kayınvalidem ne kadar vicdan yoksunu ya

Hamilelikte alakası olmayanlar anlayamayabilir onu anlarım da, anlattığın halde hala diretmek nedir onu anlayamıyorum.
Ve böyle tipler gebe kaldıklarında bizden daha iyi beslenmeye çalışacaklar belki de
Haha iste hep ceviz eksikliginden bunlar :) saka bir yana arkadasim dedigin gibi gebe olmayan arkadaslar beslenmenin onemini anlaymiyorlar. 30 haftalik ikizlere gebeyim. Her Sabah CEViZiMi yiyorum. Findik ve Badem de ayni sekilde :) hem omega 3 Hem demir hem de protein deposu. Siddetle tavsiye ederim

yanlış anlamayında bende sizi hatalı buldum..iki aylık bebeğniz var die hiç yerinizden kalkmadan k.valideden hizmet beklerseniz aç kalırsınız tabi.. ben loğusayken ikinic günü kalktım kayınvelidem ve annem bile varken evimin yemeklerini kendim yaptım.. hatta benimde kızım 2 aylıkken bayramda k.valideye gittik.. ve benim kızım hiç durmayan bi beebek olmasına rağmen kalktım yemeğini aşını pişirdim..kendimi k.valide yerine koyarım bu durumlarda asla otruamam ben ..geline hizmet etmek zorunda değil ben şahsen böyle düşünüyorum..oğlu oğludur o batmaz ama sizin hiç iş yapmadan akşama kadar sadece bebekle ilgilenmeniz ona batar illaa...bir de orası sizin eşinizin önceden yaşadığı yermiş..kendinizi orsa misafir gibi görmenizde ayrıca ilginç bi durum.

İki aylık bebeğim var,benim birşeyler yemem lazım değil mi süt için! Bu saat oldu sadece kahvaltı yaptık. Yemek yaptı KV ,ki ben bebeğim durmadigi için yardım edemiyorum. Eşim geldi dışardan sofra hazırladı onu çağırıyor gel yemek ye diye. Eşim beni çağırdi yemek yemedigimizi öğrenince benim çok zorumaa gittiği için işim var diye gitmedim,yanımda getirdigim abur cuburdan yedim artik. Siz olsanız ne yapardınız? Hiç bir husumetimiz de olmadı beni çok kızdıran davranışları olsa da. Diyeniniz olur gider pişirir birşeyler yerim diye o sıcaklık yok ki nasıl yapayim
Meraba arkadaşım kayınvaliden gerçekten vicdan yoksunuymuş 1 yaşında bebeğim var bende neler çektim zamanında uykusuzluk yorgunluk stres çok zor yani kolay bi bebek değildi ama allah var kayınvalidem hep en son yemek yerdi sofraya herkesten sonra otururdu önce sen ye çocuğa ben bakarım sana süt olcak ben önemli değilim derdi yani hakkını yiyemem gerçekten çok düşüncesizmiş kendi kızı olsada böylemi yapardı acaba :KK43:

Acitasyon yaptigimi söyleyen olmuş ki alakası yok biz ailede böyle görmedik. Toksa bile evdeki misafire yemek yapılır. Kimseye ayrımcılık yapılmaz. Böyle böyle iyice soğuttu kendinden zaten kayın validem. eşim olmasa yüzünü bile görmek istemiyorum

Bu arada konu sahibi arkadasim gir mutfaga yemegini kendin hazirla. Bebege de esin ya da kv den baksin. Cik mutfagimdan yeme yemegimizi diyecek halleri yok :)) eger hala rahat edemiyorsan guzel bir dille esine anlat ve evine don. Sonucta kimse seni zorla tutmuyor orada.

Haha iste hep ceviz eksikliginden bunlar :) saka bir yana arkadasim dedigin gibi gebe olmayan arkadaslar beslenmenin onemini anlaymiyorlar. 30 haftalik ikizlere gebeyim. Her Sabah CEViZiMi yiyorum. Findik ve Badem de ayni sekilde :) hem omega 3 Hem demir hem de protein deposu. Siddetle tavsiye ederim
Sağlıkla kucağınıza alin inşallah. Benim de beklenen doğum tarihim sizinle ayniydi:) olay geçen yıl oluyor

Az önce bi arkadasa soylemıstım ustelık uzerıne geldı.
bız yunanıstanlıyız esımde trakyalı e bızde oyle adetler yoresel yemekler yok. kahve yapılır bızde ıkı bıskuvu ya da cıkolata cıkarırsın ama baktın oturacak oyle etlı dolmalar yapılmaz
patates haslarsın peynır zeytın cay tursu kavurursun vs vs

esının ablası gelmıs bırı yazmıs ornek vermıs arkamdan dedıkodu yaptı dıye acıkcası ben bunda bısey goremıyorum hıc bısey olmasa bıle evde makarna yapılır uzerıne peynır ufalanır bu bana ayıp gelmıyor hıc bırsey vermemek ayıp gelıyor aksıne.

sonra 12 saatte bır yemek verılen bır bayan var hamıleyken cevızı yanında tasıyabılırdı evet ama kayınvaldıede olsa ben asla canımda sunu cektı dıye dolap karıstıramam kımısı alır yer kımısı alamaz. bende alamayanlardanım. gıttıgımde yemek yaparım yap derse yaparım ama , yemek cıkarmaya nıyetı yok ıse acmısıznı yemekte yok dese bıle tokuz derım . erkenden topuklarım. gelen kısıye acmısın demek bıle bana zor gelıyor.

bende yoklugu varlıgı bılen bırıyım ama bı bıber bı domates olsa kavurursun cay yaparsın yersın yanı yeterkı nıyet yedırmek olsun bence
Cutecim belki haklisin, fakat o gun inan evde bisey yoktu. Salca bile diyim de anla iste. Nerden bulayim domatesi biberi. Bence tam tersi niyet iyi olsun guleryuz olsun, yedirip icirmek eksik kalsin. Bu benim fikrim. Simdi tabi pogacami boregimi atiyorum buzluga, kizartmalik biber kofte... Ama o zaman bilmiyodum bunlari. Bence benim bisey cikarmamam degil onun dedikodu yapmasi daha ayip. Arkadasin konusuyla benimkinin pek ilgisi yok tabi.

Meraba arkadaşım kayınvaliden gerçekten vicdan yoksunuymuş 1 yaşında bebeğim var bende neler çektim zamanında uykusuzluk yorgunluk stres çok zor yani kolay bi bebek değildi ama allah var kayınvalidem hep en son yemek yerdi sofraya herkesten sonra otururdu önce sen ye çocuğa ben bakarım sana süt olcak ben önemli değilim derdi yani hakkını yiyemem gerçekten çok düşüncesizmiş kendi kızı olsada böylemi yapardı acaba :KK43:

Yoldan geldik 12 saatlik. Akşam yemeği vakti bebeğim ağladı ayağımda sallıyorum,biraz yemek yediler kayinpederim bebeğe bakta poni yemek yesin dedi ben bakamam diyo ya

Bu arada konu sahibi arkadasim gir mutfaga yemegini kendin hazirla. Bebege de esin ya da kv den baksin. Cik mutfagimdan yeme yemegimizi diyecek halleri yok :)) eger hala rahat edemiyorsan guzel bir dille esine anlat ve evine don. Sonucta kimse seni zorla tutmuyor orada.

Kayin validem bebeğe bakamam diyor ki sanki yavrum onun torunu değil de el.

Gebeyim diye 2 kat yemek yanlis. Butun doktorlar gunluk yemek rutininize devam edin diyor.
Evet sonra bayanlarımız emzirirken kilo aldım yada veremedim diyor. Asıl olan normal yemek yiyip herzamankinden fazla su içmek sütü su yapar. Ekstra birde hem hamilelik hem emzirme de gereken kalsiyum. Oda günde 1_ 2 bardak süt bir kase yoğurt yeterli. Doğumdan sonra 6 ayda hamilelik öncesi kilo suna ineneyen emziren annelerin eğer bir sağlık sorunu yoksa yanlış besleniyor demektir. Diyor doktorlar.

Kayin validem bebeğe bakamam diyor ki sanki yavrum onun torunu değil de el.
Benim çocuklardan biri bulaşıcı hastalığa yakalandı. Diğeri 7 aylık bebek o zamanlar. Eşim sen büyüğü yanına al bebeğe bulaşmasın. Akşamları ben alırım dedi. Yok
getirme ' günüm var' Dedi. Eşim de ' bak o güne gidersen bir daha hıc getirmem' dedi. O da ' tamam' dedi

Kendisi sürekli benden iş bekleyen biri zaten. Dün akşam 12 saat araba yolculigindan sonra yorgunluktan ölüyorum daha sofra toplanacak dedi. Hamileligimde bel ağrısı çektiğim için yatarken kolum agriyor diye süpürgeyi yattigim odaya bırakıp gitmiş biri

böyle birinin evinde nasıl tatil yapacaksınız daha lahusalığınız bitmemiştir.... dağılırsanız toparlanamazsınız...(moral)
eşiniz ile görüşün ve eşinizi bırakın siz ayrılın oradan...
eşiniz ile kavga etmeden benim için öncelik bebek bu zamanlar da hep meme de duruyor yere koysam ağlıyor e onunla ilgileniyorum annene yardım etmiyorum çünkü edemiyorum ki bu zamanlar da kadınlar bilirler yardım beklemezler ama belli ki annen bekliyor böyle birşey ne o beni kırsın ne ben onu.. biz gidecelim sen kal deyin koşar adım uzaklaşın

Eşim düşünememiş dedi sen aç kalma ye dedi ne varsa bende öyle yapıcam artık
En mantıklısı bu. Ben sizde hata gördüm evet. Ama kv niz içinde sütten çıkmış akkaşık diyemem. Bugün annem 68 yaşında. Bayramda misafir gelir diye günler öncesinden dolmalar yemekler hazırlanır. Yani gelenler 1 saat mesafeden geliyor. Anne sen niye bukadar yoruluyorsun gelenler uzaktan gelmiyor yolda acıkacak değiller hem sen yaşlı sın kimse senden beklemez derim. Ilmaz kızım benim içime sinmez evime gelen misafire sofra kurmazsam der. Annem tek yaşar aöa her daim dondurucuda ekmek börek poğaça dolma istifi vardır. Bende budüşüncedeyim yani normalde evde öğlen yemeği akışkanlıpımız yoktur ama misafir gelince daha kahvaltıda öğlen yemek mi yesek kısır falanmı derim. Zaten açmısın diye sormak çok ayıp. Ama evlilik böyle birşey idare etmek gerek. Nacizane tavsiyem siz bugün anne yardım edecek bişey varmı diye sorun ufak tefek yardım edin. Bu sefer siz yemeği nizi kendiniz yiyeceksiniz o yine aynı devam edecek. Hem kv bak bak sırf eli işe değmesin diye ayrı yemek yiyor diyecek hemde sizi sofraya çağırmadığı için siz daha da sinir olacaksınız tutumuna. Ama ufak tefek adım atın bakalım ne olacak birde böyle deneyin. Eşiniz belki bu durumunuzdan memnun değil ama size laf dese tatili harap olacak.

çocuğunuza bakmamak gibi bi terbiyesizlik yapıosa siz haklısınız elbette..ona dencek bişi yok...

böyle birinin evinde nasıl tatil yapacaksınız daha lahusalığınız bitmemiştir.... dağılırsanız toparlanamazsınız...(moral)
eşiniz ile görüşün ve eşinizi bırakın siz ayrılın oradan...
eşiniz ile kavga etmeden benim için öncelik bebek bu zamanlar da hep meme de duruyor yere koysam ağlıyor e onunla ilgileniyorum annene yardım etmiyorum çünkü edemiyorum ki bu zamanlar da kadınlar bilirler yardım beklemezler ama belli ki annen bekliyor böyle birşey ne o beni kırsın ne ben onu.. biz gidecelim sen kal deyin koşar adım uzaklaşın
Lohusalık 40 gündür konu sahibinin bebeği 2 aylık.

Evet sonra bayanlarımız emzirirken kilo aldım yada veremedim diyor. Asıl olan normal yemek yiyip herzamankinden fazla su içmek sütü su yapar. Ekstra birde hem hamilelik hem emzirme de gereken kalsiyum. Oda günde 1_ 2 bardak süt bir kase yoğurt yeterli. Doğumdan sonra 6 ayda hamilelik öncesi kilo suna ineneyen emziren annelerin eğer bir sağlık sorunu yoksa yanlış besleniyor demektir. Diyor doktorlar.

canim bu su olayina inanmiyorum ben artik..cunku benim kadar cok su icen yoktur ve ise basladiktan bir sure sonra sutum yetmedi ve mama takviyesi yaptik..2. bebegimdede daha erken gectik mamaya...ben hala litre litre su iciyorum ama sutum cok az. ha suna bagliyorum ben bunu...bu dogumumda kv yanimdaydi..dogumdan sonra filan stres yasadim kendilerinden dolayi buna veriyorum..ayrica evde iki cocuk, calisiyorum bir yandan ev isiydi bilmem ne..dinlenmeyi birak uyursam sukrediyorum...diyeceksinki ev isinin acelesimi var? bazen var...evde dolasan bir tane daha oglum var...oglum cok yemek secer mesela..her gun o ne yiyecek diye kafa patlatirim ve ona gore menu hazirlarim..kotu olan bir gun yedigini diger bir gun yemeyebilir...herneyse..bu cocuk giydirilecek doyurulacak..ilgilenecek..zaten calisiyorum..inanirmisiniz gece 4-5 te kalkip bir daha yatmadigim zamanlar oluyor...ha bu hayati kendimiz secmedik mi cocuk isteyerek? evet sectik tabii, ama bu da vucut yani, boru degil :-) bi yerden cikacak illaki...

buarada konu sahibi canim, 2 aylik bebekle ne isin var kv nin yaninda? kendine etmissin..kaldiki boyle zamanlar bazen iyi oluyor, gercek yuzlerini gormus oluyorsun..okurken bi ara benim kv min hakkinda konusuyorsun sandim...bizdede oyle olurdu..cocugu emzirirdim, gece zaten uyumamisim..sabah 10 olur -11 olur kahvaltinin adi dahi gecmez..emzirmeden sonra kostur mutfaga kahvalti hazirla...sonrasinda catalimi tam daldiririm tabagima cocuk gene aglar...kostur geri emzirmeye..soylermisin bu vucut nasil sut yapsin? gece dinlenme gunduz dinlenme ne olacak??? icimden gecirirdim, yeyinde siz sut olsun diye (;
gunduz dersen ayni sey..ne yedircem diye dusun yap yedir yu..inanirmisiniz? bir seferinde 3 gun makinanin icinde bulasiklar bekledide bi dugmesine basmadi kv saolsun...ha esimi sorarsan, o da anasina guvendi herhal.

sen bu durumda yiyecegini ye gerisini bos ver..heleki ilk cocugunsa...inan sen kendini dusunmezsen kimse dusunmuyor..bu da sana benden bir tavsiye...

X