• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide oğlunda mı kızında mı kalır?

Önce okuyoruz sonra evlenip çocuk büyütüyor yaş oluyor 40 büyükler yaşlanıyor 10 15 yıl da onlara bak derken ömür bitmiş ulan hayat hep aynı kişiler farklı.
Siz kv bakarsanız sizin annenize bakan da bulunur bu devran böyle döner gider kaderiniz de varsa yapmalisiniz insanlık ölmedi , görüyoruz ki o çok değer verilen erkek çocukları süs köpeği gibi sadece para kazanmayı sorun çıkarmayı biliyorlar .. keşke kizlar el olmasa..
Eşim kardeşler arasında en ilgili annesine ama onlara kalsa getir götür maddiyatı erkek kardeşi yapsın annelerine de gelin baksın isttiyorlar kızlar el olma durumu da harip isteyen annesine bakar istemeyen bahane bulur iteler

Eşim ne yapabilir ki getir götür yapabilir ailem de onun yaptıklarını karşılar ama eşimin tarafının yok
Eşim kardeşler arasında en ilgili annesine ama onlara kalsa getir götür maddiyatı erkek kardeşi yapsın annelerine de gelin baksın isttiyorlar kızlar el olma durumu da harip isteyen annesine bakar istemeyen bahane bulur iteler
Ee napicaksin kızların da kocaları oğullarina düşer diyorsa..
Siz en iyisi bakımevine yatirin parası ile bakılsın kadincagiz.

Ee napicaksin kızların da kocaları oğullarina düşer diyorsa..
Siz en iyisi bakımevine yatirin parası ile bakılsın kadincagiz.
Eşi var daha kadının yatalak bile değil canım o kadar da değil bakım evine vermez kimse ama bana görümcelik yapmaya başladılar

Öncelikle iyi bayramlar
Kayınvalide hastalandıysa yatalak olmasada ne zaman iyileşeceği belli değil kaç yıl kim bilir Allah şifa versin.
Ama dinimizde anne babaya evlat bakmak zorunda sizce nasıl davranmalıyım birinin evinde kalacaksa kendi kızı olmalı sonuçta erkekler her gün işte çalışıyor evde biz kalıyoruz ve herkes kendi anne babasından sorumlu öyle değilmi ????
Bu ne saçmalık!

tek evlada yükleniliyor genellikle...tek çocuk olsa eyvallah...ama bir kaç kardeş varsa çok büyük haksızlık...burada atıp tutanlara da bakmayın lütfen....kimse başım gözüm üstüne bakarım demez...kimse diğer kardeş ailesiyle tatillere gezmelere giderken evde hastaya bağlanıp ne güzel bir hayatım var diyemez....yaşamayan bilmez....aptal yerine konulmaya kimse tahammül edemez....çünkü bir süre sonra rahata alışıyorlar ve sadece senin görevin olarak algılanıyor...kesinlikle paylaşım olmalı...hele de yaşın gençse sinir sahibi olmadan ve ''kavga etmeden'' kendini ifade etmeyi öğren...

Ana baba buyuturken kiz veya erkek siye ayirt etmemistir eminim ama yaslanip da bakilmaya gelince iş, bunun hesabi yapiliyor maalesef.
Anlasilir ortak bir sekilde bakilir. Bir taraf istemiyorsa diger taraf da istemesin ne olacak bu kadin? Insanoglu hep genc kalacak zannediyor maalesef

Ana baba buyuturken kiz veya erkek siye ayirt etmemistir eminim ama yaslanip da bakilmaya gelince iş, bunun hesabi yapiliyor maalesef.
Anlasilir ortak bir sekilde bakilir. Bir taraf istemiyorsa diger taraf da istemesin ne olacak bu kadin? Insanoglu hep genc kalacak zannediyor maalesef
Kız erkek arasında ayrımcılık yapan çok . Öyle kıza da erkek çocuğu gıbı değer veren az . Burda kız çocuk erkek çocuk meselesi yok , Bursa insan olup olmama meselesi var . Yaşlı kadın insan gibi insan yetiştirebilmiş ise ne ala kızı da oğlu da bakar bir şekilde ama yıllar yılı ayrımcılık yapıp hak gözetmemişse anne ya da baba , kime tölerans sağlamışsa o baksın mantığında olur evlatlar da .

Bizde genelde erkek çocuk bakar. Babannemi de babamlar 3 erkek kardeş 3 ay dönüşümlü baktık. Halama çok nadir giderdi. Kız çocuğu ele gitti mantığı var. Kocası istemez, huzursuzluk çıkarır, el evinde denilir. Bence kendi evinde bir bakıcı tutup kardeşler arası masrafı bölüşmek en mantıklısı.

Bu ne saçmalık!
tek evlada yükleniliyor genellikle...tek çocuk olsa eyvallah...ama bir kaç kardeş varsa çok büyük haksızlık...burada atıp tutanlara da bakmayın lütfen....kimse başım gözüm üstüne bakarım demez...kimse diğer kardeş ailesiyle tatillere gezmelere giderken evde hastaya bağlanıp ne güzel bir hayatım var diyemez....yaşamayan bilmez....aptal yerine konulmaya kimse tahammül edemez....çünkü bir süre sonra rahata alışıyorlar ve sadece senin görevin olarak algılanıyor...kesinlikle paylaşım olmalı...hele de yaşın gençse sinir sahibi olmadan ve ''kavga etmeden'' kendini ifade etmeyi öğren...
Kesinlikle KESİNLİKLE , hem de çok gencim herkes kendini düşünür hamile bu kız yardıma ihtiyacın var mı diyen tek Allahın kulu yok kalkacak halim yok canım istenmiyor eşim olmasa yemek bile yapıp yemicem kadar halsiz im sadece annelerini arayıp kapatırlar asıl onlar gelip bana temizliğime yardım etsin bu halde bile annelerinin küçücük evine ben temizlik yapıyım istiyorlar hele bu huylar sonradan türeyince hiç çekilmiyor

Kız erkek arasında ayrımcılık yapan çok . Öyle kıza da erkek çocuğu gıbı değer veren az . Burda kız çocuk erkek çocuk meselesi yok , Bursa insan olup olmama meselesi var . Yaşlı kadın insan gibi insan yetiştirebilmiş ise ne ala kızı da oğlu da bakar bir şekilde ama yıllar yılı ayrımcılık yapıp hak gözetmemişse anne ya da baba , kime tölerans sağlamışsa o baksın mantığında olur evlatlar da .
Bu konuda boyle bir mevzu yok. Ayrica genellikle ayrimcilik erkek cocuguna yapilir ve maalesef gelin de kaynanayi kayinbabayi istemez.

Bizde genelde erkek çocuk bakar. Babannemi de babamlar 3 erkek kardeş 3 ay dönüşümlü baktık. Halama çok nadir giderdi. Kız çocuğu ele gitti mantığı var. Kocası istemez, huzursuzluk çıkarır, el evinde denilir. Bence kendi evinde bir bakıcı tutup kardeşler arası masrafı bölüşmek en mantıklısı.
Bi de bu saçmalık var o zaman halanızda gelip annesinin kendi evinde bakabilir hem bizim kinin psikolojik olduğunu düşünüyorum ben öyle muhtaç değil aslında. Babaları da var bi de . Kız cocuğu ele gider lafına o kadar sinir oluyorum ki ben kendi annemin babamın kızıyim buraya evlatlık verilmedim sadece evlendim ben de bbek bekliyorum bu şekilde konuşuyorlar belki kızım olacak kız benim kızım kimsenin değil evlensede benim nereye giderse gitsin benim.! Daraldım bu cehalettende

Bu konuda boyle bir mevzu yok. Ayrica genellikle ayrimcilik erkek cocuguna yapilir ve maalesef gelin de kaynanayi kayinbabayi istemez.
Hani
ben kendi annem babam için böyle yapmam hayret ediyorum bazen annelerine değilde benim anneme yapıyormuş gibi tavırlarına.
Bazı şartlar farklı olsa ben de farklı olurdım ama yok

Bi de bu saçmalık var o zaman halanızda gelip annesinin kendi evinde bakabilir hem bizim kinin psikolojik olduğunu düşünüyorum ben öyle muhtaç değil aslında. Babaları da var bi de . Kız cocuğu ele gider lafına o kadar sinir oluyorum ki ben kendi annemin babamın kızıyim buraya evlatlık verilmedim sadece evlendim ben de bbek bekliyorum bu şekilde konuşuyorlar belki kızım olacak kız benim kızım kimsenin değil evlensede benim nereye giderse gitsin benim.! Daraldım bu cehalettende
Bende sizin gibi düşünüyorum. Açıkcası kocamın kız kardeşleri varken sırf erkek diye anne babasını bana gönderseler kabul etmem. Hepsi evlat ayrım olmaz. Benimde bir erkek kardeşim var. Annem şimdiden bizi karşısına alıp konuştu. Yarın öbürgün bakıma muhtaç olursak evimizden ayırmayın bizi, tutun bir bakıcı herkes kendi evinde huzurlu olsun dedi. Çevremde de bakıcı ile evinde bakılan yaşlılar var. Bende bu düşüncedeyim.

Bende sizin gibi düşünüyorum. Açıkcası kocamın kız kardeşleri varken sırf erkek diye anne babasını bana gönderseler kabul etmem. Hepsi evlat ayrım olmaz. Benimde bir erkek kardeşim var. Annem şimdiden bizi karşısına alıp konuştu. Yarın öbürgün bakıma muhtaç olursak evimizden ayırmayın bizi, tutun bir bakıcı herkes kendi evinde huzurlu olsun dedi. Çevremde de bakıcı ile evinde bakılan yaşlılar var. Bende bu düşüncedeyim.
Bakıcı olmasada herkes yemeğini yapsın kahvaltısını kursun bulaşığını kaldırsın bi de kp var daha çünkü o sağlam bakıcı olmasada bu şekilde tamam ama ruhum karardı o kadar ağır hasta olmamasına rağmen psikoloji bozukmuş zaten heralde ölecem ölecem benim eşimde hasta hem o kalp krizi geçirecek bu gidişle ..

Anne babayı eşimin kendimin diye ayırmak ayıp bence. Bizde ana anadır baba babadır. Şu açıdan bakalım şehit anne babaları içinde üzülmeyelim o halde herkesin evladı kendine bakış açısıyla. Gerçekten dinen ayıp olduğunu düşünüyorum ben. Eşinize bakıp büyüten onu bu yaşa getiren birine bakmaktan gocunmak doğru değil. Allahım şifa versin inşallah.

Anne babayı eşimin kendimin diye ayırmak ayıp bence. Bizde ana anadır baba babadır. Şu açıdan bakalım şehit anne babaları içinde üzülmeyelim o halde herkesin evladı kendine bakış açısıyla. Gerçekten dinen ayıp olduğunu düşünüyorum ben. Eşinize bakıp büyüten onu bu yaşa getiren birine bakmaktan gocunmak doğru değil. Allahım şifa versin inşallah.
Amin normal şartlarda bende öyle düşünürdüm ama sebepler sizi başka düşündürüyor maalesef benim demek istediğim mecbur buraya da gelecek dönüşümlü olabilir mecbur ama onlar da bi gelin şöyle yapar bunu eder her şeye katlanır anlayışı var eski kafa o gelinlerde anne evinde de eziyet iş görmüş burda da kafasını gelen ezmiş giden ezmiş gelinler yapılacaksa ben üstümü düşeni yaparım ama evin kızı belli sorumlulukları belli birilerine yıkmak istedikleri ise bes belli benim sorunum da bu :)

Ya evlatların hepsi erkek olsaydı sokağa mi atacaktınız oğlu işte diye ne saçmalık erkek kız ikisi de sorumlu ,siz de eşinize değer verip sevmişseniz kendi anneniz gibi görürsünüz zaten

Bence kızlar el yanında oğulların yanında durması en yakışanıdır.
Ben de elim ki zaten kocası da var evinde gelip gidip bakılması daha iyi şu an ve kızın birinin eşi yok ayrı gibiler o kızı annesine çok çocuk büyüttürdü sıra onda vefasız değilse

Back