Kayınvalideme 5 bin liralık klima alacakmış

Adam sanki dunyalari kazaniyor da konu sahibi 5binlik " kucucuk minicik" hesaplar peşinde... :)

Evlendiyse o adamin birinci sorumlulugu eşiyle olan evidir. Ailesi aç, acikta degilse, saglik ihtiyaci yoksa oncelik her zaman kendi evinin ve eşinindir.
Ben 70 lira veripte sandalet alamiyor durumda olsam ailesine degil 5bin 100 lira veremez oyle bir sey yok.

Aynı durum bende de var, benim de eşimin maaşı 5 bin falan bize ancak yetiyor. O ise sürekli annesini düşünüyor kardeslerine yardım ediyor hayır etsin zaten ama bu insanın kazandığı zaten ne kadar ki hepimize yetsin. En son konustum bu durumu senin önceliğin ben olmalıyım dedim önce tartıstık falan ama kabul etti tabi. Etmek zorunda ozaman evlenmeyecekti yani. Oturup anasına bakacaktı. Bu erkeklerin annelerine düşkünlükleri ne olacak böyle.. Bence alın karsınıza konuşun yoksa daha cok mağdur olursunuz..

Evet sosyolojik tespitiniz mükemmel
Erkeklerin kadınları öldürme sebeplerinden biri kadının evlenirken altın aldırması veya çalışmaması
Hı hı evet
Altın aldırmıştım e çalışmıyorum da. Hayatımdan endişe duymalımıyım bu durumda bilemedim

Bu erkeklerin ana değeri başka zatenn
Anama feda olsunmuş napmış anası ona kii
Madem anasına feda olsun kalksın gelsin sizin borçlarını kapatsın o zaman kaynana

Sen de sana her ne lazımsa aman yazık günah demeden alacaksın ve annesine aldığına karışmayacaksin.Madem kendine güveniyor o zaman bırak halletsin Sen şimdiden bunları kafana takma eşine de kötü mesajlar verme

Ben de kadınların çalışması taraftarıyım ama kimse kimseye çalışmıyor diye saldıramaz aç kalırsın ortada kalırsın istediğini alamazsın tarzı yorumlar yapamaz. Kimsenin neden çalışmadığını sağlığını aile dinamiklerini bilemeyiz. Çalışıyorummmmm öyleyse dünyanın hakimi de benimmmm düşüncesi normal değil

Bu erkeklerin ana değeri başka zatenn
Anama feda olsunmuş napmış anası ona kii
Madem anasına feda olsun kalksın gelsin sizin borçlarını kapatsın o zaman kaynana
Sizin oğlunuz yok galiba. Allah hayırlısını versin. Bir oğlunuz olsun, ne yapmış anası ona kii? diye bir daha sorun :) (size kinaye olsun diye yazmadım, evladınız var mı bilmiyorum. evlat kolay yetişmiyor, ana çok şey yapıyor. Yeri geliyor yemiyor, yediriyor; giymiyor giydiriyor. Fedakarlık yapmadan büyümüyor bir çocuk. Yanlış anlamayın beni; bu erkek, eşinden çok annesine düşkün olacak anlamını taşımıyor. Elbet evli bir erkek önce kendi evinin ihtiyaçlarını görecek ama ne yapmış anası? kısmına katılmıyorum sadece. Çocuk annesine klima almak istiyorsa alır, ama konu sahibi kendi ihtiyaçlarından vazgeçtiği için (örn sandalet) bu masraf onun gözüne batıyor. Benim tavsiyem, konu sahibi daha evliliğinin başında, kendi ihtiyaçlarından gereksiz ödün vermemeli. İnanın (konu sahibi için söylüyorum) biraz bencil olan kadınlar daha kıymetli oluyor. Kocası "bir sürü borcumuz var, anama da 5bin liralik klima aldım, 5 bin lira daha borca battım sen ne diye sandalet alıyorsun" demiyecektir, dememeli. Diyorsa o zaman başka...)

Sakın gereksiz fedakarlık yapmayın. Bizde 40 bin kadar borçla evlendik ikimizde çalışıyorduk ilk aydan ailesi 2 çeyrek istedi. Sonra kurbana paraları yetmemiş. Sonra 200 sonra 600 bi bitmedi. Ben çözümü kavga çıkarmakta buldum benimki çok büyümüştü sizinki daha başlangıç tepki göstermek yerine alın istediğiniz çatır çatır harcayın. Bir de çok üzgünüm ama sürekli ailesine para vericek.

Çalışmayan kadınlar karışamaz mı eve giren paranın nereye harcanacağınavalla karışıyoruzzz hediyenin de gelirimize göre olanını alıyoruz her iki tarafada.
Calismayan calismak istemeyen calismayi reddeden kadinlar asla karisamaz. Is arayan ama her isi begenmeyenler %20 karisabilir. Is arayan her isi kabul edecekler yuzde%35. Yukseler gider boyle:)

Klima ihtiyaç değil diyen arkadaşlar nerede yaşıyorlarrrr ekmek su kadar ihtiyaç şuan çıldırıyoruz
Biz de çıldırıyoruz, ben çıldırırken gidecek anasına klima alacak adam ne diye evlenmiş, otursaymış anasının dizinin dibinde.

Eşin anneme klima alacağım dediğinde "e canım doğalgaz sorunlu binada, kışın bizimde klimaya ihtiyacımız olacak bizim de almamız lazım" neden demedin merak ettim? Ayrıca 5bine klima gayet makul fiyat. Biz aldığımızda 8.5tu geçen sene. Şimdi 11bin olmuş. Ama 5bin tek maaş 50 bin tl kredi mutfak masrafı elektrik su derken bi 5 bin kredi daha aşırı zorlar. Bende tutumluyumdur birşey alırken hesabımı yaparım. Ama eşim annesine klima alıyor diye gidip bende inadına birşeyler alsam yine sıkıntısını beraber çekicez diye düşünürüm. Sonuçta eve masa da alsam dolap da alsam ay sonunu ikimizde getiremicez bilirim. Ya işe girer keyfimce istediğimi alırım ya da zaten kış 2 aya bitiyor vantilatör alalım günü kurtarsın derim. Bu arada kvnin yaşamından bahsettin mi bilmiyorum kp var mı geçimleri nasıl vs. Eşin sırf jest olsun diye yapıyorsa sıkıntı çıkarmaktan çekinme, annesinin durumu yoksa vantilatör kafidir şimdilik. Borcu bitsin gidip eve rüzgar gülü diktirsin o zaman sende sıkıntı etmezsin. Ama şu an için lüks kaçıyor

Biz de çıldırıyoruz, ben çıldırırken gidecek anasına klima alacak adam ne diye evlenmiş, otursaymış anasının dizinin dibinde.

Sende bos bos konusuyorsun, bikerem kocanin parasina karisamazsin ogren artik bunlari Bekar arkadastan daha mi iyi bileceksin bos yapma Neyse banlanmadan konudan kacayim en iyisi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…