Kayınvalide yüzünden koca boşanır mı?

Rahatsız edici tabii.
Burada ama eşinizin uyarması lazım.
Yani sizin tepkiniz alevlendirir. Gereksiz olur. Kocanıza ayar çekin. Kocanız alttan almasa, kocanızı yönetemese bir evladına oynamaz. Eltiniz eli maşalı değil, diğer oğlu izin vermiyor özetle.
Bu durumlarda bir çocuğuna oynuyorsa bir anne o evlat normalden daha toleranslıdır. Ses çıkarmıyordur.
İş kocada yani. Kocanıza ayar çekeceksiniz
Bu yöntemi deneyeceğim. Teşekkür ederim 🙏

İlk yıllarda kayınvalideler aşağı yukarı böyle olur. Boşanmış, duygusal olarak erkek çocuğa fazla dayanmış bir kadın için fazla gelmedi yaptıkları (bakın doğru demiyorum). Zamanla senin ve eşinin tavrına göre de tabii düzelir, alışır, kabullenir. Sen de şimdi taktığın şeyleri daha az takmaya başlarsın.
Benim kayınvalidem de ilk zamanlar sürekli eşimi bana övüp "O bizim kıymetlimizdir, sakın üzme" minvalinde şeyler söylüyordu. Şimdi oturup birlikte eşimin dedikodusunu yapıyoruz 🙄

Teşekkür ederim 🙏 orta noktada eninde sonunda buluşulur da bakalım 🫠

Yoo açık söyleyeyim bana eşinizde hata var gibi geldi.
Benzer durumda eşiniz yansa annenizle oturur yemek yer miydiniz siz mesela?
Eşiniz annesine gereken mesajları vermiyor
Ben yemezdim. Ama insanların birçoğu burda benim gibi de düşünmüyor gibi duruyor. Neyin doğru neyin değil olduğunu ayırt edemiyorum artık 😂

Oğlu için "kocam" kelimesini kullandıysa, sizin zihninizin kirli olduğunu nasıl söyleyecek ?
Kocamı o anlamda kullanmadım diyecek. Ama bazı kerimelerin de anlamı boşalıyor böyle olunca. Şermin bilmiyorum valla kafam çuval gibi oldu

Affiniza siginarak birsey diyecegim 🙈 Ay sizin lohusaligi dusunemiyorum. Simdiden bu kadar taktiysaniz hamilelik ve lohusalikta eyvah eyvah 🤭
Saka maka bir yana bence esiniz durumu biraz yonetmeli. Evinizdeki kurallari, size verilecek degeri o yonetmeli. Mesela anne esim gelsin oyle sofraya oturalim diyebilmeli.
Ilk dedigim seyi neden dedim, cunku ben hamileligimde ve lohusaligimda es ailesine cok taktim 😂simdi dusunuyorum bosuna kendimi doldurmusum yani. Siz de simdiden kendinizi bosuna doldurmayin aman hic bosanma sebebi olabilir mi ?

Affiniza siginarak birsey diyecegim 🙈 Ay sizin lohusaligi dusunemiyorum. Simdiden bu kadar taktiysaniz hamilelik ve lohusalikta eyvah eyvah 🤭
Saka maka bir yana bence esiniz durumu biraz yonetmeli. Evinizdeki kurallari, size verilecek degeri o yonetmeli. Mesela anne esim gelsin oyle sofraya oturalim diyebilmeli.
Ilk dedigim seyi neden dedim, cunku ben hamileligimde ve lohusaligimda es ailesine cok taktim 😂simdi dusunuyorum bosuna kendimi doldurmusum yani. Siz de simdiden kendinizi bosuna doldurmayin aman hic bosanma sebebi olabilir mi ?
😂 umarım ben de kendimi boşa doldurmuşum evresine bir an önce gelebilirim 😂

Ben yemezdim. Ama insanların birçoğu burda benim gibi de düşünmüyor gibi duruyor. Neyin doğru neyin değil olduğunu ayırt edemiyorum artık 😂
Dediğim gibi işler eşte bitiyor. İlk zamanlar iki tarafta yeni durumlara alışana kadar rekabet oluyor. Herkes kendi borusu ötsün istiyor.
Burada dengeyi sağlayacak kişi eş.
Yada en azından annesine durması gereken yer söylemesi gereken de eş.
Kocam kelimesini benim kayınvalidem dese eşim ciddi anlamda ters tepki verirdi mesela.
Benim eşim üç erkek kardeş. Eşim annesini 10 günde bir arar ben hatırlatırsam. Senede iki kere on gün gideriz. Ama büyükleri daha düşkündür. Her gün arar eder. Ondan her zaman kayınvalidem de ona daha nazlanır. Daha kıskanır.
Aileler de aslında kurbanı ona göre seçiyor.
Ondan diyorum sorun eşte. Çözecek olan da o. Kocanızla açıkça konuşun

Merhaba hanımlar,
Bu konuyu ağrıdan çatlayan başıma sardığım çember ile beraber yazıyorum. Evleneli bir sene oldu. Kayınvalidem ilk kez bize geldi. Bir hafta kalıp gidecek az sabretmeye çalışıyorum ama cidden dayanamıyorum. Oğluna aşık bir kadın. Boşanmış, tek yaşayan birisi kırmak incitmek falan istemiyorum ama bu gidişle beni de boşatacak.

Cumartesi günü bize geldi. Giresun’dan İstanbul’a uzun mesafe dinlensin dedim mutfağa pek kendim de sokmadım. Ufak tefek getir götür işleri yaptı. Pazartesi günü işe giderken tavuğu çıkardım. Çorba, tavuk, tatlı yapmış sağ olsun. Eşimin hastanede işi uzun sürecekti biz yiyelim dedim yemek istemedi. Akşam sekize kadar eşimi bekledik.(bunu anlatıyorum alakasız gibi gelebilir ama bugün ben yandım beni yemek için beklemeyi tercih etmedi kendisi)

Akşam yemeğinden sonra birden bire eşimi isteyen eşimin kendisinden 10 yaş büyük komşu kızından bahsetti. Anlatma sebebi de benim oğlum çok iyi herkes onu çok beğeniyor gibisinden. Ben de eşime dönüp seni isteyenler arasında en iyisi benmişim benimki sen misin tartışılır dedim şakayla karışık. Sonra sustu rahatsız olduğumu anlayıp.

Bugün yine işe gittim. Akşam 6 da anca çıkıp eve gelebildim. Geldiğimde içerde oturuyordu. Baktım tavuk küçük bir parça kalmış bir de çorba var. Mutfağa girdim bir şeyler hazırladım. Hiç sesi çıkmıyor. Eşim geldi “sana yardım edeyim” dedi mutfağa girince kayınvalidem “ay bana hiç söylemedi, siz geçin ben yapayım” falan filan şov yaptı. “Yapılacak bir şey kalmadı anne geç sen biz yaparız” dedim. O arada eşim ince giyinmiş kalın giyin dedi çıktı. Makarnayı bir hışım sinirle alıp süzeyim derken karnıma döküldü tüm sıcak su. Banyoya doğru ağlaya ağlaya koştum. Hiç ne olduğu umrunda değil eşim peşimden gelirken gördü hala diyor ki oğlum kalın giyin üşürsün. Bana ne olduğunu sormuyor bile. Eşim söylemese umrunda değil. Yemek için bilerek oyalandım dün oğlunu bekledi bakalım şimdi ne yapacak diye yediler içtiler masayı topladılar. Kapıdan bir “neyin var aa söylesene bana ben yapardım” dedi geçti gitti.

Eşime de aşırı fevri tepkiler veriyorum bu kadın yüzünden bizim aramız geriliyor. Bir yandan bırak annesine ne yapıyorlarsa yapsınlar çünkü bu kadın durulmayacak diyor bir yanımda eşimi seviyorum onun yüzünden neden huzurumu kaçırayım diyor. Bana bir akıl verin lütfen çok canım sıkkın.
Dert arıyorsunuz her halde. Bu kadar şeyi idare edemeyecek nasıl bir egonuz var anlayamıyorum. Yani kv’yi sevmesem kocamı yetiştirmiş ona saygı duyarım. Yazdıklarınız öyle dedikodu yapmalık, çekiştirmelik belki. Ben de yaşadıklarınızı zaman zaman yaşadım, kimseye ağzımı açmadım. Olur böyle şeyler. Bu kadar abartmaya gerek yok.

Dediğim gibi işler eşte bitiyor. İlk zamanlar iki tarafta yeni durumlara alışana kadar rekabet oluyor. Herkes kendi borusu ötsün istiyor.
Burada dengeyi sağlayacak kişi eş.
Yada en azından annesine durması gereken yer söylemesi gereken de eş.
Kocam kelimesini benim kayınvalidem dese eşim ciddi anlamda ters tepki verirdi mesela.
Benim eşim üç erkek kardeş. Eşim annesini 10 günde bir arar ben hatırlatırsam. Senede iki kere on gün gideriz. Ama büyükleri daha düşkündür. Her gün arar eder. Ondan her zaman kayınvalidem de ona daha nazlanır. Daha kıskanır.
Aileler de aslında kurbanı ona göre seçiyor.
Ondan diyorum sorun eşte. Çözecek olan da o. Kocanızla açıkça konuşun
Teşekkür ederim 🤩

Kocamı o anlamda kullanmadım diyecek. Ama bazı kerimelerin de anlamı boşalıyor böyle olunca. Şermin bilmiyorum valla kafam çuval gibi oldu
Bazı kelimelerin farklı anlamı, mecaz kullanımı olmaz. Bu da öyle bir kelime. Bir daha bir şeye sinirlenecekseniz bu kelimeyi kullandığında sinirlenin ve tekrar duymak istemediğinizi kesin ve sert bir dille söyleyin.

Komşu kızı muhabbetinde de dümdüz "oğlunuz evli bir adam, bu cümleyle hem oğlunuzu hem de sözde sevdiğiniz komşu kızını çok çirkin bir konuma sokuyorsunuz; bu tarz bir konuşmayı bir daha duymak istemiyorum vb" deyip geçseydiniz mutfağa.

Neden soğuk savaş veya dolaylı anlatımlarla uğraşıyorsunuz ki?

😂 umarım ben de kendimi boşa doldurmuşum evresine bir an önce gelebilirim 😂
Gelirsiniz gelirsiniz. Size fevri demisler ama bence degilsiniz. Disa yansitamadiginiz seyleri yaziya dokmussunuz, kavgaci birine benzemiyosunuz bence. Icinize atmayip yazarak iyi yapmissiniz bence. Herkeste herseyi cok biliyor Allahim. Ayrica k.valideler linclenmek icin vardir dermis erkek annesi🤭

Bazı kelimelerin farklı anlamı, mecaz kullanımı olmaz. Bu da öyle bir kelime. Bir daha bir şeye sinirlenecekseniz bu kelimeyi kullandığında sinirlenin ve tekrar duymak istemediğinizi kesin ve sert bir dille söyleyin.

Komşu kızı muhabbetinde de dümdüz "oğlunuz evli bir adam, bu cümleyle hem oğlunuzu hem de sözde sevdiğiniz komşu kızını çok çirkin bir konuma sokuyorsunuz; bu tarz bir konuşmayı bir daha duymak istemiyorum vb" deyip geçseydiniz mutfağa.

Ben de böyle bir cinsim heralde 😂

Gelirsiniz gelirsiniz. Size fevri demisler ama bence degilsiniz. Disa yansitamadiginiz seyleri yaziya dokmussunuz, kavgaci birine benzemiyosunuz bence. Icinize atmayip yazarak iyi yapmissiniz bence. Herkeste herseyi cok biliyor Allahim. Ayrica k.valideler linclenmek icin vardir dermis erkek annesi🤭
Benim için de yeni olan durumlar. Buraya yazma amacım zaten ben yanlış düşünüyorsam düzelteyim gibi biraz da. İnsanız yanlış yapabiliriz, burası toplamaya iyi oluyor. Bunu çevremden birilerine sorsam hoş olmaz. Amacına uygun kullanmaya çalışıyorum burayı diyelim 😛

Evet gerçekten bu tipler kılıç çıkarmadan durmuyorlar. Net net söylicen. Benimki de oğluşuna aşkım diyor o kadar irrite oluyorum ki kelimeden soğudum. Beni bir aşkım irrite ediyorken sizin kocam kelimesine bu denli höst ulan demeden durmanız vallahi Eyüp peygamber misin kız?

X