• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide sorunsalı

Mervesavas28

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2023
62
43
3
24
Merhabalar ben 19 yaşında bi evlilik yaptım ve bu evlilikten 1 kız çocuğum var daha sonra eşimin şiddetine psikolıjik baskılarına maruz kaldım ve boşandık benden bir tek kızımın velayetini alarak boşanmayı kabul edeceğini söyledi bende verdim ve daha sonra benim kızımla görüşmemi engelledi ve ben ikinci evliliğini yaptım eşim ve ailesi bunu biliyordu daha 1 sene olmadı evleneli eşimin ailesi kızımı görmek istememe tepki gösterdi bi ara eski eşim kızımı yanıma almama müsaade etti ancak kayınvalidem istemedi daha sonrasında hamile kaldım ve kayınvalidem ile aramızds olan tartışmalrda bana aldır çocuğunu defol git dedi ve bi hafta sonra bebeğim karnımda öldü şu an tekrar hamileyim iki hafta önce eşim ile beraber kızımı görmeye gittik geldiğimizde kayınvalidem eşime neden çocuğu gördüğümüzü sorgulamış istememiş ben de yanına gittiğimde bana ne elini öptüren ne de benle konuştu ve ben artık ne yapacağımı bilmiyorum ailemi sorarsanız ailem çok baskıcıydı zamanında çok şiddet vs gördüm hatta çocuk destek merkezlerinde bile kaldım ailem ile görüşmüyorum burda da kayınvalidem yüzünden ne yapacağımı bilmiyorum yeri geliyor evden kovuyor ayrı evimiz eşimle ortak almışlar oturduğumuz evi çıkın gidin diyor sizce ne yapmalıyım uzun oldu kusura bakmayın.

Kv ne münasebetle evladınızı görmenize karışabiliyor? Eşinizin tutumu ne annesi doldurduğu da ne yapıyor? Tepki göstermesi lazımdı anne o onun çocuğu tabiki görecek diye.

Kv ne münasebetle evladınızı görmenize karışabiliyor? Eşinizin tutumu ne annesi doldurduğu da ne yapıyor? Tepki göstermesi lazımdı anne o onun çocuğu tabiki görecek diye.
Söylemiş kızı illaki görecek diye ancak kayınvalidem onu bile dinlemiyor sadece hep benim dediğim olsun dünya benim etrafımda dönsün istiyor bende bu durumdan sıkıldım

Aaa ben eski kv müdahale ediyor zannettim yanlış anlamışım. Gerçi şu anki de müdahale edemez. Eşinizin tutumu ne bu konu hakkında.

• Beğen
Reactions: Cac
Kv ne hakla kızınızı görüp görmemenize karışabilir. Çocuğu görme günleriniz belirlenmiştir muhtemelen. Bu vakitlere müdahale ediliyorsa polis eşliğinde çocuğunuzu alabilirsiniz

Kv ne hakla kızınızı görüp görmemenize karışabilir. Çocuğu görme günleriniz belirlenmiştir muhtemelen. Bu vakitlere müdahale ediliyorsa polis eşliğinde çocuğunuzu alabilirsiniz.
Evet belli günler var ancak kızımdan uzakta başka bi şehirdeyaşıyoruz almak istediğimde müsaade etmiyor eşim bi şey demiyor ama hep kayınvalidem istemiyor diye sesini çıkarmıyor

Israrla bir daha bir daha doğurma çabanıza asla anlam veremiyorum. Küçük yaşta ilk evlilik, ikinci evlilik desen kocada iş yok ki kayınvalideyi sustursun. İkinci evliliğin sonu da burdan görünüyor ki ne üreme sevdası bu arkadaş! Sanki harika hayatlar sağlıyosunuz. Daha kayınvalide karışmasına laf geçiremiyorsunuz

Söylemiş kızı illaki görecek diye ancak kayınvalidem onu bile dinlemiyor sadece hep benim dediğim olsun dünya benim etrafımda dönsün istiyor bende bu durumdan sıkıldım
Mutlu bir yuvanız olması için eşinizin de sizinde kvdeyi duymamazlıktan gelmeniz lazım. Eşin sana destekse ne güzel. Kv istemiyor diye birşey yok. Gerekirse sesin yükselecek yada annenin bu tutumundan çok sıkıldım sürekli onun dediklerini düşünmek çok yoruyor lütfen anneni sustur diyebilirsin(tabi yaparsa)

Evet belli günler var ancak kızımdan uzakta başka bi şehirdeyaşıyoruz almak istediğimde müsaade etmiyor eşim bi şey demiyor ama hep kayınvalidem istemiyor diye sesini çıkarmıyor
Bu durumda sizin probleminiz eşinizle. Kv asla karışamaz bu duruma. Eğer karışıyorsa eşinizin tepkisini göstermesi gerekir. Eşiniz de tepkisiz kalıyorsa tavşana kaç tazıya tut der gibi aslında kendi de istemediğini ama size göstermelik olarak istiyor gibi gözüktüğünü düşündüm. Bence uzun bir süre çocuk düşünmeyin. Eşinizin tepkisizliği hiç hoş değil.

Eşiniz tepki göstermiyor mu peki?
Eşim korkuyor annesine çok düşkün bu zaman a kadar hep onun dediğini yapmış ancak benimle evlendiğini kayınvalidem hazmedemiyor küssek bu sefer evden kovuyor bizi elimde ara yolu bulmak için hep benim alttan almamı istiyor hep böyle bi kısır döngü var

kv nizi ilgilendirmez kesinlikle müdahale etmesine izin vermeyin.
söylediklerini umursamamayı öğrenmeniz lazım.
kendi kendine konuşsun dursun. gidip gelmeyin onca lafa elini öpmeye kalkmayın.
2 gündür görüşmüyorum ama yakındır yine bana başlayacak defol git diye emin olun gidecek bi ailem olsaydı hiçbirinin lafını çekmezdim

Birinci çocuğunuza çok bakmışsınız gibi ne cesaret bir sene dolmamış evlilikte iki kez hamile kalabildiniz anlamadım doğrusu. Kayınvalidenizin haddine değil size karışmak. Sürekli evlenmek yerine kendi hayatınızı kursaydınız keşke de kimseye söz hakkı tanımasaydınız. Kendi ailenizle görüşmüyorsunuz demek ki insan silebilirsiniz, o kadar laf söylemiş kadın size elini öpmeye gidiyorsunuz. Biraz dişli olun

Israrla bir daha bir daha doğurma çabanıza asla anlam veremiyorum. Küçük yaşta ilk evlilik, ikinci evlilik desen kocada iş yok ki kayınvalideyi sustursun. İkinci evliliğin sonu da burdan görünüyor ki ne üreme sevdası bu arkadaş! Sanki harika hayatlar sağlıyosunuz. Daha kayınvalide karışmasına laf geçiremiyorsunuz
Laf geçiremeyen eşim ama ben kendimi hep susmak ve onlara ayak uydurmak onların istediğini yapmak gibi hisse yorum sorun şu ki bana sahip çıkan bi ailem yok konuştuğumda onlara karşı çıktığımda nereye gideceğim ne yapacağım korkusu oluştuğu için

Çocuğumu görmemem değil kayınvalide alayı gelse engel olamaz keza boşansam dahi çocuğumu asla bırakmam bir anne bunu yapar. Sen ilk çocuğuna anne olamamışsın bide sürekli doğurma derdindesin. 19yaşından bu yana yapılmış 2evlilik vs vs. Hayatın komple hatalarla dolu bu anne kuzusu kocanı boşa ve iş bulup çocuğunu yanına al asalak gibi yaşamak yerine kendi ayakların üstünde dur kızınla.

Daha kendi hayatiniza sahip cikamiyorken israrla hamile kaliyorsunuz. Hani genctiniz kizin velayetini verdiniz. Daha ona annelik yapamiyorken tekrar cocuk yapmaniz enteresan. Kv denin a* s*. Ama konusma hakkini cocugunuzdan vazgecerek de bir yerde siz vermissiniz. Onlar sizi "cocuksuz" aldiklarini zannetmis

Merhabalar ben 19 yaşında bi evlilik yaptım ve bu evlilikten 1 kız çocuğum var daha sonra eşimin şiddetine psikolıjik baskılarına maruz kaldım ve boşandık benden bir tek kızımın velayetini alarak boşanmayı kabul edeceğini söyledi bende verdim ve daha sonra benim kızımla görüşmemi engelledi ve ben ikinci evliliğini yaptım eşim ve ailesi bunu biliyordu daha 1 sene olmadı evleneli eşimin ailesi kızımı görmek istememe tepki gösterdi bi ara eski eşim kızımı yanıma almama müsaade etti ancak kayınvalidem istemedi daha sonrasında hamile kaldım ve kayınvalidem ile aramızds olan tartışmalrda bana aldır çocuğunu defol git dedi ve bi hafta sonra bebeğim karnımda öldü şu an tekrar hamileyim iki hafta önce eşim ile beraber kızımı görmeye gittik geldiğimizde kayınvalidem eşime neden çocuğu gördüğümüzü sorgulamış istememiş ben de yanına gittiğimde bana ne elini öptüren ne de benle konuştu ve ben artık ne yapacağımı bilmiyorum ailemi sorarsanız ailem çok baskıcıydı zamanında çok şiddet vs gördüm hatta çocuk destek merkezlerinde bile kaldım ailem ile görüşmüyorum burda da kayınvalidem yüzünden ne yapacağımı bilmiyorum yeri geliyor evden kovuyor ayrı evimiz eşimle ortak almışlar oturduğumuz evi çıkın gidin diyor sizce ne yapmalıyım uzun oldu kusura bakmayın.

Çocuğun velayetini neden verdinki baştan?
Boşanma avukatı olarak görüyorum anneler kendinden vazgeçiyor evlatlarını alabilmek için.
Şiddet vs varsa ispatlı çokta kolay alırdın çocuğunu.

Kv karışamaz, hakim sana görmen için gün vermedimi? O günlerde görmene kimse engel olamaz.
Ve sen neden durmadan çocuk yapıyosun?
Allah korusun bu evliliğinde birşey olsa, bu çocuğuna sahip çıkacak durumun olacakmı?

2 gündür görüşmüyorum ama yakındır yine bana başlayacak defol git diye emin olun gidecek bi ailem olsaydı hiçbirinin lafını çekmezdim

zaten o yüzden umursamayın dediklerini ve görüşmeyin dedim.
keşke hemen çocuk yapmasaydınız anladığım kadarıyla hala küçüksünüz keşke bir meslek edinmeye falan çalışsaydınız önce.

Back