Kayınvalidem yüzünden evlenmekten vazgeçmeyi düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz ucuz atlatmışsınız ben de annesinin ağzına bakan annem hep hakldiir diyen asla cabalamayan özür bilmeyen birinden çocuk yokken boşandım. Bazen bocalıyorum ama sanirım doğru karar vermişim.

Tabi yüz yüze gelmek istemiyorsan eğer sen daha iyi bilirsin o hissi. İlerde içinde kalmasın diye dedim ben de.
İlk başta ciddi öfke oluyor, benim eski nişanlımda da böyle olmuştu. Vazgeçirmeye çalıştı uğraştı ama karşılık göremeyince iş işten geçmişken adım atmaya kalkınca sonra tam tersi yönde öfkeye döndü. Bana aldığı hediyeleri bile geri istemişti sinirinden.
Nişan olunca işin bi de bu yönü var maalesef çirkinleşmeler yaşanabilir, ama bu süreçte insanların yüzünü daha iyi görürsün eminim ki, iyi ki bile dersin sonra.
Çevre duyarsa falan dedin, duyacaklar tabi , tepki veren garipseyen bile çıkar belki. Ama bu hayat senin unutma; o kişiyle evlenince kapıyı kapatıp bi ömür sürecek olan o sorunlarla yaşayacak olan sensin. Garipseyen konuşan 1 2 gün dillendirir susar en fazla.

Nişanlınız pasif biri, şuana kadar size bi ton laf söylemiş hiçbirinde de annesinin karşısına geçip sen benim nişanlıma ne diyorsun dememiş.. Nişanlınızın dik durmamasından ötürü mutlu olamayacağınızı düşünüyorum..

Seni çok iyi anlıyorum..Ama her şey este bitiyor seni savunuyorsa savunacaksa devam et. Ama bir erkek arkanda durmazsa çok zor oluyor.Ayni şehirde 10 dakikalık mesafedeki ailem bizde gelsin kalsın diyen cahil birinden boşandım. Yani sorun kayinvalide falan değil sınırı koruyamayan este oluyor. Ama benim evlendigim kişi de nişanlılık sürecinde numara yaptı bana aileci gözükmedi bir evlendim adam anam da anam dedi olmadı. Sen kalbinin sesini dinle ama nisanlilikta yaşananlar evlilik fragmanidir.

Erkek anneleri bu model değişmiyor bence. Aşırı arsızlar tek hayalleri oğulların evine gidip pijama partisi yapabilmek. O evde yatınca ne oluyor bilmiyorum.

Nişanımda hiç bir şey takmadılar zaten. Nişanlık seti olurmuş ondan bile haberim olmadı benim. Maddi olarak hiçbirşeylerini görmedim. Ama diğer konulara gelince son derece geleneksellerdi.
Böyle şeyleri istediğim için demiyorum ama düğünde ne takalım diye bile sormadılar. Baksanız aşırı geleneksel aileler eşya almaya gelmek istiyorlar vs ama maddi konulardaki geleneksel tavırlar asla gösterilmiyor.
Eşya almaya giderken biz annesi gelmek istedi parasını bile biz kendimiz ödüyoruz eşyaların. Parasını ödemeyeceği eşyalara gelip neden bakacak kendi istediğimi alacam zaten dedim gelemedi. Tabi nişanlım böyle dediğimi söylememiştir. “Eslem annem yorulmasın gelmesin” dedi demiştir

Benim kayınvalidemin de var böyle hayalleri. Aynı şehirde oturalım ama birbirimizde yatılı kalalım hayalleri.

Benim kayınvalidemin de var böyle hayalleri. Aynı şehirde oturalım ama birbirimizde yatılı kalalım hayalleri.
Çok çok zor benim eşimde de vardı annemler burda yatsın diyordu. Daha beter düşünceleri vardı. Sen de annesi hakkında olumsuz konuş bakalım konuşturuyor mu madem annesi konuşuyor. Gerçi numara yapabiliyorlar. Bir de akraba ilişkileri nasıl çok vıcık vıcıksa o da zor sürekli gorusturmek isterler dikkat et..

Erkek anneleri bu model değişmiyor bence. Aşırı arsızlar tek hayalleri oğulların evine gidip pijama partisi yapabilmek. O evde yatınca ne oluyor bilmiyorum.
Gelin alıyor KAYNANA oluyor kolay mı gelin ona hizmet edecek egosu tatmin olacak benimki misafirim gelince bir kere gelmedin misafirime feni feni dönmedin bayram olur kapıdan dönersin ne temizliğe geldin ne yardıma dedi yüzüme ben de açık açık yapmam dedim evine gittiğimde oturur beklerim şimdi gitmiyorum da o da evime gelemez artık. Eşim açık açık azarladı. Çat kapı geldi habersiz gelme dedi bu sefer 5 dkya geliyorum dedi bu haberli oldu. Bir kere yaptı iki kere yaptı üçüncüde kalktım dışarı çıktım hoşgeldin demedim o gün konuştu artık eşim ne dediyse randevu alayım dedi ben de yüzüne bakıyorsam eşimin annesisin diye dedim. Gelirdi geceye kadar beklerdi eşim anne hadi evine bırakayım derdi öyle giderdi. Benim babam babaannem yatılı gelir onları kıskanıyor. Aynı sehirdeyiz. Farklı olsak gelmesini anlarım ama aynı şehirdeyiz.

Akrabaları yok allahtan. Annesi herkese küs Daha doğrusu herkes annesine küs

Annesine laf söylüyorum. Ama koruma içgüdüsüne giriyor “cahil kalbinde kötülük yok aslında” diyor.
Kadın bana saçın çirkin olmuş diyor nişanlım da kalbinde kötülük yok aslında o kuaföre kızmış aslında ama konuşmayı bilmiyor işte diyor

En azından eşiniz yanınızda durabiliyor. O da annesine arka çıksa çok zor durumda kalırsınız. Çocuklarının yuvalarını bozuyorlar ya akıl alır gibi değil.
Nişanlımla ayrıldığımızda ne yapacak mesela 2.ay gelip yatılı kalacağı evde otomatik iptal olmuş oluyor.

Benimkide öyle demek istemedi diyordu. Bir de annesi 2 ay kalırım dediginde nisanlin ne diyor tepkisi ne. Ailen aynı şehirde niye kalmak istiyor dediğinde işte kalsin ne olcak falan derse kaç ordan.Halbuki anne bu konuda haksizsın ayıp ediyorsun demekle annelerine iyilik ederler günaha girmez anneleri haberleri yok..

Amaan boşver şunları 25 yaşındasın evlenip bunları mı çekeceksin. Daha kimler kimler çıkar karşına. Neyseki mantıklı akıllı bi kızmışsın kör kütük gitmemişsin. Herkes böyle değil yani emin ol adam olan en başta tepkisini koyardı. Hayatın kvyi evden göndermekle sürekli eşinle tartışarak sinir harbi yaşayarak mı geçsin

Şu cümle bile bu evliliğin asla olmaması gerektiğini anlatıyor ama anlayana işte...
Ayrıldık zaten mesaj attim. Farkındayım her şeyin ama 5 sene kolay unutulmuyor. Bir de biz gerçekten çok iyi anlaşıyorduk. Her konuda acayip uyumlu biriydik. Aklım almıyor bu yaşananları

Mücadele edemeyeceksen kimseyle evlenme, bunun annesi böyledir bundan sonra bulacağının kerdeşi böyle olur. Dünürlük rutini bunu gerektirir nişanlınla sıkı pazarlık yap, yarın annene ters cevap verdiğim zaman olur da bana tavır yaparsan anında boşanırız, ona göre evlenelim bir de boşanma masrafı yapmayalım, demelisin. Belli ki kadını kimse tutamıyor. Ama bu model dünyada ne ilk ne tek, şakayla karışık lafınınsokup susturacaksın böylesini, nişan düğün deme ver cevabını

Ayrıldık zaten mesaj attim. Farkındayım her şeyin ama 5 sene kolay unutulmuyor. Bir de biz gerçekten çok iyi anlaşıyorduk. Her konuda acayip uyumlu biriydik. Aklım almıyor bu yaşananları
Ayrıldınız mı Ne oldu ki, ben daha birinci sayfadayım?

Hata yapamazlar anneleri. Hepsi pürü pak kadınlardır.
Benim kayınvalidem kendi kayınvalidesiyle senelerdir konuşmuyor. Sebebi de kayınvalidesiyle 1 sene yaşamış iş yapmış hep kayınvaldsine. Bunu sebep göstererek 15 senedir evine kabul etmiyor kadını.

Aynen öyle. Gelecem diyen bir kadına ne kadar hayır diyebilirsin ki. Bunun için gerçekten çok net biri olman gerekir ve benim nişanlım böyle birisi değil bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…