Kayınvalidem yaptı yapacağını

Özledim gelicem dese,o samimiyeti gösterseydi bana gerçekten sorun yoktu.Zaten yemeğe çağırmayı düşünüyorduk,daha erken çağırırdık.Ben vicdansız birisi değilim ki.Hatta problem çıkmasın diye yemeğe ilk onları çağıralım diye düşündüm,sonra kendi ailemi çağıracaktım ki kendi ailem bana 3,5 saat uzaklıkta kayınvalidemler 6 saaat.

angelteacher ın eşinde de hata var.nişanlılıktan beri biliyosunki eşinle annenin arası soğuk annenle bişey konuştun niye bunu gelip anlatıyosun.arada dengeyi kurması lazımken gelip ara bozmak ister gibi annem sana bunu dedi demiş
bu erkekler hakikaten çocuk

iyi de arkadşm 1 yıl sonra doğu görevine gidicez en azndn o zaman gelmez diyosn... sen sorunun yeni evliyiz gelmesn demek değilki... sen direk gelmesn istiyorsn.. ayrıca şehirler var aranızda zaten.. arrasıra o da gelck senin annende gelcek. senin eşin annenden hoşlanmasa mesela anneni bir kenera atablrmsn, gelme dermsn? gereksrse eşinle tartışırsn.. o da bir anne. ne kadar saçmalarsa saçmalasın.. benmde kayınvalide adaym ... iyi biri diyemicm. ama saygı duyuyorm. en azndn her ay oğlunu görme hakkıda var. seninde oğln oldğunu düşün.. ben düşünüyormda.. bi kadın onu parmağında çevrck oğlm beni görmek istemick.. belkide gelinimi sevmicm.. gelinimi sevmiyorm die oğlumu da mı görmücm... rol yapın demiyorm ama en azndn kalp kırmayın susun.. zaten ayrı şehirlerdesnz.. büyütmeyin derim.

Sizi istememiş... Siz de şimdi yüzünü kara çıkarmamak için mi bu durumdasınız???

hayır direk gelmesin demiyorum,yanlış anlaşılma olmuş.Çok sık gelmez diyorum,arada ki mesafeyi koruyalım diye.O ne yaparsa yapsın zaten bugüne kadar hiçbir saygısızlığım olmadı ama aramız şuanda gergin o laf söylerse ne yaparım,eşim üzülür,olay daha çok büyürse diye korktum.Onun anneliğine lafım yok zaten ama herkes kendi yaşadığını bilir.Bugüne kadar olanları uzun uzun yazma fırsatım yok burada,endişelerim önceden yaşananlar yüzünden

bravo arkadaşım

benimde anlatmak istediğim buydu.
hem şikayet edip hemde aynı oyunları biz yaparsak ne farkımız kalacak
yada şikayet etmeye hakkımız olacak mı

Ne ilgisi var,onun yüzü biz evlenince kara çıktı zaten.Çünkü flört etmeye başladığımızdan itibaren bu kız benim oğlumu bırakır diyordu ama bırakmadım,hatta evlendim.
bırakın şu rekabetinedir bu gelin kayın valide arasındaki çekişme size geldiğinde hatta arada onları yanlızda bırakın sizin konuşacaklarınız vardır deyin eşinizde kayınvalidenizde görsün sizin bir çekişme içinde olmadığınızı

Bu rekabet olarak algılanmasın.ben kayınvalideme inat eşimle evlenmedim ki,birbirimizden vazgeçemeyeceğimiz için evlendik.Tek sorunum nasıl davranacağımı o birşey dediğinde arada problem çıkmasın diye ne diyeceğimi bilemediğimdendi.

siz flört ederken sana sen benim oğlumu bırakırsın mı dedi?

Evet sen benim oğlumu kullanıp atarsın,üniversite kızısın sen demişti bana.Hatta daha kötülerini,bu davranışları yüzünden 3 tane hat değiştirmek zorunda kaldım.sürekli arıyor yada arattırıyordu.Bunlara rağmen her bayram,kandil aradım hediyeler gönderdim

biliyorum ama garip çekişme gibi bir şey oluyor en iyisi fazla duymamak..doğal olun agresiflik yaparsada duymazlıktan gelin..

Ne ilgisi var,onun yüzü biz evlenince kara çıktı zaten.Çünkü flört etmeye başladığımızdan itibaren bu kız benim oğlumu bırakır diyordu ama bırakmadım,hatta evlendim.

Sen duyduklarını yada yüzüne söylediklerini bile unut, duyma. Bİlmiyorum belki kıskançlık yapıyorlar belki biz kıskançlık yapıyoruz. O silmese unutmasa bile unut. İnan ki herkes yaşamıştır böyle şeyler. Ben kayınvalidem yüzünden eşimle ayrıldım. Kayınvalidemle kavga etmek yerine eşimden ayrılmayı tercih ettim. Gerçi bunda eşimin pasifliği de büyük sebep, annesi biz uyurken odamıza giriyordu adam sen ne yapıyorsun demedi, onlara gittiğimizde oğluna ayrı bana ayrı yatak yapıyordu adam sesini çıkarmadı. Ki bu arada 9 yıl evli kaldım, 9 yıl boyunca böyleydi. En son yazın bana gelmişti, çalışıyorum ben, sabah 07:30 da işbaşı yapıyordum ama gece 3 lere kadar hizmetimi yapıyordum ki 30 yaşında bekar görümcemden benden hizmet bekliyordu. Neyse o tatillerinden sonra evine dönünce herkese gelinde bir tatil yaptım, yediğim önümde yemediğim arkamdaydı, ama gelin kısır çocuğu olmuyor dediğini duydum gerisi mi? 1,5 yıl oldu boşandım ayrı bir şehirde herkesten uzak bir hayat kurdum. Kısır lafı üstüne bile ki hamile kalıp bebeğimi kaybettiğimi de biliyordu kendisi, kendisine bişey demedim. Hatta boşandığımız ben şehirden ayrılınca öğrendiler. Herkes kendine yakışanı yapar. Ben elimden gelen herşeyi yaptım, sıra ayağımdan geleni yapmaya gelmişti ve onu da yaptım gittim. Bana zararı dokunanları da allahdan iyilik gelir kör şeytana havale ettim.

arıyodu alo sen ben oğlumu kullanırsın mı diyodu direkt
hayır şunu anlamaya çalışıyorum daha flörtte bu kadar muhabbeti niye ettiniz
benim arkamdan da konuşmuştur ama ben nişanlılıkta bile duymadım çünkü muhabbetim yoktu öyle çok.evine annemsiz gitmezdimki toplamdada 3 kere gittim evlenene kadar
evlendikten sonra benim oğlumu kimler istedi de vermedim muhabbeti yaptı tabide
ondan öncesini bilmem çünkü evlenene kadar ne yüzgöz olacam merhaba merhabaydı sohbetim
senin durumun bu anlattığınla farklılaştı şimdi
sen bu kaynanayla araya mesafe koy önce
saygı başka herkes sınırlarını bilecek o sınırı da sen belirleyeceksin
flörtte olmamış şimdi o sınırı koy

Kayınvalideler hep böyle oğullarını paylaşmak istemiyorlar.kıskanıyorlar gelinlerinden.güya geliyorlar ama yuvamın evimin huzurunu kaçırıp gidiyorlar.ne var yani problem çıkarmasalar da güzelce ben onları ağırlasam saygı sevgi çerçevesinde olsa her şey ama nerdeee.biz daha iki haftalık evliyken gelmişlerdi.nasıl sinir olmuştum.geleceklerse yapacak bir şey yok eşinin hatırı için katlanacaksın mecburen sevmesen bile saygı göstereceksin.sanki sadece kendileri evlat büyütmüş.biz ağaç kovuğundan çıkmışız.bir iki günde dişini sık canım.allah kolaylık versin.rabbim yardımcın olsun

Angelteacher bak sana ne anlatıcam cnm, moralin düzelsin biraz..

Benim eşimi dedesi-ninesi büyütmüş, anne-babası o henüz 1 yaşına bile gelmeden ayrılmışlar çünkü.
Bizim ilişkimizi bile bilmiyorlardı henüz, memleketlerine ev yaptırıp gittiler.
Sonra biz sözlendik, nişanlandık, sürekli hastalanmaya başladılar. Eşimi zırt pırt memlekete çağırıyorlar, 14 saatlik araba yolculuğu..
Bayram oluyor, oh bir hafta tatilde beraberiz diyorum, bir bakıyorum planlar yapılmış, benimki gidiyor..
Sonra düğün yaklaştı, ninesi "balayına falan gidersen sana hakkım helal değil, deden ameliyat olacak" dedi..
Taa gençliğindne, 50 sene öncesinden dede bir kavgaya karışmış, bacağına kurşun gelmiş.
O kurşunla 50 sene yaşamış, kurşunun varlığından da 15 senedir haberi varmış.
Eeee nasip kısmet bugüneymiş, yani benim düğünden 1 gün sonrasına ameliyat günü alınmış, aklın alıyor mu..

Benimki de tutturdu, ben şimdi dedemi böyle bırakıp balayına nasıl gideyim.
Ha tamam saygı-sevgi bir yere kadar..
Tamam canım, sen bak dedene, ben yalnız giderim tatile, evlilik falan da yatar dedim.
Çok da kararlıydım, tanır beni, çok iyi bilir blöf olsun diye konuşmayacağımı.
Burada derdim balayı falan değil, benim evliliğime saygı duyulmayacak olması..!!
Apar topar planlar yapıldı, balayına gidildi.
Biz balayındayken ameliyat oldu dede..
Olmasaydı, 1 hafta daha bekleyebilirdi, acil bir durum yoktu..
Neyse döndük biz, valizleri kapıya attık, doğru hastaneye..
Her akşam bekle ki koca eve gelecek, tabi hastaneye gidiyordu iş çıkışı. Tamam, buna gerçekten çok anlayış gösterdim.
Sonra iyileşti falan, torunun evine gelmek istedi.
Daha 2 haftalık evliyiz bu arada..
Yemekler hazırladım, k.pederimde kalıyordu dede ve nine. Hep beraber geldiler, dedenin yanında bir bavul. Yatılı gelmişler..
Birkaç gün kaldılar, ama nasıl kalmak..
Nine sürekli altına kaçırıyor.. Ama nasıl kaçırmak.. Bu sebepten doktora götürülmüş, bir hastalık bulunamamış. Doktor demişki, senin tek sorunun çişin gelince tuvalete gitmiyorsun, sıkışana dek bekliyorsun, yolda giderken de işeyerek gidiyorsun.. Bunu eşim söyledi, doktordan kendi kulağıyla duymuş.
Benim yeni gelin evim bir güzel çişe bulandı..
Hani hastalık olsa tamam, ama kadın oturduğu yerde 2 büklüm oluyorda kalkıp wc'ye gitmiyor..
Ne koltuk kaldı, ne halı, her taraf çiş..:44:
Allah yukarıda, tek kelime söylenmedim..
Bu arada ortalıkta havlular buluyorum, anlamıyorum ne olduğunu.
Meğer dede tuvalet kağıdı niyetine havlu kullanırmış, bildiğin el havlusu. onu da işi nerde biterse oraya atıveriyor.
Eşimden ikaz etmesini istedim, sabret dedi.
Daha bir sürü şey oldu, mesela yemek yapıyorum, ki ben bekarken yemek yapan biri değildim. Mesela emek verip dolma yapıyorum ve ne pişirsem 4 kişilik, sanki ev kızı olarak yetiştim, ben ne anlarım 4 kişiye hergün yemek çıkartmaktan ve ayrıca çalışıyorum da..
Dolma pişmemiş, kabak çiğ kalmış yok bilmem ne olmuş, böyle laflar..
En ağırı eşim de uydu onlara, "evet İpekcim pişmemiş yani, yenicek gibi değil".. Ama bir yandan löp löp götürüyorlar.
Ertesi gün k.pederimi aradım..
"babanıza sabrınız kalmadı diye getirip bana bıraktıysanız, buyursun oğlunuz baksın babanıza, ben bir müddet baba evine dönüyorum. Yoksa kırıcı olacağım. Ama eğer birgün siz aynı duruma düşerseniz, torunlarınızın büyüyüp size bakmasını beklersiniz" dedim. Akşam eve döndüğümde ikisi de gitmişti, k.peder gelip almış..
Sonrasında da çok sıkıntı çektirdiler bana. 2 ayda 1 geldiler istanbula, hele ben hamileyken hastalıkları kat kat arttı..Benim ne zaman ultrasunum varsa o gün hastalandılar mesela..
Ama k.pederim çok gelmiştir evime, yemeksiz hiç kaldırmadım. Güleryüzümü hep gösterdim.
Fakat bu kadar yeni evliyken, yeni ameliyat olmuş 80 yaşında bir çifti bana bırakmaları çok ama çok yanlıştı.
Paylaşmak istedim.

Allah bundan sonrasında yüzüne gülsün, iyilerle karşılaştırsın canım.
Kadınına sahip çıkacak bir erkekle inşallah.
Benim de 3 k.validem var, orada burada pinpon topu gibi büyümüş eşim. Bir ihtiyacımız olsa ortalıkta "anası şu" diyeceğin biri yok. Ama onların bir evlada ihtiyacı olunca benimki hepsinin oğlu oluveriyor.

Kızlar ademle havvadan beri süregelen bir olayı tartışıyoruz şu anda. Binlerce yıldır kaynana muhabbeti olmuş, çözümü olsa bunları yazıyor olmazdık. Zavallı havvanın kaynanası olmadığı halde ademi elmayı havva yedirdi denmiş, peki bu laf kimden çıkmış
Kötülükle, fesatlıkla hiçbişey olmaz. Olmuyor, biz mutsuz isek oğulları da mutsuz bunu görmüyorlar, evlilikde gelin sorun çıkarır oluyor. Onun için kimse yüzünden tadınızı kaçırmayın. Sorun eşinizde ise o zaman konu ayrı, ama anne ve babası için dert etmeyin. Duymayın atın arkaya lafları gitsin. Hepinize iyi uykular, kocaman öptüm hepiniz ve kayınvalidelerinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…