Kayınvalide sorunu

hicranhayal

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2023
152
10
18
31
Selam kizlar nasılsınız bayadir içimde tutuyordum bu forum u gördüm belki de dertleşelim bilgi alırım diye sizinle konuşmak istedim benim birisi 14 aylık birisi bir aylık iki bebeğim var kayınvalidem şimdiki lohusalığımın 10 gününde geldiği gün gitti bir lafıma küsmüş triplendi bana hiçbir şey demedi giderken yolda kocama beni bayağı şikayet etmiş sezeryanlıyım ve öksürüğümden dolayı ilk günlerim çok kötü geçti hala öksürüyordum hastaydım o halimle beni terk etti yüzüme karşı hiçbir şey demedi sadece eve gidiyorum dedi ama giderken de kocama baya şikayet etmiş ben ona bugüne kadar hiçbir saygısızlık yapmadım ilk hamileliğimin 8 ayına kadar mantısına salçasına kurbanına temizliğine kadar yardım ettim hatta en sonki yardımından 2 gün sonra hastaneye yatışımı yapıldı 2 hafta hastanede yattım bebeğin hareketlerinde azalma olduğu için acil sezaryen alındım eve geldiğimde eşim 2 hafta çekti kayınvalidem evi yakın olmasına rağmen bir kere evi süpürmeye gelmemiş bir kere çamaşır bulaşıka yardıma gelmemiş hastaneden geldiğim gün bir kap çorba getirmedi ben ilk hamileliğimi sonuna kadar her şeye yardım ettim ama ondan böyle bir yardım görmediğim için çok zoruma gitti ve üstüne üstlük 7 aylık hamileyken ilk hamileyim de beni eşime eşim işten kaçıyor yardım etmiyor çenesi açıldı gibi sözler söylemiş ben bunu sonradan mesajları okuyunca gördüm eşime hiçbir şey demedim kayınvalideme hiçbir şey demedim bir hafta kendime gelemedim gece gündüz ağladım eşime o bu sözleri söyledikten 10 gün sonra beni kilolarca mantı yapmaya çağırdı bu arada 8 aylıktım ilk gebeliğimdi neyse o gebeliğimiz şükür sağlıksız bebeğim kucağıma aldım İlk zamanlar yine çocuğa bakamıyorsun çocuk ağlıyor mama ver beni bayağı bir strese soktu mesela bebeğim gece hiç uyumadığı bir gün öglene doğru uyuttuğumda onunla beraber ben de uyudum yarım saat sonra kayınvalidem mesaj atmış ben geliyorum diye ben bu mesajı 2 saat sonra gördüm aradım açmadı mesaj attı ben hususi bakmamışım gelmesini istememişim gibisinden mesajlar attı ikinci hamileliğim zaten hep ağlayarak geçti stres içinde geçti eşime hiçbir şekilde yansıtmamaya çalıştım Allah var bana elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştı yükünü almaya çalıştı ama bunu hep düşündükçe uyku uyuyamıyorum artık kısacası size anlatmak istedim teşekkürler şimdiden

Eşiniz ne diyor peki bu duruma?Yani hep memnun etmeye çalışmış siniz mantı yapmaya gidemem deseydiniz eşinizin ve kayın validenizin tepkisi ne olurdu?

Eşiniz ne diyor peki bu duruma?Yani hep memnun etmeye çalışmış siniz mantı yapmaya gidemem deseydiniz eşinizin ve kayın validenizin tepkisi ne olurdu?
Eşim genelde hep orta yolu bulmaya çalışır bana git anneme yardım et demedi asla gitmesem bana kızmazdı kırılmazdı ama kayınvalidem trip atardı küserdi günlerce haftalarca konuşmazdı hatta eşime bile kötülerdi senin karın işimi gücümü yapmıyor diye biliyorum çünkü kaç kere şahit oldum bir kere yardım istedi ben de hamilelikte çok yorgunum anne gelemem yapamam dedim hemen trip attı eşime şikayet etti eşim sağ olsun savundu beni hep Allah ondan razı olsun

Neden bu kadar hizmet? Anne ben yorgunum gelemem, anne halsizim dinlenmem lazım diyince kıyameti mi koparırdı? Eşiniz sizi ve bebeklerini düşünse önce annesini dizginlerdi bence. İşten kaçıyor muhabbetine ne cevap vermiş?

Bir mesajina günlerce ağlayacak kadar kayınvalideyi neden önemsiyorsunuz? Canınızın kıymeti yok gibi 8 aylık hamileyken mantı yapmaya yardima gidiyorsunuz. Evde küçük bir bebeğiniz varken ikinci hamileliğiniz yine kayınvalide yüzünden stresli geçiyor. Siz bir kendinize gelin. Kismeyi bu kadar önemsemeyin. Nereye gidiyorsa gitsin, küsüyorsa küssün. Eşinizlede sürekli söylenmedikten sonra bazı şeyleri paylaşabilirsiniz ki zaten onun sizin stresinizi, üzüntünüzü anlaması gerekir. Yardım olayına,onun da karşı çıkması gerektirdi hatta.
Eşinizden korkuyorsunuz gibi geldi bana. Ondan yana bir sıkıntınız yoksa, kayınvalideyi bu kadar dert emek anormal bir durum.

Bu kadar hizmete rağmen memnun olmayan bir kadın kaynananız. Açıkça ben gelemem cocuklarim var diyin esinizde arkanizdaysa hiç ilgilenmeyin.Gelinleri köle sanan bir zihniyet.

İşten kaçıyor muhabbetine hiçbir şey demedi annesine bir sınır koyamaz ama sağ olsun hakkımı savunur

İşten kaçıyor muhabbetine hiçbir şey demedi annesine bir sınır koyamaz ama sağ olsun hakkımı savunur
Yok eşimden korkum yok

Bence zamanında sınırlarınızı koymamissiniz tamamen ondan kaynaklanıyor bu durum.Hasta olabilirsiniz .Uykusuz olabilirsiniz.Gitmek zorunda değilsiniz.Kusen kusebilir.Sizin önceliğiniz eşiniz ve çocuklarınız mantı yapmak değil.Kendinizi bu kadar Ezdirirseniz.Yarin obur gün daha fazlasını görürsünüz.Hayir demeyi bilmelisiniz

Yok eşimden korkum yok
Yok eşimden korkum yok hani Allah razı olsun beni el üstünde tutuyor Bir dedim iki etmiyor işten geldiğinde elinden geldiğince yardım etmeye çalışıyor ben sadece kayınvalidemle aramdaki sorun yüzünden onun arada kalmasını istemiyorum sadece eşimin üzülmemesi için aslında çekiyorum bunu

Bu kadar hizmete rağmen memnun olmayan bir kadın kaynananız. Açıkça ben gelemem cocuklarim var diyin esinizde arkanizdaysa hiç ilgilenmeyin.Gelinleri köle sanan bir zihniyet.
O kadar haklısın ki benim kayınvalidem galiba hep eski tarz gelinlerden istiyor sabah gelsin akşama kadar işimi görsün akşam sadece yatmaya evine gitsin istiyor

Aynen bu yorumuna o kadar katılıyorum ki benim tek hatam hayır diyememekti

Saçmalamayın yahu.
Sizi iki bebekle bir mücadele içindesiniz şuan.
Derdiniz eşinizin annesi sebebiyle arada kalmaması mı? İlk önce kendinizi ve sizin ruh halinizden de etkilenen küçücük çocuklarınızı düşünün.
Bir şeyler illa dert edilecekse ana oğul yapsın bunu.
Sizin psikolojinizin iyi olması lazim. Kayınvalide kim ki ondan sebep bu kadar hassas olduğunuz dönemler zehir olsun.
Gerçekten kendinin kıymetini bilmemek kötü şey.

O kadar haklısın ki benim kayınvalidem galiba hep eski tarz gelinlerden istiyor sabah gelsin akşama kadar işimi görsün akşam sadece yatmaya evine gitsin istiyor
Yavaş yavaş ayağınızı çekin esinzede çok yoruluyorum çocuklardan deyin hatta siz değil eşiniz cevap versin anne gelemez çok yorgun artık çocuklar var desin. İnsanda az utanma olur. Siz de cevap verin açıkça yoksa çok ezerler bu tipler.

Nasıl hak savunmak bu mantıya salçaya kurbana temizliğe gidiyorsunuz karnınız burnunuzda.
Kızları gurbette yanındaki tek gelin benim hani başka yardımcısı yok bu işleri yapmak için e kendi de yaşlı 65 yaşında full bütünüyle kendim gitmek istemedim ama Allah rızası için dedim yarın bir gün ben de çocuklarımı emanet edebilirim o da bana yardıma gelir diye

Niye bu kadar yüz verdiniz?
Pes yani kadın belli ki menfaatci bencil bunu anlayamadınız mı?
Biz sana ne söyleyelim ki kocanın savunması yetmiyor demek ki seni korumaya. Öyle kayınvalidenin agzına etmek lazim kusura bakma anca ondan anlarlar.

Kayınvalidenizi neden bu kadar önemsiyorsunuz? Kendi canınızın, bebeklerinizin canının kıymeti yok mu da o kadar feda ettiniz kendinizi? Mesafe iyidir, fazla yüz vermişsiniz..

O kadar kendime söz verdim ki ben de bencil olacağım ilk önce hep kendimi düşüneceğim diye ama nedense hiç tutamıyorum sözümü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…