Kayınvalidem ve ısrarcılığı

9 da yasaklar başlıyor zaten o saatte gelip bir de salata işine girersem oturmaya vaktiniz kalmaz üstelik de yorgun oluyorum dedim. İstersen patates salatasını sen yap evdeyken dedim. Ama o kadar istemedim ki gelmelerini. Kendisine o gün görümcesi geldi ve bana gelemediler. Beni davet etti bu defa da. Ben de madem gelemiyorsunuz ben anneme gideyim bari, rahatsız zaten dedim ve anneme gittim.

Şok edici cidden. İşte bu saygısızlık. Karşıdaki kendi anneniz bile olsa saygısızlığa izin vermeyin.
Ne yaptınız peki? Cidden alıp eve gidip patates salatası mı yaptınız?

Şok edici cidden. İşte bu saygısızlık. Karşıdaki kendi anneniz bile olsa saygısızlığa izin vermeyin.
Ne yaptınız peki? Cidden alıp eve gidip patates salatası mı yaptınız?
9 da yasaklar başlıyor zaten o saatte gelip bir de salata işine girersem oturmaya vaktiniz kalmaz üstelik de yorgun oluyorum dedim. İstersen patates salatasını sen yap evdeyken dedim. Ama o kadar istemedim ki gelmelerini. Kendisine o gün görümcesi geldi ve bana gelemediler. Beni davet etti bu defa da. Ben de madem gelemiyorsunuz ben anneme gideyim bari, rahatsız zaten dedim ve anneme gittim.

O kadar iyi anliyorum ki cok iyi biliyorum o stresi. Insan düşünmekten boğulacak gibi oluyo. Ben de senin gibiyim.
Artik o kadar yoruyo ki o ısrarlar emrivakiler...hele o emrivakiler asla bitmez bi bakarsın komsusunu alip evine gelmis sana emirler yagdiriyo kendi evi gibi..

En azindan çalışıyosun.. tek care esin engel olacak bu davranislara. Anne su an misafir istemiyoruz dicek ya da anne su an cok yorgunum gelmek istemiyorum evde yemek var ziyan olmasin dicek. Bu sekilde kirmadan mesafe koyacaksiniz.. benimki ondan da anlamiyo ama umarim seninki anlar.
Evlilikten sogutuyolar insani.

İcimi döksem bu kadar olurdu yani..
Maalesef nedense hep kötü gelin saygisiz insan yaftası yiyoruz. Ama kimse sunu anlamiyo karsidaki kv nin derdi gelinini sevmesi oglunu ozlemesi falan değil. Tamamen hava atmak. Cagirirlar istedigini yaparsiniz bide üstüne bi ton laf ederler ama her daim suclu siz olursunuz. Gelini ezmek üzerine kurulu bi saygi anlayisi e bunun neresi saygi?

Dediginiz gibi saygi sevgi böyle seyler degil.. benim icin tamamen karsidaki insan belirler kiymetini. Bana sinsilik yaptigini hissettigim an bitmistir. Maalesef kv olunca kariyerinde basamak atlamis gibi algiliyolar kendilerini.
Bir karsi koyuyosun iki koyuyosun ücüncüde esin hatrina susuyosun. İste sonra da hosgeldin mutsuz evlilik .

Benimkinede geçen sarma götürdüm misafir vardı içimden geldi diyorki çok beğendiler kötü olsaydı gelin yaptı demicektim. Kötü ne demek anne kötü şeyi neden getireyim sarma işte dedim. Benimkide bayılır gösterişe. Allah düşürmesn bi ara rahatsızlandım geline kahvaltı hazırladım geldi diye tüm sülaleye gösterdi.

Pandemi öncesi annem bize gelmek istediğinde önce telefonla arardı müsait misiniz diye
Sonra mesaj atardı bak emin misin diye.. eşinle senin haftasonu tatilin, söylemeye çekinme vs diye.

Kız anneleri genel olarak böyleyken oğlan annelerindeki egoyu anlamıyorum.

Benim ailemde öyle kırk kere sorarlar müsait misiniz diye. gelse de öyle kendi evi gibi davranmaz hep esime danışır.
İste es ailesi söz konusu olunca tam tersi oluyo cunku gelinler olarak onlarin maliyiz öyle görüyolar.

Öyle öyle. hele o akrabalarin gelinleri her ne hikmetse her dk kaynanalarini yatiya cagirirlar hizmette kusur etmezler
Benim arkamdan da onlarin kaunanasi ayni seyleri söylüyodur kesin gazlamak için
Ama sunu kaciriyo ben bu tarz sacma sapan muhabbetlere gircek bos bi insan değilim hayatta amaclarim hayallerim var. Hedefim en iyi gelin olmak değil ki

Gerçekten o kadar doğru ki. Anneme gittiğimde akşam evine git kocanla otur der. Eşimin anneside izinlimisin şuraya gidelim bunu yapalım şunu alalım akşama şöyle yapalım şuna gidelim bu gelsin oturalım.

Bazen diyorum ki yanlış mı yapıyorum çok mu gaddarım. Ama değilim ya değilim. Neden kaynanamla kahve keyfi yapayım gezmeye gideyim işlerini yapayım sürekli ona danışayım heryere onunla gideyim mi. Yaşıtım arkadaşım değilki benim sürekli yanımda olmak zorunda değiller. Anneme bile diyorum ben izin günümde iş çıkarma plan yapma diye kaynanama neden demiyim ki ? Acaba yakın mı olsam görümcemi çağırsam otursak diye düşünüyorum kaynanam gelse yemklere çaylara ama saçmalama diyorum kendime abartma ayda 1 2 haftada 1 görüşüyorsun zaten çalışıyorsun alıştırma hep isterler.

Ben kötü ve artniyetli görmedim kadını...Ama daha anlayışlı şekilde yapabilir bunu...Siz de %80 red %20 kabul şeklinde davranırsanız alışır..

Keşke mesela bana da yemekle uğraşma gel diyen biri olsa...Once evime gider üstümü değiştirir, yarım saat uzanır sonra giderdim. Yemeği yiyip kalkar, yine evime gider dinlenirdim...
Gelinim diye övünmesi de hoşmuş aslında çünkü burda hep düşman kaynanaları okuduğumuz için..

Kayınvalidem derdi gel yemeği yiyin burda diye. Dediğinizi yaptım sonra annemlerin yanında ne dedi biliyor musunuz ? Sanki evde yemekmi yiyorlar yemek mi yapıyorsun sanki yapıncada kendini yaralıyorsun dedi. İnanın yapmamaları daha iyi sonra başa kakıyorlar

Her insan bir olmaz ki...Oyle bi tavır olursa gitmez elbet ama şu an yok

Her insan bir olmaz ki...Oyle bi tavır olursa gitmez elbet ama şu an yok
Öyle tavrı yoktu kayınvalideminde biri doldurmuş olmalı. Haftada ona gidip bende ayda 1 çağırdığımdan mıdır nedir laf sokmaya başladı. Sonra iyice bozuldu. Umarım kimsenin bçyle olmaz

ya acil diye arayip kakara kikiri cay sofrasinda olmasindan tutun cat diye emrivakiyle fotograflarinizin cekilip goruntulu aranmasina her sey kayinvalidemle ayni. muhtemelen buldumcuk olmus. zamanla azalir umarim, siz hep kendinize mesguliyetler bulun ve benim gibi kirilmasin diye ugrasmayin net olun.

buraya her şeyi en ince ayrıntısına kadar yazmadığım için böyle düşünmeniz normal. Ama o kadar çok detay var ki. Mesela sürekli para hesabı yapar ve her şeyin fiyatını sorar konuşurken. Sonra mesela hep isteklerini alttan alttan dile getirir alalım diye. Oysaki ihtiyacı yok ama amacı oğluna gelinine aldırmış olmak. Mesela eşime önceden diyormuş ki ben çocuğunuza bakarım siz de evimi temizletirsiniz. Yahu bir evladın annesinin evini temizletmesi ya da ona bir şey alması harçlık vermesi için karşılığa gerek yok ki. Çocuk bakmasa da benim elim açıktır alır veririm. Ama o böyle yaptıkça ben çok soğudum. Mesela internette bi elbise görüyor bana gösteriyor güzel mi ben de böyle almak istiyorum diyor. İlk başta fikrimi soruyor sandım. Meğer alayım diyeymiş.

beni annem bakıp büyüttü okuttu bu yaşa getirdi hala elinde avucunda olanı vermeye çalışır, değil benden beklemek. Yani beklemese zaten yaparım ama böyle küçük para oyunları midemi bulandırdi.

bir keresinde komşusu buna yazmış gelinine söyle sana alsın diye. Tam o esnada eşimin kuzeni kayınvalidemin yanında oturuyordu. Bildirimlerde öyle yazınca kuzen de küçük zaten çat diye okudu orda yazanı. Bahtsız Bedevi’ye söyle alsın yazmışlar bak sana diyorlar diye bana söyledi bir de eşim falan herkes orda. Kayınvalidem ne yapacağını şaşırdı. Yani böyle hesaplar oyunlar falan.
Yemek yapıp çağırıyor evet ama eşime fabrikanın vereceği Ramazan fişini sormayı da ihmal etmiyor. E bizim de evimiz var neden fişi kendimiz kullanmayalım ki. Ama daha o söylemeden eşime ben demiştim annenlere verirsin diye. Ki daha önce de ayakkabı fişi vermişlerdi babasına verdirmiştim. Biz bi şekilde alıyoruz onlar daha dikkatli harcıyorlar ceplerinden para çıkmasın diye zaten ben de bir şeyler yapıyorum ama böyle hesaplar beni çok soğuttu. Söylediğiniz kadar iyi niyetli bakamıyorum. Belki de ailemden böyle görmediğim için

Kv ısrarla davet ettiği sürece siz de ısrarla reddedeceksiniz yapacak bir şey yok.
Ama çocuğa kv bakarsa sizin bazı şeylere tolerans göstermeniz gerekecek, bunu da bilin.

Yeni evliyken gitme gelme biraz sık olur gelin gezmesi geline hediye götürme evini görme falan kocayı alayım kimse gelmesin gitmesin olmuyor maalesef kv ni gidelim diye arıyorlardır ne yapsın kadın kabul etmesin mi gitme gelme getirme ama çocuğuma bak saçma ve bencillik olur tatsızlık çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…