• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem yüzünden evlenmekten vazgeçmeyi düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya o değil de, kadın bildiğin şeytan. Seni arayıp oğlum çok üzülür, sakın söyleme dıyerek yem atıyor resmen. Bu kadın çok üzerrr ama nişanlını ve davranışlarını çok iyi gözlemle bu süreçte.
O işte bir daha sana laf ederse karşısında beni bulur. Seninle konuşurken kulaklarımı 4 açıcam artık laf edecek mi sana diye diyor. Ama başından yapmadı o yüzden ne bileyim inancım yok

Aynen öyle o zamanlar bir de daha nişan bile yoktu. Çok patavatsızca konuşuyor annesi.
Bu adamla evlenirsem sürekli annesiyle atıştığım bir evlilik olacak benim bunun farkındayım. Nişanlımı da seviyorum o kadar sıkışmış hissediyorum ki kendimi.
Aramızda hiç bir sorun yoktu annesi olaya dahil olana kadar
Su an sıkışmış hissediyorsun .. siz annenizden vazgeçer misiniz ?

Emin olun annesinden asla vazgecmez . 5 sene Hersey çok iyi gitmiş olabılır ama imza atınca erkekler 100 de 1 milyon değişiyor . Yani evlenınce bi bozuluyor bunlar 😀

Benim 21 yaşında bir kuzenim var tıpatıp aynı böyle. Çocukluğundan beri aklına geleni pat diye ağzından çıkarıyor. Birçok kere uyarılmasına rağmen düzeltemedi bu durumu, değişmedi. Yaşlanınca aynı böyle bi kadın olur :) Yani bu onun karakteri olmuş artık değişmez. Biz 21 yaşındakini değiştiremedik siz en az 50'sindeki kadını hiç sanmıyorum ki değiştirebilesiniz. Size özel kastı olmadığı için ben evlenmekten vazgeçmeyin diyorum. Sadece biraz püskürtmeniz gerekecek zaman içinde kayınvalidenizi.

Fenanın da fenası aslında kadın.
Ben dobrayım ayağına önüne gelene ardını arkasını düşünmeden yapıştırıyor lafları.
Kimseden karşı dönüş alıp ağzının payını veren olmadı mı bugüne kadar.
Patavatsızlık adı altında içindekileri döküyor herkese.
Bende onu anlamadım. Mesela akrabasının gelinine damattan yaşlı duruyor diyor. Damat da açıklama yapıyor yok yok aynı yaşıtız diye. Suratı bile asılmıyor eşime laf etti diye.
Erkeklerin model sanırım tüm bu

Ay kadın ağrı eşiğinize bile laf etmiş kendi doğurmuş aferin ona bakLaf etmediği birşey kaldimi gelin yaşlı yok bilmemne ne kadar kaba evlerden ırak .Ne komik kadın baytar sanki kedi yavrulatacak ay iğnesi var ağrı kesicisi var artık filmlerdeki gibi ipe turunmuyor kimse valla evlenmeyin sakin sakin bu nisanliyla onu büyüten kadın ortada onun kafada biri lazım yoksa bu çocuk kimseyle gecinemez sinir hastası olur insan bu sinir hastası kadınla bak SINIR dedim kadında yok o .Herşey aslına döner lütfen bunu unutma nişanlın evlenince o kadının büyüttüğü oğlan olacak üç vakte kadar boşanmak yada sinir hastası olmak istemiyorsan akıllı bir kadinin büyüttüğü bir adam bul.Nisanlina adam değil demiyorum tabiki annemi ara mutlu et lafından sonra ona birşey demiyorum ben.Ben böyle yorum yapacağım ben inanmıyorum bu kadının evinizin ortasına bomba gibi dusmeyecegine böyle bu tarz kadınların anne olduktan sonra en büyük hedefi oğlum bana ölür mottosunu kaynana olarak hayata gecirmek.Ne diyeyim icindeki ses doğru söylüyor o benim annem olacak sen en iyisi böyle kadınların gelini olma talihsizliğindeki kadınlara sor.

Seviyorsaniz ayrilmayin boşuna adam da sizi seviyorsa eminseniz bu durumlar gececek.
Biz de evlendigimizde bir süre kvnin mizmizlanmasini çekmiş bulunduk sonra baktı olmuyor oğlundan da tepki cekiyor sürekli en sonunda bizi saldi zaten pek görüşmedik dogru durust simdi de kendisinden cooook uzaklarda başka ulkedeyiz. Kv sevmiyorum diye eşimi biraksam pişman olurdum acikcasi. Iyi düşünün yani.
Aynen bende böyle hisler içerisine giriyorum şimdiden

Benim 21 yaşında bir kuzenim var tıpatıp aynı böyle. Çocukluğundan beri aklına geleni pat diye ağzından çıkarıyor. Birçok kere uyarılmasına rağmen düzeltemedi bu durumu, değişmedi. Yaşlanınca aynı böyle bi kadın olur :) Yani bu onun karakteri olmuş artık değişmez. Biz 21 yaşındakini değiştiremedik siz en az 50'sindeki kadını hiç sanmıyorum ki değiştirebilesiniz. Size özel kastı olmadığı için ben evlenmekten vazgeçmeyin diyorum. Sadece biraz püskürtmeniz gerekecek zaman içinde kayınvalidenizi.
Aynen bu kadın da öyle sanırım.
Eşi bile yanında bir şey söylemiyor çok konuşuyor, bitirmiyor diye.
Nişanlım ve bana birşey söyleyecekse bizi kenara çekip ona duyurmadan söylüyor.

Nişan yüzüklerimizi almaya gidecekken ben de geleyim demiş, kayınpederim de hemen başladın kaynanalığa kim gidiyor artık yüzüğü kaynanayla almaya demiş. Gelemedi.

Eşya alacakken de hevesim var eşya gezmeye bende geleyim dedi. Kabul etmedim nişanlıma söyledim. Gelmedi sonra ama nişanlım mı gelme dedi nasıl gelişti olaylar bilmiyorum orasını karıştırmadım 😂

Hayırlısı köprüyü geçince yazarsınız inşallah istediğiniz gibi olur buda genelde evlilik rehaveti ve birde çocukla tamam diyen erkek annem ne var idare et sende cok huysuzsun büyütüyorsun huyunu biliyorsun a geciveriyor.Yada bende senin ailene böyle yapacağım diyor kıyas.Yazin bizede inşallah böyle olmaz dileğim bu yönde ama kayınpeder önden ölmez inşallah ben buna dua ederdim Allah o kadının başında uzun yıllar bıraksın onu 😂Adana'da yazık galiba ama neyse🤣 Tövbe tövbe

Diğerlerinde haklısınız da

Bunda

Beni de sık arıyordu eskiden. Ben onu hiç aramıyorum. Sevgilime “Sık sık görüşürsek samimi oluruz” demiş annesi 😅
Sevgilim de onu sık sık ararsanız samimi olamazsınız asıl,onunla samimi olmak istiyorsanız aramayın, demiş.

Ne var gerçekten?

Bayıldım yorumunuza 😂 valla yüzüm güldü 🥹
Geçtiğimiz yıl kuzenim yaptı böyle bir evlilik, o da endişe ettiğinde aynı şeyi söylemiştim. Gerçekten birkaç ay sonra kavga ettiler şimdi oğlu bile görüşmüyor kadınla. Torunu oldu onu bile görmedi. Sizin de sonunuz böyle görünüyor. Nişanlı iyiyse, düzgün bir herifse, anlaşıyorsanız boşver anasını danasını.

Çocuğum evine çekinmeden gidip kalırım, 2. Ayda gelip kalacağın, 2 aylık evlilik yeni evlilik sayılmaz cümlelerinin hepsi tüm iyi özelliklerini siler süpürür. Sık gelip kaldığında nişanlında, annem cahil laftan anlamıyor der geçer, sen kendini yediğinle kalırsın. Annesine laf geçirecek insan nişanda kendini belli ediyor. Cahil diyip geçen erkeklerin hepsi anneci ya da annesine laf geçiremeyen/ annesini üzmek istemeyen kişiler oluyor. Seçim sana ait, iyi düşün.

Diğerlerinde haklısınız da

Bunda

Beni de sık arıyordu eskiden. Ben onu hiç aramıyorum. Sevgilime “Sık sık görüşürsek samimi oluruz” demiş annesi 😅
Sevgilim de onu sık sık ararsanız samimi olamazsınız asıl,onunla samimi olmak istiyorsanız aramayın, demiş.

Ne var gerçekten?
Annesi şey zannediyor. Ben ve kayınvalidem her gün konuşursak, o sık sık bize yatılı vs gelirse çok samimi olurmuşuz. Samimi olma şartımız buymuş yani nişanlımın aklına bunu sokuyor.
Tam anlatamamışım derdimi haklısınız

O işte bir daha sana laf ederse karşısında beni bulur. Seninle konuşurken kulaklarımı 4 açıcam artık laf edecek mi sana diye diyor. Ama başından yapmadı o yüzden ne bileyim inancım yok

Böyle söylemesi daha kötü aslında. Siz bir araya geldiğinizde sürekli diken üstünde olacak.
Siz uyardıkça bir yerde o da patlayacak olan yine size olacak. Şimdilik idare ediyor siz uyardınız sert çıktınız diye.
Sonunda da annem o benim diyebilir ya bu deveyi güdeceksin ya da gideceksin olayına dönebilir.
Evlenmeden asla ailesine, annesine düşkün olmayan ''bazı'' erkeklerde evlenince aile aşkı tezahür ediyor.
Anneci oluyorlar birdenbire. Evlenirim az görüşürüm diye de düşünüp bu sorunu ötelemeyin. O kadın evliliğinizin tam ortasına düşecekmiş gibi şimdiden yolunu yapıyor zaten.

Çocuğum evine çekinmeden gidip kalırım, 2. Ayda gelip kalacağın, 2 aylık evlilik yeni evlilik sayılmaz cümlelerinin hepsi tüm iyi özelliklerini siler süpürür. Sık gelip kaldığında nişanlında, annem cahil laftan anlamıyor der geçer, sen kendini yediğinle kalırsın. Annesine laf geçirecek insan nişanda kendini belli ediyor. Cahil diyip geçen erkeklerin hepsi anneci ya da annesine laf geçiremeyen/ annesini üzmek istemeyen kişiler oluyor. Seçim sana ait, iyi düşün.
Aynen öyle bende buna takılıyorum.
Hatalı yaptıklarından dese nişanlıma güvenebilirim ama o cahil eğitimsiz konuşacağı yeri bilmiyor diyor. Ve benim arkamda durduğunu zannediyor böyle diyerek. Aslında farkında değil annesi koruyor.

Böyle söylemesi daha kötü aslında. Siz bir araya geldiğinizde sürekli diken üstünde olacak.
Sen uyardıkça bir yerde o da patlayacak olan yine size olacak. Şimdilik idare ediyor siz uyardınız sert çıktınız diye.
Sonunda da annem o benim diyebilir ya bu deveyi güdeceksin ya da gideceksin olayına dönebilir.
Evlenmeden asla ailesine, annesine düşkün olmayan ''bazı'' erkeklerde evlenince aile aşkı tezahür ediyor.
Anneci oluyorlar birdenbire. Evlenirim az görüşürüm diye de düşünüp bu sorunu ötelemeyin. O kadın evliliğinizin tam ortasına düşecekmiş gibi şimdiden yolunu yapıyor zaten.
Evet evlendikten sonra aileleri değerleniyor bir anda. Nişanlım şimdi eve uğradığı yok arkadaşlarıyla dışarda sürekli. Ama bir araya gelince 2.ayda yatılı size gelelim diyebiliyor annesi.

Aynen öyle bende buna takılıyorum.
Hatalı yaptıklarından dese nişanlıma güvenebilirim ama o cahil eğitimsiz konuşacağı yeri bilmiyor diyor. Ve benim arkamda durduğunu zannediyor böyle diyerek. Aslında farkında değil annesi koruyor.
O cahil boşver demese idare eder derdim ama şimdi korkutucu geliyor biraz yalan yok. Aynı şeyleri evlenince derse ne olacak? Annesi istediğim gibi gelip kalırım dediğinde engellemeliydi. Anne tabi gelip kalırsın ama bizimde kendimize ait hayatımız, düzenim olacak i, müsait olmadığımız zamanlar olacak gibi şeyler söylese tamam bu adamla evlen derdim. Nişanlın sadece 2 aylık evliliğin yeni evlilik olduğunu söylemiş geçmiş. Umarım üzülmezsin, daha önce yazdığım gibi iyi düşün.

Herkese selam.
Ben nişanlıyım şuan 25 yaşındayım. 3 ay sonra evleneceğim.
Uzun olursa çok özür dilerim şimdiden.

Nişanlımın annesiyle başından beri bazı sorunlar yaşadık. Daha doğrusu o saçma sapan laflar etti.

Olayları kısaca yazacağım.

İlk vukuatımız sevgililik zamanında yaşandı. Dişim ağrıyordu dişçiye gidip geliyordum o sıralar annesi beni sözde geçmiş olsuna aradı. Geçmiş olsun dedikten sonra “Sen bu acıya bile dayanamıyorsun nasıl çocuk doğuracaksın” dedi. Ben o an algılayamadım üniversite öğrencisiydim zaten daha gülüp kapattım, telefonu kapatınca söylediği şeyi algılayabildim anca.

Sevgililik dönemimizdeyken onu aramadığım ile ilgili, sevgilimin kardeşinin (10 yaş küçük benden) doğum gününü kutlamadığım ile ilgili şeyler söylüyordu sevgilime. Mesajda şans eseri gördüm bir kez. Sonra sevgilim 1 kez “annemi ara sıra ararsan çok mutlu olur” dedi. Bende aramayacağımı kendi annemle bile zorunda olmadıkça telefondan konuşmadığımı söyledim konuyu kapattı bir daha ara demedi hiç 5 senedir ilişkimiz var.

Sonra nişanım geldi :) Nişanımda arka süsleme istemiyordum. Sade olsun istiyordum annesi beni yüz kere aradı süsleme yaptır diye. O sıralar ablamın düğünü vardı. Beni arayıp “Ablanın düğünü var diye mi yaptırmıyorsun,istersen seç en ucuzundan ben yaptırayım” dedi. Bende gidip inadına en gösterişli en pahalı olanını yaptırıp kendim ödedim parasını. Çünkü gerçekten paramız yokta yaptıramıyoruz zannediyordu ve bunu demekten hiç çekinmiyordu.

Ablamın düğünü oldu sonra. Saçımı çok hafif bir dalga yaptırmıştım. Açılmış gibi duran bir dalga. Beni gördüğü ilk an “Saçın hiç olmamış, dalgaları bozulmuş” dedi herkesin içinde. Görümcem sağolsun aklı başında biri. “O az dalga istediği için öyle yaptırdı,bozulmadı” dedi. Benim bir şey dememe gerek kalmadı.

Bu olayların bazılarını sevgilim duydu bazılarını duymadı. Duyduklarına da herhangi bir tepki vermedi. Hatta sonradan sorduğumda neden tepki vermediğini duymadığını başka bir şeye odaklandığını söyledi.

En son onlara gitmiştik. Laf arasında çocuğunun evine çekinmeden gidip kalacağını, hatta 2.ay bizim evimize yatılı geleceğini söyledi.

Bende filmler koptu zaten “Yeni evlilerin evine gidilmez” dedim. “2.ay yeni evli olmazsınız ki” dedi. Bende “20 sene yeni evli olacağız böyle giderse biz” dedim. Sevgilim de tepki verdi o an “2.ay yatılı mı gidilir anne” diyerek ama genelgeçer bir şey söyledi bana göre. Direkt uyarma yapmadı sadece bunu yapmamak gerek tarzı genel bir yorum yaptı.

Kendisi normal ilişkilerinde de bu tarz şeyler yapıyor kayınvalidem. Örneğin halasının oğlunun düğününde damada gidip “Gelin senden yaşlı mı çok yaşlı duruyor” demiş.
Yine bir akrabasına kız yeni doğum yaptığında “senin de doğum yapınca iyice boyun kısaldı” demiş. Kız gelip “Bana diyordun da senin gelininin de boyu kısaymış” dedi benim için. 😂 Onun yüzünden bodyshaming yaşadım bir de. 😅😅😅

Annemi çekip konuştum karşıma. Artık en ufak birşey derse beni bulur karşısında diyor nişanlım. Ama ben o kadar soğudum ki.
Evlendikten sonra nişanlım ya bir de ondan taraf olursa diye çok korkuyorum. Sevgilim annesinin kötü biri olduğunu düşünmüyor bu arada sadece nerde ne konuşulması gerektiğini bilmiyormuş. Öyle söylüyor.

Artı olarak nişanlımın dedesi ölmüştü. Nişanlımın babasına haber geldi. Kayınvalidem kayınpederime “Otur,yemeğini ye de öyle gidersin” dedi. (kendi kvsini hiç sevmiyor)
Sonra “hiç ölecek gibi değildi dün öyle yemek yiyordu tıka basa,ölecek günü buldu adam” dedi. Benim kanım çekildi gerçekten söylediklerine. Görümcem kavga etti annesiyle nasıl konuşuyorsun sen böyle diye.

Ama nişanlım yine de annesini normal buluyor. Yani her yaptığına bir açıklaması var. “Nerde ne konuşulduğunu bilmiyor, cahil”vs diyor. Asla “hatalı” diyemiyor.

Görümcem ve kayınpederim iyi insanlar bu arada.

Nişanlımla da güzel bir ilişkimiz vardı annesiyle iletişimimi geliştirene kadar. Beraber yaşadık uzun süre ev ortamında da güzel vakit geçiriyoruz.
Ama evlenmekten korkuyorum artık sanki huzurum bozulacak annesi yüzünden. Hatta bir ara hiç evlenmesekte ailesiyle görüşmek zorunda kalmasam beraber yaşamaya devam mı etsek diye bile düşündüm.

Yorumlarınızı merak ediyorum sizce ne yapmalıyım ?
Nişan sürecini biraz daga uzatıp tartsanız bi süre daha? Zaten belki kriz sebebi olacak bu böyle anlarda nişanlın süreci nasıl yönetecek görmüş olursun. Ama tabi riskli de bilemedim tam.. kadık cidden cahil ve patavatsız, saygı duymak çok zor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back