- Konu Sahibi angelteacher
-
arıyodu alo sen ben oğlumu kullanırsın mı diyodu direkt
hayır şunu anlamaya çalışıyorum daha flörtte bu kadar muhabbeti niye ettiniz
benim arkamdan da konuşmuştur ama ben nişanlılıkta bile duymadım çünkü muhabbetim yoktu öyle çok.evine annemsiz gitmezdimki toplamdada 3 kere gittim evlenene kadar
evlendikten sonra benim oğlumu kimler istedi de vermedim muhabbeti yaptı tabide
ondan öncesini bilmem çünkü evlenene kadar ne yüzgöz olacam merhaba merhabaydı sohbetim
senin durumun bu anlattığınla farklılaştı şimdi
sen bu kaynanayla araya mesafe koy önce
saygı başka herkes sınırlarını bilecek o sınırı da sen belirleyeceksin
flörtte olmamış şimdi o sınırı koy
Şöyle anlatayım biz eşimin ailesiyle farklı kültürlerde insanlarız.Gelenek,görenek,mezhep,herşeyimiz farklı ama benim ailem hiç sorun etmedi bunları.Biz yeni flört etmeye başladığımızda bir defa tanışmaya götürdü evlerine eşim o kadar.Nişanlanana kadar bir daha gitmedim.Beni istememesinin en önemli sebebi kendi ablasının kızını eşime almak istemesiydi,yıllarca bunun hayalini kurmuş.Gelinim ablamın kızı olacak,ev hanımı olacak ben de evlendiklerinde yanlarına gider otururum,ben idare ederim demiş hep.Baktı ben onun istediği gibi bir gelin adayı değilim,beni yıldırmak için herşeyi yaptı,her lafı söyledi.O beni arayıp hakaret ettiğinde bile inanın tek bir laf bile etmedim.Sadece eşimi aradım bak annen aradı bana bunları söyledi haberin olsun,sen bil herşeyi dedim o kadar.O benimle mesafesini korumadı,benim koruduğum mesafede umurunda olmadı açıkçası.
Şöyle anlatayım biz eşimin ailesiyle farklı kültürlerde insanlarız.Gelenek,görenek,mezhep,herşeyimiz farklı ama benim ailem hiç sorun etmedi bunları.Biz yeni flört etmeye başladığımızda bir defa tanışmaya götürdü evlerine eşim o kadar.Nişanlanana kadar bir daha gitmedim.Beni istememesinin en önemli sebebi kendi ablasının kızını eşime almak istemesiydi,yıllarca bunun hayalini kurmuş.Gelinim ablamın kızı olacak,ev hanımı olacak ben de evlendiklerinde yanlarına gider otururum,ben idare ederim demiş hep.Baktı ben onun istediği gibi bir gelin adayı değilim,beni yıldırmak için herşeyi yaptı,her lafı söyledi.O beni arayıp hakaret ettiğinde bile inanın tek bir laf bile etmedim.Sadece eşimi aradım bak annen aradı bana bunları söyledi haberin olsun,sen bil herşeyi dedim o kadar.O benimle mesafesini korumadı,benim koruduğum mesafede umurunda olmadı açıkçası.
Canım sabrını ayakta alkışlıyorum gerçekten.Allah mutluluğunu daim etsin ve bir daha aynı şeyleri yaşatmazlar umarım.tabi ki tek sıkıntılı ben değilim.benim de kayınvalidemle k.pederim ayrılmışlar zamanında eşim zaten hep askeri okulda,mezun olunca da kışlada.Çok zorluk çekmiş,göreve başladıktan sonra da her isteklerini yapmış ki,eşimi de dayıları büyütmüş aslında.Angelteacher bak sana ne anlatıcam cnm, moralin düzelsin biraz..
Benim eşimi dedesi-ninesi büyütmüş, anne-babası o henüz 1 yaşına bile gelmeden ayrılmışlar çünkü.
Bizim ilişkimizi bile bilmiyorlardı henüz, memleketlerine ev yaptırıp gittiler.
Sonra biz sözlendik, nişanlandık, sürekli hastalanmaya başladılar. Eşimi zırt pırt memlekete çağırıyorlar, 14 saatlik araba yolculuğu..
Bayram oluyor, oh bir hafta tatilde beraberiz diyorum, bir bakıyorum planlar yapılmış, benimki gidiyor..
Sonra düğün yaklaştı, ninesi "balayına falan gidersen sana hakkım helal değil, deden ameliyat olacak" dedi..
Taa gençliğindne, 50 sene öncesinden dede bir kavgaya karışmış, bacağına kurşun gelmiş.
O kurşunla 50 sene yaşamış, kurşunun varlığından da 15 senedir haberi varmış.
Eeee nasip kısmet bugüneymiş, yani benim düğünden 1 gün sonrasına ameliyat günü alınmış, aklın alıyor mu..
Benimki de tutturdu, ben şimdi dedemi böyle bırakıp balayına nasıl gideyim.
Ha tamam saygı-sevgi bir yere kadar..
Tamam canım, sen bak dedene, ben yalnız giderim tatile, evlilik falan da yatar dedim.
Çok da kararlıydım, tanır beni, çok iyi bilir blöf olsun diye konuşmayacağımı.
Burada derdim balayı falan değil, benim evliliğime saygı duyulmayacak olması..!!
Apar topar planlar yapıldı, balayına gidildi.
Biz balayındayken ameliyat oldu dede..
Olmasaydı, 1 hafta daha bekleyebilirdi, acil bir durum yoktu..
Neyse döndük biz, valizleri kapıya attık, doğru hastaneye..
Her akşam bekle ki koca eve gelecek, tabi hastaneye gidiyordu iş çıkışı. Tamam, buna gerçekten çok anlayış gösterdim.
Sonra iyileşti falan, torunun evine gelmek istedi.
Daha 2 haftalık evliyiz bu arada..
Yemekler hazırladım, k.pederimde kalıyordu dede ve nine. Hep beraber geldiler, dedenin yanında bir bavul. Yatılı gelmişler..
Birkaç gün kaldılar, ama nasıl kalmak..
Nine sürekli altına kaçırıyor.. Ama nasıl kaçırmak.. Bu sebepten doktora götürülmüş, bir hastalık bulunamamış. Doktor demişki, senin tek sorunun çişin gelince tuvalete gitmiyorsun, sıkışana dek bekliyorsun, yolda giderken de işeyerek gidiyorsun.. Bunu eşim söyledi, doktordan kendi kulağıyla duymuş.
Benim yeni gelin evim bir güzel çişe bulandı..
Hani hastalık olsa tamam, ama kadın oturduğu yerde 2 büklüm oluyorda kalkıp wc'ye gitmiyor..
Ne koltuk kaldı, ne halı, her taraf çiş..:44:
Allah yukarıda, tek kelime söylenmedim..
Bu arada ortalıkta havlular buluyorum, anlamıyorum ne olduğunu.
Meğer dede tuvalet kağıdı niyetine havlu kullanırmış, bildiğin el havlusu. onu da işi nerde biterse oraya atıveriyor.
Eşimden ikaz etmesini istedim, sabret dedi.
Daha bir sürü şey oldu, mesela yemek yapıyorum, ki ben bekarken yemek yapan biri değildim. Mesela emek verip dolma yapıyorum ve ne pişirsem 4 kişilik, sanki ev kızı olarak yetiştim, ben ne anlarım 4 kişiye hergün yemek çıkartmaktan ve ayrıca çalışıyorum da..
Dolma pişmemiş, kabak çiğ kalmış yok bilmem ne olmuş, böyle laflar..
En ağırı eşim de uydu onlara, "evet İpekcim pişmemiş yani, yenicek gibi değil".. Ama bir yandan löp löp götürüyorlar.
Ertesi gün k.pederimi aradım..
"babanıza sabrınız kalmadı diye getirip bana bıraktıysanız, buyursun oğlunuz baksın babanıza, ben bir müddet baba evine dönüyorum. Yoksa kırıcı olacağım. Ama eğer birgün siz aynı duruma düşerseniz, torunlarınızın büyüyüp size bakmasını beklersiniz" dedim. Akşam eve döndüğümde ikisi de gitmişti, k.peder gelip almış..
Sonrasında da çok sıkıntı çektirdiler bana. 2 ayda 1 geldiler istanbula, hele ben hamileyken hastalıkları kat kat arttı..Benim ne zaman ultrasunum varsa o gün hastalandılar mesela..
Ama k.pederim çok gelmiştir evime, yemeksiz hiç kaldırmadım. Güleryüzümü hep gösterdim.
Fakat bu kadar yeni evliyken, yeni ameliyat olmuş 80 yaşında bir çifti bana bırakmaları çok ama çok yanlıştı.
Paylaşmak istedim.
demiş diyosun
dedi mi demiş mi
varsa eğer k.validenle aranızda şu laf taşıyan zat-ı muhteremi kendinden uzaklaştır
dinleme
eğer bunları da direkt k.validen yüzüne söylüyorsa eşini al karşına konuş bidaha annenden benim onurumu haysiyetimi kırıcı bişey duyarsam suçlusu sensin de ana-oğul aralarında halletsinler bu k.validenin patavatsızlığını
sen yüz göz olma çünkü k.validen sana karşı aşırı rahat.oğlunu şimartması gelmesi gitmesi başka, bide sana kullanırsın oğlumu gibi çirkin ithamlarda bulunması başka bişey
sizin şansınız uzakta olmanız aynı evde yada aynı şehirde olsanız düşünsenizne,siz onları sık sık yanlız bırakın ve umursamayın..Düzeltiyorum demiş değil dedi bana bizzat.Arada kimse yok zaten ihtiyaç duymaz birilerine.Eşim bana çok düşkündür ama annesine de çok düşkün ne kadar söylemesede.Ninalıyken defalarca konuştum eşimle uyardı ama değişen birşey olmadı.Hep aynı lafları söyledi.Yüz göz olmak en son istediğim şey çünkü hem eşim için hem de benim ailem bu olanların hiçbirisini bilmiyor.Duymasınlar diye
Düzeltiyorum demiş değil dedi bana bizzat.Arada kimse yok zaten ihtiyaç duymaz birilerine.Eşim bana çok düşkündür ama annesine de çok düşkün ne kadar söylemesede.Ninalıyken defalarca konuştum eşimle uyardı ama değişen birşey olmadı.Hep aynı lafları söyledi.Yüz göz olmak en son istediğim şey çünkü hem eşim için hem de benim ailem bu olanların hiçbirisini bilmiyor.Duymasınlar diye
vallahi rkadaşlar bir şeyleri halletmesi için eşinizin müdahalesini baklerseniz çok beklersiniz...öyle erkeklerde vardır mutlaka...erkeklerde arada kalıyor ikisinide kıramaz biri annesi biri eşi...bir anası arıyo bir hanımı...
vallahi rkadaşlar bir şeyleri halletmesi için eşinizin müdahalesini baklerseniz çok beklersiniz...öyle erkeklerde vardır mutlaka...erkeklerde arada kalıyor ikisinide kıramaz biri annesi biri eşi...bir anası arıyo bir hanımı...
evet bir kez eşim beni destekleyen bir şey söylemişti rahmetlik nurlar içinde yatsın öfkeden deliye dönmüştü....Yok ben eşimden beklemiyorum bu konuda pek birşey.Çünkü konuşsada annesiyle,çözüme ulaşacağını düşünmüyorum.
bunun düşkünlükle alakası yokki.kimki patavatsızca bir laf eder eşin ona müdahale edecek kırmadan dökmeden.bu durumda sen madursun. annesi hangi dilden anlıyosa susturacak bir şekilde.zaten senin durumunda ben anlıyorumki eşin hatalı.çekmiş kendini geriye siz sinir savaşına girmişsiniz.bu böyle olmaz.annesini seven adam olaylara müdahale eder.kaldı ki bu laflar müdahale edilmesi gereken laflar.sen onun annesine şunu söyle bunu yap diyemezsin.oda senin annene diyemez.herkes kendi annesinin hatasını bişekilde düzeltmeli ki eşler k.valideyle bu duruma düşmesin.
çok hoşsun canım ya..aman ben artık kimseden hiçbir şey beklemiyorum..bana k.validem sen oğlumu kullanıp atarsın derse ki bu çok ağır bir laf ben eşimin beni savunmasını beklerim.kendini geriye çekerse beni unutsunlar valla.
oğlunu da götürsün kullanmışımya kürtaj yaptırsın tövbe tövbe:85:
madem sevdin evlendin arkadaşım asıl şimdi sevginiz sınanacak asıl bundan sonra evliliğin üstesinden gelip gelemeyeceyiniz belli olacak...dostoyevskinin bir sözü varBiz bu olayları yaşarken eşim şırnak'ta görev yapıyordu ve sürekli operasyondaydı.Birisini söylesem diğerini söyleyemiyordum,çünkü onun orada morale ihtiyacı vardı.Anlattığım zamanda arıyordu annesini uyarıyordu,izinlerinde yanına gitmiyordu yapmasın böyle şeyler diye ama bir faydası olmadı.Zar zor benim aileme hissettirmeden düğün yaptık.Malesef eşim hatalarını düzeltemedi annesinin...
bana k.validem sen oğlumu kullanıp atarsın derse ki bu çok ağır bir laf ben eşimin beni savunmasını beklerim.kendini geriye çekerse beni unutsunlar valla.
oğlunu da götürsün kullanmışımya kürtaj yaptırsın tövbe tövbe:85:
madem sevdin evlendin arkadaşım asıl şimdi sevginiz sınanacak asıl bundan sonra evliliğin üstesinden gelip gelemeyeceyiniz belli olacak...dostoyevskinin bir sözü var
insanlar dünyaya sadece mutlu olmak için gelmemiştir...evet dünya toz pembe değil...seviyorsun sevdiğinle evlendin bunun bir bedeli var ..hayat kolay değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?