Kayınvalıdem eşimin sorumluluk kazanmaması için elinden geleni yapıyor

Ya cok safsiniz ,gidin kv evine acin dolaplarini neye ihtiyaciniz varsa alin,
Evinizi donatin ,esinizde parasini biriktirsin,bu sorumluluk almamak degil,destek cikmak ,iyiki kv niz gibi anne var, esiniz cikarlarini gozettiyor orada var diye almiyor

İlk defa bir yorumda kararsız kaldım, beğensem mi beğenmesem mi
Hem mantıklk geldi dediğiniz hem de konu sahibi de bir yerde haklı gibi

Bilemedim

Annesi memur,öyle parasını tutmasını bırıktırmeyı bılen bır kadın degıl aldıgını harcar yemeye ıcmeye gezmeye..Kocası kayınpederım de tam tersı cımrıdır eve cok parası gecmez,kayınvalıdem hep harcar..Oturdukları ev 2 de ev kayınpederımın aılesınden kalmıs..Kendı yaptıkları herhangı bır mal varlıkları yok yanı..Kayınvalıdem bır tatlı yapar yumurtanın sarıları kullanılacaksa aklarını çöpe atar..Gördüğümde cok tuhafıma gıtmıstı..Iste calısıyor aldıgını kızına ogluna gerısını gezer tozar harcar...Bız bodrum kattayız esım onlıne ders verıyor bılgısayarı orda..Bızım evde cok cekmedıgı ıcın ıslerını gıder orda yapar..Evın de herseyını bılır ne var ne yok gıbı..

Evet çok haklısınız,kayınvalıdem elını bızden çekmedıkce bunu anlayacagını da sanmıyorum ama bu konuyu kac kere dıle getırdım,aramızda bu konudan kavga cıktıgını da bıldıgı halde senın de annen yakın olsa senın de annen yardım ederdı dıyor..Nıyetı kotü degıl ama nıyetı ıyı olsa da bıze zarar verıyor bu durum

Adamın anasının evindeki malzemeden nasıl haberi oluyor yahu..
Bodrum katta oturdugumuz ıcın bızım evde ınternet cok kısıtlı bır alanda cekıyor o da cok cekmıyor o yuzden onlıne ders vermesı gerekıyor evde yapamıyor kayınvalıdemler de ust katta oldugu ıcın oraya cıkıyor orda calısma odası var orda calısıyor dolayısıyla oraya ne alınmıs ne var ne yok hepsını bılıyor

Kendimi kandırabılecegım bır konu yok zor gelse calısmayacagımı bılsem okuyup meslek sahıbı olmazdım..Ama evlenır evlenmez sızı de ıs ıcın dolastırsalar bu yuzden görümceniz sizi dövmeye kalksa emınım sız de bıraz soguk bakardınız..Ayrıca yurt dısına gelın geldım ve suan dıle hakım degılım..O yüzden meslegımı de yapamıyorum..Ama ekonomık olarak güvencem var aılemın durumu cok ıyı babam hepımıze bırer ev verdı

Aman boşverin bunu mu dert ediyorsunuz.
Madem kayınvalidenize verin listeyi markete çıkmışken alsın istediklerinizi.

Başka eve taşınma olasılığı yokmu?

Yanı kaynanan kötülük yapıyor oğlu evlendi ve evi sorumlulukları var artık kendi evinin ihtiyaçlarını bilmeli
Sanki oğlu evlenmemiş gibi davranmak hiç hoş değil halen bekarda odasını ayırmış gibi anne kuzusu durumunda

Hadi kaynanan böyle bunu idrak edemiyor eşiniz bilsin annesiyle sınırı koysun neden evlenmiş bu adam yatak arkadasi için mi
Artık evi var eşi var sorumlulukları var

evine ekmek almiyacak annem alır yok böyle bir sey

Eşinizle konustugunuzu diyorsunuz demek ki konuşmaktan anlamıyor o zaman ciddi ciddi tartışın net olun tavırlı olun

O sorumluluk almıyor da siz de bile isteye çalışmayıp evde yatarak çok mu sorumluluk aliyosunjz anlamadım çalışın istediğinizi alın kimseye de minnet etmeyin kocaniz dahil
Ben istediğimi alacak ekonomik düzeye zaten sahibim üzerime ailemden evim ve maddi anlamda kımseye ıhtıyacım olmayacak kadar zaten düğünümde takılan takıların dısında altınlarım v.s var.Ama dediğiniz durumda ben calısıp eve ben bakıyor olacagım..Eşim sorumluluk almayı bılmıyor dıye neden ben kendimi öne atıp calısmak zorundayım..Ya öğrenir ya da kendi aılesınden gecınmek ıstıyorsa alır benı muhatap etmeden getırır..

Başka ev şöyle ki,şuan evımız yapılıyor ama kayınvalıdemlerle yan yana apartmanlar..Çünkü kayınpederımın aılesınden arsa kalmıs onu da kendımıze ev yapıyoruz baska yere asla tasınıp kıra ödemez esım..Burayı kıraya verelım desek kayınpederım kıracı evıne zarar verır dıye korktugu ıcın bu zamana kadar hıc kıraya bıle vermemıs degısık ınsanlar anlamak mumkun degıl

Bizim evliliğimizde malesef tek sorun oglunun üzerinden elini hala çekemeyen Kayınvalıdem..Bütün sorunlarımız bu yuzden cıkıyor..Üstelik dıger konuyla ılgılı de bu konuyla ılgılı de konussam da hala kendi bildiğini yapmakta ısrar eden bır kayınvalıdem var..Kocam da dediğiniz gibi bedavacı olunca arada ben kalıyorum..O yuzden dıyorumkı artık kendımı yormayıp da bırakayım ne alıyorsa alsın getırsın mı dıyorum ama bıkacagını da düşünmüyorum bu konuda:/

kayınvalideniz iyi kadınmış neler görüp duyuyoruz. ama her insan kendi evinin düzeni olsun ister. her seferinde gidip kayınvalide dolabından almayı ben de istemezdim açıkçası. insan canının istediğini yapıp yerken de düşünür. annesi oğluna erzaklara para harcamayın falan dediyse onun rahatlığı vardır belki. ama bu sorumsuzluk değil bence. sorumsuz olsa maaşını birikim hesabına atmak yerine harcardı mesela. sizin eşiniz annesinden almayı istiyor.

Çok acayip.
Mesela canınız meyve, kuruyemiş, puding ya da yoğurt, tost falan istedi aksam evinizde otururken...o zaman ne oluyor?
Haftalık alışveris yapıyoruz..Istediğimi alıyorum ama lıste yapıyorum markette bu var evde,su var evde dıyor..Telefonla annesını arıyor soruyor..Gecen markete gıdecegız ne kadar tutar ne kadar para alayım yanıma dıyor..Nerden bılıyım dıyorum bıraz fazla al yanına..Paramız yetmezse kasada mı kalalım napalım yanı..Sacma sapan seyler yanı..

Akıllı davran. Madem KV de vermek istiyor eşinde almak, git dolapta ne var ne yok sömür. Ne eksiğin varsa, fazla fazla. O zaman bakalım neler olacak.
Beni ailem kımsenın malına bır kurusuna tenezzül etmeyin dedıgı ıcın benım yapabılecegım seyler degıl..Hele kayınvalıdem bıle olsa dolabını asla acamam ızınsız hıcbırseyını almam..O yüzden bana göre seyler degıl bunu akıllılık olarak görmüyorum zira maddi olarak da böyle bırseye ıhtıyacımız yok gelırımız ıyı

Evet şuan alırsak kabul edersek de bu defa yıne onlara bagımlı olmus oluyoruz :/ Yurt dısına yenı yerlestım o yüzden suan dile hakım olmadıgım ıcın meslegımle ılgılı ıs bulmam zor..Ama kısa bır sure burda calıstım yıne de sureklı sorunlarımız oluyordu..Kayınvalıdem bızı kendı halımıze bıraksa aslında ıyı anlasıyoruz esımle..Sadece bu huyunu sevmıyorum

Teşekkür ederim ben de ailemde bu sekılde yetıstıgım ıcın zoruma gıdıyor bırınden bıse almak..Dediğiniz gibi ihtiyacımız da yok..İhtiyacımız olsa ben de calısırdım ama gelırımız gayet ıyı..Bu durumda almak hala aıleye baglı olmak benım zoruma gıdıyor..Ama ıkı tarafı da egıtemedıgım ıcın acaba kafamı artık buna yormasam aralarında ne alıp verıyorlarsa almaya vermeye devam etseler bıkana kadar,ben karısmasam mı dıyorum bılemedım :/

Bu saçma olmuş en başında istemiyorum çalışmak sen ol garson çok istiyorsan deseydiniz yani ya da dediniz mi görümce çok ilginç bir tip belli ki, ona ne oluyorsa

Emin olun gayet umrunda..Çalışmak veya çalısmamak benım tasarrufumda görümcem buna mudahale edemez..

Aman aynen ya gitsin nerden alıyorsa alsın sen isteme kv den

Yorumlarda en çok dikkatimi çeken şey ''Neden Çalışmıyorsun? Çalış ve ekonomik özgürlüğünü eline al''Gibi yorumlar oldu. Neden kadınların çalışmasının olmazsa olmaz bir kanun gibi gösterme telaşın dasınız, anlayamadım doğrusu. Çalışmayan evde çocuklarını büyüten evhanımlığını, basit ve önemsiz bir şeymiş gibi empoze ediyorsunuz?! Bana göre bu dünyadaki en önemli iştir ANNE Olmak EŞ olmak yani Evin Hanımı olmak. Bir Kadın bir evlat yetiştirerek dünyanın düzeni değiştirebilir. Çalışan ve iş yerinde stres ve yorgunluktan bitkin düşüp, evde evladına ve eşine yeterli enerjisi kalmayıp ilgilenmeyen kadınlar yüzünden, mutsuz ve boşlukta olan belki binlerce çocuklar var bu ülkede. ''Sakın bir çiviyi küçümseme. Bir çivi bir nalı, nal bir atı, at bir komutanı komutan bir orduyu, ordu koca bir ülkeyi kurtarır. '' Yani bazen basit ve önemsiz gibi gördüğümüz bir olay,aslında büyük olayların başlangıcıdır. ' Evlat istediğin gibi değil, yetiştirdiğin gibi olur!''
'Kadın Vardır Yiğit Doğurur,Oymağı Devlet Eder;Kadın Vardır İt Doğurur,Memlekete Dert Eder.!!'' Bana göre Yeryüzündeki En ''DEĞERLİ'' ve ''EN ÖNEMLİ'' Meslektir ''EV HANIMLI ve ANNELİK''

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…