kayınvalide köpürtüsü

Valla kadın derdini açmış kadının ne yüreginin karalıgını bırakmıssınız ne de gonlunun darlıgını...

kimse kusura bakmasın da, madem bu kız elkızı kendisi anası, anası oglunu dusunmuyor mu da elkızının aramasını bekliyor. Yahu kendi oglu bu be, bu işlerin seromonisi mi kaldı?

Kadıncagızın içi şişmiş belli dayanamamış patlamış. Kız kendi hakkı olandan vermiş, lafı yemiş cahil olmuş cühela olmuş,kızın annesi bu işlere karıştırılmış.

Kimse kusura bakmasın bazı şeyler para değil yürek işi. Kayınvalidesi kolaycı gibime geldi. Neymiş kızın araması gerekirmişmiş. Yahu senin oglun be, inatlaşmanın ders vermenin yeri midir. git oglunu gör,ara "el kızı" nı da söyle " gel beraber gidelim" diye.

Yani seromoniye gelince seromoni de, kız ararken gelenek gelenek de kıza düğünde takı takmaya gelince neden aynı gelenek örf ve ananeler yerine getirilmiyor. Kız bunu yuzlemezken bile kayınana tutuyor bunu da " yaptım ama yaptıysam yaptım" tavrına giriyor.

Bence hanım gayet makul, makul olmasa bugune dek yapılan yardımları yaptırtmazdı.

Hahah pekhala, 30 olduğunuza göre kaynana değilsiniz.
gorusune saygı duyuyorum, sonucda herkez için doğru olan farklıdır.

kizaca bir kere özetleyeyim: bir insan bir şeyi bilerek ve isteyerek yapar. Kötü bir insana ezilen insanlara üzülüyor ve haksızlıklara tahammül edemiyorum. Bir susduk, iki sustuk ama bunun sonu gelmiyor..
anliyormusun:) bir kadının kendi ayaklarının uztunde durup, güçlü kalmalarida önemli.

sizin dediğiniz tarsdaki kızlara benzer birilerini görmedim, burdaki herkez bir seyler yasamış bence.

neyse, hayırlı akşamlar herkeze.

kafasının postijini dudağının rujunu düşünene kadar oğlunun yemin töreni tarihini bilsin onu bunu arayıpta dert yanmasın......

Fenalık geldi bu kaynanalardan.
bugünde bu sorunla ilgili baya bi konu açılmış.,
Yazık bunları çeken gelinlere, insan evladı değiller sanki.
Herkes yaşadığını bilir.
İnsan patlama noktasına kolay gelmiyor.
Teorik fikirlerle tartışmak, ne konuya nede yaşananlara yardımcı olmuyor.
Pratikte insanlarda, olaylar da yaşananlar da farklılık gösteriyor.
Genelde insanlar son damlada patlayıp burada haksızmış gibi algılansa da , bardak dolana kadar neler yaşandığını
bilemiyoruz.
Maddi olarak kendini oğlunun üstüne yıkmış ve kendi için en ufak bir çabası olmayan insana acıyamam arkadaş.
Postişe para verip karşılığını oğlundan gelininden bekleyene birşey vermekte içimdem gelmez.
Yine de keşke karşılıklı saygı sınırları aşılmasa.
Ama aldığın kadar vermeli bana göre.
Yani ne kadar ekmek, o kadar köfte.

Durumu iyi olmayan insanların ruj sürmeye, bakım yapmaya hakkı yok yani öyle mi ?
Ruj, postiş ne alaka, bu konularla ilgisi ne anlamadım ??

Durumu iyi olmayan insanların ruj sürmeye, bakım yapmaya hakkı yok yani öyle mi ?
Ruj, postiş ne alaka, bu konularla ilgisi ne anlamadım ??

ya ben de buna takıldım asıl konu tartışılmıyor burada,ya düğün takısı ya da kadının bigudisi..Konu o değil ki..Ayrıca kadın kendine bakmayı seviyor da olabilir.İlla gelini haklı çıkaracağım derdi nedir allah aşkına

valla kusura bakmayında bakımda para istemiyormu arkadaşlar para var sahte bilezik takıyo mantık ne peki bu gelinin suçu nedir peki o hiçbirşeyi haketmiyormu pardon da

valla tatlım bu saatten sonra hanımlığını bozma kalşteden ödün verme bırak açma tlfnu söylediklerinin hatta sesinin bile seni rahatsız etmesine izin verme takma ya salla gitsin yada aç tamam haklısın de he he de gitsin maksat tlfnu açtın dinledin ve kapattın seviye düşürmeye gerek yok üzme takma sen eşinle kendine sahip çık kocan arkadamı gerisini salla valla bak

ben birşeyi anlayamıyorum.. hani derler ya kol kırılır yen içinde kalır diye.. siz artık o ailedensiniz, o ailenin soyadını taşıyorsunuz.. varsayalım ki sahte taktı, evet kendi ailenize bile bunu söylemeniz çok ayıp, değil ki bunu k.validenizin başına kalkmak.. kusura bakmayın ama çok çok ayıp etmişsiniz.. muhtemelen onun takacağı bileziğe kalmadınız zaten.. neden kalbini kırdınız anlayamıyorum.. gerçekten maddi olarak destek olduğunuz için herşeyi söyleme hakkını görmüşsünüz kendinizde..

ayrıca bu kadar zamandır yurtdışına çıkıyorum, kendi annem başta olmak üzere kimse bana "güle güle" demek için aramadı, hep ben "allahaısmarladık" demek için aradım.. kendi oğlunun yemin töreni bile olsa unutmuş olabilir, kızı söylemeyi unutmuş olabilir.. kaldı ki benim gözümün bebeği erkek kardeşimin yemin töreni tarihini kesinlikle hatırlamadım :) bunda kötü bir durum yok ki.. başta sitemi siz etmişsiniz, ondan gelecek olanlara çanak tutmuşsunuz.. kaldı ki sizin söyledikleriniz gerçekten çok ağır.. annelik o kadar kolay değil, bir tarih unutmayla ödenmiyor bedeli :) inşallah bir oğlunuz olduğu zaman çok net anlayacaksınız.. en kötü ihtimalle siz daha iyisini yetiştirirsiniz..

burada size amiyane tabirle gaz veren arkadaşlar da geleceğin "mükemmel" kayınvalidesi hiç endişeniz olmasın.. eminim onlar gelinlerinin her türlü sitemine; "evet bebeğim, canım kızım, sen her koşulda haklısın" diye karşılık verecekler

bu arada k.valide değilim, henüz 29 yaşındayım.. gerçekleri görmek için 45 yaş ve üzeri olmak gerekmiyor, biraz objektif bakın yeter

amaaan onunki de ne yüz ayol nie ararki negatif elektrik illaki alır senden nie arıyo hala saçma :S

Ben onun soyadini tasimiyorum, o kızlık s.adını kullanıyor.varsayalim ki demissinde taki icin, varsayim degil gercek ve ayrica bunu dile grtirn ben diilim kendisi.yurt disina cikmakla askere gondermek ayni sey mi? Sen kardesinin y.torenini unutmus olabilrsin, bir de annene sor bakalim unutmus mu!! Ayrica unuttum diyo, yalan biliyolardi. Umurunda mi ki o d. Gununde aramamusim onun derdine dusmus,oglum asker bu kiz ne yer ne icer, kirasini nasil oder? Nasilsa eline para gecmiyo oba ne dimi!! Bunu niye o dusunsun ki! Oglunu dusunuyo napsin!!! Dimi?

Son düzenleme:

ne demek istediğimi anladığınız halde manipüle ediyorsunuz bu ne hırs, ben k.valideniz değilim arkadaşım relax.. sonuçta eşinizin/ eşinizin ailesinin soyadı kastettiğim.. kaldı ki olaya hala "aile" olarak değil, o-biz olarak bakıyorsunuz.. yanlış hem de çok yanlış.. varsayalım konuyu o açmış bile olsa tatlı dille kapamak ne kadar zor olabilirdi ki??

Annem unutmadı ama gitmedi de.. ve gelini kendisinden habersiz gitse o da çok alınırdı.. bırakın askerliği, hacca bile giderken siz telefon açarsınız, karşı taraf değil.. kendinizi haklı çıkartmak için bu kadar uğraşmayın sevgili arkadaşım, benden size olumlu yorum çıkmaz.. fikrimizi sordunuz, söyledim.. thats it

bu arada mesajınızı editlemişsiniz, ama samimi olarak söylüyorum.. bu derece yıpratmayın kendinizi.. varsayalım ki oğlunu sevmiyor, düşünmüyor.. bu sizi hiiiç ilgilendirmesin, onlar anne-oğul.. bir şekilde hallederler, siz arabozan konumuna düşersiniz.. ne sahte bilezik, ne yemin töreni ne de size olan ilgisi.. hepsi oğluyla ilgili sizinle değil.. rahat olun, bırakın onlar kendi aralarında halletsinler.. siz sadece izleyin

postiş mi?

çok garip süsünden püsünden kıyıya köşeye bir bilezik parası bile koyamamış.

bir de benim bir şeyim yok diyor.ben de zannettim ki çok fakir.ayy gençler bile süse püse bu kadar harcamaz.saçını yıkar ya da evde maşalar felan.

Ya ben anlamıyorum gercekden, sahte bilezik takmak nedemek? İnsanin bir şerefi vardır! Hiç bir şey takmazsın bundan daha iyi değilmi? Bana sahte bilezik takılacak ve bunu ailemizden gizlememizmi doğru? Sahte bilezik takan bir kadından korkmanız gerek! Ne utanç verici bir durum ve ne kadar çingenelik! Sizin onlar hiç bir zaman aileniz olmayacak! En ufak bir sorunda size acımasızca davranacaklar! Sonrada kendi ailenizden saklayın, ama sahte bilezik takan birinimi güveneceksiniz, oglemi? Hangi taraf sizce sizi daha iyi koruya bilir. Ben şahsen konu sayibi arkadaşın telefonda davrandığı gibi yapmazdim, hele daha evlenmeden. Gerçi evlensende evliliğin onların elinde, yani tehlikede. Herneyse sonucda eyer sana deyersiZ, ve evliliğinizi huzursuzlasdiracak ciddi anlamda olaylar çıkarıp, eşinizin aklı ile oynuyorlarsa sessiz galip, safdirik gibi aman, ben saygılı olayım demeyin. Zeki olacaksınız!guclu olacaksınız!

herkez hadini bilecek! Yoksa saygı sizi kurtarmıyor. Ne bicim zihniyet bu ya? Ehh tabi, kayınvalidesi ile arası bomba gibi ise, bunları anlamakta cok zor oluyordur. Bende derdim, ne olursa olsun yinede siz iyi olun, ne yazsikki cok acimazsizlar:) ve iyi niyetinin kurbanı oluyorsun. Saygılı iken, konuşurken bile sesim titrerdi be!

Söyle bir durum var, cahiliginden sahte bilezik takdi diyelim, bunun dışında iyise!? Olay çıkartmak aptalca olabilir, ne kadarda kırılsanız doğru değil. Böyle bir durumda sesiz kalmak en dogrusu. Çünkü onun dışında karışmıyor, olay çıkartmıyor fallan.
Ama ailende bilebilir!hic bir şeyi saklamayın! Sizin farketmediginiz durumları farkederler, doğru yolu gozterirler!

onun dışında sana acimayani, hayın pilanlari olan birilerine ne daha saygılı davranacaksin? Küfür, hakaret et demiyoruz!!! Ağzınızı acın! Eyer sizi istemiyor, yada bir ruh hastası yapmaya çalışıyor, kafanızlada oynuyorlarsa izin vermeyin! Savunun!

nerde nasıl davranman gerektiğini bimen gerekir. Unutmaman gerekende, bir insan bilerek ve isteyerek sorun çıkartır.

mantıklı cümleleriniz için teşekkür ederim, beni aradığında kızım fln diyecek eminim, ben nasıl konusayım, her zmn ztn mesafeli olmuşumdur. Anamın kızıyım ya ben; Bana kızım fln derse, bundan sonra bana adımla hitap edin mi uff sinir harbi geçiriyorum iç dünyamda

Son düzenleme:

cepten yazdığım için eksiklerimi düzenledim. oğludur düşünür, düşünmez . ztn umurumda da değil. ben sadece huzur istiyorum, onlarda olmayan şeyi yani..

hak edene hakkettiği gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…