Eli boş gitmedik zaten. Evde yemek vardı ama çıkarmıyordu ben de ekstra bir şey yapmaya utandim. Çünkü o daha çok utanır diye düşündüm. 7 aylık hamile misafirim açlıktan kalkıp yemek yapmaya yeltense yerin dibine girerdim. O yüzden yapmadım. Eşim de dolapta yemek var yapma sakın ayıp olur dedi. 1-2 gün olan yemekten yedim, baktım ses yok, haklısın aç kaldın falan yok, çektim geldim evimeşimdi bakın kalkıp kadının evine hamileyken gidiyorsunuz da şunu yemem lazım bunu yemem lazım diye bi de laf ediyosunuz..ben olsam önce bi sağlam alışveriş yaparım buzdolabına ve ceviz fındık pekmez ne yemem gerekiyorsa hepsini alır koyarım onun evine.eğer evinizde size hizmet eden bir kişi yoksa pekala onun evinde de kendinize yemek hazırlamalısınız çünkü size hizmet etmek zorunda değil.öğlen yemeğini de siz yapıverin..ben gittiğimde sabah kahvaltımızı hazırladıysa ben öğlene çok güzel bi yemek yapcam size derdim hem de mutlu mutlu yapardım..akşam yemeği yapardı ben bulaşıkları toplardım..hamileyken evde hiç yapmıyor musunuz?kaynannadan anne olmaz.beklemeyin.kıçınızı da kaldırın.
Önceki üye de sizin için aynı şeyi düşünüyor. Siz yiyin. Eskiler yemezmis ya belli anneniz de yememiş.tamam herkesin algi sorunu var. Siz ceviz yiyin belki sizin de işinize yarar
Benim çocuğum da okadar kucak ve emmek isteyen bir çocuk tu ki. Gece gündüz dahil ilk 6 ay yarım saat ara ile emerdi. Öyle uyudu gidip yemek hazırlayım ev süpüreyim diyemedim hiç. Kanguru ilr çocuğu kendime bağlayıp yaptım o işleri. Yapmak isteyen bir şey bulur kusura bakmayın. Çocuğu olan anneler hemen kendini herşeyden muaf görüyor. En olmadı mutfakta yemek yapan kv ile oturup bir soğanı doğrayıp bir yemeği dibi tutmasın diye karıştırmak gerek.ecrinnur1 benim kızım 9 aylık olana kadar inan yarım saatten fazla uyumadı yani her bebek uyur diye bişey yok canım ya.bazı bebekler kolik oluyor bazısı huysuz inan 3 günlükken başladı ağlamaya 9 ay sadece memede sustu.götürmedik doktor bırakmadık.
cikom yukarda da bahsettim kızım çok hırçın bir bebekti benden başkasının kucağında durmaz gitmez ağlamaktan çatlardı bende memeletten uzakta konu sahibi gibi bırak yemek yapmayı duş bile alamazdım yaz günü eşim işten gelirken getirirdi onu bile ağıt eşliğinde yerdik.
yani arkadaşlar huysuz bebeğe bakmak zor aklıma geldi de yine canları sağolsun.
konu sahibi arkadaşı da anlıyorum durmadan kucakta ağlayana emen bir bebekse yorgunluk uykusuzluk bir de o çaresizliğin üzerine kendi normal hayatını yaşayan insaların sende nde onu beklemesi o ruh haliyle zor oluyor.
Aynen sizin deÖnceki üye de sizin için aynı şeyi düşünüyor. Siz yiyin. Eskiler yemezmis ya belli anneniz de yememiş.
Tırsılacak birşey yok canım. Ben ki bırakın beni 48 saat uyurum aylarca en uzun uyuma sürem 30 dk oldu. Gerçekten o güce ulaşıyor insan. Ama hadi çocuk yapayım bitane diyeyola çıkan zorluk çeker. Evlendim evleneli ben çocuk bakabilirmiyim yapabilirmiyim diye kendimi sorguladım. Yani doğum dan bebekten çok önce kendimi hazırladım. Çokta kolay oldu diyemem. Ama böyle herşeydr ven hamileyim çocuğum küçük diye diye kenara çekilenler ekstra sorun yaşıyorlar. Işte ya kv sofraya çağırmaz yada 3 5 gğn sonra eşi annesini hizmetçi yerine koyduğunu bide trip attığını Çakar busefer bide onunla uğraşır. Kurda sormuşlar esen neden kalın kendi işimi kendim görürüm demiş.Ben de tirstim simdi dogum sonrasindan
Haklısınız ama inanın devirmedim kızımla ilgilendim,o da daha iki yaşındaydı. Eşime bu böyle olmayacak, ayrı yemek yapayım dedim hayır ayıp olur dedi. Bir de kendisi bizi ısrarla çağırdı. Yani kızım elimden bu kadar geliyor ,sen yap dese tamam ama kizdigimonun 12 saatte bir yemek yenmesini normal göstermeye çalışmak. Hata kabul etmiyor, ne yapıyorsa doğru oeliniz boş gitmemiş olabilirsiniz,ama kendinize yarayan şeyleri alıp dolaba yerleştirin,anneciğim ben torununu iyi besliyorum bak şimdiden,belki evde yoktur diye aldım diyerekGÜLÜMSEYEREK kalp kırmadan dolaba yerleştirebilidiniz..anneciğim bunların yerini değiştirme de ben bulabileyim canım çektiinde derdiniz..dolapta yemek varken yemek yapmak evet ayıptır fakat ben size öğlene çok güzel bi yemek yapıcam bi de benden olsun bakalım beğenecek misiniz demek vardır bir de ...acıktınız önünüze yemek gelmiyor.anneciğim acıktım bişeyler yiyelim mi sen de ister miisin demek sizi yakınlaştırır..evi benimsediğinizi gösterir..devirip yatmış ve hizmetçilik beklemişsiniz..kızmayın dost acı söyler..bakın olay bu olmuş..
siz çekingen ve belli ki alıngansınız. ama gelin kayınvalidenin evinde misafir olmaz. önce bunu bir çıkarın aklınızdan. mutlu olmak istiyorsanız size tavsiyem beklentiniz az olsun. bu arada badem ceviz öneriliyor haklısınız. elbette iyi beslenmeye çalışmalısınız. bunu kimseden beklememek en doğrusudur. aileniz, eşiniz, arkadaşlarınız size prenses gibi davranmış olabilirler, ama böyle bir hayat yok.Ben herhangi bir sebepten dolayı misafirime yeteri kadar yemek sunamasam mazeretimi dile getirir, hoş görmesini dilerim. Her şey normalmiş gibi bir tavır sergilemem. Hele bir de misafirim öğleyin dolap karistirmaya başlarsa iyice ettiğim ayıbın farkına varirim. O zaman söylerim
CuteMom çok haklısın. Ben cevizi beslenme çok önemli hamileyken anlamında vurgulamak için yazdim ama çok yanlış anlayan oldu. Bir de mesela ben arkadaşlarıma bile cevizini ihmal etmiyorsun di mi diye uyarıyorum mesela. Bahsettiğim o yani. Çıkarmasını beklemiyordum. Yiyor musun, yanında getirdin mi vs dicem ama bunu da geçtim. 12 saat aç bırakılmaz yani. Vallahi eşim 1 çıkardı 2 çıkardı baktım hala oralı değil ben çok utandım . Çünkü ben evime gelen yardımcı ablalarima her zaman dolap senin demişimdir. Meyve al sebze al şunu al bunu al ben müsait değilsem bile derim, sen al ki ben senin rahat olduğunu anlayayım derimAz önce bi arkadasa soylemıstım ustelık uzerıne geldı.
bız yunanıstanlıyız esımde trakyalı e bızde oyle adetler yoresel yemekler yok. kahve yapılır bızde ıkı bıskuvu ya da cıkolata cıkarırsın ama baktın oturacak oyle etlı dolmalar yapılmaz
patates haslarsın peynır zeytın cay tursu kavurursun vs vs
esının ablası gelmıs bırı yazmıs ornek vermıs arkamdan dedıkodu yaptı dıye acıkcası ben bunda bısey goremıyorum hıc bısey olmasa bıle evde makarna yapılır uzerıne peynır ufalanır bu bana ayıp gelmıyor hıc bırsey vermemek ayıp gelıyor aksıne.
sonra 12 saatte bır yemek verılen bır bayan var hamıleyken cevızı yanında tasıyabılırdı evet ama kayınvaldıede olsa ben asla canımda sunu cektı dıye dolap karıstıramam kımısı alır yer kımısı alamaz. bende alamayanlardanım. gıttıgımde yemek yaparım yap derse yaparım ama , yemek cıkarmaya nıyetı yok ıse acmısıznı yemekte yok dese bıle tokuz derım . erkenden topuklarım. gelen kısıye acmısın demek bıle bana zor gelıyor.
bende yoklugu varlıgı bılen bırıyım ama bı bıber bı domates olsa kavurursun cay yaparsın yersın yanı yeterkı nıyet yedırmek olsun bence
Ceviz konusu yanlış anlaşıldı. Beslenme bu kadar onemliyken 12 saate bir yemek kondu olayını vurgulamak içindi. Yoksa hiç ama hiçbir beklentim yok. Zorla çağırdı da gittik. Ben kendimi misafir gibi hissettim, çünkü o da her zamn bana bunu hissettirdisiz çekingen ve belli ki alıngansınız. ama gelin kayınvalidenin evinde misafir olmaz. önce bunu bir çıkarın aklınızdan. mutlu olmak istiyorsanız size tavsiyem beklentiniz az olsun. bu arada badem ceviz öneriliyor haklısınız. elbette iyi beslenmeye çalışmalısınız. bunu kimseden beklememek en doğrusudur. aileniz, eşiniz, arkadaşlarınız size prenses gibi davranmış olabilirler, ama böyle bir hayat yok.
CuteMom çok haklısın. Ben cevizi beslenme çok önemli hamileyken anlamında vurgulamak için yazdim ama çok yanlış anlayan oldu. Bir de mesela ben arkadaşlarıma bile cevizini ihmal etmiyorsun di mi diye uyarıyorum mesela. Bahsettiğim o yani. Çıkarmasını beklemiyordum. Yiyor musun, yanında getirdin mi vs dicem ama bunu da geçtim. 12 saat aç bırakılmaz yani. Vallahi eşim 1 çıkardı 2 çıkardı baktım hala oralı değil ben çok utandım . Çünkü ben evime gelen yardımcı ablalarima her zaman dolap senin demişimdir. Meyve al sebze al şunu al bunu al ben müsait değilsem bile derim, sen al ki ben senin rahat olduğunu anlayayım derim
hakikaten şu aç mısın sorusu pek hoş değil. en kötü dediğiniz gibi bir çay yaparım ben, hamur alır kızartırım iki dk.ne bileyim patates salatası olabilir.Az önce bi arkadasa soylemıstım ustelık uzerıne geldı.
bız yunanıstanlıyız esımde trakyalı e bızde oyle adetler yoresel yemekler yok. kahve yapılır bızde ıkı bıskuvu ya da cıkolata cıkarırsın ama baktın oturacak oyle etlı dolmalar yapılmaz
patates haslarsın peynır zeytın cay tursu kavurursun vs vs
esının ablası gelmıs bırı yazmıs ornek vermıs arkamdan dedıkodu yaptı dıye acıkcası ben bunda bısey goremıyorum hıc bısey olmasa bıle evde makarna yapılır uzerıne peynır ufalanır bu bana ayıp gelmıyor hıc bırsey vermemek ayıp gelıyor aksıne.
sonra 12 saatte bır yemek verılen bır bayan var hamıleyken cevızı yanında tasıyabılırdı evet ama kayınvaldıede olsa ben asla canımda sunu cektı dıye dolap karıstıramam kımısı alır yer kımısı alamaz. bende alamayanlardanım. gıttıgımde yemek yaparım yap derse yaparım ama , yemek cıkarmaya nıyetı yok ıse acmısıznı yemekte yok dese bıle tokuz derım . erkenden topuklarım. gelen kısıye acmısın demek bıle bana zor gelıyor.
bende yoklugu varlıgı bılen bırıyım ama bı bıber bı domates olsa kavurursun cay yaparsın yersın yanı yeterkı nıyet yedırmek olsun bence
haha arkadas cevizde takili kalmis. Bosver :)Ne cevizi arkadaşım, cevizi hamilelikte beslenmenin önemini vurgulamak için yazdim . 12 saatte bir yemek çıkarıyordu önümüze. Başkaları da vardı evde.Utaniyordum artık eşime dolap actirmaya. Herkes otururken yemek yemek tuhaf geliyordu. Hamileler acıkır sık sık. Siz bilmeyebilirsiniz ama o bildiği halde yapıyor bunu. Siz evinize misafir çağırıp aman bana ne bulduğunu yesin , nasılsa ölmez mi diyorsunuz? Ben tok olduğunu bilsem de sorarım. Bakın şöyle örnek vereyim: evime gelen yardımcı ablaya 'ben bebekle ilgilendiğim için her zaman müsait olamıyorum, lütfen sen dolabı aç ve istediğin zaman istediğin şeyi al' diyorum. Bu hanım vermediği gibi bunu da söylemiyor yani 12 saatte bir beslenmek normal düşüncesini kabul ettirmeye calsiyor veya dolabı açıp bir şey yediğimde ay kızım sen hamilesin tabii, kusura bakma ben çıkaramadım ama sen çıkar da demiyor öyle bakıyor dolayısı ile ben utanıp gittim artık. Bu tavırda insanlık yok, kimse kusura bakmasın.
Benim de tarzım o değil. Kimseyi de o duruma sokmam ama. O yüzden biz de döndük evimize. Ve dediğin gibi her zamankinden daha çok acıkıyordumbenım kayınvalıdem kendısı cıkarır ortadan ıstedıgım kadar yerım ama bazen dolapta bıseyelr goruyorum tatlı vs
vermeyı aklına getıremıyor ama oyle canım cekıyor kı anlatamam
kı ben hamıle degılım
kı ben 12 saat yazlık ortamında genede ac kalamam normalınden daha cok yerım denız gunes basar benı.
bız sımdı daha modernız eskıler cevız bılmıyormus hanı ben asla cevız beklemedıgını anladım zatende. bazıları yemek konusunda gercekten cımrı ve sorunlu.
yanı 55 yasındakı kadın dusunemıyor ama sen 20 yasında altan alarak gulerek sırıtarak kırılmamasını saglayarak annecım torununa sımdıden ıyı bakıyorum dıye soylene soylene gene alamam .
Ceker gıderım evıme. bu yuzden kımselerde uzun sure kalmayı hayal bıle edemem
ben hala acmadım , yanı bız genelde yemege gıdıyoruzhakikaten şu aç mısın sorusu pek hoş değil. en kötü dediğiniz gibi bir çay yaparım ben, hamur alır kızartırım iki dk.ne bileyim patates salatası olabilir.
ben de karıştıramıyordum dolap kayınvalidemde başlarda, çekiniyordum. eşim yüzümden anlıyordu, "canım sen acıktın gel bakalım annemin dünden bir şeyleri var mı?"vs der bizi mutfağa sokardı. hiçbir şey yoksa peynir ekmek yerdik. öyle öyle aştım o çekingenliği artık. Şimdi kendimi geçtim, kızım için sorarım "ne yiyebilir, ne yapabiliriz torunun için" ya da "ben iki dk bi yoğurtlu çorba yapayım ben de yerim" filan derim.
Hamilelikte alakası olmayanlar anlayamayabilir onu anlarım da, anlattığın halde hala diretmek nedir onu anlayamıyorum.haha arkadas cevizde takili kalmis. Bosver :)