Kayınvalidem annemi rahat bırakmıyor

Önceki iki evliliğin neden bittiği anlaşıldı, kocanız iyi falan değil, kocanız annesinin memesini bırakamamış bir ezik. Size ve eski eşlerine yapılanlara sessiz kalan , birey olmayı becerememiş, bir süt kuzusu.
Bence herşeyi denemiştir eski eşler , çare bulamayınca boşadılar, sizinse sonunuz onlar gibi olacak bence.

Ya hu evlenirken bu adam neden 3. Evliliğini yapıyor diye sormadın mı hiç kendine ? Kocan da annesi de sorunlu sen hala kaynanayı suçla, kocana da aman ha toz kondurma sakın, bu öğretmen meslektaşlarımın ezikliği, pısırıklığı, koca bağımlılıkları benı kahrediyor artık, topluma örnek olması gereken insanların bu denli bilinçsiz olması üzüyor...

39 ikimizde. Ben hiç anlam veremiyordum böyle bir erkekten hangi kadın boşanır diye. Eşime bulabileceğim annesi dışında hiçbir kusur yok ama onlardan çok çekiniyor tek kusuru bu.
Eşinizin annesi , eşinizin bir kusuru değil. Evlilik iki kişiliktir, aileleri dizginlemek eşlerin görevidir. Sanki anne aradan çıksa sizin eşiniz mükemmel erkek olacak gibi davranmayın. Asıl sorun eşinizin erkek gibi davranıp, annesine tepki verememesi, kendi ayakları üzerinde durup , sizinle birlikte yeni bir aile kurduğunu anlayamaması. Eşiniz ezik bir insan gibi duruyor, dize ezik olabilir, ama anasına daha ezik. Eşinizin ki çekinme değil, anasının memesinden ayrılmak istemeyen 2 yaşındaki erkek çocuğunun yaşadığı korku. Öncekiler nasıl dayanamadı umarım çabucak anlar ve ayrışırsınız.

Benim kaynana da anama takmıştı. Hatta ben de konu açmıştım ben yurtdışındayım 15 günlüğüne Türkiye’ye aile ziyaretine gidiyorsak bir haftası eşimin tarafında, diğer haftası benim ailemde. E bunda kalmışız kendi anneme geçerken “ben de geleyim” bir de inceler, laf arar, annemin saflıkla iyi niyetle ettiği lafı olur olmadık başkasına söyler.
Yahu kadın bi düş yakamdan ben de anamla babamla rahat rahat görüşeyim di mi?
Ben çok şükür küstüm kurtuldum. Sizinki iyice arsız. 21 defa araması bi de çocuk gibi yok ben gitmedim diye yalan söylemesi…
Siz 40 olmuşsunuz artık. Eşinize bi görünün. Anan düşsün anamın yakasından diyin. Benimki yaşlı bu saatten sonra kimse bulaşmasın diyin.

Kendi haftasonlarınızı da kurtarın. Tas pzt den program yapın, gerekirse arkadaşlarınızla dışarıda buluşmak gibi, cuma gelince eşinize söyleyin. İptal edemeyiz insanlara ayıp olur diye. Böyle böyle alıştırın

Ben muhatap bile olmadım, eşim aradı bağırdı çağırdı ona. Sonra da yaptim bi delilik söyleyemedim size dedi kamera çıkınca
annenize bu hareketleri yaptığında derdin nedir sapık mısın? diyeceksiniz
eşiniz hakkından gelemiyor siz geleceksiniz başka yolu yok

çocuğunuz var mı sizin veya eşinizin?
bu evlilikten çocuk düşünüyor musunuz?

birde annenizin dedikodusunu yapıp yemeklerini eleştirirken susuyor musunuz öyle

Onun çocuğu yok, benim bir tane var yanımızda.
Misafirlerinin yanında bozmak istemedim ama bu kesinlikle hata idi. O an tepki vermeliydim

Eşin nasıl iyi insan oluyor ? 2 kere yuvasına sahip çıkamamış, 3. Evliliği de sallantıda olan adamın neresi iyi yanı ?

ben psikolog değilim şimdi hastalık ismi veremem ancak, kayınvalidenin normal olmadığı ve çok çok büyük sorunlar yaşayacağınız kesin.
ben böyle ne yaşardım ne de anneme bunu yaşattırırdım.

Eşin nasıl iyi insan oluyor ? 2 kere yuvasına sahip çıkamamış, 3. Evliliği de sallantıda olan adamın neresi iyi yanı ?
Şöyle açıklayayım, eğer ailesiyle ilgili bu konular olmasa bu adamın şu kusuru var diyebilecegim bir huyu yok. Titiz, derli toplu, her sorumluluğumda bana yardımcı olan, misafirim gelse beni oturtup kendi ağırlayan, beni her ortamda yuceltmeye çalışan biri. Ama aile ciddi anlamda sorunlu

Kafamda tek soru , eski eşler sizin bu ‘ aslında çok iyi insan ve koca ama işte o anası yok mu anası’ aşamasından ‘ boşuyorum bu adamı ‘ aşamasına gelene kadar neler yaşadılar???

Eşiniz tam olarak ne zaman dur diyecek annesine?

Sınırınızı çizin ve iyice koruyun.

Ben kayınvalide ile gelin arasında bir kırmızı çizgi olması gerektiğine inanırım 30 sene aynı evde yaşadık cebinde telefonu vardi ama asla benden habersiz annemi arayamadi aramamali bunu belirtin bu hale getiren oğlu ne yazikki size toplamak düşüyor sizi üzmekten veya bana sinirlenir diye tirsmali kayinvalide

Kafamda tek soru , eski eşler sizin bu ‘ aslında çok iyi insan ve koca ama işte o anası yok mu anası’ aşamasından ‘ boşuyorum bu adamı ‘ aşamasına gelene kadar neler yaşadılar???
Son Boşandığı eşinin de 4.evliliğiymiş. boşanmayı bu istemiş, ailesine bundan gizli kredi çekip ev aldığı için

2 Kere boşanmış bir erkekle evlenmek mi ?
Omenn Tonremmm !
Yine de büyük konuşmamalıyız. Hayatta her şey insanlar için. Büyük konuşulan her durum, biz de görülmese çocuklarımızda görülüyor. İkinci evliliğini yaptığı kadının da 4.evliliğiymiş, sorun kimde bilemeyiz. Ancak annesinin her zaman bir parmağı olduğu ve eşimin onlara dik duramadığı konusu kesin artık

Eşinin de kusuru bu demek ki iki kadın dayanamayacak noktaya gelmiş, bir gün seni değil yine annesini seçecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…