Kayınvalidem yaptı yapacağını

İlgilenmekle,karışmayı ayırt ettiğimi umuyorum.Ben kötü niyetli,sürekli vır vır eden birisi değilim,öyle anlaşılmasın.Boş yere de topik açmam,laf olsun diye.Gerçekten korktuğum ve ne nasıl davranacağımı bilmediğim için tavsiyelerinize ihtiyaç duydum.Hepinizin fikirlerine,eleştirilerine saygım var

oğlanı evlendirdinmi taaaammaaaammmm
orda bitmiştir
seni kötü kaynana seniiiii
ne taktiklerle evden kapı dışarı edileceğini okuda öğren burdan

benim çocuğum hastaysa kız olsun erkek olsun evine gider bakarım

yeni evlinin evine gitmek ayıbı hastalık durumunda ortadan kalkar benim için

gripli gripli birbirine bulaştırmazlar iyi olur

bu iyiliğimi de unutmazlar

oğlanı evlendirdinmi taaaammaaaammmm
orda bitmiştir
seni kötü kaynana seniiiii
ne taktiklerle evden kapı dışarı edileceğini okuda öğren burdan
ne kötü ya okuduklarım...
kayınvalidem 10 günlük evliyken geldi ve gerçekten memnun etmeye çalıştım pervane gibi döndüm peşinde her şeyimi inceledi memnun kalmadı..nurlar içinde yatsın.. oğluna kimseyi layık göremiyordur herkezin evladı kıymetlisi ne emeklerle yetişiyo onlar...sen diye bir şey kalmıyor artık varsa yoksa evladın.....

Anne olarak haklısınız tabi ki,ben bu duyguları bilemem.sadece kendi ailemde görmediğim için böyle şeyleri ve nişanlıyken kayınvalidem beni çok incittiği için evliliğime birşey olur,eşim üzülür aramızda ki muhabbetten dolayı diye sıkıntı yaşıyorum.Bir örnek vereyim;kayınvalidem beni hiç istemedi saçma sapan mezhep sorunları yüzünden ve bizi ayırmak için yapmadığı kalmadı.Komşularının oğullarına benim tlf numaramı dağıtıp arattı ve küfürler ettirdi.Bunca zorluğa rağmen evlendik biz.Hiç istemeyen insan birden isteyecek değil ya,herşeyi yapabilir düşüncesi beni zor durumda bırakıyor

bunlar nasıl taktiktir.oskarlık oyunculukmu sergilenecek kaynanaya ne kadar önemseyip abartıyosunuz ya

yemeğine direk zehir koyun bukadar oyuna gerek kalmaz yaniiiii

eden bulur diye bir laf var hiç duymadınız mı?

kaynananın ettiği lafa sinirden deli olurken, eşimize derdimizi anlatamayıp kötü olmamak için susuyorken, sokaktaki biri yapsa bir daha yüzüne bakmayacakken kaynanamız yapınca sineye çekerken yada eşimiz kırılmasın diye ona yansıtmamak için rol yapıyorken hatta daha dün tanıdığımız birine "anne" diyorken rol kesmiyormuyuz aslında? haklısın ozaman kimse bizi oskara aday göstermiyor ama cici gelin rolü yapan kadınlara kocaları oskar veriyor yere göğe koyamıyorsa ben oskarı almayı tercih ederim...
ayrıca mesajıma da bir ekleme yapmıştım ama konu hızlı ilerlediğinden görünmedi sanırım, bu abartılı ilgiyi göster kaynana düşündüğün gibi çıkmazsa ilgin hakedilmiş güzel bir ilgi olduğuyla kalır diyorum, kimse kırılmaz üzülmez hatta memmun kalır ama kaynana korktuğun gibi çıkarsa da kendi silahı elinde patlar diyorum...

evet.ölümlü kalımlı üç günlük dünya

yeni evliyken bende çok gittim evine her hafta sonu.napıyım kavgamı ediyim idare ettim ozamanlar.

değmez kalp kırmaya

ne silahından bahsediyorsunuz siz allah aşkına üçüncü dünya savaşımı başlıycak..

Oğlu ilk defa grip olmuyordur herhalde ama arkadaşlar hepinizin oğlu var galiba ve kendinizi kayınvalide nazarında görüyorsunuz ama siz de gelinsiniz aynı zamanda.Kayınvalidenizle sorun yaşamamış olabilirsiniz ya da benim ki gibi değildir onu bilemem.Hepinizin tavsiyeleri ve eleştirileri benim için önemli

ben nasıl iyi oldum kayınvalidemle anlatayım zihnimdeki tüm olumsuz düşünceleri sildim ve objektif yaklaşmaya çalıştım..siz buradaki bazı önerileri dinlerseniz baştan kaybedersiniz.
empati yapın kendinizi onun yerine koyun..bildiğiniz bir şeyse bile ona sorun fikrini böyle şeyleri sever yaşlılar yemekte ne istersin diye sorun..sonra çay demleyin onun ilgisini çeken konulardan bahsedin...kndinizi sevdirin yani..içinizden geliyorsa tabii...

kaynanaya sabretmek eşimizin annesi olduğu için anne demek başka bişey

ince gecelik giyip eşine annen evde olmaz demek başka bişey

birinde amaç kalp kırmamak

diğerinde amaç binbir oyunla evden göndermek

hoş değil bence

benim kayınvalidem 65 yaşındaydı ve çok jenerasyon farkı vardı sert mizaçlıydı kendi zorluklarla kazanmıi evlatlarına bakmış...beni sevmeside 4 yılı bulmuştu...

ben önceki konularda yazmıştım çocuğum yok

vicdanımın sesini dinliyorum
bide ilahi adalete çok inanırım

bana bunları söyleten bu ikisi

ha bide oğlum olursa diye korkmuyor değilim yani

Ben eşime annen gelmesin diyemem veya annesine karşı onu dolduramam.Çünkü o benim hayat arkadaşım ve onun kalbinin kırılması beni yer bitirir.Zaten eşimi düşünmesem zaten kayınvalidemle anlaşamıyorum bir iki laf söyleyeyim bir daha gelmesin der ve öyle davranırdım.O zamanda eşimle aramızda ki saygı zedelenir ve o da benim aileme karşı eskisi gibi olamazdı.Bunları düşündüğüm için bu topiği açtım.Çünkü onu çok seviyorum ve üzülmesine asla dayanamam

ne silahından bahsediyorsunuz siz allah aşkına üçüncü dünya savaşımı başlıycak..
allah aşkına görmüyormusunuz kadın direk oğluna telefon etmiş karın beni davet etmedi, alay eder gibi çorba tarifi istedi diye oğluna gelinini şikayet etmiş, bunu yaparken oğlum gider gelinle bu laf yüzünden kavga ederse huzuru kaçarsa diye hiç düşünmüş müdür size? bunu yapmaya hakkı var mı? bu davranız iyi niyetli bişey mi? grip dediğin 1 haftada iyileşen hastalık samimi bir insan özledim gelicem görücem der bahane bulmak uydurmak neyin nesi ozaman... zaten gelini baştan istememiş telefon numarasını elaleme dağıtıp kızı aratmış dolaplar çevirmiş vs.. şimdi bu kadın eve gelecekken gardını almak gerekmez mi?

ben önceki konularda yazmıştım çocuğum yok

vicdanımın sesini dinliyorum
bide ilahi adalete çok inanırım

bana bunları söyleten bu ikisi

ha bide oğlum olursa diye korkmuyor değilim yani

İlahi adalete ben de inanıyorum ve birgün yerini bulacağını düşünüyorum,kayınvalidemin bana yaptıkları açısından nişanlıyken tabi.Belki onun için ilahi adalet yerini bulmuştur evlendiğimiz için bilemem.

Eşinin annesine bu kadar dolmuşsan muhakkak arkasında nedenleri olduğunu tahmin ettim zaten.
Nişanlılıkta sizi ayırmak için elindne geleni yapmışi olsa bile, çok şükür başaramamış. Ama bu sebepten dolayı oğlu ona tepkili değll. Dolayısıyla snein tepkili davranışlarını asla tolere etmez. En iyisi sende kendini boşuna doldurma.

Sen alttan alırsan eşin annesinin olumsuz tavırlarını (ki umarım olmaz öyle tavırlar) daha net görür.
Sen sürekli eşine karşı annesi hakkında bikbik edersen, emin ol (aslında öyle düşünsün düşünmesin) vicdanen onu savunacaktır. Çünkü sen hep yanındasın bundan sonra, ama annesi öyle değil.

K.valideni senin evine gelmeyecek şekilde küstürürsen, emin ol eşinin huzurunu kaçırmış olursun, asla ne mutlu olabilir ne de seni mutlu edebilir.
Zaten aynı şehirde değilsiniz madem, geldiğinde birkaç gün yatmasına da sabret ve ne olursa olsun bugünler geçici diyerek tolere et. O değilse de, eşim hak ediyor bunu diye düşün.
Sürekli k.valide ile yaşamak zorunda olanlar var,düşünsene onları..

canım aklın yolu birdir
bu söylediklerine sonuna kadar katılıyorum

önceki yazdıklarım genel anlamda kaynana-gelin ilişkisi konusundaki fikirlerimdi.
seni ve kayınvalideni tanımadan zaten direkt seni hedef alan bişey yazmam mümkün değil

zaten herşey eşlerimiz için değil mi?
onları sevdiğimiz için sokakta biri yapsa yüzüne bakmayacağımız kadınlara anne demiyor muyuz saygı göstermiyor muyuz

evet kötülük yapmış gelinine yaşlıdır cahildir...ama gardını alma fikri yanlış önemli olan onu utandırmak...
dinimizde gardını al diye birşey varmı..sana taş atana ekmek uzat sözü var ama...
ilahi adalet dönüp dolaşıp hak yerini bulucaktır...
konu sahibi arkadaş gerçekten değer verdiği bir misafiri gelmiş gibi davranırsa allah bunu görüp takdirini yapıcaktır...
yuva kolay kurulmuyor 9yıllık evliliğimde çok zorluklar gördüm ama olumlu düşündüm hep allah biliyor mutlu bir yaşamım var şimdi...

Şaka bir yana da mirkanın yorumlarına kulak ver derim. Eşin askeri okulda okumuş küçük yaşlardan beri evden uzak, hastalanmıştır daha önce ama annesinin yanında olma imkanı yoktu. Şimdi imkanı var ve kadın yanında olmak istiyor. Belki neden benim annem böyle yapmıyor diyeceksin, her insanın yapısı farklıdır, belki de erkek annesi olmak farklıdır bilmiyorum. Ama sen kalbini biraz ferah tut. Kimse kimseyi sevmek zorunda değildir ama herkes birbirine saygı göstermek zorundadır. Sen küçüklüğünü saygını yap, anlayacağını düşünüyorum kayınvalidenin. Anlamasa bile en azından eşinle aranızda sorun olmasan neden olma. Eşimle ayrılığımızdaki en büyük neden annesi olduğu halde ben annesine hiç bişey demedim ki o bana seni oğlumdan çatır çatır boşatacağım diye bağırdığı halde bile. Ondan sonra da evime geldi, gene hazırlığımı yaptım, saygımı gösterdim. Benim eşimin annesine bişey söylemeye hakkım yok, söylenecek söz varsa eşim söylemeli diye düşündüm hep. Pişman da değilim. Herkes kendine yakışanı yapar. Sen de kendine yakışanı yap. Dürüst ve saygılı ol, oyuna, alavere dalavereye geek yok. Gelen senin annen olsa idi nasıl hazırlanırsan öyle hazırlan. İnan sevmese bile seni senin ona gösterdiğin kadar saygı gösterecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…