kayınvalidem ne kadar vicdan yoksunu ya

Hatırladım canım konunu şimdi ama bak ben senin gibileri anlamıyorum kusuruma bakma bu kadın seni umursamıyor belli niçin tatile yanına gidiyorsunuz iki aylık bebekle Yukardada yazdım ama tekrar edeyim dedim

Eşim için geldim. Eşim bir ayı ve bayramı benim memletimde geçirdi benim için. Bende onun için katlanıyorum.

Keske yaninizda tasisaydiniz ceviz filan. Otele gitmiyorsunuz ki. Kimsenin ekstra seyleri onunuze koyma luksu yok.

Bi kere ben gorumcemi evime cagirdim caya. O gun de evde hic bisey yok. Gelmis gormeden gitmesin dedim, iki cift laf ederiz dedim.. Acikacak kadar da oturmadi zaten. Arkamdan beni ac birakti diye dedikodumu yapmis. O lafi duyduktan sonra buz gibi sogudum ondan. Kendisi de disardan yemegi falan bilir, bana gelince kotuleyecek ya bahane iste amann. Ne bileyim kadinin belki biseyi yoktu o gun. Aciktiysan gidip soyleseydin anne ben aciktim hazirda biseyin var mi, yoksa gidip alalim falan deseydin. Boyle arkasindan konusmak falan bana hos gelmedi acikcasi.

Malesef ben de çekingenim, isteyemem ve benzer şeyleri yaşadım. Ama eşime gizlice mesaj atardım. Eşim de annesini arar yemek yediniz mi derdi. Yarım saat sonra tekrar arardı, bebeğe süt olmuyor vs derdi.

Malesef kvlerin ÇOĞU böyle. Eşime lahana sarmaları, gaz yapıcı bit Sürü güzel yiyecekler yaptı bana da ekmek peynir çıkarttırdı, sen de bunları ye derdi:))) hiiiiç takılmayın Allah onlara Muhtaç etmesin, bebişinizle en güzel zamanlarınızda üzmeyin kendinizi..

Ben burada evimdekinden daha aç kalıyorum evime dönmek en iyisi diyin tatil bitip de evinize dönerken :)

Tek tek isimlerinizi mi çağıracaktı yoklama alır gibi. Gitseydiniz işte. Yanlış insana naz yapıyorsunuz. Ayrıca bir çocuğunuz var diye niye elimizi ayağınızı her şeyden çekiyorsunuz anlamadım. Kayınvalide önünüze çıkarmadığı sürece aç mı bekliyorsunuz? Bir de özellikle adınızı söyleyerek çağırmalı tabii. Garip. Eliniz ayağınız tutuyor, bebek değilsiniz, pekala çocuğunuz uyurken bir şeyler yapıp yiyebilirsiniz. Vicdan muhabbetiyle demagoji yapmışsınız kızmayın ama ..

Keske yaninizda tasisaydiniz ceviz filan. Otele gitmiyorsunuz ki. Kimsenin ekstra seyleri onunuze koyma luksu yok.
Onu örnek olarak verdim. Yani bir gebenin beslenmesi bu kadar onemliyken iki öğün yemek kondu demek istedim. Yoğurt falan da tasiyamazdim yanımda ama o kadarında degildim.
Bir de şunu ekleyeyim bebek doğduktan sonra onu yedirmek için değişik şeyler getirip durdu önüne evine gidildiğinde. Halbuki aynı mantık. Hamileyken de bebek aç kalıyor iki öğünle ama yok garezi bana. Mantık yok tabii

:) Aynı benim babaannem gibiymiş oda annemlerle evleri yakın birbirine annemlere yaptığı yemeklerden ayırıdı hep ben götürürdüm eve babanın önüne koy derdi hep babamın yiyeceği kadar katardı bizde gülerdik annemle siz gibi hala dvm ediyo aynı :)
Allâh başımızdan eksik etmesin seninde başın sağolsun canım..

Ben sizi hatalı buldum. Anne sen çocuğu tut ben yemek yapayım demeliydiniz.

Ha o olmadı o sofrada oturup yemek yemeliydiniz herşeyden önce bebeğiniz için.

Yani düşünememiş olabilir. Yada çocuk var diye hizmet beklediğinizi düşünebilir.

2 aylık çocuğunuz olabilir. Yoldan gelmiş olabilirsiniz ama 2 tencere yemek yapmak çok zor değil.

Gebeyim diye 2 kat yemek yanlis. Butun doktorlar gunluk yemek rutininize devam edin diyor.

Gebeyim diye 2 kat yemek yanlis. Butun doktorlar gunluk yemek rutininize devam edin diyor.
2 kat yenecegini nerden çıkardınız? Sağlıklı bir diyette 6 öğün vardır. Ara öğünler meyve olur genellikle. Sık ve az beslenmek gerekir. Bir sabah kahvaltısı bir akşam yemeği ile diyet mi olur? Hamileyken beslenmek çok önemlidir. Öğün atlamamak gerekir. Dengeli ve tam beslenmek gerekir. Birkaç kez eşime hazırlattım bir seyler. Ama daha sonra hiç oralı olmayınca ev sahibi, utandim, kalktım evime döndüm

Iyi de otel mi orasi her sey dahil? Ara ogunlerinizi yaninizda tasiyin diyorum ben de ... size gore onemli olabilir ama ben ara ogun almiyorum mesela. Sabah -aksam yiyorum. Herkesin aliskanligi farkli...

Iyi de otel mi orasi her sey dahil? Ara ogunlerinizi yaninizda tasiyin diyorum ben de ... size gore onemli olabilir ama ben ara ogun almiyorum mesela. Sabah -aksam yiyorum. Herkesin aliskanligi farkli...
Hamileyseniz o şekilde beslenemezsiniz. Orası otel değil, ama hamileyi evinize cagiriyorsaniz 2 öğün verip bana ne dememelisiniz.Ogle yemeği olmalı. O bebek el değil. El olsa bile yaziktir. Hamilelerin de 2 kat değil ama normal insandan daha fazla kaloriye ihtiyaçları vardır. Aksi halde bebekte gelişim geriliği olur. Keyiften değil yani, ben de her seferinde dolap açmaktan utandim, çektim geldim. Sonuçta yapılan ayıp yani. Konu otel ,hd sistem olup olmaması degil

misafir umdugunu degil buldugunu yer. Koskoca kadin yapacagini yapmis. Hizmetci gibi dolanip mi dursun. Hem bi gun oglen yemegi yenmezse bi seycik olmaz...

misafir umdugunu degil buldugunu yer. Koskoca kadin yapacagini yapmis. Hizmetci gibi dolanip mi dursun. Hem bi gun oglen yemegi yenmezse bi seycik olmaz...
Bir gün olduğunu nerden çıkardınız? ?? Misafir dediği kişi gelini,karnındaki de öz torunu. Diyorum ya bana göre öz / üvey fark etmez ama diyelim ki elalemden bana ne diyor o halde öz torununun sağlığını düşünecek. Dusunmezse de böyle evinde tutamaz işte. Siz de belli ki çocuk sahibi değilsiniz ve gebelikte beslenme ile ilgili en ufak bir fikriniz bile yok. Olayla ilginiz olmadığı için rastgele konusuyorsunuz

Çok güzel söylemişsiniz, bizim kültürümüzde misafir umduğunu değil bulduğunu yer.
Fakat sorun zaten tam da burada.
Misafir sofraya davet edilmemiş ki...
Konu sahibi için bir şey yapılmamış.
Var mı bizim kültürümüzde böyle bir şey?
Bir evde masa kuruluyorsa, evde çalışan usta olsa dahi herkes davet edilir.
'Tanrı misafiri' sözü de buradan gelir zaten, kapınıza geleni sofraya buyur edersiniz.
Kendiniz hariç evde biri olduğunda bile sürekli önüne börekti, kekti vs şeyler koyan bir milletiz biz.
Ama oğlum yesin, öbüründen 'gelin'den bana ne zihniyetiyle bir yere varılmaz, varılamaz.
Her şeyi geçtim ayıptır, günahtır ya.
Kimsenin bir tabağa yemek koymakla eli kopmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…