam normal mi diye merak edip sordum

Geçmiş olsun konu sahibi.

Ben sizi haklı buldum o kadar borç harç varken annesine klima alması mantıksız.
Çok elzem bi ihtiyaç olur o zaman amenna.

Eşin iş yerinde çalışıyorsa sen de evde çalışıyorsun. Yemek, bulaşık, ütü, ev düzeni vs vs…

Tavsiyem hiç birseyden kısmayın. Çatır çatır da yiyin..

Hakkına girmeyim kendisi benden hiç kismiyor. İstediğim hatta istemediğim her şeyi seve seve alıyor. Ben kıyamıyorum da harcamıyorum

Sizin kıyamadığınız para ileride aynen bu şekilde başkaları için harcanırsa arkasından bakakalırsınız sonra. Bütçe kısılacaksa fedakarlık karşılıklı yapılır. Durumu var ki kısmıyor, sizin kıyamayacağınız bir durum yok bana kalırsa.

Çok geçmiş olsun.
Baksın "Aman ne sanki hıh sizinki bahane" diyenler, böyle insanların, kaç çeşit şeyle uğlaşmak zorunda kaldıklarına, belki utanırlar hani:

Sadece son saatlerden üç yorum çektim. Bunlara benzer binlercesi var.
Bu insanların aileleri var, birilerinin kardeşi, annesi, babası, eşi... Kimsenin haddi değil "Evlenmeyi biliyorsan çalışmaya bahane edemezsin" demek.

Bir dönem, bir ilaç değişimi bile sarsıcı.
Ağzı olan konuşuyor işte.
Not: Yukarıda geçen ilaç isimleri tavsiye değildir, kişiler kendi tecrübelerini yazmışlar sadece.

Herkes annesine nasıl klima alır kafasına gelmiş.Pardon da kimene.Adam odeyebilecegine inanio alıo kimi ne ilgilendirir.Konu sahibi siz de alın sandaletinizi.Ya da bı işe girip kendi paranızı kazanmayı da seçenekler arasına alabilirsiniz.

Ben de çalışıyorum ama niye çalışmıyorsunuz diyemem. Evlenildiyse bütçe ortak olur. Bütçeyi sarsacak bir harcama yapılıyorsa danışılır.
Koca parası yemek değil bu ev işi daha zor valla evde oturmak istemezdim.

Ya camasir makinasi olsa buzdolabi olsa derimki ihtiyac ödeyecek kendisi alsin ama klima nedir ya Allah askina arabin yagi cok galiba siz bole kisarsaniz kendinizi daha cok klimalar alinir bi yerde acimicaksin bacim acincak hale dusmemek icin

Bu aileler oğulları evlenince aman el kızı yemesin biz yiyelim derdine düşüyor sanırım. Yahu bende anneyim oğlum evlenecek borca girecek ben onu ekstra borca sokmaya çalışıcam birde!! Ne vicdan ama bende varsa ben yardım ederim onda varsa alır bana ama borcu varken değil yani. Herkes bi akıl vermiş ama para veren yok maleseff tavsiyem sizde kısmayın çok fazla daha başındasınız evliliğin eşinizide böyle başına buyruk bırakmayın önünü alamazsınız yoksa

Çalışmayanlara neden saldırılıyor anlamadım ?

Suan ben de çalışmıyorum. Daha önceleri çalışıyordum. Eşimle böyle bi karar aldık ben çocuğun eğitimi ile ilgileneceğim. Her istediğimi de alıyorum. Biri gelip de bana sen niye çalışmıyorsun diyemez kime ne ? Gönül ister yeniden çalışayım ama şartlar suan için böyle.

Takılmanız normal ama çözülmeyecek şeyler değil. Siz eşinizle ağız tadınızı bozmayın. Belki kırk yılda bir annesini mutlu görmek istemiştir

Sen kimsin ya?
Kimi aşağıladım şurda?
İftira atma oturduğun yerden
Çalış dedim konu sahibine suç mu?
Banane ya çalışmayın oturun herşeye muhtaç olun umrumda mı sanki
Çalışmayanlar herşeye muhtaç mı oluyor ? Gerçekten oturduğunuz yerden ne güzel klavye kahramanlığı yapmışsınız her yazdığınız ayrı bi fiyasko sizide kınamıyorum kim bilir neler yaşadınız ki bakış açınız böyle . Sizin için üzüldüm… umarım hayat size “hayatı ve insanları sevmeyi” öğretir.

Kadın çalışmıyorsa, karnı tokluğuna yaşayıp, evliliğinde hiçbir söz hakkına sahip olamaz, bunu bilmiyor muydunuz?

Bende bilmiyordum, buradaki calismayan kadın temalı konulardan öğrendim, ufkum açıldı ziyadesiyle.

Bir çok kadının çalıştığı halde söz hakkı yok , maaş kartı eşinde olup harçlık alamayanlar da var aslında da neyse…

Çalışmıyorum denilince sanki aç , ser sefiliz ya da para dileniyoruz zannediyorlar sanırım

Eşimden asla para istemem gerek yok herşeyi birlikte hallederiz zaten. Bu kitle şey kafasında sanırım adamlar maaşlarını bize hibe ediyor bizde evde yan gelip yatıyoruz akşama kadar çocuklar Allaha emanet yemek desen dışardan söyleriz ev işleri desen yardımcı yapıyor zannediyorlar sanırım

Olması gereken odur zaten ortak bi bütçe olur ihtiyacı kadar herkes alır.
Ev işleri de hiç küçümsenecek gibi değil. Çamaşırı, bulaşığı , ütüsü, temizliği, çocuğun dersi… Asgari ücret versen kimse yapmaz

Ay sorma valla bu ev hergün batıyor yemek desen günlük farklı olucak çamaşırı hiççç bitmiyor

5000 e klima varsa oda iyiymiş. Klima çokta büyük ihtiyaç değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…