• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide sorunsalı

Laf geçiremeyen eşim ama ben kendimi hep susmak ve onlara ayak uydurmak onların istediğini yapmak gibi hisse yorum sorun şu ki bana sahip çıkan bi ailem yok konuştuğumda onlara karşı çıktığımda nereye gideceğim ne yapacağım korkusu oluştuğu için

evlenmeden önce nerede yaşıyordun?

Sizin sorununuz kayınvalide değil sizin sorununuz kimseye haddini bildirmeyen kocanız. Evlenirken imzayı kocanız attı kayınvalideniz değil. Daha kendi çocuğunuza bile bakmıyoken habire hamile kalacağınıza bir iş bulup kayınvalide yanından gidin velayeti de üzerinize alın

Yaş 22, 2 evlilik, iki evlilikten 2 çocuk. Hata üstüne hata. Sonra da ailemle görüşmüyorum. Ailem çok baskıcı. İyi ki baskıcılarmış. Yoksa üremeyi kendinize misyon edindiğiniz için bir kaç çocuğu daha ortada kalırdı.
İnşallah aklını başına alıp bir tane daha çocuk yapmışsınız.

Kayınvalide kim oluyormuş ya? Eşiniz de anasıyla göbek bağını koparamadıysa zaten iki çift laf edemez.
Hadi hata yaptınız neredeyse çocuk yaşta evlenip anne oldunuz, gençlik hatası falan diyelim. Boşanırken çocuğu vermeyi nasıl kabul ettiniz? Şiddet vardı demişsiniz, çocuğu çatır çatır alırdınız.
Şimdi de evleneli 1 sene olmuş, bu bir seneye bir düşük ve yeni bir gebelik sığdırmışsınız. Sürekli doğurmanıza gerek yok. Önce ilk evladınız için mücadele edin, dış kapının dış mandalının sözüyle evladınızı yanınıza alamıyorsunuz.
Yarın öbür gün bu evlilikte bitmek durumunda kalsa şimdiki bebek ne olacak?

Merhabalar ben 19 yaşında bi evlilik yaptım ve bu evlilikten 1 kız çocuğum var daha sonra eşimin şiddetine psikolıjik baskılarına maruz kaldım ve boşandık benden bir tek kızımın velayetini alarak boşanmayı kabul edeceğini söyledi bende verdim ve daha sonra benim kızımla görüşmemi engelledi ve ben ikinci evliliğini yaptım eşim ve ailesi bunu biliyordu daha 1 sene olmadı evleneli eşimin ailesi kızımı görmek istememe tepki gösterdi bi ara eski eşim kızımı yanıma almama müsaade etti ancak kayınvalidem istemedi daha sonrasında hamile kaldım ve kayınvalidem ile aramızds olan tartışmalrda bana aldır çocuğunu defol git dedi ve bi hafta sonra bebeğim karnımda öldü şu an tekrar hamileyim iki hafta önce eşim ile beraber kızımı görmeye gittik geldiğimizde kayınvalidem eşime neden çocuğu gördüğümüzü sorgulamış istememiş ben de yanına gittiğimde bana ne elini öptüren ne de benle konuştu ve ben artık ne yapacağımı bilmiyorum ailemi sorarsanız ailem çok baskıcıydı zamanında çok şiddet vs gördüm hatta çocuk destek merkezlerinde bile kaldım ailem ile görüşmüyorum burda da kayınvalidem yüzünden ne yapacağımı bilmiyorum yeri geliyor evden kovuyor ayrı evimiz eşimle ortak almışlar oturduğumuz evi çıkın gidin diyor sizce ne yapmalıyım uzun oldu kusura bakmayın.
Kayınvaliden çoçuğunu görmene karısamaz ama siz daha birinci çoçuğunuzun sorununu çözmeden ne devamlı hamile kalıyorsunuz?

Sürekli birde sahip sahip diyosun.
Sen kendine sahip çıkmalısın.
Hadi ailen destek olmadı. Sürekli doğurmandamı ailenin suçu. Sürekli evlenip doğurmak yerine, iş bulup çalışıp maddi olarak özgürce hayatını yaşayabilirsin. Kimseye ihtiyaç duymadan. Sürekli evlenerek mutlu olamassın.
Sadece hayatını mahfedersin.

Evet belli günler var ancak kızımdan uzakta başka bi şehirdeyaşıyoruz almak istediğimde müsaade etmiyor eşim bi şey demiyor ama hep kayınvalidem istemiyor diye sesini çıkarmıyor
Yaz tatilinde 1 ay yaniniza alma hakkınız yok mu?

Kayınvalideniz çocuğunuzla görüşüp gorusemediginize karışamaz ama burada asıl suçlu kayinvalide değil eşiniz eşiniz ona bu yüzü veriyor ki kendin de karışma hakkı görüyor.

Keşke böyle adamlar denk gelmeseydi size sırf sesiniz çıkamaz diye size istediklerini yaptırmaya çalışıyotlar tabi niye anneleriyle kötü olsunlar ki....

Doğurduktan sonra annesine laf geçiremeyen eşinizden boşanıp bu çocuğu da kocanıza bırakarak 3.koca ve 3.çocuğa yelken açmazsınız umarım

Kayınvalide kim oluyormuş ya? Eşiniz de anasıyla göbek bağını koparamadıysa zaten iki çift laf edemez.
Hadi hata yaptınız neredeyse çocuk yaşta evlenip anne oldunuz, gençlik hatası falan diyelim. Boşanırken çocuğu vermeyi nasıl kabul ettiniz? Şiddet vardı demişsiniz, çocuğu çatır çatır alırdınız.
Şimdi de evleneli 1 sene olmuş, bu bir seneye bir düşük ve yeni bir gebelik sığdırmışsınız. Sürekli doğurmanıza gerek yok. Önce ilk evladınız için mücadele edin, dış kapının dış mandalının sözüyle evladınızı yanınıza alamıyorsunuz.
Yarın öbür gün bu evlilikte bitmek durumunda kalsa şimdiki bebek ne olacak?

Sunu da anlamiyorum: Bir insan siddet gördügü herifin eline kiz cocugunu nasil birakir.ona siddet göstermeyecegi ne malum

22 yaşında iki evlilik iki çocuk. Bir soluklanın ya. Kendinize sahip çıkamamışsınız ilk çocuğunuza sahip çıkamamışsınız ama ikinci çocuktan da geri kalmamışsınız. Nerde de çürük çarık herif var toplamışsınız...

Merhabalar ben 19 yaşında bi evlilik yaptım ve bu evlilikten 1 kız çocuğum var daha sonra eşimin şiddetine psikolıjik baskılarına maruz kaldım ve boşandık benden bir tek kızımın velayetini alarak boşanmayı kabul edeceğini söyledi bende verdim ve daha sonra benim kızımla görüşmemi engelledi ve ben ikinci evliliğini yaptım eşim ve ailesi bunu biliyordu daha 1 sene olmadı evleneli eşimin ailesi kızımı görmek istememe tepki gösterdi bi ara eski eşim kızımı yanıma almama müsaade etti ancak kayınvalidem istemedi daha sonrasında hamile kaldım ve kayınvalidem ile aramızds olan tartışmalrda bana aldır çocuğunu defol git dedi ve bi hafta sonra bebeğim karnımda öldü şu an tekrar hamileyim iki hafta önce eşim ile beraber kızımı görmeye gittik geldiğimizde kayınvalidem eşime neden çocuğu gördüğümüzü sorgulamış istememiş ben de yanına gittiğimde bana ne elini öptüren ne de benle konuştu ve ben artık ne yapacağımı bilmiyorum ailemi sorarsanız ailem çok baskıcıydı zamanında çok şiddet vs gördüm hatta çocuk destek merkezlerinde bile kaldım ailem ile görüşmüyorum burda da kayınvalidem yüzünden ne yapacağımı bilmiyorum yeri geliyor evden kovuyor ayrı evimiz eşimle ortak almışlar oturduğumuz evi çıkın gidin diyor sizce ne yapmalıyım uzun oldu kusura bakmayın.
Evladınızı görmek için kimseden müsade istemek zorunda değilsiniz. O çocuğun size ihtiyacı var. Seni ilgilendirmez diyip kestirip atacaksınız. Ne münasebet!

Artık doğurmaktan vazgeçseniz bu hayat şartlarınızda...

Ben kendim iki aylıkken terk edilmiş bir bebek olarak sizin gibi evladını bırakan insanlara maalesef uzulemiyorum
Sakın bana şartlar vs demeyin ben bok temizlerim çok ciddiyim bok temizlerim evladımı bırakmam
Diğer yandan ona çok annelik etmiş gibi bir de üreme çabanız
Devlet sizin gibileri kisirlastirmali çok ciddiyim siz uremeyin sizden bir tane daha olmasın ne demek evlat bırakmak ? Çok acı çekmiş olmalısınız ki peşinden evlenip yenilerini yapabilmissiniz
Benim annemde beni terk edip evlendi ama hiç mutlu olmadı
Evladını terk edenler mutlu olmasın ya biz kadın değil miyiz bizim nefsimiz yok mu yavrularımız için duruyoruz
Şu evlerde neler yaşanıyor biliyor musunuz tim evlilikler aşk içinde sürmüyor ama evlat ne demek can demek bırakılmaz demek benim evladımı bırakmam için oraya başımı bırakmam lazim canımı veririm ancak öyle olur
Hamile olmasanız beter olun diycemde yine o bebeğe kıyamıyorum
Allah akıl fikir merhamet annelik duygusu versin size

Neden tekrar hamile kaldınız 🥺
Çok zor bir hayat Allah yardımcınız olsun. Zaten şuan da sizin için bişeyleri kolaylaştıran insanlarla birlikte değilsiniz. Zaten zor olan durumu daha da zorlaştıran iki insan var hayatınızda. Yine kolay olmayacak boşanınca belki ama en azından yüklerinizi atarsınız. Teraziye koyun, hangi zorluk daha çekilebilir duruyor. Biz kendimizi düşünmezsek kimse bizi düşünmez bunu unutmayın. Merhametsiz insanlardan uzak durun.

Back