- Konu Sahibi angelteacher
-
nişanlıyken limiti aşmayan kaynana mı varmışki.
ben oğlum olurda bigün evlenirse çorbasınıda yaparım ziyaretine de giderim.esir düşmedi ya oğlum evlendi der giderim yani.evlenince niye karışmak oluyor oğluyla ilgilenmesi onu anlamıyorum
Konu sahibi arkadaşım sen sakın alınma, lafım sana değil..
Karnımdaki bebeğimin erkek olduğunu öğrendiğimden beri içimde bir sıkıntı var ki, tarifsiz..
Şimdi bana zırdeli demeyin de, bakın ben şöyle düşünüyorum..
Bir kızım var, Allah ömür verir evlilğini görürsem eğer, damadım mendebur herifin teki bile olsa (ki Rabbim öylesini yazmasın), hiç yoktan starbucks'da buluşur gene buluşur görürüm kızımı. Alo desem kopar gelir, gerekirse kocasının gönlünü yapar beni çağırır, ben iyi olduğum sürece yavrumla aramda damattan veya evlilikten ötürü sınır olmaz gibime geliyor..
Ama oğlan farklı.. Evlenene kadar benim, evlendikten sonra görüş günleri belirleyeceğiz ancak. Misal ben oğlumla başbaşa yarım saat sohbet edemiycem. O bana yalnız gelse gelin diyecek "vay efendim, anana bensiz gittin de beni mi çekiştirdin".. Ne münasebet, evlenene kadar bizim konumuz sen miydin, bekarken yıllarca ne görüştüysek onu görüşcem, sohbet etcem yavrumla.
Ben oğluma gitsem, gelinden resmen müsade alıcam, aman surat yaptı mı, 10 gün önce gitmiştim en son, bi daha gitsem bozulur mu vs..
Ben gidicem, sonra bekliycem ki onlar gelsin bana, ki benim tekrar kapılarını çalmaya yüzüm olsun.. Gelmezlerse kuş gibi bekliycem oğlumu camda..
Herşeyi bırak gün içinde ana-oğulun telefonla görüşmesine bozulan, hesap soran gelinler var..
Oğluma gitsem mecburen gelin hep yanımızda olucak, belki bi özel bişey söyliycem oğluma..
Ama kızımla başbaşa kalabiliriz, mutfakta çay koyarken bile kızımı öpüp koklarım, ama oğlumu nasıl koklıycam evlendikten sonra..
Böyle işte..
İlgilenmekle,karışmayı ayırt ettiğimi umuyorum.Ben kötü niyetli,sürekli vır vır eden birisi değilim,öyle anlaşılmasın.Boş yere de topik açmam,laf olsun diye.Gerçekten korktuğum ve ne nasıl davranacağımı bilmediğim için tavsiyelerinize ihtiyaç duydum.Hepinizin fikirlerine,eleştirilerine saygım var
ne kötü ya okuduklarım...oğlanı evlendirdinmi taaaammaaaammmm
orda bitmiştir
seni kötü kaynana seniiiii
ne taktiklerle evden kapı dışarı edileceğini okuda öğren burdan
Anne olarak haklısınız tabi ki,ben bu duyguları bilemem.sadece kendi ailemde görmediğim için böyle şeyleri ve nişanlıyken kayınvalidem beni çok incittiği için evliliğime birşey olur,eşim üzülür aramızda ki muhabbetten dolayı diye sıkıntı yaşıyorum.Bir örnek vereyim;kayınvalidem beni hiç istemedi saçma sapan mezhep sorunları yüzünden ve bizi ayırmak için yapmadığı kalmadı.Komşularının oğullarına benim tlf numaramı dağıtıp arattı ve küfürler ettirdi.Bunca zorluğa rağmen evlendik biz.Hiç istemeyen insan birden isteyecek değil ya,herşeyi yapabilir düşüncesi beni zor durumda bırakıyorKonu sahibi arkadaşım sen sakın alınma, lafım sana değil..
Karnımdaki bebeğimin erkek olduğunu öğrendiğimden beri içimde bir sıkıntı var ki, tarifsiz..
Şimdi bana zırdeli demeyin de, bakın ben şöyle düşünüyorum..
Bir kızım var, Allah ömür verir evlilğini görürsem eğer, damadım mendebur herifin teki bile olsa (ki Rabbim öylesini yazmasın), hiç yoktan starbucks'da buluşur gene buluşur görürüm kızımı. Alo desem kopar gelir, gerekirse kocasının gönlünü yapar beni çağırır, ben iyi olduğum sürece yavrumla aramda damattan veya evlilikten ötürü sınır olmaz gibime geliyor..
Ama oğlan farklı.. Evlenene kadar benim, evlendikten sonra görüş günleri belirleyeceğiz ancak. Misal ben oğlumla başbaşa yarım saat sohbet edemiycem. O bana yalnız gelse gelin diyecek "vay efendim, anana bensiz gittin de beni mi çekiştirdin".. Ne münasebet, evlenene kadar bizim konumuz sen miydin, bekarken yıllarca ne görüştüysek onu görüşcem, sohbet etcem yavrumla.
Ben oğluma gitsem, gelinden resmen müsade alıcam, aman surat yaptı mı, 10 gün önce gitmiştim en son, bi daha gitsem bozulur mu vs..
Ben gidicem, sonra bekliycem ki onlar gelsin bana, ki benim tekrar kapılarını çalmaya yüzüm olsun.. Gelmezlerse kuş gibi bekliycem oğlumu camda..
Herşeyi bırak gün içinde ana-oğulun telefonla görüşmesine bozulan, hesap soran gelinler var..
Oğluma gitsem mecburen gelin hep yanımızda olucak, belki bi özel bişey söyliycem oğluma..
Ama kızımla başbaşa kalabiliriz, mutfakta çay koyarken bile kızımı öpüp koklarım, ama oğlumu nasıl koklıycam evlendikten sonra..
Böyle işte..
bunlar nasıl taktiktir.oskarlık oyunculukmu sergilenecek kaynanaya ne kadar önemseyip abartıyosunuz ya
yemeğine direk zehir koyun bukadar oyuna gerek kalmaz yaniiiii
eden bulur diye bir laf var hiç duymadınız mı?
ne kötü ya okuduklarım...
kayınvalidem 10 günlük evliyken geldi ve gerçekten memnun etmeye çalıştım pervane gibi döndüm peşinde her şeyimi inceledi memnun kalmadı..nurlar içinde yatsın.. oğluna kimseyi layık göremiyordur herkezin evladı kıymetlisi ne emeklerle yetişiyo onlar...sen diye bir şey kalmıyor artık varsa yoksa evladın.....
ne silahından bahsediyorsunuz siz allah aşkına üçüncü dünya savaşımı başlıycak..kaynananın ettiği lafa sinirden deli olurken, eşimize derdimizi anlatamayıp kötü olmamak için susuyorken, sokaktaki biri yapsa bir daha yüzüne bakmayacakken kaynanamız yapınca sineye çekerken yada eşimiz kırılmasın diye ona yansıtmamak için rol yapıyorken hatta daha dün tanıdığımız birine "anne" diyorken rol kesmiyormuyuz aslında? haklısın ozaman kimse bizi oskara aday göstermiyor ama cici gelin rolü yapan kadınlara kocaları oskar veriyor yere göğe koyamıyorsa ben oskarı almayı tercih ederim...
ayrıca mesajıma da bir ekleme yapmıştım ama konu hızlı ilerlediğinden görünmedi sanırım, bu abartılı ilgiyi göster kaynana düşündüğün gibi çıkmazsa ilgin hakedilmiş güzel bir ilgi olduğuyla kalır diyorum, kimse kırılmaz üzülmez hatta memmun kalır ama kaynana korktuğun gibi çıkarsa da kendi silahı elinde patlar diyorum...
benim çocuğum hastaysa kız olsun erkek olsun evine gider bakarım
yeni evlinin evine gitmek ayıbı hastalık durumunda ortadan kalkar benim için
gripli gripli birbirine bulaştırmazlar iyi olur
bu iyiliğimi de unutmazlar
ben nasıl iyi oldum kayınvalidemle anlatayım zihnimdeki tüm olumsuz düşünceleri sildim ve objektif yaklaşmaya çalıştım..siz buradaki bazı önerileri dinlerseniz baştan kaybedersiniz.Anne olarak haklısınız tabi ki,ben bu duyguları bilemem.sadece kendi ailemde görmediğim için böyle şeyleri ve nişanlıyken kayınvalidem beni çok incittiği için evliliğime birşey olur,eşim üzülür aramızda ki muhabbetten dolayı diye sıkıntı yaşıyorum.Bir örnek vereyim;kayınvalidem beni hiç istemedi saçma sapan mezhep sorunları yüzünden ve bizi ayırmak için yapmadığı kalmadı.Komşularının oğullarına benim tlf numaramı dağıtıp arattı ve küfürler ettirdi.Bunca zorluğa rağmen evlendik biz.Hiç istemeyen insan birden isteyecek değil ya,herşeyi yapabilir düşüncesi beni zor durumda bırakıyor
kaynananın ettiği lafa sinirden deli olurken, eşimize derdimizi anlatamayıp kötü olmamak için susuyorken, sokaktaki biri yapsa bir daha yüzüne bakmayacakken kaynanamız yapınca sineye çekerken yada eşimiz kırılmasın diye ona yansıtmamak için rol yapıyorken hatta daha dün tanıdığımız birine "anne" diyorken rol kesmiyormuyuz aslında? haklısın ozaman kimse bizi oskara aday göstermiyor ama cici gelin rolü yapan kadınlara kocaları oskar veriyor yere göğe koyamıyorsa ben oskarı almayı tercih ederim...
ayrıca mesajıma da bir ekleme yapmıştım ama konu hızlı ilerlediğinden görünmedi sanırım, bu abartılı ilgiyi göster kaynana düşündüğün gibi çıkmazsa ilgin hakedilmiş güzel bir ilgi olduğuyla kalır diyorum, kimse kırılmaz üzülmez hatta memmun kalır ama kaynana korktuğun gibi çıkarsa da kendi silahı elinde patlar diyorum...
benim kayınvalidem 65 yaşındaydı ve çok jenerasyon farkı vardı sert mizaçlıydı kendi zorluklarla kazanmıi evlatlarına bakmış...beni sevmeside 4 yılı bulmuştu...Oğlu ilk defa grip olmuyordur herhalde ama arkadaşlar hepinizin oğlu var galiba ve kendinizi kayınvalide nazarında görüyorsunuz ama siz de gelinsiniz aynı zamanda.Kayınvalidenizle sorun yaşamamış olabilirsiniz ya da benim ki gibi değildir onu bilemem.Hepinizin tavsiyeleri ve eleştirileri benim için önemli
Oğlu ilk defa grip olmuyordur herhalde ama arkadaşlar hepinizin oğlu var galiba ve kendinizi kayınvalide nazarında görüyorsunuz ama siz de gelinsiniz aynı zamanda.Kayınvalidenizle sorun yaşamamış olabilirsiniz ya da benim ki gibi değildir onu bilemem.Hepinizin tavsiyeleri ve eleştirileri benim için önemli
kaynanaya sabretmek eşimizin annesi olduğu için anne demek başka bişey
ince gecelik giyip eşine annen evde olmaz demek başka bişey
birinde amaç kalp kırmamak
diğerinde amaç binbir oyunla evden göndermek
hoş değil bence
allah aşkına görmüyormusunuz kadın direk oğluna telefon etmiş karın beni davet etmedi, alay eder gibi çorba tarifi istedi diye oğluna gelinini şikayet etmiş, bunu yaparken oğlum gider gelinle bu laf yüzünden kavga ederse huzuru kaçarsa diye hiç düşünmüş müdür size? bunu yapmaya hakkı var mı? bu davranız iyi niyetli bişey mi? grip dediğin 1 haftada iyileşen hastalık samimi bir insan özledim gelicem görücem der bahane bulmak uydurmak neyin nesi ozaman... zaten gelini baştan istememiş telefon numarasını elaleme dağıtıp kızı aratmış dolaplar çevirmiş vs.. şimdi bu kadın eve gelecekken gardını almak gerekmez mi?ne silahından bahsediyorsunuz siz allah aşkına üçüncü dünya savaşımı başlıycak..
ben önceki konularda yazmıştım çocuğum yok
vicdanımın sesini dinliyorum
bide ilahi adalete çok inanırım
bana bunları söyleten bu ikisi
ha bide oğlum olursa diye korkmuyor değilim yani
Ben eşime annen gelmesin diyemem veya annesine karşı onu dolduramam.Çünkü o benim hayat arkadaşım ve onun kalbinin kırılması beni yer bitirir.Zaten eşimi düşünmesem zaten kayınvalidemle anlaşamıyorum bir iki laf söyleyeyim bir daha gelmesin der ve öyle davranırdım.O zamanda eşimle aramızda ki saygı zedelenir ve o da benim aileme karşı eskisi gibi olamazdı.Bunları düşündüğüm için bu topiği açtım.Çünkü onu çok seviyorum ve üzülmesine asla dayanamam
Ben eşime annen gelmesin diyemem veya annesine karşı onu dolduramam.Çünkü o benim hayat arkadaşım ve onun kalbinin kırılması beni yer bitirir.Zaten eşimi düşünmesem zaten kayınvalidemle anlaşamıyorum bir iki laf söyleyeyim bir daha gelmesin der ve öyle davranırdım.O zamanda eşimle aramızda ki saygı zedelenir ve o da benim aileme karşı eskisi gibi olamazdı.Bunları düşündüğüm için bu topiği açtım.Çünkü onu çok seviyorum ve üzülmesine asla dayanamam
evet kötülük yapmış gelinine yaşlıdır cahildir...ama gardını alma fikri yanlış önemli olan onu utandırmak...allah aşkına görmüyormusunuz kadın direk oğluna telefon etmiş karın beni davet etmedi, alay eder gibi çorba tarifi istedi diye oğluna gelinini şikayet etmiş, bunu yaparken oğlum gider gelinle bu laf yüzünden kavga ederse huzuru kaçarsa diye hiç düşünmüş müdür size? bunu yapmaya hakkı var mı? bu davranız iyi niyetli bişey mi? grip dediğin 1 haftada iyileşen hastalık samimi bir insan özledim gelicem görücem der bahane bulmak uydurmak neyin nesi ozaman... zaten gelini baştan istememiş telefon numarasını elaleme dağıtıp kızı aratmış dolaplar çevirmiş vs.. şimdi bu kadın eve gelecekken gardını almak gerekmez mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?