Hatırladım canım konunu şimdi ama bak ben senin gibileri anlamıyorum kusuruma bakmabu kadın seni umursamıyor belli niçin tatile yanına gidiyorsunuz iki aylık bebekle Yukardada yazdım ama tekrar edeyim dedim
Benimki 7 aylık hamileyken ve 1 çocuğum daha varken birkaç günlüğüne yazligina çağırdı. Bir sabah kahvaltısı bir de akşam yemeği koydu önümüze. Gebe dediğin ara ogunlerle birlikte 6 öğün yer. Sebze yer, yoğurt yer, ceviz yer. Hiçbiri sorulmadı. O da önemli değil, 12 saat nasıl aç kalır bir gebe???
Onu örnek olarak verdim. Yani bir gebenin beslenmesi bu kadar onemliyken iki öğün yemek kondu demek istedim. Yoğurt falan da tasiyamazdim yanımda ama o kadarında degildim.Keske yaninizda tasisaydiniz ceviz filan. Otele gitmiyorsunuz ki. Kimsenin ekstra seyleri onunuze koyma luksu yok.
:) Aynı benim babaannem gibiymiş oda annemlerle evleri yakın birbirine annemlere yaptığı yemeklerden ayırıdı hep ben götürürdüm eve babanın önüne koy derdi hep babamın yiyeceği kadar katardı bizde gülerdik annemle siz gibi hala dvm ediyo aynı :)Ev senin olduğundan,o gel demesede gider oturur öylede bi yerdimkii.Bide aslında o tamamen düşüncesizlikten.Yani benim babanemde bize ne zaman gelse,sofraya oturduğumuz zaman sadece babamla kendi bardağına su doldurur,babamla kendi önüne ekmek dilimi koyar salatayıda biraz babama doğru iter filandı yani.Biz annemle gülerdik resmen o hallerine.Komik yani neyin peşindesin ev bizim sen hayırdırrahatsız olmazdık bende ay yetişemiyorum diye çekerdim salatayı ortaya annemle kendime su doldururdum filan.Öyle idare ederdik.Allah toprağa haber götürmesin tabi vefat etti.Ama öyle bi kadındı yani.Ohooo erkek annelerinin kaynanaların her yaptığına yada yapmadığına takılsak,bu baş bırak ağrımayı KOPAR KOPAAARR... :)))
Gebeyim diye 2 kat yemek yanlis. Butun doktorlar gunluk yemek rutininize devam edin diyor.Onu örnek olarak verdim. Yani bir gebenin beslenmesi bu kadar onemliyken iki öğün yemek kondu demek istedim. Yoğurt falan da tasiyamazdim yanımda ama o kadarında degildim.
Bir de şunu ekleyeyim bebek doğduktan sonra onu yedirmek için değişik şeyler getirip durdu önüne evine gidildiğinde. Halbuki aynı mantık. Hamileyken de bebek aç kalıyor iki öğünle ama yok garezi bana. Mantık yok tabii
2 kat yenecegini nerden çıkardınız? Sağlıklı bir diyette 6 öğün vardır. Ara öğünler meyve olur genellikle. Sık ve az beslenmek gerekir. Bir sabah kahvaltısı bir akşam yemeği ile diyet mi olur? Hamileyken beslenmek çok önemlidir. Öğün atlamamak gerekir. Dengeli ve tam beslenmek gerekir. Birkaç kez eşime hazırlattım bir seyler. Ama daha sonra hiç oralı olmayınca ev sahibi, utandim, kalktım evime döndümGebeyim diye 2 kat yemek yanlis. Butun doktorlar gunluk yemek rutininize devam edin diyor.
Iyi de otel mi orasi her sey dahil? Ara ogunlerinizi yaninizda tasiyin diyorum ben de ... size gore onemli olabilir ama ben ara ogun almiyorum mesela. Sabah -aksam yiyorum. Herkesin aliskanligi farkli...2 kat yenecegini nerden çıkardınız? Sağlıklı bir diyette 6 öğün vardır. Ara öğünler meyve olur genellikle. Sık ve az beslenmek gerekir. Bir sabah kahvaltısı bir akşam yemeği ile diyet mi olur? Hamileyken beslenmek çok önemlidir. Öğün atlamamak gerekir. Dengeli ve tam beslenmek gerekir. Birkaç kez eşime hazırlattım bir seyler. Ama daha sonra hiç oralı olmayınca ev sahibi utandim, kalktım evime döndüm
Hamileyseniz o şekilde beslenemezsiniz. Orası otel değil, ama hamileyi evinize cagiriyorsaniz 2 öğün verip bana ne dememelisiniz.Ogle yemeği olmalı. O bebek el değil. El olsa bile yaziktir. Hamilelerin de 2 kat değil ama normal insandan daha fazla kaloriye ihtiyaçları vardır. Aksi halde bebekte gelişim geriliği olur. Keyiften değil yani, ben de her seferinde dolap açmaktan utandim, çektim geldim. Sonuçta yapılan ayıp yani. Konu otel ,hd sistem olup olmaması degilIyi de otel mi orasi her sey dahil? Ara ogunlerinizi yaninizda tasiyin diyorum ben de ... size gore onemli olabilir ama ben ara ogun almiyorum mesela. Sabah -aksam yiyorum. Herkesin aliskanligi farkli...
misafir umdugunu degil buldugunu yer. Koskoca kadin yapacagini yapmis. Hizmetci gibi dolanip mi dursun. Hem bi gun oglen yemegi yenmezse bi seycik olmaz...Hamileyseniz o şekilde beslenemezsiniz. Orası otel değil, ama hamileyi evinize cagiriyorsaniz 2 öğün verip bana ne dememelisiniz.Ogle yemeği olmalı. O bebek el değil. El olsa bile yaziktir. Hamilelerin de 2 kat değil ama normal insandan daha fazla kaloriye ihtiyaçları vardır. Aksi halde bebekte gelişim geriliği olur. Keyiften değil yani, ben de her seferinde dolap açmaktan utandim, çektim geldim. Sonuçta yapılan ayıp yani. Konu otel ,hd sistem olup olmaması konusu degil
Bir gün olduğunu nerden çıkardınız? ?? Misafir dediği kişi gelini,karnındaki de öz torunu. Diyorum ya bana göre öz / üvey fark etmez ama diyelim ki elalemden bana ne diyor o halde öz torununun sağlığını düşünecek. Dusunmezse de böyle evinde tutamaz işte. Siz de belli ki çocuk sahibi değilsiniz ve gebelikte beslenme ile ilgili en ufak bir fikriniz bile yok. Olayla ilginiz olmadığı için rastgele konusuyorsunuzmisafir umdugunu degil buldugunu yer. Koskoca kadin yapacagini yapmis. Hizmetci gibi dolanip mi dursun. Hem bi gun oglen yemegi yenmezse bi seycik olmaz...
Çok güzel söylemişsiniz, bizim kültürümüzde misafir umduğunu değil bulduğunu yer.misafir umdugunu degil buldugunu yer. Koskoca kadin yapacagini yapmis. Hizmetci gibi dolanip mi dursun. Hem bi gun oglen yemegi yenmezse bi seycik olmaz...