- 3 Şubat 2018
- 25.534
- 109.958
- 598
- Konu Sahibi hicranhayal
-
Tabiki de ona guvenmedim ama yok şöyle yapacagim yok böyle bakacağım torun istiyorum diye başımı sisirirdi bı zamanlar şu zamana kadar sadece doğumda yanına bıraktım birde lohusalimda 2 3 gün baktı onun dışında marketti pazarcı hastaneydi hep hamile halimle çocukla gittim millet kaynanasına bırakıp gezme tozma ya giderken doktor muayenelerinde bile çocuğu götürdümKayınvalidenize güvenerek mi çocuk yaptınız keşke o zaman biraz daha büyüseydi büyük olan bu kadar yoruluyorsunuz. Yapacak bir şey yok bence yoruldun ama barışmayın o kadınla
tamam sana bu kadar çektirmiş olan kadın hakkında hala eşim üzülmesin diye barışmayı düşünüyorsun. Bu sence doğru mu?Tabiki de ona guvenmedim ama yok şöyle yapacagim yok böyle bakacağım torun istiyorum diye başımı sisirirdi bı zamanlar şu zamana kadar sadece doğumda yanına bıraktım birde lohusalimda 2 3 gün baktı onun dışında marketti pazarcı hastaneydi hep hamile halimle çocukla gittim millet kaynanasına bırakıp gezme tozma ya giderken doktor muayenelerinde bile çocuğu götürdüm
2 çocukla annesine yardıma giderken bu durumdan hiçte rahatsiz olmayıp sesini bile çıkarmayan eşiniz bırakın da biraz üzülsün.Tabiki de ona guvenmedim ama yok şöyle yapacagim yok böyle bakacağım torun istiyorum diye başımı sisirirdi bı zamanlar şu zamana kadar sadece doğumda yanına bıraktım birde lohusalimda 2 3 gün baktı onun dışında marketti pazarcı hastaneydi hep hamile halimle çocukla gittim millet kaynanasına bırakıp gezme tozma ya giderken doktor muayenelerinde bile çocuğu götürdüm
Keşke bu kadar yardımci olmasaydın,yaptın da ne oldu?İster istemez sen de beklenti içine girmişsin.Hamile halinle o kadar yardıma koşmuşsun,buna rağmen bir kap çorba yapmış mı? Hayır.Yapmak zorunda mı?Ona da hayir.Evet yapsa yardim etse çok da hoş olurdu ama demek ki sizin kadar düşünceli de değilmiş.Ayrica ufak tefek yardım etmek olur da kilolarca mantı yapmak ne demek hamile halinle?Önce bebeğini ve kendini düşün.Selam kizlar nasılsınız bayadir içimde tutuyordum bu forum u gördüm belki de dertleşelim bilgi alırım diye sizinle konuşmak istedim benim birisi 14 aylık birisi bir aylık iki bebeğim var kayınvalidem şimdiki lohusalığımın 10 gününde geldiği gün gitti bir lafıma küsmüş triplendi bana hiçbir şey demedi giderken yolda kocama beni bayağı şikayet etmiş sezeryanlıyım ve öksürüğümden dolayı ilk günlerim çok kötü geçti hala öksürüyordum hastaydım o halimle beni terk etti yüzüme karşı hiçbir şey demedi sadece eve gidiyorum dedi ama giderken de kocama baya şikayet etmiş ben ona bugüne kadar hiçbir saygısızlık yapmadım ilk hamileliğimin 8 ayına kadar mantısına salçasına kurbanına temizliğine kadar yardım ettim hatta en sonki yardımından 2 gün sonra hastaneye yatışımı yapıldı 2 hafta hastanede yattım bebeğin hareketlerinde azalma olduğu için acil sezaryen alındım eve geldiğimde eşim 2 hafta çekti kayınvalidem evi yakın olmasına rağmen bir kere evi süpürmeye gelmemiş bir kere çamaşır bulaşıka yardıma gelmemiş hastaneden geldiğim gün bir kap çorba getirmedi ben ilk hamileliğimi sonuna kadar her şeye yardım ettim ama ondan böyle bir yardım görmediğim için çok zoruma gitti ve üstüne üstlük 7 aylık hamileyken ilk hamileyim de beni eşime eşim işten kaçıyor yardım etmiyor çenesi açıldı gibi sözler söylemiş ben bunu sonradan mesajları okuyunca gördüm eşime hiçbir şey demedim kayınvalideme hiçbir şey demedim bir hafta kendime gelemedim gece gündüz ağladım eşime o bu sözleri söyledikten 10 gün sonra beni kilolarca mantı yapmaya çağırdı bu arada 8 aylıktım ilk gebeliğimdi neyse o gebeliğimiz şükür sağlıksız bebeğim kucağıma aldım İlk zamanlar yine çocuğa bakamıyorsun çocuk ağlıyor mama ver beni bayağı bir strese soktu mesela bebeğim gece hiç uyumadığı bir gün öglene doğru uyuttuğumda onunla beraber ben de uyudum yarım saat sonra kayınvalidem mesaj atmış ben geliyorum diye ben bu mesajı 2 saat sonra gördüm aradım açmadı mesaj attı ben hususi bakmamışım gelmesini istememişim gibisinden mesajlar attı ikinci hamileliğim zaten hep ağlayarak geçti stres içinde geçti eşime hiçbir şekilde yansıtmamaya çalıştım Allah var bana elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştı yükünü almaya çalıştı ama bunu hep düşündükçe uyku uyuyamıyorum artık kısacası size anlatmak istedim teşekkürler şimdiden
Bir de o dikişlerle öksürüğü yaşadım ben 3 gün ağlaya ağlaya oksurdum tüm hastane duydu sesimiValla ben senin yerinde olsam arar senin ne derdin var benle, iki hamileliğimde de eşek gibi hizmet ettim. Bir kap çorba bile yapıp gelmedin. Gelip şurda torununun başında durayım demedin de, utanmadan oğlunu mu arayıp şikayet ettin derdim. Bundan sonra ne eşşiğinden geçerim ne de sen benim eşşiğime gel derdim. Hele o kadar dikiş acısı elimde bir yaşında bir daha bebek olacak. Sayar rahatlardım. Bu sana bakmamak için bahane aramaya gelmiş. Kocamda laf etse sen de yürü git anayım evine derdim. Sezeryan sonrası ne yaşadığımı ben bilirim
Çok haklısınKeşke bu kadar yardımci olmasaydın,yaptın da ne oldu?İster istemez sen de beklenti içine girmişsin.Hamile halinle o kadar yardıma koşmuşsun,buna rağmen bir kap çorba yapmış mı? Hayır.Yapmak zorunda mı?Ona da hayir.Evet yapsa yardim etse çok da hoş olurdu ama demek ki sizin kadar düşünceli de değilmiş.Ayrica ufak tefek yardım etmek olur da kilolarca mantı yapmak ne demek hamile halinle?Önce bebeğini ve kendini düşün.
Benzer bir durumu ben de yaşadım ama o an akıllandim.Daha da kullandirtmam kendimi.Sınır çizememenin sonuçları bu arkadaşım.Aile ilişkilerinde ennn dikkat edilmesi gereken şey.Sınır eşittir huzur.Bunu unutma.
Her şey o kadar değişti ki.Artık sokakta oynayan çocuk kalmadı.Aileler güvenlik nedeni ile bırakamıyor çocuklarda akıllı telf bilgisayar vb nedeni ile evden çıkmak istemiyor.Doğrusunuz benim kayınvalidem de eşinden görmediğini çocuklarından bekliyordu ve benim eşimle ayrı bir bağları vardı sürekli her yere beraber giderler beraber gezerlermiş eşim nereye gitse hep yanında götürmüş evlendikten sonra herhalde onu kaptırdığını düşünüyor kendince ikimizi yarıştırıyor hani evlendiğimizden bugüne kadar sadece bir kere eşimin memleketine yalnız gittik onda da ben istedim ilk hamileliğimi öğrendiğim zaman hani doya doya gezelim istediğimizi yapalım hani çünkü kayınvalidem olunca yavaşlıyorduk istediğimiz gibi gezemiyorduk sadece akraba ziyareti ya da misafir kaldığımız yerde akşama kadar muhabbet ediyordu o zaman gittiğimizde eşim balık tutmayı sever mesela iki gün kamp yaptık dere kenarında istediğimiz tarih eserleri gezdik Bir yere bağlı kalmadık ve sırf onu götürmediğimiz için bir ay bize trip attı konuşmadı beni götürmediler diye hani daha öncesine kadar hep götürmüşlüğümüz de var aslında ilk gidişimizde bile götürdük benim zoruma giden şey komşunun çocuğuna bile bakarmış komşu bir işi olduğunda kayınvalideme emanet edermiş çocukları ama benim çocuklarıma üç dört gün baktı ve bunu ilk zoruna gittiği durumda lohusalığımda bile yüzüme çarptı eskiden kendi de derdi o da kaynanasına sabah bırakırmış akşama kadar çocuklar yüzünü göremezmiş işte n çocuklar biraz büyüsün zaten sokakta oynarmış akşama kadar hani eşim der öğlenleyin bile eve gitmezdik komşunun bahçesinden bir iki meyve toplar onu yer yine oynardık diye şimdi tüm gün evdesin çocuğun nazınida çekiyorsun tribini de yiyorsun siz de az çok bilirsiniz 4 duvar arasında çocuk büyütmek gerçekten bazen sabır işi hani her şeyi araştırıyorsunuz o duanı dudu kanalıma bazen biraz bağırınca vicdan azabı çekiyorsunuz niye bağırdım diye ya eskilerin de zor ama şimdiki günümüz koşullarında da çocuk büyütmek zor rahatça bir otoparka ya da bir parka bile salamıyorsunuz eskiden çocuklar sabah çıkardı evden akşamın köründe gelirdi ben de öyle büyüdüm eve gelince de yemeğimizi yerdik günün yorgunluğu ile annemizi hiç yormadan yatağa giren çocuklardık şimdiki çocuklar öyle mi
O kadar kişi içinde tek siz barışın diyorsunuz benim dememe gerek kalmadan o zaten barışacak da eskisi gibi olurmuyuz onu bilememSiz beni dinleyin yoksa eşinizin ters tarafını görürsünüz cidden kötü niyetle yazmıyorum annesine ters davranınca değişen niceleri var yoksa bir erkek olarak halınızı görüp çoktan müdahale ederdi işin açığı bu .Sanırım gelin gittiniz bilmiyorum fakat yüzüne kayinvalidenizin bunları söyleyemez siniz.Bence iyi geçinmeye çalışın ki ben normalde böyle yorum yapmam konunun havası bu
Evet öyle ama ilk zamanları bile yaptıysam öz bakımını banyosunu dikislerim iyileşince hayli hayli yaparım en fazla evden çıkmam çocuklarla ilgilenirim bı sure evet biliyorum zor olacak ama ilk cocugumda 1 ağladım baktım bunda gerekirse 3 ağlar yine bakarım o kadar şeyin üstüne o lafları kimse duymak istemezÇocukların arası çok az degilmi yardımsız nasıl olacak pek eşiniz yardımcı gibi gelmedi bana kayinvalideyi kusturmeyin bence siz pek öyle gelmedi bana konunuz .Eşiniz izin vermez annesine tepki koymaniza bence
O kadar kendime söz verdim ki ben de bencil olacağım ilk önce hep kendimi düşüneceğim diye ama nedense hiç tutamıyorum sözümü
Böylelerine sayacak sôvecek yaka paça kovacaksın. Eşin sana trip atarsa onu da köy kapıya. Manyak mı ne ne s.l.k bir kv buEşim genelde hep orta yolu bulmaya çalışır bana git anneme yardım et demedi asla gitmesem bana kızmazdı kırılmazdı ama kayınvalidem trip atardı küserdi günlerce haftalarca konuşmazdı hatta eşime bile kötülerdi senin karın işimi gücümü yapmıyor diye biliyorum çünkü kaç kere şahit oldum bir kere yardım istedi ben de hamilelikte çok yorgunum anne gelemem yapamam dedim hemen trip attı eşime şikayet etti eşim sağ olsun savundu beni hep Allah ondan razı olsun
O kadar yapamam ama biraz mesafe koymak iyi gelicekBöylelerine sayacak sôvecek yaka paça kovacaksın. Eşin sana trip atarsa onu da köy kapıya. Manyak mı ne ne s.l.k bir kv bu
Eşi hoş görmesin ne olacak ki, kadın hamile gelinine onca iş yaptırıp hastanelik etmiş bebeği riske girmiş, tam yardım etmesi gereken zamanda tırı vırı şeyden küslük çıkarmış.Ben çirkin ördeğim bu kadar kuğu içinde ondandir o.Benim dediğim sizin dinamikte verdiğiniz cevaplarda öyle kayinvalideye ters yapıp eşi hosgörecek bir alt metin okumadım.Sizin yorumlardan yanildiysam yanildin diyin kabul ederim ben ondan öyle yorum yaptım.Siz eşinizle sorun münakaşa hatta büyük kavga göze alirmisiniz sanmıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?