Kayınvalide oğlunda mı kızında mı kalır?

Sizin o kafayla evlilik yurutup kendimi EL olan kişilerin kapılarına emanetçi yapacağıma varsın boşanmalar çoğalsın. Kadınalar kimsenin kölesi değil. Karşında ki erkek adam değilse evet boşasınlar. Erkeğin karısı da el ve kendi kızı varken milletin anasının altından almak zorunda değil. Herkes anasına baksın madem.
Ben kayınvalideme bakayım amenna peki benim babam düşerse elden ayaktan o zaman damat alacak mı benim babamın altını.

Hanımefendi sakin olur musunuz?
Ben kimsenin kimseye köle olduğu iddiasında bulunmadım.
Kimseye kaynanasına baksın ama anasına bakmasın demedim keza ben de bir kadınım ve anne babam var.
İnsanlar boşanmak amacıyla evlilik kurmuyorlar.
Tabiki kaynanaya bakılıyorsa kadının da anne babasına sonuna kadar bakma hakkı var.
Ben en cok erkegın evıne yakıstıgını söyledim, çünkü anne babalar kızlarına kıyamaz el yanında laf olur dıye erkek evlatlarında kalmayı tercıh ederler.
Siz olaya duygusal bakıyorsunuz ama ben de dogru bır sey anlatıyorum,
Hayırlı gunler.

Oğulun karısı da birilerinin kızı. Kendi kızına kıyamaz ama elin kızına kıyarlar yani.
Biraz sert olmuş olabilir kurusa bakmayın ama aynı paydada buluşamıyoruz zaten.
Ha bana kalsa ana baba elindekini avucundakini kime yedirdiyse o bakmalı ama işte .
Mesela ben eşimin ailesinden hiç analık babalık görmedim ama kötülükte görmedim. Bana bize karşı olan hiçbir sorumluluklarını yerine getirmediler . Onlar yüzünden çoook zor durumlarda kaldım. Şimdi ben bunlara sorumlumuyum bakmaya.
Demem o ki bakıp bakmamak çok sebebe çok sartlara bağlı

İşte ben de öyle diyorum durumlara sebeplere şartlara bağlı...
Kimse kimseye bakmakta sorumlu değil tamamen vicdan meselesi zaten.
Eğer iyi bir insansa gelin isteyerek ilgileniyor ama zulmetti ise kendi tercıhı tabıkı ıster bakar ıster bakmaz..

Vasiyetimdir allah saklasın ama ileride yanlız kalırsam elden ayaktan düşersim yatırsınlar beni huzurevine..
Nasılsa okeye dönecek 4.bulunur orada.
Aa abla vallahi yarım saat önce aklıma geldin, hunter7 ablayla torun sevip koklayınca burayı unuttular diyordum

Tekrar kusura bakmayın. Aynen öyle

Kızlarına kıyamaz ha
Annemin oğlu da kızı da var,keza benim de öyle.
Allah başkasının değil kendi doğurduğumuza bile muhtaç etmesin,ama ne annemi gelin baksın ister ve beklerim,ne de kızımdan başkasının bakımında olmayı isterim...
Önüne yemek koyup kaşıkla yedirsem,ağzını silsem kayınvalideme baktım demem,onlar kolay,daha zor işler var,ancak canı olan başarabilir onları,hatta en temizi insan evladı bir bakıcı,Allah kimseyi sağlıktan ayırmasın...

Bu herkesin kendi tercihi...
Benim annem de teyzemde kalıyor, dayımda kalmadığı için o almadığı için beddua edıyor.
Ebevenyler çeşit çeşit.
Allah herkese sağlık versın.
Anne baba da olsa kayınvalıde kayınpeder de olsa ınsan yuku ınsana agırç

İşte,gurur yapıyorlar,çünki geneli oğlanı yaşlılık sigortası görüp varını yoğunu,akıttığı için kendini kandırılmış hissediyor bence...

Arkadaşlar benim babaannem kanserden öldü hastayken hepimiz tabii ki baktık torunları olarak ama köy yerinde olduğumuz için annem hem babaanneme hem bahçeye hem eve yetişemezdi Benim babam babaannemi bir bebek gibi baktı anlatılmaz bu durum ben öyle bir bakın babam diye demiyorum kimseden görmedim babam her zaman derki bakmak evlat görevidir gelin değil bunun sevabın bilerek baktı

Evlendikten sonra eşler birbirinin anne babasından sorumlu olur.
Keşke insan gibi insan olsalar da onun anası babası demeden seve seve baksak.
Sevaptır.

Evladın kızı, erkeği olmaz.
Evlat evlattır hepsi de ortaklaşa bakmalıdır.

Ama şu 2 ay sende 2 ay bende diye de paylaşılmasın büyükler için çok kırıcıdır diye düşünüyorum.
Aman bitti al sıra sende diye can atar gibi..

Öyle bir düzen kurmak lazım ki yük gibi hissetmesinler, gerçekten istenildiklerini düşünsünler.

Hepimiz bir gün yaşlanacağız.
Unutmadan yaşamalı..

benim bir erkek kardeşim var.haliyle de bir gelinimiz var.babam çok yaşlı,annem ona göre daha genç ama o da hasta.şimdilik idare ediyorlar.sık sık gelip kalıyorlar ama sanırım bir müddet sonra tamamen ben yanıma alabilirim.
gelinimize bırakmam yani.
arada bir alıpta ,beni rahatlatmak isterse,olabilir.ama öyle sıralı bakayım.ya da onlarda kalsın olmaz.

o değil de benim tek çocuk o da oğlan.e kızım yok.oğlum ve gelinime muhtaç olmak istemem.bu yüzden huzurevi arayışlarına başladım bile.battaniyeleri ördün mü?@HanımKeleşimiGetir.

bu arada torun 6 aylık oldu,emekleme ,diş çıkarma uğraştırıyor yani.bu yüzden aktif giremiyorum siteye

Battaniyeleri Elif örecek ,ben çayları yapacam MuneMune hesabı doğrulanmış üye. de keyifle içecek @Saraylım da dedikodu edecez .
Okeye dönüp taş çalacam daha.

Maşallah ona büyümüş bile babaannesi bizimkide 11 aylık oldu 5 tane dişiçıktı yürüme aşamasında şimdi.

Oğlunda da kızında da kalır bence.Yardımlaşabilirsiniz.Benim annem hasstaydı ben baktım ama erkek yok bizde.Kardeşim çalışıyodu ama aynı evdeydik.Yardımlaştık

Başlığa istinaden cevap veriyorum. Hangisi daha insansa onda kalır.
Bir kriter daha var. Evin yaşlı bir insan için uygunluğu da önemli tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…