Kayınvalidem ve ısrarcılığı

Siz buradaki yorumlara bakmayın.
Ailem eşimi çok sever ama daha bi kere bile yüzü gözü yamuk fotoğrafını bak bu da bizim damat diye gruplara atmamıştır. Ya da misafir gelince ille gelin dememiştir ki aramız 5 dk.

Dünyada milyarlarca çiftin yaptığı şeyi yapıp evlendik. Atomu parçalasak gururlansın diyeceğim ama bir kv neden geliniyle gururlansın ki? Ben çözemiyorum.

Asıl seviyorsa saygı duyması gerekir. Saygı duymuyorsa sadece kendi ataerkil düşünceleri için sizi zorla elaleme göstermeye çağırıyordur.

Kv size zerre saygı duymuyor. Saygı duymayan bir insanın sevdiğini de düşünmüyorum. Saygı duymuyor çünkü duysa işi gücü bırakıp sizi dış kapının dış mandalina çaya çağırmazdı gün ortasında. Sizi sevdiği için çaya çağırmadı, oradaki insanlara bak gelinimi aradım mı gelir diye hava atacaktı. Neyse ki elinde patlamış.

Seven insan düşünceli olur. Ben mesela asla gelinim akşam sekizde çağırmam. İnsan dediğin düşünen bir varlıktır. Bu kız saatlerce çalıştı neden gelip benle otursun bir de 8den 10a kadar diye düşünürüm. Bu konuda da sonsuza kadar haklısınız.

Bu arada kayınbalide sizi taciz ediyor. Sokakta biri fotoğrafımızı çekse kıyameti koparırız. Yapan kişiyle yasal bağımızın olması bu durumu meşru kılmaz. Sizden izin almadan fotoğraflarınızı çekip (üstelik bir çoğunda uygunsuzmuşsunuz) rızanız olmadan bir sürü gruba atıp sizinle hava atması görgüsüzlük ve tacizdir. Buna da bir sınır çekin. Ne münasebet? Sizin anneniz eşinizin fotoğrafını çaktırmadan çekiyor mu hiç?

Şimdi bu mu saygılı, seven, geliniyle gurur duyan, övünen kayınvalide? Ben gelinimle gurur duymak istesem en güzel çıktığı fotoğrafı paylaşırım. Ağzınızın yamuk olduğu fotoğrafı (ha birde gizlice) paylaşmam. Yine diyorum insan düşünen varlık.

Hamile kalmadan önce ailemle görüşürdük sık sık. Şimdi hamileyim. Annemler teklif etti,ilaç alamazsın covid olursan gelme diye. Mesela bakın seven düşünen aile tam olarak budur. Kv sizi önemsese der ki x y z lere gelme, bende sana misafir getirmeyeyim, hamilesin, allah korusun bişi olur.

O yüzden düşünceli, özleyen, seven kv ayaklarını geçiniz. TAMAMEN güç savaşı. Gelinim ayağıma geldi, gelinime misafir götürürüm istediğim zaman, gelinim çağırdığım yere gelir kafası. Ayrıca 8 aydır hayatındasınız, sanki öz çocuğusunuz neyinizi özleyecek.

Acaba kayınvalidelerimiz aynı mı diye düşümdüm bi an

8 aylık evliyim. Evet benim yerimde başkası olsa sorun etmezdi belki de. Ama ben böyle gelim gidim sevmiyorum. Bunu başta biliyordu şimdi salağa yatıyor. Sürekli çağırıyor gelmek istiyor.
Bende 8 aylık evliyim acaba aynı kişimiyiz şüphelenmiyor değilim klasik kayınvalide telefonları açmıycaksın ve çözülcek

öncekikle şunu belirteyim ki beni hiç sevmiyorlar ve istemiyorlar. Oğullarını kaybetmemek için bu çabaları. Kayınpederim mesela asla benimle iletişim bile kurmaz. Ben denedim birkaç defa, sonu hüsran. Huyu öyle diye kandırıldım bir süre. Sonrasına gördüm ki işine gelenlere nasıl içten nasıl güler yüzlü. En basit örneği vereyim geçen hafta oradaydık. Telefonumu şarja takmıştım. Giderken şarjdan almayı unutmuşum. Yanımdan geçti bana hiçbir şey söylemedi. Eşime diyor ki içerde bir telefon var. Allah Allah kimin telefonu acaba? Oraya gökten düştü herhalde. İsmimi bildiğinden bile emin değilim yani o derece. Kayınvalidemin de nişan zamanı yaptıklarını saysam. O kadar çirkin şeyler ki. En basiti bana bir nevresim takımı almış mesela. Üzeri barby bebekli. Hayal edebiliyor musunuz? Çeyizimi eve götürdük o da kendi yaptığı yorganı getirdi üzerinde barbyli nevresim takımı. Yüzüme sırıtarak bakıp dedi ki internetten sipariş vermiştim bu geldi. Şimdi buna da maddiyatçı yaklaştığımı düşüneceksiniz. Oysaki ben o zaman bile dedim ki olsun misafir çocuk gelirse ona kullanırız. Ve kimseye göstermedim mesela. Hep kendi kendime üzülüp ağladım bu tarz şeylere. Bu anlattığım şey olanların sadece 10 da biridir. Bunlara rağmen ben iletişim kuruyorum eşimin hatırına uzaklaşmıyorum. Haftada bir gidiyorum kendi isteğimle. Eşim Allah var hiç zorlamıyor. Çünkü o da gördü bana yapılanları. Kendisi her gün uğruyor neredeyse ama beni hiç zorlamıyor. Ben de kendi uygun olduğum vakitlerde uğruyorum ve uğrayacağım da her zaman. Ama her gün her gün çağırması her gün birilerine gösteriş yapmak istemesini hiç samimi bulmuyorum. Hem sevmeyip hem elaleme gösteriş yapmak için beni kullanmasın bi zahmet. Sevseydi canım fedaydı.

Evet yanlış anlamışım kusura bakmayın. Hiç gitmiyorum dediğiniZi sandım.

eşiniz reddetmiş işte bunun üzerine sizde aman hatırı kırılmasın diye gitmeyin
bildiğinizi okuyun yalnız sonra çocuğunuza bakmayacağım diye son tehdidi kullanabiliyorlar
ondan da haberiniz olsun

yani şöyle iyi ya aman kırk yılda bir çağırdık gelmiyor bende sizin çocuğuna bakamam haberiniz olsun vs diye tehdit yollu dize getirmek isteyebilir bundan da haberiniz olsun

Kırmadan söyleyip düzene bindirmek çok önemli. Bize gelen gideni herkes kendi akrabasını engelliyor. Yani bu hafta geldik ya diyip konuyu kapatabiliyoruz. Haftada bir gün mutlaka gitmeli bir rutine oturttuk kimse zorlamıyor bizi ama eşiniz haftada bir gün geliyoruz yeter işte diyip her seferinde konuyu kapatsa?

Şu yazdığınızı alıp duvara asmak istiyorum
O kadar doğru ki. Ben de hep bunu anlatmaya çalışıyorum. Gerçekten de öyle. Hep gösteriş, hava cıva. Asla beni sevdiğine inanmıyorum. Oğlu evde olduğu zamanlar işten yorgun diye asla rahatsız etmiyor. Oğlu 4-12 vardiyasında olunca o hafta beni her gün taciz ediyor sana gelelim diye.

ya bi gün yine kız kardeşini alıp geleceğini söyledi. Akşam 8 de çıkıyorum o gün dedim. Tamam bizi geçerken arabayla alırsın dedi. Arkasından da diyor ki çok uğraşma bir patates salatası yapsan yeter. Ya kafamı duvarlara vurmak istedim sinirden. Gerçekten seven insan böyle eziyet eder mi? Gün boyu evdesin bi zahmet kendin yap getir salatanı. Ben 8 e kadar ayakta durmuşum beynim yanmış. Eve gelirken sizi de alıp götüreyim. Bi de salata yapayım. Sipariş alınır.

bakmasa da olur başımızın çaresine bakarız. Ama hiç sanmıyorum. Kendi ısrar ediyor sürekli. Ben bakarım sen çalışırsın diyip duruyor. Çünkü komşusu torununa bakıyor gelini çalışıyor. Herkes ne yapıyorsa o da aynısını yapacak illaki. Kendi rızasıyla bakmam dese vallahi canıma minnet. Ne yapayım oturur evde bakarım bir yaşına kadar çalışmam. Tabi ki çalışsam maddi açıdan daha iyi olur ama ruh sağlığımı düşünürsem evde oturup çocuğuma da bakarım.

eğer öyle bir imkanınız var sa aman bakmaz etmez diye alttan almayın sakın
kafanıza göre hareket edin

eğer öyle bir imkanınız var sa aman bakmaz etmez diye alttan almayın sakın
kafanıza göre hareket edin
Evlendiğimiz günden beri kendisi darlıyor bizi çocuğunuz olsun bakacağım diye. Şu an oturduğumuz evin kirası biraz pahalı ama kayınvalideme çok yakın. Burada oturmaya devam edersek ben işten çıktığımda tek eşimin maaşına kalacağımız için zorlanabiliriz. Ama temmuzda kira sözleşmemiz bitiyor. Eşim kendi çalıştığı yere yakın bir yerden ev tutmak istiyor. Kirası yarı yarıya daha uygun. Öyle olduğunda tek maaşla da idare edebiliriz diye düşünüyoruz. Ama tabi ki kayınvalidem çocuğa baksaydı ve ben de çalışmaya başlasaydım çok daha iyi olurdu. Şu an bunun kararını vermeye çalışıyoruz. Hangisi daha iyi olur diye. Uzağa taşınırsak en az iki yıl evde olmam gerekecek çünkü.

Ay cidden inanamıyorum. Bu nasıl bi saygısızlık. Topu eşinize atsanız. Anne işimiz vardı oğlunla bu akşam olmaz çok üzülür diyin gülün ayıp mı ya yeni evlisiniz. Gelirken al salata yap bu ne. Banada yapıyordu kayınvalidem sinir krizi geçiricek gibi oluyordum deliriyordum. Banada derdi izinlisin şunu yapalım diye. Deli olurdum ya izinliyimde sana mı izinliyim. Ses çıkarmadım. Olur demedim. Yine yapar anlamıyorlar yani.

Daha çok yeni evliymişsiniz. Keşke biraz bu durumlar otursa öyle hamile kalsa idiniz. Ama yapacak birşey yok. Sınırları hızlıca çizmeyi başarsak bile çocukla yine bozulacak ki bunu belki de siz bozacaksınız ister istemez. O yüzden taviz gerekecek şu aşamada biraz. Kayınvalide yeni evlisiniz diye özençleri de var bu kadar üzerinize düşüyor. Bizim de öyleydi. Hafta içi bir gün giderdik zamanla o kadar da düşmedi ki benim eşim tek çocuk. Kaybetme korkusu oluyor başlarda zamanla alıştıkça düzeliyor. Reel olarak kimse kimsenin hayalindeki gelin/ kaynana olamaz zaten. Zamanla taviz vere vere ortada bir noktaya getiriyorsunuz. Size önerim bir gün belirleyin siz gidin. O gittiğiniz gün gazını almak gibi düşünün biraz kayınvalidenin gönlüne göre davranın. Küçük şeyler yaparak bu gönlüne göre mevzusu, yemeğine iltifat edin. Resim çekinin. Sevdiği sohbetleri edin. Sonuç kısmında da yeri gelince diğer günler dinlenmek istediğinizi ifade edin. Çalışıyorum diye demeyin sizin durumunuz çalışmaktan bağımsız. Diğer günler müsait olmadığınızı söylersiniz. İlerleyen evrede bebek olunca gelsin gitsin isteme olasılığınız olursa diye böyle bir plan çizdim. O olmasa zaten bakmasını isteyeceksiniz. Yani işim düşünce iyi olayım demek de menfaatçi bir tutum olur. Asgari müşterek de buluşmakta fayda var. Zamanla o da alışır anneniz gibi neyi sevip sevmediğinizi anlar. Annemiz bizi 20-30 yıldır tanıyor, kayınvalideler çok az süre ve önyargılarla maalesef tanıyor. Yeni ve doğru bir yargı oluşturmak, kendini anlatmak zaman alıyor. Hamileliğin erken oluşuna vurgum bu sebeple. Yoksa tabi ki bebek çok güzel. Şimdiden hayırlı doğumlar diliyorum.

işiniz iyiyse ve bebeğinize biraz bakabilecekseniz tabiki bırakmayın
çünkü siz evde oldukça daha da üzerinize gelecek
doğumdan sonra bakarsınız siz evdeyken nasıl diye duruma göre hareket edersiniz

söyledikleriniz o kadar hoş, o kadar iyi niyetli ki. Ama olayların içinde olunca insanın sinirleri yıpranıyor ve bu kadar iyi niyetli bakamıyor ne yazık ki. Mesela fotoğraf çekinin demişsiniz. Evet bence de çok hoş olurdu. Ama o birlikte fotoğraf çekilmek yerine beni her fırsatta çekip gruplarına atıyor. Mesela oraya gittiğimde bir kahve içeceğiz bunu yaparken bile hemen kardeşlerini görüntülü arıyor zorla elime telefonu tutuşturuyor. Yani benimle paylaşımda bulunmak ilişki kurmak değil derdi. Sürekli birilerine göstermek. Tamam anlamaya çalışıyorum ama bunun da bir sınırı olmalı öyle değil mi? İnsanın tek amacı bu olmamalı. Komşularına akrabalarına bir şeyler ispatlayacaksın diye birinin hayatına bu kadar müdahale etmezsin mesela. Benim aklım mantığım vicdanım kabul etmez bunu.
Şurada anlattıklarım, olanların çeyreği. Öyle söyleyeyim size.

Ben sizi haklı buldum hele şu patates salatası olayında şok oldum. Cidden yaptınız mı? Tepkilerinizi nezaketi elden bırakarak verin. Sert konuşun. Bu kadar olmasa da benzeyen yönleri olan bir kayınvalidem var. Aramız iyidir. Ama net tepkilerim olduğu için çekinir. Mesela yerinizde ben olsaydım ben yorgunluktan ölüyorum eve gidip uyuyacağım ne salatası derdim. Çekinmeyin sonra önünü alamazsınız.

Şok edici cidden. İşte bu saygısızlık. Karşıdaki kendi anneniz bile olsa saygısızlığa izin vermeyin.
Ne yaptınız peki? Cidden alıp eve gidip patates salatası mı yaptınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…