Kayınvalidem yaptı yapacağını

canım korkma kendini kasma
oluruna bırak herşeyi
bu tip şeyleri düşünü canını sıkma daha yeni evlisin
tadını cıkar

Sağol canım,atlatayım şu 2 günü de kimse kırılmadan,üzülmeden yeter.zaten doğuya tayinimz çıkacak,1 yıl var daha ama.Ondan sonra daha rahat olurum,oraya gelecek hali yok

Yeni evliyiz diye korkuyorum canım.Çünkü birşey nasıl başlarsa öyle devam eder

ben kaynanmın yaptıklarına sabrederek önemsemeyerek bazende dediğim gibi gülüp geçerek evimin kontrolünün bende olduğunu, ne yaparsa yapsın huzurumun kaçmayacağını ondan korkmadığımı, evimin düzenini kimsenin bozamayacağını bildiğimi gösterdim.

hemde hiçbişey yapmayarak gösterdim.

mesela bir örnek veriyim.benim kaynanam kocası tarafından aşırı dercede şımartılmıştır.her dediğim olmuyor diye bayıldığında bile başına gidip ayılttım vay sen numaradan bayıldın şöyle böyle lafını etseydim surat etseydim etkilenseydim taktiği işe yarayacaktı en önemliside huzurum bozulacaktı ve o huyunu bıraktı bayılmıyo artık.bakın bu topiklik meselemi değilmi şimdi siz söyleyin.açardım bi konu ayıldı bayıldı şunu etti bunu etti.ama benim için bitmiş bir mesele oldu.

yanlış anlamayın şurda dertleşiyoruz tabi sizler yazın ama kendinizi yıpratmayın üzmeyin böyle meseleler için diye söylüyorum bunları.gülmek için yazalım şuraya bakın konular nasıl kendiliğinden çözülüp herşey hallolacak sihirli değnek değmiş gibi

"gelince kesin laf sokacak bana" diye daha şimdiden kendi kendini dodlurursan, k.validen laf sokmasa bile sen bişeylerden alınırsın bence..
Aşağı yukarı 1 aylık evlisiniz, oğluda şiddetli grip olduysa kadın gelip görmek istemiş olabilir, isteyebilir. Yeni evli çiftin evinde rahatsızlık verecek kadar kalmayacağını, oğlunu görüp gitme niyetinde olabileceğini de düşün, ki aşağı yukarı böyle ifade etmiş derdini.

"benim çorbamı içmeden iyileşmez" derken çorba bahane, asıl oğlunu merak etmiş, görmek istemiş. Ama yeni evli olduğunuz için senden davet beklemiş bence. Sen çorba tarifi sorunca da hayal kırıklığı yaşamış anlaşılan. Oysa "yavrum çok meraklandım, kısa bir ziyaret yapsam müsaitseniz" dese sen de daha empatik yaklaşabilirdin.

Gelsin, oğlunu görsün. Neticede evet siz yeni evlisiniz, ama o da oğlundan daha 22 gün evvel ayrıldı galiba değil mi, bekarken birlikte yaşıyor idiyseler eğer.

Amacım seni eleştirmek falan dğeil, snei gayet iyi anlıyorum ben.
Amacım anne gözüyle olaya bakabilmen içn ışık tutmak.

Ben ölsün istemiyorum,böyle bir imada da bulunmadım.Sadece karışmasın istiyorum.Çünkü nişanlıyken karışma limitini aştı
sonuçta uzaksınızki ama hiç gelmesin demeye hakkınız yok maalesef arada sırada oğlunu görmek hakkı onunda ...

canım oğlundan 13 yaşından beri ayrı kayınvalidem,çünkü askeri okuldaydı eşim.Umarım sizin dediğiniz gibi olur herşey ve ben yanılırım.Geldikten sonra tekrar yazacağım.İnşallah umduğum gibi olmaz.Laf sokacak dememin sebebi huyunu bildiğim içindi.

Ben ölsün istemiyorum,böyle bir imada da bulunmadım.Sadece karışmasın istiyorum.Çünkü nişanlıyken karışma limitini aştı

nişanlıyken limiti aşmayan kaynana mı varmışki.
ben oğlum olurda bigün evlenirse çorbasınıda yaparım ziyaretine de giderim.esir düşmedi ya oğlum evlendi der giderim yani.evlenince niye karışmak oluyor oğluyla ilgilenmesi onu anlamıyorum

tamda bu nedenle bence yapmak gereken ideal şey asıl hedefin kaynanaya davranış dersi vermek yada yaranmak değil oğluna istediğimizi yaptırmak olmalı. tecrübeyle sabittir ki o kaynana 2 günde geri gitmez 2 haftada kurtulursan şükret...

bence konu sahibi arkadaşın yapması gereken dinsizin hakkından imansız gelir taktiği.
kaynana geliyor diye aşırı heyecan aşırı panik görün, çeşit çeşit hazırlık yap bütün bu hazırlıklara eşini de kat o 3 çeşit yemek mi yazmış listeye 3 çeşit de sen ekle, yapmasanda olur sen niyet et yeter, hatta o yemeklerden 2 tanesi yansın sende üzül fena halde "ay ben anneme rezil olucam onu nasıl ağrlıycam nerde yatırıcam yorganmı sersem pikemi versem ayy o kanepede rahat edemez hayatım yatağımızı ona verelim vs..." sürekli sor ona da iş çıkart yani annesi gelince senin rahatın kaçıyorsa kocanında rahatı kaçmalı. "annenin yanında böylemi oturacaksın dik otur öyle yapma böyle yap annene ayıp vs..." sen böyle aşırı özenliyken annesi kusur bulursa üzüntüden öl, git eşine ağla olmadı beceremedim kendime sevdiremiyorum diye vır vır sinir et adamı ki oda sinir olsun bu kadar iyi niyetli karısına annesi anlayış göstermedi de laf vurdu diye... laf vurmaz dediğin gibi çıkmazsa kaynana gösterdiğin özene değmiş olur fena mı:)))
veee işin en önemlisi gece yatak odasındayken "aaa hayatım annen içerki odadayken bana dokunmaaa çok utanırım, ya sesimizi duyarsa ya duş alınca anlarsa anlamasada ben onun içerde olduğunu bilince asla yapamam" de bunu de ama bu sıradada mümkünse üzerinde ince bi gecelik olsun bilmem anlatabildim mi... bak ozaman senin koca nasıl birden bire iyileşecek ve eve 2-3 günden fazla kimse yatılı gelemeyecek...

Son düzenleme:

bunlar nasıl taktiktir.oskarlık oyunculukmu sergilenecek kaynanaya ne kadar önemseyip abartıyosunuz ya

yemeğine direk zehir koyun bukadar oyuna gerek kalmaz yaniiiii

eden bulur diye bir laf var hiç duymadınız mı?

Uygulayacağım bunları ve yazacağım tekrar

konu sahibi arkadaşım siz dört dörtlükmüsünüz sizin anneniz öyle ama herkezin karakteri farklı kadın yıllarca bakmış oğluna fedakarlıklar yapmış,öyle yada böyle eşinizin annesi yaşlıları bazen idare etmek gerekiyor en zaından kaldığı süre içinde ...
allah kimseyi kimseye muhtac etmesin vallahi artık ortam kötü ...

Konu sahibi arkadaşım sen sakın alınma, lafım sana değil..
Karnımdaki bebeğimin erkek olduğunu öğrendiğimden beri içimde bir sıkıntı var ki, tarifsiz..
Şimdi bana zırdeli demeyin de, bakın ben şöyle düşünüyorum..

Bir kızım var, Allah ömür verir evlilğini görürsem eğer, damadım mendebur herifin teki bile olsa (ki Rabbim öylesini yazmasın), hiç yoktan starbucks'da buluşur gene buluşur görürüm kızımı. Alo desem kopar gelir, gerekirse kocasının gönlünü yapar beni çağırır, ben iyi olduğum sürece yavrumla aramda damattan veya evlilikten ötürü sınır olmaz gibime geliyor..

Ama oğlan farklı.. Evlenene kadar benim, evlendikten sonra görüş günleri belirleyeceğiz ancak. Misal ben oğlumla başbaşa yarım saat sohbet edemiycem. O bana yalnız gelse gelin diyecek "vay efendim, anana bensiz gittin de beni mi çekiştirdin".. Ne münasebet, evlenene kadar bizim konumuz sen miydin, bekarken yıllarca ne görüştüysek onu görüşcem, sohbet etcem yavrumla.

Ben oğluma gitsem, gelinden resmen müsade alıcam, aman surat yaptı mı, 10 gün önce gitmiştim en son, bi daha gitsem bozulur mu vs..
Ben gidicem, sonra bekliycem ki onlar gelsin bana, ki benim tekrar kapılarını çalmaya yüzüm olsun.. Gelmezlerse kuş gibi bekliycem oğlumu camda..
Herşeyi bırak gün içinde ana-oğulun telefonla görüşmesine bozulan, hesap soran gelinler var..
Oğluma gitsem mecburen gelin hep yanımızda olucak, belki bi özel bişey söyliycem oğluma..
Ama kızımla başbaşa kalabiliriz, mutfakta çay koyarken bile kızımı öpüp koklarım, ama oğlumu nasıl koklıycam evlendikten sonra..

Böyle işte..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…