Kayınvalidem ve ısrarcılığı

Milletin bile dikkatini çekmişki yeni evli çiftleri neden her gun cagırıyorsun dıye sormuslar..Ay ne fenaymıs bır de yemek yapamıyor demıs yemek yapmaya fırsat bıle vermemıskı :))) Vallahı bazen ben de düşünüyorum nelere katlandım dıye kendıme cok kızıyorum ama bunlar ıste tecrube ıle olacak şeyler,evlılıgı deneyımlemeden bılemıyorsun hayatta hayır demeyı ögrenmek lazım aman bıze buyuklere saygısızlık yapmayın vs dıye yetıstırdıklerı ıcın herseyde ayıp mı olur aman kotu gelın mı oluruz dıye dusundugumuzden bu hale geldık
Hepsi tecrübe oldu bana da canim ayip olur diye hep kibar olmaya calistim ama ben de sonrasinda laf yeri geldiginde yapistirdim. Aslinda yuze cikmak istememistim ama yuzsuzluk diz boyu olunca mecbur yüze cikiliyor. Biz ne kadar nezaketli olmak istesek de onlar o kadar arsizca davraniyor. Artik bana saygi duymayana ben de saygi duymuyorum.

Arkadaşlar kayınvalidemden kurtulamıyorum. Nasılsın diye arasam bile çağırıyor sırf bu yüzden artık aramıyorum. Nişanlıyken annem açık açık söyledi kızım ev oturmalarından pek hoşlanmıyor vs şeklinde. Olsun benim çocuklarım da öyle diyip geçiştirmişti. Şimdi beni hiç rahat bırakmıyor. Üstelik yoğun çalışıyorum ve akşamları yorgun oluyorum. Evimde dinlenmek istiyorum. Ya arayıp çağırıyor ya da birilerini alıp bana getirmek istiyor. Üstelik eşim vardiyalı ve onun evde olduğu zamanlarda asla gelmiyor. 4-12 vardiyasında yani akşamları eşim olmadığında her gün arıyor şununla sana gelelim falan filan. Yahu oğlun yoruluyor, o evdeyken dinlensin diye gelmiyorsun da ben yorulmuyor muyum? Üstelik ben yorulmasam da yani çalışıyor olmasam da istemiyorum böyle gelmeler gitmeler. Gerçekten kocamın ailesi olduğu için değil. Kendi annem bile çağırmaz beni bilir huyumu. Annem sevdiğim bir yemek yapsa geçerken uğrayıp al istersen der. Emri vaki olmasın diye yemeğe bile çağırmaz. Eşim evdeyken akşamları aramaz. Babam keza damat bizim yanımızda yatıp dinlenemez diye asla evime gelmez doğru düzgün.

böyle anlatınca sadece yorulduğum için istemiyormuşum gibi oluyor ama yorgun olmasam da istemiyorum.

mesela bugün bana mesaj attı kızım çok acil beni ara yazmış. Bir toplantıdaydım çıkınca aradım diyor ki biz x’ deyiz seni de çaya çağırıyor. Akşam 8 de çıkacağım diyorum hiç boşluğun yok mu boşluğunda gel diyor. Kolejde çalışıyorum ve öğle aramda çay içmeye çağırması dışında bir sorun yok. Çağırdığı yer arabayla 15 dk falan.

fırında bir yemek yapsa çağırıyor, mercimek köftesi yapsa çağırıyor. Yahu yaptıysan ye işte. Defalarca anlattım benim için yatıp dinlenmek yemekten daha önemli dedim. Akşamları okuldan çıkınca direkt eve gidip pijamamı giymek istiyorum dedim.

eşim de kendisiyle konuşmuş. Kızcağız eve yorgun geliyor kimseyi davet edemiyoruz, her çağırılan yere de gidemiyoruz demiş. Sen de idare et birileri gelmek isterse falan biliyorsun işte yorgun oluyor demiş. Çünkü daha önce direkt çağırma dediğinde ağlamaya başl ben ne yaptım ki diye. Daha önce de kanser tedavisi gördüğü için eşim de annesini kırmak istemiyor. Buna saygı duyuyorum benim yüzümden annesini ağlatsın istemem ama dayanamıyorum bu duruma.

diyor ki Ramazan’da yemek yapma her akşam gelin ben nasıl olsa yemek yapıyorum. Evet çok güzel bir şey bu. Bazıları diyecek ki buldun bunuyorsun. Ama istemiyorum ben evime gelmek istiyorum. Eşim de bizim evimizde de yemek pişiyor niye gelelim dedi. Okuldan geç geleceksin yemekle mi uğraşacaksın diyor. Hemen arkasından da eşime diyor ki sana geçen yıl fabrika Ramazan için fiş vermişti bu yıl vermeyecek mi? Böyle huyları da var tabi. Yani fişi getir hem yemeği de beraber yiyelim diyor. Fiş olmasa da çağırır ama onu da araya sokuyor illaki.

hadi şimdi çalışıyorum bahanem var. Yazın evdeyim şimdiden ne yapacağım diye düşünüyorum. Bu arada şu zamana kadar çağırdığında hiç gitmedim. Yani gitmezsen zamanla çağırmaz diyenlere söyleyeyim asla pes etmiyor. Bu arada hamileyim ve çocuk olunca hiç kurtulamayacağımı biliyorum. Sürekli birilerini bebek görmeye getirecek sürekli sülalesini toplayıp gelmek isteyecek. 8 kardeşler 🤦🏻‍♀️ Kendisi asla kocasının akrabalarıyla vakit geçirmiyor. Bir görümcesi var yakın oturmalarına rağmen kırk yılda bir iletişim kuruyor. Her gün kendi kardeşleriyle beraber ama sürekli benim onunla olmamı bekliyor. Benim de ailem arkadaşlarım var. Sen hiç kocanın ailesiyle vakit geçiriyor musun ben niye tüm boşluklarımı seninle geçireyim? Tabi açık açık bunu da söyleyemiyorum işte. Kurtarın beni ne olur bir çözüm yolu söyleyin deneyeyim.

eşim uzak bir yere taşınalım diyor ama kendi annemden babamdan da uzaklaşmış olacağım. Neden uzaklaşayım zaten annem babam yaşlı en azından okuldan geçerken yolumun üzeri uğrayıp ne haldeler bakabiliyorum. Bir de doğumdan sonra tekrar işe başladığımda çocuğu da kayınvalidem bakacak mecbur. Bakıcı paraları uçuk. Harika maaşlar almıyoruz bakıcıya verecek olsam maaşım bakıcıya gider.

keşke annem gibi olsa. Yengem ev hanımı olmasına rağmen birileri yengemle ilgili gelmiyor etmiyor dese annem hemen savunur ev işi bitmiyor yoruluyor der ki haklı. Evde olunca gerçekten daha çok iş oluyor. Anneme bakıyorum asla yengemi darlamaz, gelirse mutlu olur gelmezse zorlamaz arayıp zorla çağırmaz. Sevdiğimiz yemeklerden yaptığında haber verir isteyen gelip alsın der. Herkes çalışıyor yorgun isteyen istediği yerde yesin der. Biz zaten anneme yemeğe gitmek istersek gidiyoruz.

çook uzun oldu ama gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var. Kırmak kötü olmak istemiyorum. Kötü bir insan değil. Sadece sınırlarını bilmiyor. Bir de insanlara gösteriş yapmayı seviyor. Gelinim geldi gelinim şunu aldı gelinimle şuraya gittik falan. Birlikte otururken bir anda çat diye resmimi çekip aile gruplarına falan atıyor. Orda olduğumu herkes görsün diye. Bir kere kahve içmeye gittim hemen görüntülü kız kardeşini aradı zorla bana verdi telefonu. Karmakarışık anlattım farkındayım ama aklıma geldikçe yazdım nasıl biri olduğunu anlayın diye.
Uygun bir dille anlat derseniz anlattım. Çağırınca gitme derseniz zaten gitmiyorum. Ama artık mesaj atınca arayınca bile geriliyorum yine kimi getirecek ya da çağıracak mı diye. Çok sıkıldım boğdu artık. Anlattıklarımın fazlası var eksiği yok.
Lütfen bana etkili fikirler verin :KK43:
Bı yerde bıkar .Anne benı cagırmayın yorgun oluyorum deyın.

Yaaa benim esim her gun annesine giderdi hatta yatiya kalirdi yine de Cemre niye gelmiyor diye esimle kavga ederdi kaynana. Sence niye ? Beni çok sevdiginden görmeden duramadigindan mi ?
Bizimkilerde ben gitmeyince neden gelmiyor diye soruyor

8 aylık evliyim. Evet benim yerimde başkası olsa sorun etmezdi belki de. Ama ben böyle gelim gidim sevmiyorum. Bunu başta biliyordu şimdi salağa yatıyor. Sürekli çağırıyor gelmek istiyor.

Çözülür inşallah merak etmeyin. Biz de çok yakın oturuyoruz ilk başta çok beklediler her gün gidelim gelelim hatta annemlere bile gitsek suratları düştü arkadaşlarımıza gitsek suratları düştü. Ancak zamanla aştık, bebek olunca nasıl olur bilmiyorum ama eşinizle ortak bir fikir sahibi olmanız yeterli. Üslubu kırmadan ayarlayıp, evinize kaçar adımlarla gidin :) olur ya konuşacak olurlarsa da kibarca cevap verirsiniz.

Bu benim kayinvalidemin tipkisinin aynisi yüz defa reddetsem yüzbirinci istekle gelirdi. Bu güç savasi benim borum ötecek savaşi . Kv senin direncini kirmaya kendi isteklerine yaptirmaya calisiyor. Öyle masum dusunme ben masum dusunmus çok yanilmistim davranislarinin ardindaki gercek niyeti maskesi dusunce belli oldu. Asla taviz verme degisir diye de dusunme. Bir insan eger yüzsüz arsiz degilse ikinci defa reddedildigi konuda üçüncü talepte bulunmaz. Ve bilirsin ki arsiz insanlar ayiptan anlamaz ve asla durmaz.
Neyse ki konu sahibinin eşi sizin eşinizin aksine karısının arkasında. Ne güzel.

Kayınvalideniz bebeğinize bakacaksa yüz göz olmayın bence. Ya da bu kadar kayinvalidenizden sikayetciyseniz baska bir cozum bulun bebege bakma konusunda. Ilerde daha fazla samimi olacaksiniz cunku.

Kayınvalideniz anlayışsız belki ama siz de fazla mızmız gibisiniz. Yerine başka sözcük bulamadım o yüzden mızmız yazıyorum kusura bakmayın. Bakın herkes çalışıyor, herkes yoğun ve evine gelip dinlenmek istiyor. Ama ailelerimize de mecburen zaman ayırıyoruz. Ayrmak zorundayız. 8 ayda bir kere bile gitmedim demişsiniz o nasıl oluyor?
Güzel bir dille konuşabilirsiniz, anne haftaiçi çalışıyorum beni boşuna çağırma gelmem ama haftasonları müsait oldukça biz sana uğrarız diyebilirsiniz.
Çocuk doğunca bakıcılığını yapsın ama onun dışında evine adım atmayayım hiç doğru bir yaklaşım değil.

8 aylık evliyim. Evet benim yerimde başkası olsa sorun etmezdi belki de. Ama ben böyle gelim gidim sevmiyorum. Bunu başta biliyordu şimdi salağa yatıyor. Sürekli çağırıyor gelmek istiyor.
daha yenisiniz zamanla anlar diyecem ama çocuğa kayınvalidem bakıcak demişsiniz üzgünüm ya bu şekilde yaşamaya alışacak bazı huylarınızı törpüleyeceksiniz ya da çocuğunuzu kayınvalideniza bırakmayacaksınız, çocuk onda olunca işler daha da içinden çıkılmaz bir hal alacak sizin için.

Virüsün 3. dalgasını yaşıyoruz. Siz kolejde çalışıyorsunuz. Eşiniz fabrikada çalışıyor. Kvnin kanser geçmişi var. Bunlar bile görüşmemek için yeterli sebep bence. Daha bahane aramanıza gerek var mı?

Daha yeni evlisiniz
Zamanla birakir cagirmayi siz gitmemeye devam edin. O kendi kendine konussun dursun sen bildiğini oku. Her aradiginda acma gelemem de istemiyorum sevmiyorum gezmeyi bunlari soylemeye devam et yapacak bisey yok. Cocuk olursa daha cok gorusuruz falan dersede takma kafana. Bizimkilerde hep cagiriyordu simdi hic cagirmazlar biz kendimiz surekli gidiyoruz cocugumuzu baktiklari icin. Zamanla hersey oturuyor merak etme benimde takintili hep kendi dedigi olsun isteyen kayınpederim vardi oda degisti hicbiseye karismiyor

Şimdi aslında şöyle. Yemek yapip çağırması vs okurken hoşuma gitti. Çünkü benim kayinvalidemin hiç öyle huyu yok, kırk yılda bir anca bı cagirmistir gonulsuzce. Hamileyken ve artık evde zorla yemek yaptığımı söylerken bile oralı olmadı. O yüzden güzel yemekler yapip içtenlikle çağıran bir kayınvalide modeline bir an imrendim açıkçası🤭 ama işte azı karar çoğu zarar hesabı sizi fazla bunaltmis sürekli birarada olma isteği. Sözden de anlamadığı ve pes etmediğine bakılırsa bu durum ancak uzak mesafeye taşınırsaniz çözülür, aklıma başka öneri gelmedi🙄

Tamam gelip gitmeyi sevmiyor olabilirsiniz ama hic gitmemis olmanizda problem, sizde artik o ailedensiniz, hem mecbur cocuga baktiracaksiniz, hem hic vakit ayirmayacaksiniz buda celiskili olmuyormu
Size vakit ayiriyor deger veriyor kirk kat el degil esinizin annesi aranizda daha hic bir sorun yasanmamisken biraz abartmamismisiniz?

Bakış açısı ne kadar önemli bir şeymiş anladım
Benimde kayınvalidem beni akrabalarına komşularına göstermeye bayılır
nerdeyse yirmi yıllık geliniyim halen bu böyle
ama ben biliyorum ki bu benimle gururlandigi için beni sevdiği için bu yüzden gayet mutlu oluyorum tolere ediyorum

Bir sürü sizi darlayan özelliklerini sayıp kendi ailenizi de kanatsız melek ilan edip o kadar para veremem çocuğa da o bakacak demeniz de içler acısı

acaba çocuğa bakarken aniden sizin istediğiniz formami girecek kendisi

Sırf merakımdan soruyorum hafta da bir defa yani hergun tabii ki olmaz sadece hafta da bir defa çağırdığı yere gitseniz ne kaybedersiniz incileriniz mi dökülür

ben mesela hep şey düşündüm eşimi çok seviyorum bu kadın onun var olmasına vesile onu da o sebebten seviyorum

Bakın ben dillerini bilmiyorum dillerini düşünün yanımda konuşulani anlamıyorum ama içim gönlüm rahat inanın çünkü bakışlarından tebessümlerinden anlıyorum beni seviyorlar

Alçak gönüllü ve mütevazi olmakla kaybetmez aksine yucelirsiniz
üç kızımı da bu düstur üzerine yetiştiriyorum şükürler olsun o kadar alçak gönüllü ve mutevaziler ki anlatamam

KV size laf saysa asagilasa ne bileyim kötü davransa acaba ne yapardınız

cidden bı sapkanizi önünüze koyun düşünün
ben neyden rahatsız oluyorum beni sevmesinden sürekli görmek göstermek istemesinden
yani böyle bir sebep olabilir mi

Anlaşın misal deyin ki haftada bir gün seninim 😁
ama diğer günler benim

Zamanla anlayacaktır ama şu an durumunuz kaçma kovalama şeklinde bu böyle sürer emin olun

Bilmiyorum ben şimdiye dek mütevazı ve verilen sevgiye saygıya değer veren kişiliğimden dolayı hiç zarar görmedim aksine saygı sevgi gördüm tavsiye ederim

Bende hamileyim
Geçenlerdr annem doğum olunca arkadaşlarım gelir dedi. Çok samimi bir grubu var. Doğuma da daha 5 ay var.
Şimdiden pandemi var kimse gelmesin dedim.
Anlaştık.
Şimdiden konuşun.

Bu arada hamileyim diye tek gittiğim yer market. Ailemle görüşmüyorum anca telefon.
Bunu söyleyin. Doktor kontrolde hamilelerin bağışıkşığı düşük oluyor, covid e yakalanırsam bebek de bende tehlikeye girermişiz, o yüzden doğuma kadar gidip gelmeyeceğim. Sende bize misafir getirme diyin.
Bunda çekinecel bir durum yok. Çünkü doğru bunlar.

Evinize zorla birini getirirse de dışarı çıkın ben olsam ayıp demem çıkardım. Covid var sizle aynı ortamda duramam derdim.

Ders olurdu. Yöntemleriniz çok pasif geldi bana.

Öncelik bebeğiniz olsun

Tamam gelip gitmeyi sevmiyor olabilirsiniz ama hic gitmemis olmanizda problem, sizde artik o ailedensiniz, hem mecbur cocuga baktiracaksiniz, hem hic vakit ayirmayacaksiniz buda celiskili olmuyormu
Size vakit ayiriyor deger veriyor kirk kat el degil esinizin annesi aranizda daha hic bir sorun yasanmamisken biraz abartmamismisiniz?
Yanlış anlamışsınız. Haftada en az bir kere gidiyoruz. O çağırdığında gitmiyorum dedim. Çünkü mesela tek dinleneceğim gün olan pazar günü çağırıyor. Akşam eve 8 de gelmişim dinleneceğim vakitte çağırıyor. Ben de o çağırdığında değil kendime uyan bir vakitte gidiyorum. Çelişki bunun tam olarak neresinde?

Keşke benim kv de ramazanda gelin burda yiyin dese:-)
anca ben yapayım o yesin:KK70:
neyse
virüs zamanı ne gezmesi ne misafiri o yaşta birinin daha çok dikkat etmesi lazım.
valla gelirse kapıyı açmayın virüsten korkuyorum diyin
çağırırsa da gitmiyormuşsunuz zaten.
kafanızda fazla büyütmeyin o ne kadar inatçıysa siz daha çok inatçı olun

Kayınvalideniz anlayışsız belki ama siz de fazla mızmız gibisiniz. Yerine başka sözcük bulamadım o yüzden mızmız yazıyorum kusura bakmayın. Bakın herkes çalışıyor, herkes yoğun ve evine gelip dinlenmek istiyor. Ama ailelerimize de mecburen zaman ayırıyoruz. Ayrmak zorundayız. 8 ayda bir kere bile gitmedim demişsiniz o nasıl oluyor?
Güzel bir dille konuşabilirsiniz, anne haftaiçi çalışıyorum beni boşuna çağırma gelmem ama haftasonları müsait oldukça biz sana uğrarız diyebilirsiniz.
Çocuk doğunca bakıcılığını yapsın ama onun dışında evine adım atmayayım hiç doğru bir yaklaşım değil.
Çok yanlış anlamışsınız. Çağırdığında gitmiyorum dedim. Onun solunda tabi ki gidiyorum. Haftada en az bir kere gidiyoruz. Ve eşim değil ben diyorum annene gidelim diye. Çünkü eşim zaten neredeyse her gün uğruyor annesine. Ben de arayı açmıyorum gidiyorum. Ama o her gün gidelim istiyor. Pazar günleri bile. Ki benim tek dinlendiğim gün o. O kadar yoğunum ki akşam 18.40 a kadar çalışıyorum. Bide işten gelince özel derslerim var neredeyse haftanın 4 günü. Bunları bildiği halde her boşluğumu onlarla geçirmemi bekliyor.

X