• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide oğlunda mı kızında mı kalır?

Amin normal şartlarda bende öyle düşünürdüm ama sebepler sizi başka düşündürüyor maalesef benim demek istediğim mecbur buraya da gelecek dönüşümlü olabilir mecbur ama onlar da bi gelin şöyle yapar bunu eder her şeye katlanır anlayışı var eski kafa o gelinlerde anne evinde de eziyet iş görmüş burda da kafasını gelen ezmiş giden ezmiş gelinler yapılacaksa ben üstümü düşeni yaparım ama evin kızı belli sorumlulukları belli birilerine yıkmak istedikleri ise bes belli benim sorunum da bu :)
Sizde haklısınız başta evlatları sahip çıkmalı tabiki de ama siz yine hoşgörülü ile elinizden geleni yapın bırakın yapmayanı Allah görür layığını bulur😊

Ya evlatların hepsi erkek olsaydı sokağa mi atacaktınız oğlu işte diye ne saçmalık erkek kız ikisi de sorumlu ,siz de eşinize değer verip sevmişseniz kendi anneniz gibi görürsünüz zaten
O zaman ona göre yapardık ama kızları var ben bizim gelinimiz olsa demem yani daha hasta olmadan başlamışlardı yavaş yavaş eve temiliğie gelirsin sandık diye ki kv zaten düne kadar temizlğie giden bi kadın beni görünce işi gücü elden bırakıp elin kızına yıkmaya hakları yok . bizim gelinimiz olsa ilerde ben aasla öyle bi şey teklif etmem annemin gücü yetmiyorsa genel temizliği ücretiyle kardeşler arası da toplarız kendimiz de yaparız . ben kendi evimin camlarını silmiyorum ki versinler yapsınlar istedikleri gelin şekli ezelim büzelim ama belliydi öyle olmadığı ona göre birini balıcaklardı o zaman benim annem bir kere kv evine gidip temizlik yapmış bi insan değil annesinin evindr yapmış değil ücretini verip yapsınlar. Zaten şu an kocası da var kaprisli biraz diğer oğluna düşkün evlenecek yakında stres oldu galiba ona aşırı düşkün

Sizde haklısınız başta evlatları sahip çıkmalı tabiki de ama siz yine hoşgörülü ile elinizden geleni yapın bırakın yapmayanı Allah görür layığını bulur😊
Elimden geleni tabiki yapıyorum ama namazlarım bile zor gelmeye başladı sıkıntıdayım bende kendimi paspas edemem her ggidişimde laf çarpıyorlar

pardon ama kimse gökten inmiyor.. Sizin anneniz babanız değerli ise kocanızınki de değerlidir. Ki bizim ne halde olacagımızı Mevlam bilir..

Bizim komşu annesine 7 sene bakti. 5 kardesler. Komsumuzun esi ölmüş diye nineyi ona zimmetlediler resmen kimse alip bakmadi. ..
Hani bir anne bir kalbine 5 cocugunu sigdirirda 5 evlat bir odaya sigdiramaz ya... Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin

Eee eşiniz evladı değil mi tabiki erkek çocuğunda kalır anne baba kız çocuğu el oluyor belki eşi razı olmaz kızı da yok annem yada babam illa bakacam diyemez ama erkek evlat öyle değil anne babasına bakmak zorunda eğer çocuğunuz varsa ilerde siz damadınız evinde kalmayi mı düşünüyorsunuz oğlunuz dururken biraz düşünceli olun evde biz kalıyoruz ne demek anlamadım sonuçta onlar sizinde aileniz oluyor
Bu nasıl bir yorum. Ne demek el olmak ne demek kocasının razısı yok. Ben anama babama bakarken elin adamının rızasını alacağım ona göre davranacağım ama kocamın anasına babasına bakmak zorundayım öyle mi. Bu nasıl bir kafadır. Benim evim damadın evi değil kızının evidir. Tıpkı kayınvalidemin oğlunu evi olduğu gibi. Yıl 2019 . taş devri biteli çok oldu

Dinen anaya babaya bakmak cocuklarin gorevidir. Esiniz calismayi birakip evde annesine bakamayacagina gore bu sorunluluk sizin. Yani dinen sorumlulugum yok diye bir durum soz konusu degil. Tabi sadece sizin ustunuze de kalmayacak. Dönüşümlü bakılmalı.
Kadının babası hasta ise aynı sorumluluk kocanın da olur mu. Mesela kadının babasının altından alınması gerekiyorsa kim alacak damat mı kızı mı.

Kızlar el kapısında k bakmayın durumu olan oğlu bakar gelinde bakmak zorunda değil oğlu bakıcı tutsun yada kendi bakacak benim bildiğim bu birde insan yükü ağırdır kim ne derse desin kimseyi kınamıyorum bakmıyor diye oğlanlar sorumlu ha oğlu yoksa mecbur kızı bakacak
El kapısı ne yaa. Kadınlar mal mı eşya mı ki birilerinin kapısına emanet ediliyor.Bu nu nasıl yakıştırıyorsunuz kendinize.

Şuan bende kv yaşlı 2 tanede kızı var durumlarda çok iyi bakıcıda tutmak istediler ben baktım oğlunun parasını yerken oğlunun kalbinde ben varken başkasınamı bırakacaktım sen bakma zaten öfke kontrolün sıfır mazallah boğuverirsin kadını
oğlunun parasını yerken:KK57::KK57:

benim bildiğim dinde evet evlat bakmak zorunda. gelin veya damat bakmak zorunda değil. ama dinin onun bunun ne dediğini düşünüp kendinize bahane aramayın. siz bence bakmak istemiyorsunuz. bunu da anlarım. ama bizlerin de ne olacağımız belli değil. eğer dini vicdanı vs bu kadar önemsiyorsanız hasta bir insana bakmak sevaptır..

Dinen gelin eşinin anne babasına bakmakla yükümlü değildir, kendi çocuğu mecburdur evet ama sizin rızanız yoksa anama bakmak zorundasın diyemez mesela eşiniz. Büyükler eski adetlere göre yaşamak istiyolar ve oğullarının yanında kalmak istiyolar, gelin mecburmuş gibi. Öyle görmüşler ya.. Ama bana da sorarsanız kızı varsa en iyi o bakar ve ona yakışır bakmak. Allah elden ayaktan düşürmesin ama ben annemi babamı geline bırakmam. Kayınvalidemi de kendi kızı bırakmasın bir zahmet..
bende bırakmam. çünkü gelinin bakmayacağına eminim. bir gün kk'da kendi annem babamla ilgili bu tarz yazılar görmektense ben kendim seve seve bakarım :D

Hasta kisiye maddiyatta harcanir dolayisiyla calismayan kadinin kocasi bakmak istemezse ne olacak?

Benim dayim kaynanasina bakti.Annemde dedeme bakti. Sevabini aldilar.Allah razi olsun hepsinden. Ama en guzeli donusumlu bakip arada nefes alabilmek cunku hasta bakmak cok zor.Illa biri bakacaksa bence bu erkek evlada duser.

kızlar elaleme yanaşma mı veriliyor yada evlatlık mı veriliyor ki el evi olsun. O ne demek ki

Yanaşma da verilmiyor başka bir şey de.
Çoğu zaman geçimi erkeğin sağladığı evlerde oğul yanında kalınması daha makul.
Dönüşümlü olarak değişir.
Kızlar illa ki el yanında oldukları için sorun yaşanabilir.
İlla feministlik yapmaya gerek yok yani.
Keza bu feministlik yüzünden kadınlar evlilik yürütemez oldu.

Back