- Konu Sahibi angelteacher
-
allah aşkına görmüyormusunuz kadın direk oğluna telefon etmiş karın beni davet etmedi, alay eder gibi çorba tarifi istedi diye oğluna gelinini şikayet etmiş, bunu yaparken oğlum gider gelinle bu laf yüzünden kavga ederse huzuru kaçarsa diye hiç düşünmüş müdür size? bunu yapmaya hakkı var mı? bu davranız iyi niyetli bişey mi? grip dediğin 1 haftada iyileşen hastalık samimi bir insan özledim gelicem görücem der bahane bulmak uydurmak neyin nesi ozaman... zaten gelini baştan istememiş telefon numarasını elaleme dağıtıp kızı aratmış dolaplar çevirmiş vs.. şimdi bu kadın eve gelecekken gardını almak gerekmez mi?
allah aşkına görmüyormusunuz kadın direk oğluna telefon etmiş karın beni davet etmedi, alay eder gibi çorba tarifi istedi diye oğluna gelinini şikayet etmiş, bunu yaparken oğlum gider gelinle bu laf yüzünden kavga ederse huzuru kaçarsa diye hiç düşünmüş müdür size? bunu yapmaya hakkı var mı? bu davranız iyi niyetli bişey mi? grip dediğin 1 haftada iyileşen hastalık samimi bir insan özledim gelicem görücem der bahane bulmak uydurmak neyin nesi ozaman... zaten gelini baştan istememiş telefon numarasını elaleme dağıtıp kızı aratmış dolaplar çevirmiş vs.. şimdi bu kadın eve gelecekken gardını almak gerekmez mi?
Anne olarak haklısınız tabi ki,ben bu duyguları bilemem.sadece kendi ailemde görmediğim için böyle şeyleri ve nişanlıyken kayınvalidem beni çok incittiği için evliliğime birşey olur,eşim üzülür aramızda ki muhabbetten dolayı diye sıkıntı yaşıyorum.Bir örnek vereyim;kayınvalidem beni hiç istemedi saçma sapan mezhep sorunları yüzünden ve bizi ayırmak için yapmadığı kalmadı.Komşularının oğullarına benim tlf numaramı dağıtıp arattı ve küfürler ettirdi.Bunca zorluğa rağmen evlendik biz.Hiç istemeyen insan birden isteyecek değil ya,herşeyi yapabilir düşüncesi beni zor durumda bırakıyor
iyi de arkadşm 1 yıl sonra doğu görevine gidicez en azndn o zaman gelmez diyosn... sen sorunun yeni evliyiz gelmesn demek değilki... sen direk gelmesn istiyorsn.. ayrıca şehirler var aranızda zaten.. arrasıra o da gelck senin annende gelcek. senin eşin annenden hoşlanmasa mesela anneni bir kenera atablrmsn, gelme dermsn? gereksrse eşinle tartışırsn.. o da bir anne. ne kadar saçmalarsa saçmalasın.. benmde kayınvalide adaym ... iyi biri diyemicm. ama saygı duyuyorm. en azndn her ay oğlunu görme hakkıda var. seninde oğln oldğunu düşün.. ben düşünüyormda.. bi kadın onu parmağında çevrck oğlm beni görmek istemick.. belkide gelinimi sevmicm.. gelinimi sevmiyorm die oğlumu da mı görmücm... rol yapın demiyorm ama en azndn kalp kırmayın susun.. zaten ayrı şehirlerdesnz.. büyütmeyin derim.
Şaka bir yana da mirkanın yorumlarına kulak ver derim. Eşin askeri okulda okumuş küçük yaşlardan beri evden uzak, hastalanmıştır daha önce ama annesinin yanında olma imkanı yoktu. Şimdi imkanı var ve kadın yanında olmak istiyor. Belki neden benim annem böyle yapmıyor diyeceksin, her insanın yapısı farklıdır, belki de erkek annesi olmak farklıdır bilmiyorum. Ama sen kalbini biraz ferah tut. Kimse kimseyi sevmek zorunda değildir ama herkes birbirine saygı göstermek zorundadır. Sen küçüklüğünü saygını yap, anlayacağını düşünüyorum kayınvalidenin. Anlamasa bile en azından eşinle aranızda sorun olmasan neden olma. Eşimle ayrılığımızdaki en büyük neden annesi olduğu halde ben annesine hiç bişey demedim ki o bana seni oğlumdan çatır çatır boşatacağım diye bağırdığı halde bile. Ondan sonra da evime geldi, gene hazırlığımı yaptım, saygımı gösterdim. Benim eşimin annesine bişey söylemeye hakkım yok, söylenecek söz varsa eşim söylemeli diye düşündüm hep. Pişman da değilim. Herkes kendine yakışanı yapar. Sen de kendine yakışanı yap. Dürüst ve saygılı ol, oyuna, alavere dalavereye geek yok. Gelen senin annen olsa idi nasıl hazırlanırsan öyle hazırlan. İnan sevmese bile seni senin ona gösterdiğin kadar saygı gösterecektir.
Sizi istememiş... Siz de şimdi yüzünü kara çıkarmamak için mi bu durumdasınız???
Ne ilgisi var,onun yüzü biz evlenince kara çıktı zaten.Çünkü flört etmeye başladığımızdan itibaren bu kız benim oğlumu bırakır diyordu ama bırakmadım,hatta evlendim.
bırakın şu rekabetinedir bu gelin kayın valide arasındaki çekişme size geldiğinde hatta arada onları yanlızda bırakın sizin konuşacaklarınız vardır deyin eşinizde kayınvalidenizde görsün sizin bir çekişme içinde olmadığınızıNe ilgisi var,onun yüzü biz evlenince kara çıktı zaten.Çünkü flört etmeye başladığımızdan itibaren bu kız benim oğlumu bırakır diyordu ama bırakmadım,hatta evlendim.
kaynananın bu laflarını sana kim taşıyor çok merak ettim?
Hep kendisi söyledi yüzüme,aracıya ihtiyaç duymadı yani.En ağır sözleri de,en samimiyetsiz ve kötü davranışları da bizzat kendisi söyledi ve yaptı.
bırakın şu rekabetinedir bu gelin kayın valide arasındaki çekişme size geldiğinde hatta arada onları yanlızda bırakın sizin konuşacaklarınız vardır deyin eşinizde kayınvalidenizde görsün sizin bir çekişme içinde olmadığınızı
siz flört ederken sana sen benim oğlumu bırakırsın mı dedi?
biliyorum ama garip çekişme gibi bir şey oluyor en iyisi fazla duymamak..doğal olun agresiflik yaparsada duymazlıktan gelin..
Bu rekabet olarak algılanmasın.ben kayınvalideme inat eşimle evlenmedim ki,birbirimizden vazgeçemeyeceğimiz için evlendik.Tek sorunum nasıl davranacağımı o birşey dediğinde arada problem çıkmasın diye ne diyeceğimi bilemediğimdendi.
Ne ilgisi var,onun yüzü biz evlenince kara çıktı zaten.Çünkü flört etmeye başladığımızdan itibaren bu kız benim oğlumu bırakır diyordu ama bırakmadım,hatta evlendim.
Evet sen benim oğlumu kullanıp atarsın,üniversite kızısın sen demişti bana.Hatta daha kötülerini,bu davranışları yüzünden 3 tane hat değiştirmek zorunda kaldım.sürekli arıyor yada arattırıyordu.Bunlara rağmen her bayram,kandil aradım hediyeler gönderdim
Sen duyduklarını yada yüzüne söylediklerini bile unut, duyma. Bİlmiyorum belki kıskançlık yapıyorlar belki biz kıskançlık yapıyoruz. O silmese unutmasa bile unut. İnan ki herkes yaşamıştır böyle şeyler. Ben kayınvalidem yüzünden eşimle ayrıldım. Kayınvalidemle kavga etmek yerine eşimden ayrılmayı tercih ettim. Gerçi bunda eşimin pasifliği de büyük sebep, annesi biz uyurken odamıza giriyordu adam sen ne yapıyorsun demedi, onlara gittiğimizde oğluna ayrı bana ayrı yatak yapıyordu adam sesini çıkarmadı. Ki bu arada 9 yıl evli kaldım, 9 yıl boyunca böyleydi. En son yazın bana gelmişti, çalışıyorum ben, sabah 07:30 da işbaşı yapıyordum ama gece 3 lere kadar hizmetimi yapıyordum ki 30 yaşında bekar görümcemden benden hizmet bekliyordu. Neyse o tatillerinden sonra evine dönünce herkese gelinde bir tatil yaptım, yediğim önümde yemediğim arkamdaydı, ama gelin kısır çocuğu olmuyor dediğini duydum gerisi mi? 1,5 yıl oldu boşandım ayrı bir şehirde herkesten uzak bir hayat kurdum. Kısır lafı üstüne bile ki hamile kalıp bebeğimi kaybettiğimi de biliyordu kendisi, kendisine bişey demedim. Hatta boşandığımız ben şehirden ayrılınca öğrendiler. Herkes kendine yakışanı yapar. Ben elimden gelen herşeyi yaptım, sıra ayağımdan geleni yapmaya gelmişti ve onu da yaptım gittim. Bana zararı dokunanları da allahdan iyilik gelir kör şeytana havale ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?