• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem yüzünden evlenmekten vazgeçmeyi düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eş kişisi çok önemli bu noktada. Senin cevap vermene bile gerek olmadan annesine müthiş bi sınır çizse sen de “amaan cahil kadın işte bu da böyle önemsemiyorum” diye düşünür geçersin. Fakat nişanlın annesine karşı bi tepki veremiyor doğru düzgün anladığım kadarıyla. Biraz daha gözlemle, bilemiyorum. Nişanlınla gerçekten çok iyi bi uyumunuz sevginiz saygınız varsa sadece bu sebepten nişan atılmaz. Fakaaat, bu adam şimdi idare etmelik böyle davranıyor evlenince annesinin yaptığına ettiğine hiç karışmayacak, laf söylemeyecek, beni savunmayacak bile hissi veriyorsa,
bu evlilikte üzülürsün.

Nişanlınız yanınızda süs bitkisi kıvamında sadece duruyor.
Daha evlenmeden dur demeyen önünü kesmeyen evlendikten sonra nasılsa iş bitti der hiç oralı bile olmaz.
Siz de evlenince bana sahip çıkar beni korur hayallerinden vazgeçin. Zaten şu an bile annesinin normal olduğunu öne sürüyormuş. Evlenince o yaşlıdır alttan al, patavatsızdır önemseme lafları çok dönecek. Bu durumu da tek takan siz olacağınıza göre ömür törpüsü bir kadına gelin olmayı tekrar düşünün.,

Şuan da da zaten cahil eğitimsiz beni onun dedikleriyle yargılama diyor nişanlım.
Artık böyle kalamayız maalesef çokta herkesin bildiği bir şekilde birlikte yaşamıyorduk.
Ablam kuzenlerim vs biliyordu tek.
Anladım o zaman nişanlınızla son bir kez ciddi bi şekilde konuşun . Sizi buraya konu açacak kadar kadın rahatsız bırakmış . Evlendıkten sonra Benı ailenle muhattap etme gereken yerde gereken cevabı sen ver die bastıra bastıra söyleyin çünkü cevap veren siz olursanız o kaosun sonu asla gelmez ancak karşılıklı kapılar kapanır ben şahsen tamamen anne babaya kapı kapatmaya karşıyım Allah kimseyı o noktaya getirmesin . Siz hatta biraz da yükselip bilmediği şeyler var deniniz o şeyleri de anlatırsanız tepkisini ölçmeniz daha kolay olur nişanlınızında . Ben bi erkek annesiyim asla çocuğumun sevgilisine sen nası doğuracaksın demeyi geç yanımda hamile gelinim olsa nası doğuracaksın demem güzel dilekler sunar geçerim .. yani kayınvalide adayı hem patavatsız hem terbiyesiz bide aklı sıra mesaj veriyor gelir kalırım 2 ay yeni evli olmaz falan die . Kimse daha söz kesmemiş nişan yapmamış birine nası doğuracaksın diyemez yapsa da diyemez .

Ben bu kayınvalide adaylarını da anlamıyorum oğlun sevgılısıyle tanıştırdı die arayıp telefonda muhattap olmaya çalışmak nedir yerini büyüklüğünü bilen yok valla

Fena değilmiş nerde ne konuşulacağını bilmiyormuş 🤷‍♂️

Fenanın da fenası aslında kadın.
Ben dobrayım ayağına önüne gelene ardını arkasını düşünmeden yapıştırıyor lafları.
Kimseden karşı dönüş alıp ağzının payını veren olmadı mı bugüne kadar.
Patavatsızlık adı altında içindekileri döküyor herkese.

Seviyorsaniz ayrilmayin boşuna adam da sizi seviyorsa eminseniz bu durumlar gececek.
Biz de evlendigimizde bir süre kvnin mizmizlanmasini çekmiş bulunduk sonra baktı olmuyor oğlundan da tepki cekiyor sürekli en sonunda bizi saldi zaten pek görüşmedik dogru durust simdi de kendisinden cooook uzaklarda başka ulkedeyiz. Kv sevmiyorum diye eşimi biraksam pişman olurdum acikcasi. Iyi düşünün yani.

Eş kişisi çok önemli bu noktada. Senin cevap vermene bile gerek olmadan annesine müthiş bi sınır çizse sen de “amaan cahil kadın işte bu da böyle önemsemiyorum” diye düşünür geçersin. Fakat nişanlın annesine karşı bi tepki veremiyor doğru düzgün anladığım kadarıyla. Biraz daha gözlemle, bilemiyorum. Nişanlınla gerçekten çok iyi bi uyumunuz sevginiz saygınız varsa sadece bu sebepten nişan atılmaz. Fakaaat, bu adam şimdi idare etmelik böyle davranıyor evlenince annesinin yaptığına ettiğine hiç karışmayacak, laf söylemeyecek, beni savunmayacak bile hissi veriyorsa,
bu evlilikte üzülürsün.
Kimyon hanım kaç tane erkek evlendikten sonra anne konusunda değişmiyor 🤣🤣🤣 %98 i değişiyor 😀 %90 ı değiştiğini kabul etmiyor
%2 lik kısmında annesi vefat etmiş oluyor

bu evlilikte üzülürsün.
Aslında ben annesinin eski yaptıklarına tepki vermedi diye nişanlımdan çok soğudum.
En son böyle giderse ben ayrılıcam senden dedim annemle konuştum artık tek bir şey derse ben verecem cevabını dedi. Annesi de sonra herhangi bir vukuat patlatmadı. Ben de arayıp sormuyorum artık hiç annesini.

Herkese selam.
Ben nişanlıyım şuan 25 yaşındayım. 3 ay sonra evleneceğim.
Uzun olursa çok özür dilerim şimdiden.

Nişanlımın annesiyle başından beri bazı sorunlar yaşadık. Daha doğrusu o saçma sapan laflar etti.

Olayları kısaca yazacağım.

İlk vukuatımız sevgililik zamanında yaşandı. Dişim ağrıyordu dişçiye gidip geliyordum o sıralar annesi beni sözde geçmiş olsuna aradı. Geçmiş olsun dedikten sonra “Sen bu acıya bile dayanamıyorsun nasıl çocuk doğuracaksın” dedi. Ben o an algılayamadım üniversite öğrencisiydim zaten daha gülüp kapattım, telefonu kapatınca söylediği şeyi algılayabildim anca.

Sevgililik dönemimizdeyken onu aramadığım ile ilgili, sevgilimin kardeşinin (10 yaş küçük benden) doğum gününü kutlamadığım ile ilgili şeyler söylüyordu sevgilime. Mesajda şans eseri gördüm bir kez. Sonra sevgilim 1 kez “annemi ara sıra ararsan çok mutlu olur” dedi. Bende aramayacağımı kendi annemle bile zorunda olmadıkça telefondan konuşmadığımı söyledim konuyu kapattı bir daha ara demedi hiç 5 senedir ilişkimiz var.

Sonra nişanım geldi :) Nişanımda arka süsleme istemiyordum. Sade olsun istiyordum annesi beni yüz kere aradı süsleme yaptır diye. O sıralar ablamın düğünü vardı. Beni arayıp “Ablanın düğünü var diye mi yaptırmıyorsun,istersen seç en ucuzundan ben yaptırayım” dedi. Bende gidip inadına en gösterişli en pahalı olanını yaptırıp kendim ödedim parasını. Çünkü gerçekten paramız yokta yaptıramıyoruz zannediyordu ve bunu demekten hiç çekinmiyordu.

Ablamın düğünü oldu sonra. Saçımı çok hafif bir dalga yaptırmıştım. Açılmış gibi duran bir dalga. Beni gördüğü ilk an “Saçın hiç olmamış, dalgaları bozulmuş” dedi herkesin içinde. Görümcem sağolsun aklı başında biri. “O az dalga istediği için öyle yaptırdı,bozulmadı” dedi. Benim bir şey dememe gerek kalmadı.

Bu olayların bazılarını sevgilim duydu bazılarını duymadı. Duyduklarına da herhangi bir tepki vermedi. Hatta sonradan sorduğumda neden tepki vermediğini duymadığını başka bir şeye odaklandığını söyledi.

En son onlara gitmiştik. Laf arasında çocuğunun evine çekinmeden gidip kalacağını, hatta 2.ay bizim evimize yatılı geleceğini söyledi.

Bende filmler koptu zaten “Yeni evlilerin evine gidilmez” dedim. “2.ay yeni evli olmazsınız ki” dedi. Bende “20 sene yeni evli olacağız böyle giderse biz” dedim. Sevgilim de tepki verdi o an “2.ay yatılı mı gidilir anne” diyerek ama genelgeçer bir şey söyledi bana göre. Direkt uyarma yapmadı sadece bunu yapmamak gerek tarzı genel bir yorum yaptı.

Kendisi normal ilişkilerinde de bu tarz şeyler yapıyor kayınvalidem. Örneğin halasının oğlunun düğününde damada gidip “Gelin senden yaşlı mı çok yaşlı duruyor” demiş.
Yine bir akrabasına kız yeni doğum yaptığında “senin de doğum yapınca iyice boyun kısaldı” demiş. Kız gelip “Bana diyordun da senin gelininin de boyu kısaymış” dedi benim için. 😂 Onun yüzünden bodyshaming yaşadım bir de. 😅😅😅

Beni de sık arıyordu eskiden. Ben onu hiç aramıyorum. Sevgilime “Sık sık görüşürsek samimi oluruz” demiş annesi 😅
Sevgilim de onu sık sık ararsanız samimi olamazsınız asıl,onunla samimi olmak istiyorsanız aramayın, demiş.

Annemi çekip konuştum karşıma. Artık en ufak birşey derse beni bulur karşısında diyor nişanlım. Ama ben o kadar soğudum ki.
Evlendikten sonra nişanlım ya bir de ondan taraf olursa diye çok korkuyorum. Sevgilim annesinin kötü biri olduğunu düşünmüyor bu arada sadece nerde ne konuşulması gerektiğini bilmiyormuş. Öyle söylüyor.

Artı olarak nişanlımın dedesi ölmüştü. Nişanlımın babasına haber geldi. Kayınvalidem kayınpederime “Otur,yemeğini ye de öyle gidersin” dedi. (kendi kvsini hiç sevmiyor)
Sonra “hiç ölecek gibi değildi dün öyle yemek yiyordu tıka basa,ölecek günü buldu adam” dedi. Benim kanım çekildi gerçekten söylediklerine. Görümcem kavga etti annesiyle nasıl konuşuyorsun sen böyle diye.

Ama nişanlım yine de annesini normal buluyor. Yani her yaptığına bir açıklaması var. “Nerde ne konuşulduğunu bilmiyor, cahil”vs diyor. Asla “hatalı” diyemiyor.

Görümcem ve kayınpederim iyi insanlar bu arada.

Nişanlımla da güzel bir ilişkimiz vardı annesiyle iletişimimi geliştirene kadar. Beraber yaşadık uzun süre ev ortamında da güzel vakit geçiriyoruz.
Ama evlenmekten korkuyorum artık sanki huzurum bozulacak annesi yüzünden. Hatta bir ara hiç evlenmesekte ailesiyle görüşmek zorunda kalmasam beraber yaşamaya devam mı etsek diye bile düşündüm.

Yorumlarınızı merak ediyorum sizce ne yapmalıyım ?
Ay ne bu yüz göz olmak ya daha ortada ciddiyet (ciddiyetten kastım en az nişan) yokken aramalar etmeler görüşmeler. Çok gereksiz. Kadın çok fena, nişanlın annesine ağzını açamıyor. Pasif. Seni oyalıyor sadece.

Nişanlınız yanınızda süs bitkisi kıvamında sadece duruyor.
Daha evlenmeden dur demeyen önünü kesmeyen evlendikten sonra nasılsa iş bitti der hiç oralı bile olmaz.
Siz de evlenince bana sahip çıkar beni korur hayallerinden vazgeçin. Zaten şu an bile annesinin normal olduğunu öne sürüyormuş. Evlenince o yaşlıdır alttan al, patavatsızdır önemseme lafları çok dönecek. Bu durumu da tek takan siz olacağınıza göre ömür törpüsü bir kadına gelin olmayı tekrar düşünün.,
Hiç beni korur evlenince demiyorum zaten.
Nişanlıma en son böyle giderse ayrılırım senden dedim annemle konuştum kendine çekidüzen verecek, ben tetikte olucam bir şey derse cevabını vericem artık dedi. Bir daha bir olay yaşanmadı.
O yüzden şimdi sevgilime de birşey diyemiyorum deneme süreci ver bana dedi. Annesi de hiç bir şey yapmadı sonra şansa mı artık bilmiyorum

Kimyon hanım kaç tane erkek evlendikten sonra anne konusunda değişmiyor 🤣🤣🤣 %98 i değişiyor 😀 %90 ı değiştiğini kabul etmiyor
%2 lik kısmında annesi vefat etmiş oluyor
E işte ben de onu diyorum. Nişanlı biraz öyle biraz böyle idare ediyor yani.. burda konu sahibinin hisleri çok önemli. Biz bi yere kadar yorum yapabiliriz ve her şeye hakim değiliz haliyle. Ama o görüyor nişanlının hangi tarafa ağır bastığını muhakkak anlıyordur 🥲🤷🏻‍♀️

Fenanın da fenası aslında kadın.
Ben dobrayım ayağına önüne gelene ardını arkasını düşünmeden yapıştırıyor lafları.
Kimseden karşı dönüş alıp ağzının payını veren olmadı mı bugüne kadar.
Patavatsızlık adı altında içindekileri döküyor herkese.
Bu kişi benim kayınvalidem, bir de ben gerçekleri söylediğim için sevilmiyorum diyor. Kime göre gerçek, neye göre gerçek diye sorarlar insana ama kadının fıtratı bu değişmez 🥲

E işte ben de onu diyorum. Nişanlı biraz öyle biraz böyle idare ediyor yani.. burda konu sahibinin hisleri çok önemli. Biz bi yere kadar yorum yapabiliriz ve her şeye hakim değiliz haliyle. Ama o görüyor nişanlının hangi tarafa ağır bastığını muhakkak anlıyordur 🥲🤷🏻‍♀️
Aşkın gözü kördür be çiçeğim Hergun kactane insan boşanıyor elinde 3-5 çocuk kaynana yüzünden . Allah bu kızımıza göstermiş .evlenmeden kaynana problemi bana göre zaten başından falso

Balık baştan kokmuş

Anladım o zaman nişanlınızla son bir kez ciddi bi şekilde konuşun . Sizi buraya konu açacak kadar kadın rahatsız bırakmış . Evlendıkten sonra Benı ailenle muhattap etme gereken yerde gereken cevabı sen ver die bastıra bastıra söyleyin çünkü cevap veren siz olursanız o kaosun sonu asla gelmez ancak karşılıklı kapılar kapanır ben şahsen tamamen anne babaya kapı kapatmaya karşıyım Allah kimseyı o noktaya getirmesin . Siz hatta biraz da yükselip bilmediği şeyler var deniniz o şeyleri de anlatırsanız tepkisini ölçmeniz daha kolay olur nişanlınızında . Ben bi erkek annesiyim asla çocuğumun sevgilisine sen nası doğuracaksın demeyi geç yanımda hamile gelinim olsa nası doğuracaksın demem güzel dilekler sunar geçerim .. yani kayınvalide adayı hem patavatsız hem terbiyesiz bide aklı sıra mesaj veriyor gelir kalırım 2 ay yeni evli olmaz falan die . Kimse daha söz kesmemiş nişan yapmamış birine nası doğuracaksın diyemez yapsa da diyemez .

Ben bu kayınvalide adaylarını da anlamıyorum oğlun sevgılısıyle tanıştırdı die arayıp telefonda muhattap olmaya çalışmak nedir yerini büyüklüğünü bilen yok valla
Aynen öyle o zamanlar bir de daha nişan bile yoktu. Çok patavatsızca konuşuyor annesi.
Bu adamla evlenirsem sürekli annesiyle atıştığım bir evlilik olacak benim bunun farkındayım. Nişanlımı da seviyorum o kadar sıkışmış hissediyorum ki kendimi.
Aramızda hiç bir sorun yoktu annesi olaya dahil olana kadar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back