kayınvalidem ne kadar vicdan yoksunu ya

Eli boş gitmedik zaten. Evde yemek vardı ama çıkarmıyordu ben de ekstra bir şey yapmaya utandim. Çünkü o daha çok utanır diye düşündüm. 7 aylık hamile misafirim açlıktan kalkıp yemek yapmaya yeltense yerin dibine girerdim. O yüzden yapmadım. Eşim de dolapta yemek var yapma sakın ayıp olur dedi. 1-2 gün olan yemekten yedim, baktım ses yok, haklısın aç kaldın falan yok, çektim geldim evime

Benim çocuğum da okadar kucak ve emmek isteyen bir çocuk tu ki. Gece gündüz dahil ilk 6 ay yarım saat ara ile emerdi. Öyle uyudu gidip yemek hazırlayım ev süpüreyim diyemedim hiç. Kanguru ilr çocuğu kendime bağlayıp yaptım o işleri. Yapmak isteyen bir şey bulur kusura bakmayın. Çocuğu olan anneler hemen kendini herşeyden muaf görüyor. En olmadı mutfakta yemek yapan kv ile oturup bir soğanı doğrayıp bir yemeği dibi tutmasın diye karıştırmak gerek.

He nekadar zordu bebeğim ben bir kere ek öğüne geçene kadar kucağımda bebek olmadan yemek yiyemedim.

Evine don canim ya sanirim sen evinde hazirluyosun ama kaynanandan cekiniyosun hazirlayamiyosun ya cekinme gir hazirla yada evine don benim kaynansmda yapmaz benden bekler bu ev senin gir pisir yap ye bana sorma der oyle demedimi hic sana?

eliniz boş gitmemiş olabilirsiniz,ama kendinize yarayan şeyleri alıp dolaba yerleştirin,anneciğim ben torununu iyi besliyorum bak şimdiden,belki evde yoktur diye aldım diyerekGÜLÜMSEYEREK kalp kırmadan dolaba yerleştirebilidiniz..anneciğim bunların yerini değiştirme de ben bulabileyim canım çektiinde derdiniz..dolapta yemek varken yemek yapmak evet ayıptır fakat ben size öğlene çok güzel bi yemek yapıcam bi de benden olsun bakalım beğenecek misiniz demek vardır bir de ...acıktınız önünüze yemek gelmiyor.anneciğim acıktım bişeyler yiyelim mi sen de ister miisin demek sizi yakınlaştırır..evi benimsediğinizi gösterir..devirip yatmış ve hizmetçilik beklemişsiniz..kızmayın dost acı söyler..bakın olay bu olmuş..

S sopakuzuli canım benim oğlumda kolikti, aylarca günde 2-3 saat uykuyla durdum. Çokta huysuzdu. Saatlerce uyuması için uğraşırdım ama çıt sesine uyanırdı. Bana yardım edecek kimsede yoktu üstelik. Ama kucağıma alıp yemekte yaptım, temizlikte. Yani bi şekilde yolunu bulup, yaptım ihtiyaçlarımızı.

Yani bilmeden konuşmuyorum. Yaşadım aynı şeyleri. Ki oğlum 9 yaşına girecek olmasına rağmen hala uykuya dalmakta sorunlu.

Konu sahibide neden kv bi şey bekliyor, bebek onun, acıkan kendisi. Bunlara çözüm bulacak yine kendisi.

Ben de tirstim simdi dogum sonrasindan
Tırsılacak birşey yok canım. Ben ki bırakın beni 48 saat uyurum aylarca en uzun uyuma sürem 30 dk oldu. Gerçekten o güce ulaşıyor insan. Ama hadi çocuk yapayım bitane diyeyola çıkan zorluk çeker. Evlendim evleneli ben çocuk bakabilirmiyim yapabilirmiyim diye kendimi sorguladım. Yani doğum dan bebekten çok önce kendimi hazırladım. Çokta kolay oldu diyemem. Ama böyle herşeydr ven hamileyim çocuğum küçük diye diye kenara çekilenler ekstra sorun yaşıyorlar. Işte ya kv sofraya çağırmaz yada 3 5 gğn sonra eşi annesini hizmetçi yerine koyduğunu bide trip attığını Çakar busefer bide onunla uğraşır. Kurda sormuşlar esen neden kalın kendi işimi kendim görürüm demiş.

Yani yardım etmesini geçtim dolabın önden geçerken 1 bardak süt bir ekmek arası domates peynir alamıyorsan ne işin var p tatilde. Çocuğum için bile olsa gider yerim onu. Konu sahibi resmen kendine acı çektirmek peşinde

Haklısınız ama inanın devirmedim kızımla ilgilendim,o da daha iki yaşındaydı. Eşime bu böyle olmayacak, ayrı yemek yapayım dedim hayır ayıp olur dedi. Bir de kendisi bizi ısrarla çağırdı. Yani kızım elimden bu kadar geliyor ,sen yap dese tamam ama kizdigimonun 12 saatte bir yemek yenmesini normal göstermeye çalışmak. Hata kabul etmiyor, ne yapıyorsa doğru o

Ben herhangi bir sebepten dolayı misafirime yeteri kadar yemek sunamasam mazeretimi dile getirir, hoş görmesini dilerim. Her şey normalmiş gibi bir tavır sergilemem. Hele bir de misafirim öğleyin dolap karistirmaya başlarsa iyice ettiğim ayıbın farkına varirim. O zaman söylerim

Az önce bi arkadasa soylemıstım ustelık uzerıne geldı.
bız yunanıstanlıyız esımde trakyalı e bızde oyle adetler yoresel yemekler yok. kahve yapılır bızde ıkı bıskuvu ya da cıkolata cıkarırsın ama baktın oturacak oyle etlı dolmalar yapılmaz
patates haslarsın peynır zeytın cay tursu kavurursun vs vs

esının ablası gelmıs bırı yazmıs ornek vermıs arkamdan dedıkodu yaptı dıye acıkcası ben bunda bısey goremıyorum hıc bısey olmasa bıle evde makarna yapılır uzerıne peynır ufalanır bu bana ayıp gelmıyor hıc bırsey vermemek ayıp gelıyor aksıne.

sonra 12 saatte bır yemek verılen bır bayan var hamıleyken cevızı yanında tasıyabılırdı evet ama kayınvaldıede olsa ben asla canımda sunu cektı dıye dolap karıstıramam kımısı alır yer kımısı alamaz. bende alamayanlardanım. gıttıgımde yemek yaparım yap derse yaparım ama , yemek cıkarmaya nıyetı yok ıse acmısıznı yemekte yok dese bıle tokuz derım . erkenden topuklarım. gelen kısıye acmısın demek bıle bana zor gelıyor.

bende yoklugu varlıgı bılen bırıyım ama bı bıber bı domates olsa kavurursun cay yaparsın yersın yanı yeterkı nıyet yedırmek olsun bence

siz çekingen ve belli ki alıngansınız. ama gelin kayınvalidenin evinde misafir olmaz. önce bunu bir çıkarın aklınızdan. mutlu olmak istiyorsanız size tavsiyem beklentiniz az olsun. bu arada badem ceviz öneriliyor haklısınız. elbette iyi beslenmeye çalışmalısınız. bunu kimseden beklememek en doğrusudur. aileniz, eşiniz, arkadaşlarınız size prenses gibi davranmış olabilirler, ama böyle bir hayat yok.

CuteMom çok haklısın. Ben cevizi beslenme çok önemli hamileyken anlamında vurgulamak için yazdim ama çok yanlış anlayan oldu. Bir de mesela ben arkadaşlarıma bile cevizini ihmal etmiyorsun di mi diye uyarıyorum mesela. Bahsettiğim o yani. Çıkarmasını beklemiyordum. Yiyor musun, yanında getirdin mi vs dicem ama bunu da geçtim. 12 saat aç bırakılmaz yani. Vallahi eşim 1 çıkardı 2 çıkardı baktım hala oralı değil ben çok utandım . Çünkü ben evime gelen yardımcı ablalarima her zaman dolap senin demişimdir. Meyve al sebze al şunu al bunu al ben müsait değilsem bile derim, sen al ki ben senin rahat olduğunu anlayayım derim

Ceviz konusu yanlış anlaşıldı. Beslenme bu kadar onemliyken 12 saate bir yemek kondu olayını vurgulamak içindi. Yoksa hiç ama hiçbir beklentim yok. Zorla çağırdı da gittik. Ben kendimi misafir gibi hissettim, çünkü o da her zamn bana bunu hissettirdi

benım kayınvalıdem kendısı cıkarır ortadan ıstedıgım kadar yerım ama bazen dolapta bıseyelr goruyorum tatlı vs
vermeyı aklına getıremıyor ama oyle canım cekıyor kı anlatamam
kı ben hamıle degılım
kı ben 12 saat yazlık ortamında genede ac kalamam normalınden daha cok yerım denız gunes basar benı.
bız sımdı daha modernız eskıler cevız bılmıyormus hanı ben asla cevız beklemedıgını anladım zatende. bazıları yemek konusunda gercekten cımrı ve sorunlu.
yanı 55 yasındakı kadın dusunemıyor ama sen 20 yasında altan alarak gulerek sırıtarak kırılmamasını saglayarak annecım torununa sımdıden ıyı bakıyorum dıye soylene soylene gene alamam .
Ceker gıderım evıme. bu yuzden kımselerde uzun sure kalmayı hayal bıle edemem

hakikaten şu aç mısın sorusu pek hoş değil. en kötü dediğiniz gibi bir çay yaparım ben, hamur alır kızartırım iki dk.ne bileyim patates salatası olabilir.
ben de karıştıramıyordum dolap kayınvalidemde başlarda, çekiniyordum. eşim yüzümden anlıyordu, "canım sen acıktın gel bakalım annemin dünden bir şeyleri var mı?"vs der bizi mutfağa sokardı. hiçbir şey yoksa peynir ekmek yerdik. öyle öyle aştım o çekingenliği artık. Şimdi kendimi geçtim, kızım için sorarım "ne yiyebilir, ne yapabiliriz torunun için" ya da "ben iki dk bi yoğurtlu çorba yapayım ben de yerim" filan derim.

haha arkadas cevizde takili kalmis. Bosver :)

Benim de tarzım o değil. Kimseyi de o duruma sokmam ama. O yüzden biz de döndük evimize. Ve dediğin gibi her zamankinden daha çok acıkıyordum

ben hala acmadım , yanı bız genelde yemege gıdıyoruz
ara bır vakıtte gıdıyorsak ya yıyıp gıdıyoruz ya da hemen kalkıyoruz baktık yemek koyacagı yok yanı bızde acız yapalım dese yaparm asla ısten erınmem usenmem ama .
acmısın dıye sormamak lazım 2 lokmayı esırgememek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…