Ben ölmeyi seçmiştim aynı fikirdeydim evlenmek bana göre değildi. Ama eşim hayata bağladı beni. Tuttu elimden. Her şeye tüm hastaliklarima rağmen benimle evlenmek istedi. Israrla istedi. Bende mutlu olurum diye umut edip evlendim. Ha şimdi mutsuz muyum? Değilim. Gayet iyiyim. İlaç bırakacak duruma geldim. Bu olay da çok üzmedi beni yani. Sadece takilmam normal mi diye merak edip sordumSizi kırmsk için söylemiyorum ama yorumlarda yazdığınız kadar kötü iseniz neden evlendiniz? İstatistikler Evliliğin bir insana çoğunlukla iyi gelmediği yönünde. Siz de bu doneyi haklı çıkaran çiftlerdensiniz. Mevcut rahatsızlıklarınıza tuz biber ekmeye başlamış kocanız. Bakın daha 1 aylık evlilikte klima sorun oldu. Yarın borç bitince anneme buzdolabı alacağım 9.000 e der, der de der. Feda olsun der. O zaman ne yapacaksanız? Tamam olan olmuş evlenmişsiniz ama o zaman böyle hasta ikem klima son dert değil mi sizin için? Bunlsrı dert ederek düzelmez hatta iyice kötüye gidersiniz.
Üzgünüm ama eşiniz benim param ben alacağım da diyebilir. O zaman yapacak bir şeyiniz de kalmayacak. Kalmamış da zaten. Adam siz Antep de yazın pişip kışın donacakken önce annesini düşünüyor. O zaman annesiyle yaşasaydı. Niye evlendi
Hakkına girmeyim kendisi benden hiç kismiyor. İstediğim hatta istemediğim her şeyi seve seve alıyor. Ben kıyamıyorum da harcamıyorum
Teşekkür ederimGeçmiş olsun konu sahibi.
Bende de kronik depresyon var, raporluyum. Teyzemin faydasız oğlu '' Kolaylıkla memur oldu. '' demiş. :) Kolaylık? Yıllarca çektim, yaşam kalitem düştü, üniversiteyi bıraktım, annemin ağzından '' Ölsün de kurtulayım. '' lafı duydum. Ama paşama göre kolay memur olmuşum. Sadece '' Vay sidikli. '' diyebildim.
Kardeşim çalışın ya biraz azimli olun
Alışmışsınız koca parasına
Sonra anasına şunu alıyor babasına bunu alıyor
Çalışın kazanın yani
Bi zahmet işiniz olmadan da evlenmeyin
Herkes evlenicem diye yırtınıyor
Oku meslek sahibi ol sonra evlen
Böyle sorunların olmasın
Ay banane ya gerçekten ben anlamıyorum zaten
Kimseden para almadım hayatımda babamdan bile
O yüzden ben bu mantaliteyi anlamam!
Ya camasir makinasi olsa buzdolabi olsa derimki ihtiyac ödeyecek kendisi alsin ama klima nedir ya Allah askina arabin yagi cok galiba siz bole kisarsaniz kendinizi daha cok klimalar alinir bi yerde acimicaksin bacim acincak hale dusmemek icinMerhaba arkadaşlar. Ben daha yeni bir aylık evliyim. Öncelikle eşimle ve kv ile hiçbir sorunum yok. İyi anlaşıyoruz. Ama bu mesele canımı sıktı. Yeni düğün yaptık. 50 bin lira kadar borcumuz var. Kartları zor ödüyoruz. Eşimin maaşı beş bin falan. Ya yaz geldi ayakkabılarım çok sıcak 70 liraya bi sandalet gördüm sevdim ama onu bile almadım eşimin borcu var diye. O kalkmış anneme klima alacam diyor. Kayseri'de yaşıyorlar adana değil ki klima şart olsun. Çok lüks değil mi ya bu borcun içinde? Alıyorsan bari makul bir şey al diyorum anneme feda olsun diyor. Yarın bir gün annesi ölürse onu rahat ettiremedim diye üzülür diye çok üzerine de gidemiyorum. Ne yapmalıyım?
Ben ölmeyi seçmiştim aynı fikirdeydim evlenmek bana göre değildi. Ama eşim hayata bağladı beni. Tuttu elimden. Her şeye tüm hastaliklarima rağmen benimle evlenmek istedi. Israrla istedi. Bende mutlu olurum diye umut edip evlendim. Ha şimdi mutsuz muyum? Değilim. Gayet iyiyim. İlaç bırakacak duruma geldim. Bu olay da çok üzmedi beni yani. Sadece takilmam normal mi diye merak edip sordum
Çalışmayanlar herşeye muhtaç mı oluyor ? Gerçekten oturduğunuz yerden ne güzel klavye kahramanlığı yapmışsınız her yazdığınız ayrı bi fiyasko sizide kınamıyorum kim bilir neler yaşadınız ki bakış açınız böyle . Sizin için üzüldüm… umarım hayat size “hayatı ve insanları sevmeyi” öğretir.Sen kimsin ya?
Kimi aşağıladım şurda?
İftira atma oturduğun yerden
Çalış dedim konu sahibine suç mu?
Banane ya çalışmayın oturun herşeye muhtaç olun umrumda mı sanki
Kadın çalışmıyorsa, karnı tokluğuna yaşayıp, evliliğinde hiçbir söz hakkına sahip olamaz, bunu bilmiyor muydunuz?Çalışmayanlara neden saldırılıyor anlamadım ?
Suan ben de çalışmıyorum. Daha önceleri çalışıyordum. Eşimle böyle bi karar aldık ben çocuğun eğitimi ile ilgileneceğim. Her istediğimi de alıyorum. Biri gelip de bana sen niye çalışmıyorsun diyemez kime ne ? Gönül ister yeniden çalışayım ama şartlar suan için böyle.
Bir çok kadının çalıştığı halde söz hakkı yok , maaş kartı eşinde olup harçlık alamayanlar da var aslında da neyse…Kadın çalışmıyorsa, karnı tokluğuna yaşayıp, evliliğinde hiçbir söz hakkına sahip olamaz, bunu bilmiyor muydunuz?
Bende bilmiyordum, buradaki calismayan kadın temalı konulardan öğrendim, ufkum açıldı ziyadesiyle.
Eşimden asla para istemem gerek yok herşeyi birlikte hallederiz zaten. Bu kitle şey kafasında sanırım adamlar maaşlarını bize hibe ediyor bizde evde yan gelip yatıyoruz akşama kadar çocuklar Allaha emanet yemek desen dışardan söyleriz ev işleri desen yardımcı yapıyor zannediyorlar sanırımBir çok kadının çalıştığı halde söz hakkı yok , maaş kartı eşinde olup harçlık alamayanlar da var askında da neyse…
Çalışmıyorum denilince sanki aç , ser sefiliz ya da para dileniyoruz zannediyorlar sanırım
Olması gereken odur zaten ortak bi bütçe olur ihtiyacı kadar herkes alır.Eşimden asla para istemem gerek yok herşeyi birlikte hallederiz zaten. Bu kitle şey kafasında sanırım adamlar maaşlarını bize hibe ediyor bizde evde yan gelip yatıyoruz akşama kadar çocuklar Allaha emanet yemek desen dışardan söyleriz ev işleri desen yardımcı yapıyor zannediyorlar sanırım
Ay sorma valla bu ev hergün batıyor yemek desen günlük farklı olucak çamaşırı hiççç bitmiyorOlması gereken odur zaten ortak bi bütçe olur ihtiyacı kadar herkes alır.
Ev işleri de hiç küçümsenecek gibi değil. Çamaşırı, bulaşığı , ütüsü, temizliği, çocuğun dersi… Asgari ücret versen kimse yapmaz
5000 e klima varsa oda iyiymiş. Klima çokta büyük ihtiyaç değilMerhaba arkadaşlar. Ben daha yeni bir aylık evliyim. Öncelikle eşimle ve kv ile hiçbir sorunum yok. İyi anlaşıyoruz. Ama bu mesele canımı sıktı. Yeni düğün yaptık. 50 bin lira kadar borcumuz var. Kartları zor ödüyoruz. Eşimin maaşı beş bin falan. Ya yaz geldi ayakkabılarım çok sıcak 70 liraya bi sandalet gördüm sevdim ama onu bile almadım eşimin borcu var diye. O kalkmış anneme klima alacam diyor. Kayseri'de yaşıyorlar adana değil ki klima şart olsun. Çok lüks değil mi ya bu borcun içinde? Alıyorsan bari makul bir şey al diyorum anneme feda olsun diyor. Yarın bir gün annesi ölürse onu rahat ettiremedim diye üzülür diye çok üzerine de gidemiyorum. Ne yapmalıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?