Güvenim zedelendi içimden atamıyorum…

Çok saygısızca olduğunu düşünüyorum.
Benim için konu üstüne yattılar, yatmadılar da ziyade fikrimin sorulmaması olurdu.
Bana ait olan bir takıyı bana sormadan ne hakla bozduruyorlar?
Belki ben tamir ettirip kullanacağım. Kırıldıysa kırıldı, insan geri verir direk.
Sen kendin ister bozdurursun, ister tamir edersin. Konu burada eşinizin dediği gibi üstüne yatıp yatmamaları değil, konu sınır ihlali.
Sen niye hemen geri istemedin ki? Kendi malını istemeye mi utandın?
Ben ilk fırsatta ister geri alırdım.

Kolye olarak değil, bir tam bir yarım altın olarak döndü. Kolyenin tam gramını bilmediğimden ne kadar ederini de bilmiyorum bu şekilde geldi…
Böyle şeylere eşinizi aracı kılmayın. Çok can sıkıcı bir durum olmuş. Bunu en güzel üslupla kayinvalideyle konuşun

Şöyle olabilir mesela
Çok güzel bir düğün geçirdik, herşey gönlüme göre oldu. Siz de benim ailem de çok emek verdinz yoruldunuz, herşey için çok teşekkür ediyorum. Yalnız şöyle bir durum var, ben setimi çok beğenerek almıştım. Takmak yıllarca da kullanmak niyetindeydim. Siz güzel niyetlerle bozdurup bana geri getirdiniz. (buna inanmıyorum bu arada sayın konu sahibi. Var işin için de bir iş. Fena hinlik dönüyor gibi ama sen edebini bozma, kocanla kötü olma belli olmaz kayinaile çirkef çıkarsa ağzının tadi bozulur) ama şimdi benim bu set bozulmuş oldu. Ne önerirsiniz, gidip tekrar almak isterim ya da seti mi değiştirelim, sonuçta bizim ailemizde geleneklerde, yeni gelinin altinlarini takması ve eş ailesini bu şekilde gururlandirmasi da güzeldir ya hani (burada biraz gülücükler de bulun espiri gerçek arasında bırak) nasıl yapsak şimdi, sizi de yormak istemezdim aslında bu güzel düğünün ardına ama olmuş işte bir kez böyle bir bozdurma durumu.

Bence sen konuş. Kocanı katma. Konuşurken ses kaydı al. Olurda kocana abuk birşey derse kendinden emin şekilde öyle demedim dersin. (Ses kaydı aldığını kocana bile dememeye çalış, ben konuşmaları unuttuğum için alıyorum ses kaydı, sonra konuşma sürecini daha rahat anlatıyorum, eşine dersen sonra adam hep ses kaydı aldığını düşünür, rahatsız olur)

Ben de bu işten çok rahatsız oldum. Ama böyle durumları guzel yonetin. Kocanizi aradan çıkartın kaynana meselelerinde. Ben 11 yıllık evliyim. Kayinvalidemle her konuşmayı kendim yapıyorum ama uslubuma çok dikkat ediyorum. Gelip çok kaldığı zaman artık git demisligim bile var ama üslubuna uygun şekilde. O beni çok sever ben de onu çok severim.

Siz de güzelce kayinvalidenizle konuşun. Hem böylece ne olduğunu görmüş olursunuz.

Çok uzun yazdım çünkü canım sıkıldı bu duruma ya. Hayırlı olsun evliliğiniz de.

Kendileri takmıştı kendileri de benden izinsiz bozdurdular kendileri taktığı için hak gördüler herhalde
saygısızlık çok sizin haberiniz olması gerekirdi ne demek sana haber vermeden yarım altına çevirmek koptu attın çantana hadı o hengamede olabilir arar söylersin kızım böyle böyle oldu diye istersen yaptıralım dersin incelik olsun diye kaba ve cahiller

Setin bilekliği ve küpesi halen sizdeyse ayarına bakın eğer 8 ayar falansa zaten şuan yarım altın kadar ederi oluyor sarrafta da sadece kolyesının gramajları da aşağı yukarı aynı gelıyor . abimin kızı evlenecek set takalım dedik 8 ayara 55 bın dediler iyi dedik bilezikle aynı para olsun çocuğa takalım gösterişli olsun
sonra Sarraf bizi tanıdığı ıcın adam dedi ki satarken 22 bin ediyor değeri hiç bulaşmayın diyip bilezik alın en azından bu derece zarar ettirmez dedi .

Vırt zırt bunun bi önemi var mı belki kalmayabilir eğer elinizde bilekliği ve küpesi duruyorsa gidip onlara sarrafta fiyat alıp bi değerini sorarsınız kolyesi içinde ona göre zaten fiyat verirler size bugün bi yarım altınla eşdeğer mi bilgi sahibi olursunuz
hani kafanız belki bi nebze rahatlarmıki die anlattım bunu

Eşinizin bu olaydan haberı varmıymıs önce onu sorgulayın yani şimdi eşinize soruldu oda onayladı ve size bisey sormadan sustuysa direk kayınaileyle eşinize de tepkinizi göstermek gerekir.

Sanırım seti kendileri taktıkları için kendilerine hak görüp halletmek istemişler.Ama tamir mi edilmesini istersiniz, farklı bir set mi istersiniz, ederi kadar altın verseler sorun olur mu vs bunlar size sorulsa çok daha iyi olurmuş.

Eşin biliyordu yani sen sıkıştırınca söyledi öyle mi? Kendileri karar vermişler yani herşeye, peki eşin şey yapsın, konuşsunlar birlikte karar verip gitsinler aynı setten alsinlar tekrar sana

Belki de kuyumcudan göstermelik aldılar kiralık gibi. Sonra da geri verdiler size kırıldı diyerek. Kvnizi de videoda görmüşsünüz çantasına altın atarken. İşte onları size vermiştir kolyeyi bozdurduk deyip. O altınlar da zaten size aitken. Bu da ihtimal dahilinde.

Merhabalar, bi süre önce evlendim düğünümde takı sırasında takılan setimin kolyesi kırıldı o an kv çantasına atmış. İlk başlarda pek umursamadım ama sonrasında üzerinden aylar geçip gelmeyince şüphelendim eşimi biraz zorlayınca da o kolye olarak durmuyor altına çevrildi dedi. Düğünün hemen sonrasında kayınbabam gidip bozdurmuş daha fazla zarar görüp değer kaybetmesin diye… Yapılan iyi niyetle de olsa bu bana söylenmediği haber verilmediği için çok kırıldım kendisini çok severdim ama benden gizlendiği için kendimi enayi gibi hissediyorum içimde bir soğukluk oluştu. Her ne olursa olsun o benim kolyemdi gidip bozdurulması isteyince bana altın olarak dönmesi canımı sıktı eşime de ailesi için artık güvenim zedelendi dedim o da abarttığımı sanki bütün altınlarımı gizlice alıp satmışlar gibi tepki gösterdiğimi söyledi. Ben her zaman ilişkilerde şeffaflıktan yanayım karşımdaki öyle olmayınca soğuyorum önceden yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmiyordu ama bu olaydan sonra elimde olmadan soğuk duruyorum. Sizce abartıyor muyum aynı şeyi siz yaşasanız nasıl bir tepki verirdiniz?
Sizi adam yerine bile koymamışlar benim için çok büyük bir olay bu , eşiniz sizi manipüle ediyor, sormasan kimse altını bile vermeyecekti sana , şaka gibi bir konu, ben uzak durur mesafe koyardım açıkçası...

Kolye olarak değil, bir tam bir yarım altın olarak döndü. Kolyenin tam gramını bilmediğimden ne kadar ederini de bilmiyorum bu şekilde geldi…
Resmen kazıklamışlar, ben olsam olay çıkarır gözlerini korkuturdum ki bir daha böyle saygısızlık yapamasınlar, eşine de o seti yeniden yaptır, terbiyesiz insanlar ya...

Bizim düğün videosunda gördüm kayınvalidemin eline altın veriyorlar çantaya atıyor o altınlar geri gelmedi de. O zaman salaklığım umursamadım üstüne düşmedim. Ama kolye belki çok gramlı bir şey değildi yaptırılmadı
Rezil etmelisin , yuhhhh yani ...

Rezil etmelisin , yuhhhh yani ...
Amaaaaaan alsın doysun 1 kuruş bile harcamadı zaten. Onunla uğraşamam zaten konuşmuyorum. Ama susmadım bi kere şunun düğünü var altınını hazırla dedi düğünde eline verilenlerden götür dedim onları zaten ben taktım diye geldi işte toplayıp bilezik alacaktım edecektim dedi 3 4 sene olmuş nerede dimi yapsaydın dedim annemin de eline veren çok oldu hepsini getirdi bana verdi. Benden uzak kalsın yeter

Amaaaaaan alsın doysun 1 kuruş bile harcamadı zaten. Onunla uğraşamam zaten konuşmuyorum. Ama susmadım bi kere şunun düğünü var altınını hazırla dedi düğünde eline verilenlerden götür dedim onları zaten ben taktım diye geldi işte toplayıp bilezik alacaktım edecektim dedi 3 4 sene olmuş nerede dimi yapsaydın dedim annemin de eline veren çok oldu hepsini getirdi bana verdi. Benden uzak kalsın yeter
Tavrını koy , mesafeli dur uzak olsunlar , kurnazlara bak sen ...

Merhabalar, bi süre önce evlendim düğünümde takı sırasında takılan setimin kolyesi kırıldı o an kv çantasına atmış. İlk başlarda pek umursamadım ama sonrasında üzerinden aylar geçip gelmeyince şüphelendim eşimi biraz zorlayınca da o kolye olarak durmuyor altına çevrildi dedi. Düğünün hemen sonrasında kayınbabam gidip bozdurmuş daha fazla zarar görüp değer kaybetmesin diye… Yapılan iyi niyetle de olsa bu bana söylenmediği haber verilmediği için çok kırıldım kendisini çok severdim ama benden gizlendiği için kendimi enayi gibi hissediyorum içimde bir soğukluk oluştu. Her ne olursa olsun o benim kolyemdi gidip bozdurulması isteyince bana altın olarak dönmesi canımı sıktı eşime de ailesi için artık güvenim zedelendi dedim o da abarttığımı sanki bütün altınlarımı gizlice alıp satmışlar gibi tepki gösterdiğimi söyledi. Ben her zaman ilişkilerde şeffaflıktan yanayım karşımdaki öyle olmayınca soğuyorum önceden yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmiyordu ama bu olaydan sonra elimde olmadan soğuk duruyorum. Sizce abartıyor muyum aynı şeyi siz yaşasanız nasıl bir tepki verirdiniz?
Yapilacaksada,satilacaksada değiştirileceksede ona siz karar verirsiniz.
Gelip teslim ederler ne yapacaksanız siz yaparsınız.
Ben size hak verdim.

Böyle şeylere eşinizi aracı kılmayın. Çok can sıkıcı bir durum olmuş. Bunu en güzel üslupla kayinvalideyle konuşun

Şöyle olabilir mesela
Çok güzel bir düğün geçirdik, herşey gönlüme göre oldu. Siz de benim ailem de çok emek verdinz yoruldunuz, herşey için çok teşekkür ediyorum. Yalnız şöyle bir durum var, ben setimi çok beğenerek almıştım. Takmak yıllarca da kullanmak niyetindeydim. Siz güzel niyetlerle bozdurup bana geri getirdiniz. (buna inanmıyorum bu arada sayın konu sahibi. Var işin için de bir iş. Fena hinlik dönüyor gibi ama sen edebini bozma, kocanla kötü olma belli olmaz kayinaile çirkef çıkarsa ağzının tadi bozulur) ama şimdi benim bu set bozulmuş oldu. Ne önerirsiniz, gidip tekrar almak isterim ya da seti mi değiştirelim, sonuçta bizim ailemizde geleneklerde, yeni gelinin altinlarini takması ve eş ailesini bu şekilde gururlandirmasi da güzeldir ya hani (burada biraz gülücükler de bulun espiri gerçek arasında bırak) nasıl yapsak şimdi, sizi de yormak istemezdim aslında bu güzel düğünün ardına ama olmuş işte bir kez böyle bir bozdurma durumu.

Bence sen konuş. Kocanı katma. Konuşurken ses kaydı al. Olurda kocana abuk birşey derse kendinden emin şekilde öyle demedim dersin. (Ses kaydı aldığını kocana bile dememeye çalış, ben konuşmaları unuttuğum için alıyorum ses kaydı, sonra konuşma sürecini daha rahat anlatıyorum, eşine dersen sonra adam hep ses kaydı aldığını düşünür, rahatsız olur)

Ben de bu işten çok rahatsız oldum. Ama böyle durumları guzel yonetin. Kocanizi aradan çıkartın kaynana meselelerinde. Ben 11 yıllık evliyim. Kayinvalidemle her konuşmayı kendim yapıyorum ama uslubuma çok dikkat ediyorum. Gelip çok kaldığı zaman artık git demisligim bile var ama üslubuna uygun şekilde. O beni çok sever ben de onu çok severim.

Siz de güzelce kayinvalidenizle konuşun. Hem böylece ne olduğunu görmüş olursunuz.

Çok uzun yazdım çünkü canım sıkıldı bu duruma ya. Hayırlı olsun evliliğiniz de.
Yazınız için teşekkür ederim okuduğum en mantıklı yorumlardan birisi oldu 👍🏻 Bu olayı eşimle fazla uzatmadan tavrımı diğer tarafa yapacağım yapıyorum da. Her ne olursa olsun bana yapılan bir yanlıştı bir yanlışta onları silemem ama artık kalbim eskisi gibi de olmaz onlara çünkü beni yok saydılar bu tarz konuşmaları eşimle de yapınca arada kaldı benim üzülmeme dayanamadı kaç gündür durduk yere ağlıyor, hemen gözleri doluyor. Herkes kendine yakışanı yapar diyerek ben de fazla uzatmayacağım, ama tavrımı mesafemi de koyacağım. Gerçekten can sıkıcı konular gayet iyiyken sırf bu yüzden bayram tatilimiz zehir gibi geçti desem yeridir

Neden tamir ettirmek yerine bozdurmuşlar peki bişey demediler mi? Daha fazla zarar etmesin kısmı çok saçma, altın sürekli artıyor niye zarar etsin. Alırken gönülsüz mü almışlardı?

Back
X